Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motosikletleri fark edelim, sonunda ledlerden stop lambası ve far yaptık

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    dex_cooler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Merhaba arkadaşlar, hep düşünürdüm motosikletleri nasıl daha görünür kılabiliriz diye ve uzun zamandır aklımı meşgul eden bir konu vardı " Ledleri kullanarak nasıl dikkat çekebiliriz, motorumuzu iyi ve görünür kılmak için hangi tip led kullanabiliriz." Sonunda kararımı verdim ve karaköy elektronikçiler çarsısına gidip uzun bir araştırma yaptım. Parlak ledleri motosikletin en geniş yerine takmalıydım, çünkü önümdeki sürücü dikiz aynasından bana baktığı zaman gördüğü yer motorumun en geniş yeri olacaktı, motormun dikiz aynası. Sollarken ilk görünen yerde oydu.

    Belki zamanlamam biraz daha iyi olsaydı arka stop lambasını dikiz aynalarına taktığım ledlerden takabilirdim. Ama şimdiki haliylede gayet memnunum. Allahın izniyle ve arkadaşımın yardımıyla sonunda bitirdik. Bize bu nimetleri veren Allaha bin şükürler olsun. Aslında takmamız gereken bir kaç yer daha var ama dayanamadım sizlerle paylaşmak istedim foto kalitesi pek iyi değil sanırım anlaşılıyordur ..

    dikiz aynasına kullandığım ledler hazır satılıyorlar, 18 li şerit halinde dirençli 12 voltluk.




    stop lambasındaki ledler




    dikiz aynasında ki ledlerin takılmadan önceki son halleri






    dikiz aynasına takılmış hali








    bunları gerçekleştirmemde çok emeği geçen arkadaşım Aydın




    buda ben



    -----------------------

    gelelim stop ledine







    ---------------------------
    Motosikletimizi daha çok görünür kılacağız, fazla resim çekmedik. Yeni ledlerle ve yeni resimlerle beraber olmak üzere Allah tüm mt ailesini kötü kazalardan korusun. Bu güzel gecede tüm dualarınız kabul olsun, kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.

    Saygılar Okhan.

    Not: ilk defa resim ekliyorum fazla yer meşgul ettiysem üzgünüm.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    eline sağlık arkadaşım ama aklıma takılan şu oldu.
    sanki beyaz ledler fazla parlak gibi, kendimi göstericem derken öndeki sürücünün görüşünü komple bozmayasın...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

  3. #3
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    foto çekim kalitesi biraz düşük olduğu için yorum yapamayacağım...


    ledleri oldum olası beğenirim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  4. #4
    dex_cooler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Teşekkür ederim Haklısın arkadaşım, fotoğraf kalitesi biraz bozuk resimler flu çıktığı için görüntü dağılıyor(birbirine geçiyor) bu yüzden çok ışık varmış gibi duruyor. Çıplak gözle bakıldığında pek fazla göz almıyor gibi geldi bana ama arkadaşlarım da biraz parlak üzerinde seni göremiyoruz dediler. Zaman geçtikçe kullandıkça insanların yorumlarını daha iyi değerlendireceğiz, belki ışık şiddetini biraz kısabiliriz.

    Evet Metehan abi yakında inşallah yeni ledlerle ve yeni foto makinesiyle işe koyulacağım. Olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi paylaşırsanız, yeni fikirleri yaşama geçirme fırsatı bulurum. Bu resimlere bakan herkese teşekkür ederim.

  5. #5
    wiseguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    Istanbul, Suadiye
    Motosikleti
    Yamaha TDM850
    Selam, bir süredir bende kaliteli LED sinyal ve stoplar yapmak için çaba sarfediyorum. Ki hatta bunlar için baskı devre kullanıyorum. Gördüğüm kadarıyla sizler de aynı sorunlardan müzdaripsiniz.

    İç devreyei ve dirençleri oturtmak kolay, ancak dışı helezonlu sarı/kırmızı plastikler işimizi pek görmüyor...Düz olsalar çok daha iyi olacak

    Önümüzdeki pazartesiye kadar numuneleri bitirmiş olacağız (bilgisayarda devre çizimleri tamamlandı, bu h.sonu pcb'ye geçiriyoruz). Sitede h.içi yayınlayacağız.

    Tabii her modele göre farklı olacağından hangi modellerin daha yaygın olduğunu bilmiyoruz. Eğer benzer bir ürün arayışı içindeyseniz benimle özelden temasa geçin ki ilk olarak o modele öncelik verelim.

  6. #6
    dex_cooler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Selam, benim kullandığım ledler "ultra bright flat led" diye geçiyor. buradan bakabilirsiniz http://www.dotlight.de/shop/index.php/cPath/217_193 uçları kesik, ışığı tek bir noktaya değil de geniş açılı veriyor. Yani her noktadan eşite yakın parlaklıkta görebilirsiniz.

    "dışı helezonlu sarı/kırmızı plastikler işimizi pek görmüyor" demekle ne demek istediğinizi anlayamadım. Size benim kullandığım ledlerden yada super flux olan ( benim stop lambasına kullandığım ledler)lardan kullanmanızı öneririm. bu ledler bir hayli parlaklar http://www.dotlight.de/shop/index.php/cPath/36

    Çoğu arabaların sinyal lambasında bu super flux ledlerden kullanılıyor. Yalnız onlar yansıtıcı içinde bulunduğundan pek şekli belli olmuyor. www.dotlight.de de bütün ledler var..
    Saygılar.

  7. #7
    MaRaNtZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Arkadaşlar acaba bu LED'leri yaptırabileceğimiz biryer yokmudur İstanbul civarında...
    Saygılarımla...

  8. #8
    marefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1299 Panigale
    aynaya takyığın ledler acaip parlak bişeye benzio ama güzel duruo sanki

  9. #9
    Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    güsel güsel canavar gibi olmuş
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

  10. #10

    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Regal raptor 250 CC su soğutmalı
    Bu resimlerle yorum yapmamız mümkün değil, o kadar kötü bir çekim ki sanki kasıtlı yapılmış gibi, o kadar pozdan hepsimi kötü çıktı, birde resimleri yüklerken boyutlarına dikkat edin ki sayfanın yapısını bozmasın, eğer bilmiyorsanız bu resimleri kaldırın bir bilene sorun onlar yapsın.
    KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER.

  11. #11
    fakir ama gururlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2006
    Şehir
    Antalya/Konyaltı
    Motosikleti
    Siyah YBR 125 '06
    yararlı bi amaç için uğraşılmış ancak fikrimi sorarsanız insanlar kafalarına göre arabalarına motorlarına ışık takmamalı. karşıdan gelen sürücünün gözünü alabilir, en basitinden dikkatini dağıtabilir. sis farlarını sis olmadığı zamanlarda kullanan saygısızlara nasıl kızıyorsak buda aynı hesap.

  12. #12
    yasin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    üsküdar, zeynepkamil
    Motosikleti
    peugeot satelıs 250
    çok güzel olmuş eline sağlık avatarıma bakarsan men de taktırmak istiyorum sym joyride 200 var bende yardımcı olurmusun?

  13. #13
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı fakir ama gururlu adlı üyeden alıntı
    yararlı bi amaç için uğraşılmış ancak fikrimi sorarsanız insanlar kafalarına göre arabalarına motorlarına ışık takmamalı. karşıdan gelen sürücünün gözünü alabilir, en basitinden dikkatini dağıtabilir. sis farlarını sis olmadığı zamanlarda kullanan saygısızlara nasıl kızıyorsak buda aynı hesap.

    Katılıyorum, bir de motosikletleri Hindistan ya da Pakistandaki otobüslere benzetmek gibi geliyor bana bu iş. Normal farlarınızı güçlü ampuller kullanarak değişseniz ve lamba yerine reflektör koysanız daha zarif olmaz mıydı?
    Geçen gün bir Asya scooter gördüm, egsozu delmiş, ses yapacam diye, su motoru gibi çıkıyodu sesi ve çok rahatsız ediciydi. Neticede gereksiz taramalardan kaçınmak lazım.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  14. #14
    dex_cooler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Sayın mühendis 1959, evet bütün fotoğraflar berbat bir makineyle çekildi. Resimlerin en güzellerini koymaya çalıştım. O kadar uğraştık en güzelini yapmayı elbette isteriz. O heyecanla eve geldiğim gibi fotoğrafları yükleyiverdim. Yakında yaptığımız yeni eklemelerle beraber bu fotoğrafların yerine iyi bir makineyle çekilmiş kaliteli resimler koyacağız. Olumsuz düşüncelerinizi anlıyorum, Ledlerin parlaklığını ayarlayabilen bir sistem kuracağız böylelikle göz alma derdi ortadan kalkacak. Ayrıca fotoğraflar bir hayli kötü olduğu için çok göz alıyormuş gibi gözüküyor. Dikkat ederseniz motosikletin normal farı bile nasıl göz alıyor.

    Projemizi kullandıkça, yeni fikirler edindikçe daha ileri götüreceğiz inşallah.

    Kullandığımız ledler sabir bir noktaya ışık vermediği için direk sürücünün gözüne gelmiyor. Tabi ki karşıdan bakıldığından yukardan bakıyormuş gibi parlamıyor. Bu ledler geniş açılı olup neredeyse her yöne aynı şiddette ışık veriyor.

    Sayın clint, yorumunuz ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Biliyorsunuz ki yeni fikirleri yaşama geçirme düşüncesi içindeyiz. Yaptıklarımızı gün geçip denedikçe geliştireceğiz.

    Diğer yorum yapan arkadaşlarada teşekkür ederim..
    Sayın Yasin08, Şu an için fikir alma geliştirme aşamasındayız, siz kendiniz uğraşarak yapabilirsiniz. http://www.motosiklet.net/forum/show...&highlight=led bu forumda kll nickli arkadaşımda en güzel şekilde yapmış. Fikriniz olsun.

    Ledler nasıl bağlanır, duruma göre hangi direnç değeri uygun olur?

    Arkadaşlar ledleri kendinizde kurabilirsiniz.
    Çok fazla led paralel bağlanırsa direncin üzerinden geçen akım artacaktır o yüzden dayanıklı dirençler (2Wattlık= bunlar fiziksek olarak iri dirençlerdir) kullanmalıyız.

    Ledleri seri bağlarsak ( diyelim ki her ledimiz 4 voltla çalışıyor) 3*4=12 volt çekecektir. Akümüzden 12 volttan fazlası gelmez dolayısıyla ledlerin parlaklığı azalır. Yani 4 tane led seri bağlarsanız ledlerin parlaklağı bir haylı az olacaktır.

    Seri bağlamada, ledleri 3 erli gruplar halinde her bir grup ayrı bir dirence bağlanmak üzere aküye monte edebilirsiniz. İstediğiniz kadar led ama bir okadar da direnç kullanırsınız.

    Paralel bağlamada ise ledleri paralel bağlayıp devreye uygun bir direnç eklersiniz. Eklediğiniz direnç üzerinden geçecek yüksek akıma karşı dayanıklı olmalıdır çünkü paralel bağlamada geçen akım miktarı fazla olur .



    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Saygılar.

  15. #15
    NU866 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Honda CBF150

    Unuttuğunuz bir şey yok mu arkadaşlar???

    Selamlar, dex_cooler arkadaşım konunun en iyi yerine odaklanmış fakat eksik bilgi var, daha doğrusu yazının geri kalanı yok. Ben şöyle devam edeyim: Ledleri 3'erli de bağlasanız, hepsini paralel de bağlasanız, sonuçta çektiği bir akım (A) var. Ve ledlerin sayısı yükseldikçe çektiği akım da fazlalaşıyor. Devremizi STOP lambası yapmak için kullanacaksak motorumuzun stop lambasına giden hattına bağlamamız gerekecek ve bu hattın sigortasını kontrol etmemiz; gerekiyorsa değiştirmemiz gerekecek. Fakat bize gerekli olan A değeri motorsikletin üretebildiği değerin altında olması gerek.

    Bir diğer konu da şu: ledleri güvence altına almak için sadece direnç bağlamak yetmiyor. Bir de enerjiyi stabil hale getirmemiz gerek. Bunun için voltaj regülatörü transistör veya regülasyon devresi kullanmamız şart.

    Benim CBF 150 motorsikletim var. Kappa arka top case çantamın reflektörlerinin içerisine 20sağ + 20 sol olmak üzere ledler yerleştirdim. Voltajdaki titremeyi önlemek ve stabil hale getirmek için kondansatörle ve koruma için 2W dirençle besledim. Bir de voltaj regülasyonu için transistör kullandım. Fakat sonuçta transistör PUFF!!! oldu. İyi hesaplama yapmak gerekiyor. Bir de aracınızın elektrik tertibatı çok ama çok önemli. Aksi halde motorunuz zarar görebilir. Saygılarımla...

  16. #16
    istanbulccc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    VFR 800
    Alıntı NU866 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar, dex_cooler arkadaşım konunun en iyi yerine odaklanmış fakat eksik bilgi var, daha doğrusu yazının geri kalanı yok. Ben şöyle devam edeyim: Ledleri 3'erli de bağlasanız, hepsini paralel de bağlasanız, sonuçta çektiği bir akım (A) var. Ve ledlerin sayısı yükseldikçe çektiği akım da fazlalaşıyor. Devremizi STOP lambası yapmak için kullanacaksak motorumuzun stop lambasına giden hattına bağlamamız gerekecek ve bu hattın sigortasını kontrol etmemiz; gerekiyorsa değiştirmemiz gerekecek. Fakat bize gerekli olan A değeri motorsikletin üretebildiği değerin altında olması gerek.

    Bir diğer konu da şu: ledleri güvence altına almak için sadece direnç bağlamak yetmiyor. Bir de enerjiyi stabil hale getirmemiz gerek. Bunun için voltaj regülatörü transistör veya regülasyon devresi kullanmamız şart.

    Benim CBF 150 motorsikletim var. Kappa arka top case çantamın reflektörlerinin içerisine 20sağ + 20 sol olmak üzere ledler yerleştirdim. Voltajdaki titremeyi önlemek ve stabil hale getirmek için kondansatörle ve koruma için 2W dirençle besledim. Bir de voltaj regülasyonu için transistör kullandım. Fakat sonuçta transistör PUFF!!! oldu. İyi hesaplama yapmak gerekiyor. Bir de aracınızın elektrik tertibatı çok ama çok önemli. Aksi halde motorunuz zarar görebilir. Saygılarımla...
    Hort, Hort.

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Aralık 2007
    Şehir
    DAVOS :p
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    madem hortlamış bende yazim

    o ledler ne öle yha adam nere takmış ne etmiş bişi belli olmıyo war of the world filminden 1 sahne gibi geldi hehehe..

  18. #18

    Üyelik
    29 Temmuz 2007
    Şehir
    ESKİŞEHİR ADI:Sinan
    Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    ledler güzel ama arkadaşların da adeiği gibi fotoğraflar biraz bozuk olmuş o kadar. fikir güzel yine de anlayan anlamıştır heralde olayı. resimlere kitlenmeyin

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Aralık 2007
    Şehir
    DAVOS :p
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    sinancım resimlere kitlenmeyelimde ne yapalım şu an ufo gören masum köylü modundayım..

  20. #20

    Üyelik
    27 Nisan 2008
    Motosikleti
    jinlun 150
    hakikatten çok güzel olmuş bende takmayı deniyecem


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler