Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

NS 200 Ön Amortisör Tamiri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Kasım 2019
    Üstadlarım herkese merhabalar, yaklaşık 3 hafta önce geçirmiş olduğum motosiklet kazası dolayısıyla motosikletimde oluşan bi arızadan dolayı sizlerim fikirlerini almak isterim.

    Bu arızalardan şuan görüldüğü üzere en elzem olanı ön çatal borularının yamulması ve incelediğim kadarıyla Allah a şükür sadece borularda yamulma var.

    Biraz araştırma yaptığımda bu boruların sade olarak satıldğını farkettim acep sadece boruları ve yağını değiştirmem yeterli mi yada içinde ki amortisör yayını da degistirmeli miyim?

    Birde motor kazadan önce az sola çekme yapmaktaydı tamir esnasında bunu da düzelme şansımız varmıdır?
    Şimdiden teşekkür ederim..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Ns200lerin geneli sola çekme yapıyor zaten. Nasıl düzeltilir, ya da şasenin bir yerine bir ağırlık veya gidon topuzunun birini daha ağır yapmakla vs düzeltilir belki ancak yapanı okumadım/görmedim hiç.

    Amortisör yayı için ise; yayı söküp bakın, yamulmamış ise sorun yok, iş göremeyecek şekilde az da olsa yamulmuş, birbirinden farklı durumda vs ise değiştirin derim. Bir adedinin fiyatı 75-90tl arası değişiyor ,internette Ekuralkan sitesinde 75tl+kargo, n11'de 80-90 tl'ler civarı kargo dahil fiyatlar var.
    2si için 160-180 tl arası bir fiyat sizin için verilebilir bir miktar ise ve yaylardan emin değilseniz değiştirin.

  3. #3

    Üyelik
    01 Kasım 2019
    Hocam öncelikle yorum yazıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bugün amortisör borularının siparişlerini geçtik gittiğim dükkanda mevcutta yoktu bende çift gidon demiri debriyaj manet basamak gibi basit parçaları alıp bugün montajını gerçekleştirdim ve motoru çalıştırdık ve şükür ki ilk başlarda marş yiyip gaz almamasına rağmen 1 kerelik vurdurmadan sonra nizami haline geri döndü.

    Amortisör boruların değişimi için youtubede biraz gezindim ve farklı modellerin videolarını gördüm genel itibari ile hepsi aynı mıdır söküm ve takım işlemleri?

  4. #4
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Borunun iç parçaları çok ucuz. Borular boş geliyorsa kesinlikle sıfırlayın iç yayını falan. Ayrıca benim esli motorum da tornada düzeltmişler. Ok gibi gidiyordu motor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)