Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Zincirden gelen ses hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Ocak 2013
    Herkese merhabalar. Son zamanlarda motorun zincirinden gelen ses beni çıldırtacak duruma geldi. Sadece yüke binince geliyor ses yani: örneğin yokuş yukarı çıkarken veya düz yolda gaza basınca geliyor ses sadece yokuş aşşağı giderken veya boşa alıp gittiğimde ses yok. Tık tık tık diye gelen bir ses var gaz yağıyla güzelce temizleyip tekrardan yağladım ama ses hala geliyor. Kopmasından korkuyorum sizce bir sıkıntı yaratırmı ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Haziran 2019
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    Sentor 150
    kaç km önce değiştirdiniz zinciri

  3. #3

    Üyelik
    06 Ocak 2013
    25.000 km de şuan hala orjinal zinciri üstünde

  4. #4
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    zincir gerginliğini kontrol et , baklalarda sıkışma varmı kontrol et , ön dişli aşınmış olabilir kontrol et.. son tavsiye , bunları ses gelince değil her hafta birkez kontrol et üç dakikanı alır..

  5. #5

    Üyelik
    17 Haziran 2019
    Şehir
    kocaeli
    Motosikleti
    Sentor 150
    Zincirler genellikle 10.000 kmde değişmesi gerek diye biliyorum. Bendede aynı sıkıntı vardı motorcuya götürmek yerine kendim değiştirdim zincir dişli ve kaplin takozunu. Motorunun marka modelini bilmediğim için kendi motorumdan örnek veriyim. Bazı motorlarda bu kaplin takozu dediğimiz parça yok. dişli göbeği direk janta sabit olarak üretilmiş ama çoğu motorda bu kaplin takozu vardır. Bu takoz zamanla aşınıyor ve arka dişli sabit durmuyor. Elinde arka dişliyi sağa sola bastır çek eğer oynuyorsa kaplin takozunu değiştir çünkü zincir güce bindiği zaman arka dişli sabit durmuyor sağa sola oynadığı için zincir baklaları dişlilere oturmuyor buda çok uyuz bir ses yapar. Bire bir yaşadım çünkü. Zincirini değiştirmen gerek 25.000 kmdeki zinciri gerdiremezsinde artık son performansın göstermiş o zinciri emekliye ayırma vakti gelmiş


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)