Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Scooter yokuş çıktıktan sonra stop ediyor(Soğuk)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Ocak 2017
    Selam arkadaşlar,

    50cc scooter 3 senelik.Hava ve rölanti ayarı yapıldı.Sitenin kapalı garajından caddeye çıkarken dik sayılabilecek bir yokuş var.Sadece ilk çalıştırmada yani soğukken bu yokuşu çıktıktan hemen sonra durduğumda stop ediyor.Soğukken rölantide stop yok,soğukken düz yolda hareket halinde veya durduğumda stop yok.Sıcakken yokuşlarla ilgili problem yok.
    Ama anlayamadım hiç sadece soğukken bu yokuşu çıktıktan sonra durduğumda sanki kanunmuş gibi stop ediyor.
    Bu durum sorun mu ve sorunsa çözümü nedir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Şubat 2018
    Motosikleti
    ns 200
    Scooter tipi motosikletlerin jiklesi otomatiktir. Motor soğukken otomatik olarak jikle açık konumdadır ve jikle açıkken motor zengin karışımda çalışır, yani hava-yakıt karışımı yakıt açısından zengindir. Özellikle 50cc çin malı modellerde karbüratörler çok kaliteli olmadığı için üzerindeki jikle de kararsız çalışmaya çok müsaittir. Zengin karışımla çalışan bir motorda kısa süreli dip gaz yapıp yokuşu çıktıktan sonra bir anda gazı kesmeniz durumunda silindir içerisinde olması gerekenden daha fazla yakıt birikir ve rölanti devrinde bu yakıtı yakamaz sonucunda motor boğulup ateşlemeyi keser. Bunu nereden biliyorum, karbüratörlü motosikletimin hava-yakıt karışımını ayarladıktan sonra ilk kontrol ettiğim şey dururken 2-3 saniyeliğine dip gaz yapıp hemen gazı kestiğimde motor stop ediyorsa karışımda bir sorun var demektir.

    Yaşadığınız durum büyütülecek bir sorun değil. Yokuşu, daha az gaz vererek çıkmanız gerekiyor. Yokuş bittikten sonra elinizi gazdan sonuna kadar çekmeyin silindir içerisindeki yakıt tamamen yakılıp eksozdan atılsın. Eğer motor ısındıktan sonra aynı problemi yaşıyor olsaydınız hava-yakıt karışımınızı ve jiklenizi kontrol edin derdim.

  3. #3

    Üyelik
    19 Ocak 2017
    Çok teşekkürler,ben yakında satacağım bunu.100cc otomatik cup alacağım Önemli bir durum olmadığına sevindim,sattığım kişi arkamdan beddua etsin istemem.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)