Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

RKS TİTANİUM 220 hakkında yardım.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Nisan 2019
    Merhaba, 2 ay önce almış olğum rks titanium 220 den Bi türlü randıman alamıyorum. Motor zaten başlı başına sorunlu geldi bana. Motoru sıfır aldım nakit 7800 TL verdim. Motorda ki sıkıntıları ve giderilen arızaları ve hala devam etmekte olan sorunları yazacağım biraz uzun olacak kusura bakmayın.
    1-) motorun egzoz koruması ve artçının tutacamaçları çizik ve boyası kalkıktı, artçının ayak bastığı yerdeki ayaklık orjinalin farklı başka Marka takılmış.
    2-)motorun arka teker yamuktu
    3-)sürekli stop ediyor, ısıtma ciklesi çalışmıyor, cikle çekik olsada durum değişmiyor, motoru çalıştırınca elle sabit Bi şekilde 3 dk gaz vermeden motor yerinden dahi hareket olmuyor, yolda giderken stop ediyor, ışıklarda dururken stop ediyor.
    4-) motoru 1.ci vitese takınca debriyaj basılı olduğu halde direk hareket edip stop ediyor.
    5-) 8000 bin devire gelince motor tetiklemeye başlıyor (kesici değil) gaz kesiliyor boğuluyor ve 3 saniye sonra hiç bişi olmamış gibi devam ediyor. (2-3-4-5 viteslerde denendi durum aynı)
    Bu yazmış olduğum sorunlar ilk 50 km de fark edildi, acemiyim ve ilk motorum, sıkıntı olmasın diye sıfır motor alayım dedim sıkıntının alasını yaşıyorum. Normalde rks titanic 150s alacaktım, bayi bu daha güzel bunu al dedi. Şimdi madem böyle sorun var neden aldın derseniz, hem acemiyim ve bu parçaları değiştiririz demişlerdi. Tabi hepsi yalanmış.
    Adamlar çizik ve boyası kalkmış parçaları söküp boyatıp takacağız dediler, ana servis ile irtibata geçtim elimizde yok boyanacak falan dediler şikayet edeceğim deyince parçalar sıfır ile değişti. 1 ay uğraştım ama.
    500 bakımında debriyaj balataları sipariş edildi ve değişti.
    1 hafta sonra karbiratör değişti.
    Motor şuanda 700 km de.
    Şimdi vitesi 1 e takınca hareket edip stop etme olayı bitti.
    Karbiratör üstünden sökülünden bayağı Bi küçük gönderilmiş servis parçayı taktı Bi sorun olmaz dediler. Motorun 8000 bin devire gelince tekleme si azaldı.

    Şuanda motorun ciklesi gene Bi işe yaramıyor motor sürekli stop ediyor.
    Motor ısındıkça siboplardan çok ses geliyor,
    Motor gaz kesince torpil patlatmış gibi kendi kendine egzoz patlatıyor. Servis 7000 km olsun ozaman bakacağız sibop ayarlarına dedi gönderdi.
    Motoru her çalıştırışta başında bekleyip elle gaz vermem gerekiyor 3 dk falan çalıştırınca biraz toparlıyorum gibi fakat gene stop ediyor, giderken ve ışıklarda beklerken bile durum devam ediyor. Rolante falan artırdılar gene aynı. Ne tavsiye edersiniz?
    Adamlar sibop ayarını yapmamakta ısrarcı illa 7000 km de bakıcaz deyip başlarından savıyorlar.
    Teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    nigdeli48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2007
    Şehir
    mugla
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    başına gelmeyen kalmamış. başkası olsa yakardı o motoru herhalde.500 km de debrıyaj balatasımı degişir çözemedim.

  3. #3
    mc-hot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2012
    Şehir
    İstanbul
    Bu motoru bende düşünüyordum aslında kuba CR1 den memnun kalmıştım ama yazılanları görünce vazgeçtim

  4. #4
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    hocam motor sıfır değil ki sıfır diyorsun.

    gidip aldıgın yerle konus sikayet et.

  5. #5

    Üyelik
    21 Nisan 2019
    Ne aldığım yer nede rks nin ana merkezi ürünün değişimi söz konusu olamaz diyor. Debriyaj balatası değişti, karbiratör değişti, önce elimizde yok dediler, sonra tekrar aradım 1 sene önce üretilen motorun parçası fabrikada nasıl olmaz şikayet edicem dedim diye öyle gönderdiler parçaları. Karbiratör dediğim gibi üstünden sökülenden bayağı küçük geldi. Parayı peşin verdim adamlar uğralmıyor bile. Motoru başka tamirciyede götüremiyorum garanti dışı demesinler diye. Motor sürekli stop ediyor, giderken egzoz patlatıyor, ısındıkça motordan çok berbat Sibop sesi geliyor ne yapacağımı bilemiyorum.

  6. #6
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    Hunk
    Kardeşim ŞİKAYET VAR'a ve RKS'nin sosyal medya sayfalarına da yaz bence. Sibop ayarından şikayetin varsa servisin kontrol etmek istememesi izah olunamaz. Bende geçen ay ilk motorumu RKS'den aldım şuan 400 KM'de çokta memnun olduğumu söyleyemem. Rodaj yağı değişiminden sonra sorunları ve performansı değişmezse zarar ziyan demeyip bi şekilde çıkarıcam elimden.

  7. #7

    Üyelik
    21 Nisan 2019
    Servis, fabrikada bu motorun parçası yok deyip işin içinden çıkıyor. Rks ana merkezi arıyorum onlarda yok elimizde diyor şaka gibi, adamların gönderdiği karbiratörün üstünden sökülen karbiratör ile hiç alakası yok, küçük gelmiş tamirci gelen bu ben takmak zorundayım dedi taktı gönderdi. Motorun gidişinde Bi sıkıntı olmaz hem yakıt az yakar bu daha iyi dedi. Motorun gidişi dediğinin aksine belli oranda düştü, motor bağırıyor ama gitmiyor. Bakalım tekrardan yetkili bayi ile irtibata geçeceğim, olmazsa asli mahkemeye baş vuracağım. Adamlar arkamdan küfür ediyor pat diye egzoz patlayınca plakayı alıp şikayet etseler durduk yere bide onla uğraş dur.

  8. #8

    Üyelik
    23 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    MT 25
    ver ticari mahkemeye basit bir dilekçeyle konuşmalarini mumkun oldugunca mail ile yap. elinde delil olsun. hepsi cozume ulaşır ama süreç uzar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)