Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MT25 Arka Dişli Braketi Eğrilmesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    oquz55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2011
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    MT-25
    2 ay kadar önce lastikleri yeniledim. Sağolsun yetkili serviste değişimi yaptırdım. Ancak bütün titreşimin fazla olduğunu hissettiğim ve arka dişliden ses geldiğini düşündüğüm için kask takmadan sokak arasında denediğimde braketin eğik olduğunu farkettim. Büyük ihtimal lastik değişiminde oldu bu. Ilk sorum bu titreşim yapar mı?
    Lastik değişiminden 1 hafta sonra bir kaza geçirdim. Ön maşa, sol ayaklık, vites kolu vs değişim oldu. Takozlar da değişti ancak eskisinden daha fazla titreşim olduğunu hissediyorum. Aynı yetkili servis nasıl becerdi bilmiyorum zincir temizlerken ön dişlinin elime değmesi ile dişliyi tutan somunun gevsedigini gördüm. Aktarma parçaları bu servislerde kontrol edilmiyor mu? Henüz 16000 km de hep aynı yetkili serviste bakımları yapıldı. Değişen parçalarla ilgili bir titreşim söz konusu olabilir mi?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------

    Değişen parçalar bunlar;




    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Arka dişliden ses geliyor diyorsan bence ya zincirden ya da tam oturtmamalarından kaynaklı diye düşünüyorum aklıma başka bir şey gelmiyor. Yeni lastik değişti diyorsun eğer baştan savma taktılarsa arkayı tam oturmamasından kaynaklı olabilir ancak bunu sürerken de anlarsın diye tahmin ediyorum. Zincirden veya ön dişli tarafından kaynaklı bir şey olsa zaten seste gariplikler çıkar ve oradan anlaşılır diye düşünüyorum. Ayaklık ve vites kolu değişti demişsin bunların bir etkisi olacağını sanmıyorum. Ayrıca yetkili servise sen ne dersen onu yaparlar başka bir şeye bakmazlar. Yağına bakıp aa abi senin yağ eskimiş bu arada gibi şeyler söylemezler. Tork anahtarıyla sıkılması gereken parcalar var, onları bastan savma yaptılarsa titresim yapabilir. Bakalım diger arkadaslar ne diyecek.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)