Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

sıcak motor neden çalışmaz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    cyberdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2012
    Selamlar
    2015 Bajaj discover kullanıyorum. 1 saatlik sürüşlerden sonra motoru park edip 10-15 dakika ya da daha fazla beklediğimde motor tek marşta sorunsuz çalışıyor ancak 1 dakika sonra motor hareket halindeyken stop ediyor. tekrar çalıştırmaya çalıştığımda çalışmıyor çalışsa da gaza dokununca boğulup stop ediyor. Ortalama 3-5 dakika çalıştırıp gaz vermeye çalıştıktan sonra çalışıyor ve sorunsuz olarak gidiyor. (ilk stop ettikten sonra jikleyi çekersem kolayca çalışıyor ama kapatınca stop ediyor ya da sürüş yapmak mümkün olmuyor)
    Motor çok ısınmamışken ya da iyice soğuduktan sonra hiçbir sorun yok. Sadece motor sıcakken bu sorun meydana geliyor. Ayrıca bu 5 dakikalık çalıştırmaya çalışma ugrasım sonucunda sorunsuz olarak yolculuğa devam ediyorum. Sorun neden olabilir ve nasıl çözülebilir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    motosikletin hava ayarı soğukken yapılmıştır. ısındığında boğulup çalışmaz, -
    motosikletin supap ayarı soğukken yapılmamışsa ısındığında genleşmeden dolayı supap yeterli açıklıkta olmaz çalışmada sorun yaşar,

    ama büyük ihtimalle hava ayarı ile çözülür diye düşünüyorum. yapabiliyorsanız kendiniz (motor sıcakken yapılır hava ayarı dikkat), yapamayacaksanız bir ustaya götürün 5 dk da hallederler.

    hava ayarı ile de olmuyorsa supaplara baktırmak gerekir. ayarı kaçmış olabilir.

    uzak ama göz önünde tutulması gereken bir husus ta jikle ayarsızlığı da motorda boğulma yapar. siz jikleyi belki de açık tutuyorsunuz ve zengin karışım alıyor makina. bir kontrol etmekte fayda var.

    kolay gelsin.
    Olcay Avşar bunu beğendi.

  3. #3
    cyberdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2012
    Cevabınız için tesekkürler. Mola verdikten sonraki ilk çalıştırmada yasıyorum sorunu. Hatta soyle soylim mola sonrası tık diye calısıyor 200-300mt gittikten sonra stop ediyor ve calısmamazlık yapıyor.

  4. #4
    cyberdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2012
    Başka fikri olan?
    Bir gün hepiniz ölceksiniz biz hızlı olanı seçtik.

  5. #5
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Bujiyi kaliteli bir bujiyle değiştir, tekrar dene sonra yaz 😀

  6. #6
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Yeni bazi arabalarda olan bir ozellik var; araba durdugu anda motorun istop ediyor, gaza basar basmaz motor hemen calisiyor. Bununla ilgili bir makalede okumustum. Istop eden sicak motorun calismasi genel olarak sorunmus zaten. Bu ozellik icin motorlar ozel olarak dizayn ediliyormus. Sonradan sadece yazilimla eklenmiyormus.

    Biraz daha arastirdim. Yanma haznesi ve etrafinda biriken benzin buharinin, motora yeni gelen yakit hava karisiminin yayilip verimli sekilde yanmasini engellemesi bir sorunmus. Enjektorlu motorlarda basincla ilgili ayri bir sorun daha oluyormus. Onun icin sicak motorun kolay calismasi genel olarak bir sorunmus.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)