Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ATV vites geçmeme sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Ocak 2020
    Arkadaşlar merhaba, yeni aldığım atv de vitesle ilgili bir sorun var. motor çok pis diye oto yıkamada yıkattım. fakat yıkatma sonrasında atv nin vitesine birşeyler oldu. motor stop haldeyken boş, ileri ve geri viteslere sorunsuzca geçirebiliyorum. ama boştayken motoru çalıştırıp ileri vitese geçirdikten sonra vites bir daha hiç bir pozisyona geçmiyor ileri viteste takılı kalıyor. motoru stop ettirdiğim an vites serbest kalıyor ve her yere rahat geçiyor. tekrar çalıştırdığımda yine aynı mesela çalıştırıp geri vitese takıyorum bu sefer geri viteste takılı kalıyor ve başka hiç bir vitese geçmiyor. kimisi soketlere su girmiştir temizle filan dedi bende yetişebildiğim soketleri çıkartıp temizledim ama sorun hala devam ediyor. fakat bazı soketlere erişemedim. soketlerden olduğuna pek emin değilim. bir fikri olan var mı acaba?
    ATV Işıldar Apachi 2500cc lik su soğutmalı şaftlı model, tam modeli BS250S olarak geçiyor. 2000km de çok yıpranmış bir alet değil.
    Motor tamircisine götürdüm adam komple şanzımanı dağıtıp bakıcaz dedi ama o kadar büyük bir sorun olduğuna emin olamadığım için bırakamadım motoru tamire. Çok masraf çıkartacak bi tip gibi geldi adam güvenemedim. Sizlerinde fikirlerini almak isterim.
    Teşekkürler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Atvlerden pek anlamam, fakat acaba debriyajın tam ayırmıyor mu ? Debriyajın bitik yada ayarsız olabilir mi ? Motosikletlerdeki gibi bir tel var mı bilmiyorum fakat Debriyaj telinin ayarını kontrol ettin mi ? Debriyaj da sorun yoksa, zorlama sebebi ile hilalleri yamultmuş olabilme ihtimalinde var. Sanzıman uğultusu zırıltsı yoksa dişliler ile ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum. Benim fikrim sırası ile debriyaj teli kontorlu yada hilallerdeki bükülme, bozulma.
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

  3. #3

    Üyelik
    12 Ocak 2020
    ATV de debriyaj yok, yani elle sıkılan yada ayakla basılan bir debriyaj yok. sadece dururken ileri, boşa yada geriye alabiliyorsun. Sonra seçeneğine göre hareket ediyor gaza basınca.
    ileri takıp yol aldığımda hiç bir sorun uğuldama yasa sarsıntı yok. Sadece sabit dururken eğer motor çalışıyorsa vitesi bırakmıyor kilitleniyor sanki. stop ettiğim an boşalıyor vites kolu ve diğer viteslere geçirebiliryorum.

  4. #4
    tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Scoterler gibi bir sistem var o zaman. Onunda debriyajı var. ama onunki otomatik. ben hala bir debriyaj sorunu olduğunu düşünüyorum. içinde bir varyatör sistemi olmalı. problemde o varyatörde. benim fikrim tabii. kapalı sistem olduğu içine açılmadan mudahale edilemez.

    Varyatör debriyaj tarafında Motor da devir yükseldikçe debriyajı kapatır ( kavramayı arttırır) . Durdurğunuz zaman motor rolantiye düşer ve varyatör debriyaj tasını açar ( kavramayı bırakır).


    Vitesiniz çalışmıyor, Çünkü sistemde yük varken ( motor çalışırken ) Debriyaj ayırma işini tam yapamadığı için sizin D-N-R yapan vitesiniz hala yükte oluyor ve aralarında geçiş yapamıyorsunuz. Motor stop edince, yük kalkıyor ve vites levyeniz çalışıyor.

    Debriyajınız bitmiş yada arızalı olmalı.

  5. #5

    Üyelik
    12 Ocak 2020
    Çok teşekkürler detaylı cevabınız için. not aldım, bakalım başka bir fikir çıkmazsa bunun üzerinden ilerlerim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)