Merhabalar herkese
Motosikletimi Ankara'da yaptırıp Antalya'ya nakliye ile getirttim nihayet, o zaman usta yapıp bitirdiğinde motorun başındaydım böyle bir sıkıntı yoktu.
Ancak Antalya'ya getirdikten sonra şöyle bir sorun ortaya çıktı, sanırım bir hortumun veya bir kablonun çıkmasından kaynaklı gibi geldi bana, yoksa birden böyle bir sorun vermesi imkansız gibi geliyor.

Motosikleti çalıştırıyorum sorun yok, motosiklet soğuk da olsa ısınmış da olsa rölantide durmuyor, yani gaz kolunu bıraktığım anda devir düşerek sanki motorun düğmesini kapatmışım gibi stop ediyor, ki rölanti sensörü de değişti yeni sayılır. Yani devir 5 iken yavaşça 3'e düşüp birkaç saniye aralıkla 2'ye 1'e düşüp öyle stop etse yine anlarım da gaz kolunu bıraktığım anda bir anda direk ibre 0 devire düşüp motor stop ediyor.

Bu neyden kaynaklı olabilir acaba, kendim yapabileceğim bir şey mi merak ediyorum. Onun dışında motosiklet 2-7 arızası veriyor (ya da 1-1-7?) ve baya bi yağ yakması var, ama onla bağlantısı yoktur sanırım bu sorun daha önce de vardı ama rölanti problem yaratmıyordu.
Neyden kaynaklı olabilir?

Şimdiden teşekkürler herkese.