Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

egzoz terliyor su birikiyor su atıyor buharlaşıyor ... (videolu)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Alıntı velizrsln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam şimdi ne yapıyoruz hiç motorcuya göstermedimde her zaman böyle olmuyor mesela şimdi gitsem bu kadar olmaz sanırım havadanda etkiliyor galiba da başka motorlarda yoktu aynı zamanda
    Radyatördeki su azalıyor mu? Motor yağının renginde ve kıvamında değişiklik var mı? Azalıyorsa silindir içine su gidiyordur yani contalarda sıkıntı vardır. Conta yanmış olabilir. Su azalmıyorsa bilemem.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    12 Mayıs 2011
    motorda su azalıyorsa ve egsozdaki su yağlıysa,kapak contası patlamıştır bu seferde bujilerde sorun yaşatacağı için motor tekleme ve silkeleme vs hoşa gitmeyen sorunlar yaşatır.motor ve araçlardaki egsoz buharı her ilde aynı olmaz.nem oranı yüksek olan,kısa mesafe çok kullanılan ve ısınmadan stop eden araçlarda olur.mesela bir araçın egsoz aksamı .motor cc,marka model farkeder uzun mesafede ta egsoz ucuna kadar ısınırsa buhar kalmaz.ama motoru bindiniz şehir içinde 3 km sonra stop etdiğinizde içinde buhar kalacağı için ilk çalıştığınızda gözle görülür buhar görülür.avrupada ve birçok ülkede buhar olayı temiz zeminleri kirletdiği için son yıllarda egsoz deliği değil buhar kurutması için egsoz içinde stopda devreye gi ren resitans çalışmaları vardı.
    velizrsln bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)