Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Fren balatası diske sürtüyor...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Temmuz 2018
    Selamünaleyküm belirttiğim gibi durup dururken böyle bir sıkıntıyla karşılaştım arka fren çok yüksek bir ses çıkartıyor gıyk gıyk ve gevşemiş durumda vidaları kontrol ettik hepsi sıkı durumda diskin belli bi yerinde sıkışma yapıyor balata bu nedenle hareket halinde ses çıkarıyor motosiklet bilgim pek yok disk yamukçasına belli bi yerde balatayla sıkışıyor ama disk yamultçak bi şey olmadı ustaya götürcemde bu durumda biraz zor yakınlarda yok yardımcık olun gözünüzü sevim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Akılma gelenler;
    1-İlk ve en basit ihtimal disk ile balata arasına toz kaçmıştır.Balata temizlik spreyi ile iş çözülür.
    2-Tekerlek göbeğinde sorun vardır tekerlek hafif sekiz çiziyordu.Tekerlek rulmanları ve gerekli parçalar değiştirerek sorun çözülür.
    3-Fren pistonlarının merkezlemesi bozulmuştur.Pistonlar geri itilerek,arkasından tekrar merkezleme yaparak iş çözülür.
    4-Eğer disk sıcakken üstüne soğuk su döktüyseniz disk yamulmuş olabilir.
    5-Telli jant ise akort ayarı bozulmuş olabilir.
    Shrieker ve pea bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    13 Temmuz 2018
    Toz kaçmış olamaz toz kaçmış olsa belirli yerlerde değil sürekli sürtünme yapar yanlışmıyım 2. Ve 3. İhtimallerden biri büyük ihtimal gevşek ve oynuyor fren normal değil sanırım bu belirli yerlerde sıkışmasıda 8 çizdiğinden olabilir ama kendi çözebilceğim bişi değil artık ustyı ayağımza çağırcaz masrflı bi iş olmasa gerek?

  4. #4
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    Ege
    Motosikleti
    BWS 100
    Bir ihtimal.

    En son fren hidroliğini ne zaman değiştirdin.
    Hidrolik nemlenip, içindeki su sıcakta buharlaşarak basıncı artırabiliyor.
    Bu yüzden en geç 2 yılda bir değişim yapın diyorlar.

  5. #5
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Benimkinde de yurume hizinda belli acilarda oyle bir ses cikiyor. Kontrol ettiler. Yuksek hizda frene asildiginizda titreme yoksa normal dediler. Ciddi bir yamukluk mutlaka titreme yapar dediler, ki mantikli. Gercekten de titreme yok. Teknisyen de kullandi.

    ille de emin olmak istiyorsaniz yolu var. On catala ufak bir alet monte edip olcuyorlar. Burada "run out" diye geciyor:



    Daha once hic rastlamamistim. Gicik bir durum. Neredeyse aldigimdan beri oyle. Ancak fonksiyonel olarak bir sorun yasamadim. Frenler canavar gibi.

  6. #6

    Üyelik
    13 Temmuz 2018
    Hidrolik veya diskte problem olduğunu sanmıyorum fren gevşemil baya baya sallanıyo komple ama sorun sıkılmıyo her vida sıkı zaten ora nası niye gevşedi sıkı olsa bile düzelcekmi oda bi muamma

  7. #7
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    Diskiniz yamuk olabilir fakat bunu tespit etmeniz lazım. Disk yamuksa yapılacak şey diski değiştirmektir. Fren yaparken motor sık bırak yapıyorsa disk yamuk olabilir.

    Kötü balata ses yapabilir, fazla settir, parçalanmıştır araya metal talaşı karışmıştır ses yapar. Balatayı söküp durumuna bakın.

    Fren kaliperinizin pistonları kendiliğinden baskı yapıyor olabilir, söküp balata spreyi ile temizleyin özellikle pistonları iyice temizleyin, geri taktıktan sonra çalışmasını gözlemlersiniz.

  8. #8

    Üyelik
    11 Aralık 2017
    hocam benim teker sağlıklı bir şekilde dönmüyordu. yani motoru yavaşlatıyordu. ne zaman oldu bilmiyorum ama disk yamulmuş ve dahada dikkatlice baktığımda göbekdeki vidaların giren yerlerinden biri kırılmış ve vida yoktu. ön tekeri havaya kaldırıp elimizle çevirmeye çalışırken bile zorlanıyorduk. balatalar çok sürtüyordu. ön diski değiştirdim geçmedi sonra göbeği değiştirdim yine geçmedi. balataları çıkardım balatalarda disk yamuk olduğu için onun şeklini almış balataları tornaya verdim biraz incelttirdim bir nebze olsun geçti. yeni kaliteli bir balatada aldım ama takdığımda aynısını olacağını düşündüm. başka neyi değiştirmem gerek sence? bu arada sıfır jant takım alsam 750 tl yi buluyor ama parça parça aldım göbek disk balata 250 300 tl ye mal oldu.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)