Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Elektrik kesintisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    aera34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600 F4
    Merhaba arkadaşlar 600f de bir sorun var başına gelen varmı şimdi normal 5bin 6 bin devirde sabit giderken sorun yok fakat devir yükseltmek istediğimde 10 bin vs motorda komple bir elektrik kesintisi oluyor gevşek biyer yok kontak lehimleri güzel ateşleme bobin ler güzel olcumler yapildi soketler kontrol edildi kısa bir elektriik kesintisi oluyor motor stop ediyor gösterge gidip geliyor tekrar marş veya vurdursam çalışıyor akü sağlam şarj var stator böyle birşey yaparmi yapsa akü sağlam elektrik vermesi lazım bilginiz varmı nedir


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Merhaba sevgili forum arkadaşım,

    Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zaman da sorun bulunarak ortadan kalkar.

    Yüksek müsadenle bir kaç tahmin yürütmek isterim;

    1. Konu elektrik yerde İstanbul olunca aklıma ilk gelen kedi girmiş olabilir.

    2. Devrin yüksekliği vibrasyon'a bu vibrasyon gözden kaçan ufak bir sorunlu kablonun huzursuzluk yaratmasına neden olabilir. Tabi her on bin devire çıktığınızda bu sorunu yaşamıyorsanız.

    3. Konuya teknik açıdan hakim olmamakla beraber, anlık istenen yüksek güçu motosikletin aküsü akım olarak karşılıyamıyor olabilir. Şayet teknik açıdan elektrik akımının bu konu üzerinde hükmü varsa.

    4. Yağmurlardan kaynaklı olarak motosikletin, bir noktasına su kaçmış/su almış olabilir. Sorun yağmurlardan sonra başladıysa.

    Elektrik aksamı ile alakalı bir sorunsa elden geçmesi iyi bir usta tarafından bakılması lazım. Yağmur ile alalı bir sorun ise, genelde bir süre sonra kendiliğinden geçiyor bu tarz sorunlar. Yazarak veya bir yazı üzerinden cevap verilmesi kolay olan bir sorun değil. Çok fazla seçenek ve neden olabilecek bir sorun bu. 600 F'de beyin var mı yok mu bilmiyorum şayet varsa ondan kaynaklı bir sorun olması da muhtemel.

    Sırf şu kedi olayını yazabilmek adına fazladan elli tane cümle kurdum kusuruma bakma.

    İyi bir ustaya öncelikli elektrik olarak baktırmanı sonrasında beyine baktırmanı tavsiye ederim. Ama bir kaç gün bekle derim önce, nedeni su ise kendi kendine geçme ihtimali de var.

    Saygılar.

  3. #3
    aera34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA CBR 600 F4
    3 üncü madde biraz beni de karisitiryor 600f beyinli enjeksiyonlu bakalım bilgili bı arkadaş çıkarsa statorun bu şekilde bir sorun. Arizalanacagi zaman tepkileri den mi bilgi verir elektrik tesisatı kontrol ettim :/


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)