Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Çalınan Xcity motorum bulundu. Çıkma parçalarla toparlamak istiyorum. İstanbul Beşikt

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Nisan 2016
    Selamlar,

    1 sene 3 ay önce çalınan Yamaha Xcity motorumu, çalanlar bir sokağa bırakıp gitmiş ve polis bulmuş. Yediemin otoparkından alıp oradaki bir tamirciye ufak birkaç tamirini yaptırıp evimin önüne getirdim. Fakat birçok parçasında sorun var. Grenajlarında çizikler, arka freni çalışmıyor, dikiz aynalarından biri eksik öbürü başka motordan takılmış, sele ve sele altı bagaj havuzunda parça değiştirmek gerekiyor. Motorum gidişinde problem yok. Küçükçekmeceden, Beşiktaş'a kadar düzgün gelebildim. Çıkma parçalarla nasıl toparlayabilirim. Tavsiye edeceğiniz bir tamirci falan var mıdır? Yani birkaç yere göstersem liste halinde şunları arıyorum desem adamlar beni ararlar mı?

    Bu haliyle de satmak istiyorum fakat herhalde mevsimsel olarak şu anda fiyatlar çok düşük. Bu arada trafikten çekme belgesi çıkarttım.
    gurucuk bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara/mamak
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Eksik listesi yap, parcalarin kodlarini ögren, hangi motorda var ayni parca, 0 fiyati nedir ogren sonra faceden ordan burdan cikma parca kovala

  3. #3
    bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2005
    Şehir
    Beykoz/İstanbul
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Çıkma parça demek yüksek ihtimal çalınmış bir motordan sökülen parçaların satılması demek. Motorunuzu ilk çaldırdığınız günkü üzüntünüzü hatırlayın ve çıkma parça olayını tekrar düşünün.
    _chaotic_, zabuzaretta, kayhan10 ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Trafikten çekme belgesi olsa bile sigorta falan yatıyor diye biliyorum

  5. #5
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafikten çekme belgesi olsa bile sigorta falan yatıyor diye biliyorum
    Trafikten çekilen aracın vergisi ,sigortası ve muayenesi olmaz. Tekrar trafiğe sokacağın zaman hepsini yaptırman gerekir.

  6. #6

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Valla bizim bir arkadaştan geçmişe ait tüm ücretlerini yatırmasını istediler.Muayene hariç.

  7. #7

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şu motor çalan hayvanlar nasıl insanlar ki çaldıkları motorları haşat hale getiriyorlar ? Bu adamlara çalmadan çok çaldıkları motoru bu şekilde kullandıkları için ceza vereceksin. Düşünüyorum düşünüyorum sebebini bulamıyorum. Mesela arka fren nasıl kullanılmaz hale gelir ? Sele altı bagajıyla ne zorun var da onu kırıyorsun ? Nasıl kıymet bilmez hayvanlarsınız siz ?

  8. #8
    acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Geçmiş olsun. Yerinde olsam motoru onarmaya çalışmazdım. Parçaları pahalı. Çıkma parça aramaktansa motoru söküp parça parça satmaya çalışırdım. Sadece bir arka jant 1300 TL olduğunu düşünürsen çıkma olarak da makul bir miktar kazanabilirsin. Hazır trafikten çekmişsin. Bir de hurdaya ayırma işlemini yaptın mı tamamdır. Kolay gelsin...
    Not : Arka çamurluk temizse müşteri olabilirim.

  9. #9

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Hocam, siz çıkma parça alınca yine bir hırsızlığa davetiye çıkaracaksınız. Sizin parçanızı bulmak için yine motor çalınacak. Siz yaranızı saracaksınız diye, baska birini yaralayacaksiniz.

    Çıkma parça %90 hırsızlık malıdır. Almayın, aldırmayın.

  10. #10

    Üyelik
    29 Mart 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150
    senin motorunu , senin gibi çıkma parça arayanlara satabilmek için çaldılar. Sende şimdi diyorsun ki var mıdır yakın zamanda x city'si çalınan nerden bulurum ? onun motorunun parçalarını nereden alırım kim satar diyorsun ?

    Motorunu çalan arkadaşlar sana yardımcı olurlar. Hangi tamirciler parçalıyor , el altında nasıl satıyor.Hepsi söylerler.

  11. #11

    Üyelik
    21 Nisan 2016
    Arkadaşlar "çıkma parça çalıntıdır almayın" konularını topluca bir cevaplayayım istedim. Şu anda elimde olan motorumu belki alacak biri parçalayıp satabilir. Zaten bu yüzden şu anda yaptırmıyorum. Ben bu motoru kime satarsam satayım zaten benden alan kişi yine çıkma parçalar ile aynı şeyi yapacak. Bu arada aynı motordan bir tane daha var ama çoğu parçasını ilk motorum bulunmadan değiştirmiştim. Yeni olan motorun eskiyen parçalarını buna da takıp idare eder bir hale de getirebilirim. Benim motorumu da parça parça satmak için çalmış olsalar ortada motorum olmazdı. Çoğunu kırmışlar. Demek ki öyle değil. Fakat bizim forum kültürümüzde hatta belki genel sohbet kültürümüzde bilgi olmadan konuşmaya insanlarımız bayılıyor. Sadece burası için değil geçenlerde bitcoin ile ilgili bir yazı okudum belki 100 sayfa yazı riski bir işlem için bir insan soru sormuş cevapların %80'i "riski bir iş yapmadan bir avukata yada bilene danışın" olmuş. Zaten adam da o işi yapıyor foruma soruyor ama laf kalabalığına bayılan arkadaşlar boş yapıyor.

    Bu arada anlıyorum çalıntı konusunu, dediğim gibi benim motorumu alanlar parçalayıp satmamışlar işte ama devirip devirip durmuşlar. 41'de tüm bakımları yapıldı şimdi 47 de. Bu arada arka disk freni bıçak gibi incecik olmuş çünkü fren balatası erimiş ve değiştirmedikleri için metal metale sürtmüş bıçak biler gibi bilemiş.

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    arkadaşlar çıkma parça hırsızlık vs diyorsunuz da benim motorda 2 tane kırık parça var çıkması 100 tl sıfırı 600 küsür tl pamuk eller ceplere girerse bende sıfır almak isterim
    Thugboy0622 bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Sırf işinize gelmeyince nasıl konuyu saptırıyorsunuz. Parçalamamışlar mış, miş...

    Ne dedik yukarıda, %90 çalıntidır. Senin motorunu 2 salak çalıp eline yüzüne bulaştırmış olabilir. Bu diğer çalınan motorlara da aynı şey olacak demek değildir. Senin alacağın çıkma parça birilerinin canını yakabilir. Bu çok kuvvetli bir ihtimal. Bunu inkar edebilir misin?

    @istanbu_gezg
    Pamuk elin cebine gitmiyorsa binmeyeceksin motora paşam. Yoksa, yarın birgün bir başkasının eli cebine gitmedi diye senin motor gidebilir

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    @cevap yazan arkadaşım

    Yazdığın cevap ile ufkum genişledi artık motor sürmeyeceğim Cern de araştırma yapmaya gidiyorum
    egiray bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)