Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cbr 125'im ıslanınca çalışmıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Ekim 2017
    Merhaba arkadaşlar bu çarşamba 2006 model cbr 125 aldım sorunsuz görünüyordu motoru sıfırlanmış ve yürürü iyi. Ancak bugün yağmur hafif çiseledi ve motoru çalıştıramadım. Bir kaç defa marşa basıyorum marş motoru yarım çalışıyor ondan sonra bastığımda o da çalışmıyor. Farlar yanıyor ama göstergenin ışığı çalışmıyordu. Aküdendir diye düşündüm ama sizce nedir problem?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Evet öncelikli aküden görünüyor, ayrıca daha önce sigorta tablası soketler, akünün artı kablosu gibi yerler kontrol edilip pas sökücü sprayla temizlenmesi gerekiyor.Aklıma ilk gelen sigortalar sökülüp soketlere bakmak ve yağlayıp geri takmak.Sabah soğukken normal sağlam akü bağlanıp veya takviye yapın çalışırsa sorun aküde denilebilir yani yeni akü alınacak.

  3. #3
    thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2012
    Şehir
    İstanbul-Ataşehir
    Motosikleti
    --
    Olayın motorun ıslanmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, yeni almışsınız zaten akü şarj tutmuyordur büyük ihtimalle. Tabi ıslanan bir soketin kısa devre sonucu akım çekerek aküyü boşaltması da ihtimal dahilinde.

  4. #4

    Üyelik
    27 Şubat 2017
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    honda cbf 150
    satan arkadaş sana bitik aküyü vermiş olabilir.önce bir güzel şarj etmiş anlaşılan.bir kaç marş yetecek kadar gücü kalmış belliki.yeni akü almanda fayda var.ayrıca yağmurlu havada stop edip çalışmazsa buji başına bakman gerek.buji başlığının içine su kaçıyo olabilir

  5. #5
    RapForLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Suzuki GSF 600 Bandit
    Sorun arkadaşların dediği gibi akü kaynaklı gibi görünüyor . Lakin akü değiştirdikten sonra sorun devam ediyor ise buji piponuzu kontrol ediniz aradan sızan su buji tırnaklarını ıslatıp ateşlemeyi engelliyor olabilir .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler