Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

10TL'ye Elcik ısıtıcı performansı ve Montajı (Universal)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    atakan123123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2017
    Şehir
    Sisli istanbul
    Motosikleti
    2008 DL650 ,2015 Cbf 150
    Merhaba arkadaşlar; Daha doğrusu Kışın soğuğunda bile motora binen sıcağımdanda vazgeçmem diyen arkadaşlar.
    Biliyoruz ki Elimiz donduğunda Kas hareketleri yavaşlar .Beynin algılaması tepki süreleri uzar hareket komutları kontrolsüz olabilir. çok soğuk durumlarda soğuktan elini ayağını hissetmeyen olmuştur elbette.Soğuktan Elini hissetmeyip frene hissiyatsız sert basarak veya geç basarak kazaya dahi sebebiyet verilebilir.
    Nice zamandır aklımdaydı Detaylı olarak bu konuyla ilgili her kullanımı başlığı inceledim sanıyorum.Bundan kullanan göremedim nedense.

    Öncelikle motorumuz cbf 150 ama bu bilgi fark etmez işlemler hemen hemen universal.

    Şimdi ısıtmalı elcik kategorileri;(Daha doğrusu elcik ısıtma yöntemleri heralde)

    1)Isıtmalı elcikler var; Ki bu elcik için 2016 model güzelim motorun orjinal gaz kolunu söküp neüdiği belirsiz hiç bir elciği takmam. E iyiside dünya para bir kaç elciğe orta halli bir motor sahibi oluyorsun..

    2)Dışardan takılan sünger elcik ısıtıcıları var;Oxfordun v.s diğer markaların ve yerli üretici olan bir arkadaşın dışardan takılan sünger elcik ısıtıcıları var buda mantıklı geldi 20-30tl bandında ama acaba elimden kayar mı dedim.
    3)El yapımı;

    Bir forumda gördüğüm uygun omaj ve metrede krom nikel ısıtıcı telini elciği söküp altına yalıtkan malzemeyle uygulayan arkadaşlar var. buda çok hoş olmuş.Isıtıcı teli hiç para vermeden aldım ama elciği söküp altına ne kadar sağlıklı yapılabilir uzun ömürlü olur kafama yatmadığı için yapmadım.(Tele elektrik verilen noktaları lehimlesen olmuyor çünkü krom nikel kanca gibi bir şey yapmak lazım uygulamak istemedim.(Bunlar hergün yapılan işler değil bir kere yapıp uzun yıllar kullanmak istiyorum 4 motor değiştirdikten sonra yine ilk motorum cbf ye döndüm satmam bir daha askere giderken dahi satmam

    Neyse Efendim bunları geçtik Araştırıyorum ben tabi bu arada hala.
    Şu ürünü gördüm

    http://www.banggood.com/Wholesale-Un...?rmmds=myorder

    https://store.donanimhaber.com/c9/ed...c31344c0e9.jpg

    Aynen Resimde görüldüğü gibi yamulabilen film haline gelmiş krom nikel tel ve arasında metal renginde yalıtkanlar.Pvc kaplanmış bağlantı noktası falanda gayet güzel.
    Bunu elciği hiç sökmeden üzerine uyguluyorsunuz.Set içinde düğme makaran izole band geliyor.

    Şuanki dolar Kuruyla 10-11 Tl gibi maliyeti var ki yaptığı işe göre bedava. bu arada tanesi 7.5watt çekiyor. Farı açıkken telefon v.s şarj ederken Kullanabileceğiniz her şeyi kullansanız bile motor çalıştığında elektriğin yetersiz gelip aküyü boşaltma durumu mümkün değil çok az çünkü.
    Yani o kadar az ki Park lambasını 5w standart değilde led kullansanız zaten ısıtıcının enerjisini buradan çıkartırsınız.
    ama her türlü motor bunu kaldırır.Bunu kaldırmayacak alternatör olmaz.Motorun kendini besleye bilmesi için genelde alternatörler tüketimin 2 katı olarak konurlar.
    Benim cbf de şuanda 35w fazladan aksesuar var her şeyle birlikte aynı anda çalışıyor.(arada usb falanda takıyorum)

    Neyse ısıtıcıya geldik Dedim bi alayım deneyelim.Aldım testler yaptım çok hoşuma gitti oldukça ısınıyor.
    hemen montajladım.
    https://store.donanimhaber.com/6c/e0...34e92b11f3.jpg

    Sağlı Sollu Takıp Makaronladım.
    https://store.donanimhaber.com/ff/26...8e6cc83ebe.jpg
    https://store.donanimhaber.com/08/7e...dceaaaf0a5.jpg

    Elektrik bağlantısı için Bir tüyo vereyim arabalarda ve motorlarda Aracın tüm metal parçalarında Eksi Vardır(Yani akünün eksisine bağlıdır tüm şase Hatta eksi demez ustalar şase kablosu kopmuş şaseden elektrik al v.s derler) Neyse bende bu tüyo ile gidondan motora uzanan fazladan kablo olmasın diye eksi hattını Gidona taktığım bir boru kelepçesi ile çözümdüm çokta güzel oldu.

    Gidondan sadece tek kablo indim.O kabloyuda resmini gördüğünüz daha önceden 2 adet daha düğmenin olduğu cbf de panzot diye tasvir edilen bölüm.1Adet daha düğme ekledim slikon kılıf taktım ki sudan bozulmasın bunu takmayınca 5 ayda bir bozuluyor.
    Kendi orjinal gelen düğme suya karşı dayanaklı değil o kullanılacaksa biraz olsun korunacak bi yerde olmalı.
    + Elektrik hattını Cbf 150da fara gelen + kablosundan aldım. Daha önceden Sis farını oraya eklemiştim aynı ekten bir kablo daha çıkararak bağladım. Toplam montaj 10 dakika sürdü.Düğme için deliğide dahil edersem..
    Not :+ Elektriğini alacağınız nokta çok önemli. Örneğin Ben fara Taktım ancak Aydınlatma Tesisatının sigortasının amperine baktım hesapladım aşmadığına emin olduktan sonra taktım.Kablo kalınlığınada baktım yeterli gördüğüm için farın kablosuna bağladım.

    Aküden direkte alabilirsiniz ama Açık unutmaya birgün düğmenin bozulup takılı kalması ihtimaline değmez ayrıca bağlanılacaksa mutlaka ona ayrı bir 2-3 amper sigorta takılmalı eğer aküden alırsanız.
    Bağlanılır mı bağlanılır ama ben bağlamam.kullanıcıların %95i aküden bağlıyor haklıda bilgisi yoksa motorun tesisatına dokunacağına aküden alsın..

    https://store.donanimhaber.com/c2/c5...cb62edae56.jpg

    https://store.donanimhaber.com/4b/f9...b28d2f7773.jpg

    https://store.donanimhaber.com/d5/60...d3ca93ae22.jpg

    Neyse işte olan biten bu daha uzun anlatma şansım zaten olmaz.
    1-1.5 ayı doldurdum her gün motor kullanıyorum.Eldivensiz ellerimi rahatsız edicek derecede yakıyor.yazlık eldivenle süper ısıtıyor.kışlık eldiven daha kalın olduğundan ısı iletimini azaltabilir.bu 500liralık ısıtıcıda alsanız böyle yani sonuçta termodinamik kanunları ile alakalı 10.sınıf kimya dersi.
    Taktığımdan beri bayram ediyorum motorumda şöylede bişey var arkadaşlar Elinizde ısınan kan vucütta dolaşmaya devam ettiği için biraz olsun vucütta hissediliyor.
    Ayağının altında masa altında ufo yakınca üst vucüdünüzünda ısınması gibi bişey bu.

    Önemli dip not [] Elcik kılıfı olmadan kullanılırsa Avuç içiniz ısınır elin dış kısmı yine buz gibi kalır elcik kılıfıyla kullanmadıktan sonra faydasını azaltırsınız.Böyle ilk bahar son baharda elcik kılıfsız çok güzel çok tatlı ısıtır avuç içlerinizi yinede güzel olur o mevsimlerde.

    Çirkin görünebilir kılıftır diz örtüsüdür ama gerçekten soğukta kullanacak insanlar buna bakmazlar heleki yolu 5dk değilde 20-30k olanlar..
    Beylikdüzüne motorla gitmeye korkarım ben şahsen soğuktan [:D]

    Bunu motor ustasına gidip bağla deseniz 10 tl lik elciğe 40tl bağlama ücreti ister eğer muhabbetiniz yoksa ustayla..veya bağlarız sonra derler ustalar nedense böyle işlerle uğraşmayı sevmiyor halbuki çok basit.

    Bir arkadaşımında crf 250sine uyguladık.Eşe dosta takıyorum.Taktıkça Resim atarım.
    Ben şimdiye kadar 6 tane aldım 9tane daha yolda var. ( farklı yerlerde kullanmayı hedefliyorum.Evcil hayvan kulubelerinde sürüngen hayvan ısıtıcıları olarak falan.aynı şekilde 12v sıcaklık kontrol kartıda var 2-3$'a.. )


    Linkini Attığım web sitesini bilmeyenler varsa aliexpressten 10 kat güvenilirdir.
    Aynı ürün aliexpresste 20-30lira mı ne.
    Türkiyedede satan arkadaşlar var;

    35 tl yede türkiyede satıyorlar.İst. Şirinevlerde intermoto Selami arkadaşımız onuda tavsiye ederim.Kargo 2 ayda gelene kadar zaten kış biter.

    Güncellemeler oldukça paylaşırım arkadaşlar.
    Ek not:Aynı uygulamayı artçı el ısıtması olarak cbf 150 nin koruma demirinede uygulamak istiyorum uygularsam paylaşırım.
    Kulağınıza kar suyu kaçırayım.
    Yengeye hanıma Yıl dönümü hediyesi diye kakalarsınız elcik ısıtıcı aldım size diyerek.
    Osm@n, Carbondioxid, Hamza Toruk ve 8 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Aralık 2016
    Şehir
    SİVAS
    Motosikleti
    MONDİAL 100 SFC SNAPPY X
    Emegine saglik ustam 10 numara olmus ☺ bende boyle bise dusunuyordum yapma sebebim siz olacaksiniz bakayim bi duruma gore siparis vereyim acelesi yok zaten birdahaki kişa yaparim 😁

  3. #3
    atakan123123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2017
    Şehir
    Sisli istanbul
    Motosikleti
    2008 DL650 ,2015 Cbf 150
    "Duruma göre sipariş vereyim acelesi yok." Demek tamamen Üşeniyorum güzel ama uğraşmam veya yapmayacağım aslında demekle eşdeğerdir. O yüzden siz bilirsiniz
    Kullanıl açısından süper maliyet açısındanda süper montajıda kolay ben takabilecek potansiyeldeki herkese öneririm..

  4. #4

    Üyelik
    26 Aralık 2016
    Şehir
    SİVAS
    Motosikleti
    MONDİAL 100 SFC SNAPPY X
    Siparişi verdim 😀 2 hafta oldu bakalim nezamana gelecek.Aynen maliyet fln süper her motorda bulunmasi lazim illa bir gun lazim olur sonuçta ☺

  5. #5
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Benimki de 45 gündür gelecekte gelecek ya üff ;) yaz geldi be!..


  6. #6
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Held 2237 adında bir eldiven kılıfı aldım,
    Büyükçe polyester bir eldiven diyebiliriz kullandığınız eldivenin üzerine geçiriyorsunuz,
    Yağmurluk aslında eldivenin ıslanmasını engelliyor ama sürekli kullanıyorum eli çok sıcak tutuyor,eldiven hava almadığından. 25tl fiyatı,ısıtıcıyı takmak bana zor diyene veya motoru garantili olanlara tavsiye ederim

  7. #7
    atakan123123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2017
    Şehir
    Sisli istanbul
    Motosikleti
    2008 DL650 ,2015 Cbf 150
    Hocam O takip bilgileri Faal değil Çoğu zaman.Benim şuan yolda 20 den fazla kargom var.
    Genel olarak 10-35 gün arasında geliyorlar 45günü geçtikten sonra gelmeyen çok oluyor.(şimdiye kadar gelmeyen 4ürünüm var en fazla )
    Genellike 1.67$ fazla verip registered posta alıyorum.
    Heleki malezya postaya falan denk geldiyse gelmek bilmiyor kargo..
    Valla 3ay kaldı yaz gelmesine ama istanbul gibi yerde 8ay kış 4 ay yaz ne fark eder hep lazım

    @astrofizik hocam.
    Su rüzgar geçirmez ama sıcakta tutmaz üstelik pratikliği biraz öldürüyor sanırım.Yinede kullanılabilir bunun ayakkabı tipi olanları daha çok cezbediyor beni.

  8. #8
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    sayın moderatör levent bey

    Kawasaki Versys 1000 e mi takacaksın bu aleti ?

  9. #9
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayın moderatör levent bey

    Kawasaki Versys 1000 e mi takacaksın bu aleti ?
    Ne olur karizması mı çizilir

    Aynı (ya da benzer) ürünü iki kıştır kullanıyorum, aslında kullanıyorum demek yanlış olur. Motorda takılı ama çok sık binmiyorum motora, görevini layıkıyla yerine getiriyor.

    Dikkat etmek gereken en önemli nokta ise gaz tarafına montaj yaparken kabloların ısıtmaya montajlı yerlerini sıkıca bantlamalı ve gaz açıp kapamada kablo montaj yerine hasar gelmeyecek şekilde kablo boşluğu verilmeli.
    atakan123123 bunu beğendi.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  10. #10
    MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2016
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimki de 45 gündür gelecekte gelecek ya üff ;) yaz geldi be!..

    http://i.hizliresim.com/ZMqOBg.png
    kayıt dışı gönderilerde resimdeki uçak bir türlü iniş yapmıyor PTT şubesine gidip sorun muhtemelen gelmiştr.
    I live my dream life.

  11. #11
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayın moderatör levent bey
    Kawasaki Versys 1000 e mi takacaksın bu aleti ?
    Evet,
    Elcikleri sökmek istemiyorum, kötü fikir mi ?

  12. #12
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    herkeze merhaba, bu ürünü türkiyede satan sitelerden bulamadım, bilen varsa paylaşabilirmi?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

    gerek kalmadı aliexpreste 3.5 dolara buldum 2 takım sipariş ettim, hadi bakalım

  13. #13
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    karizma çizilmesinden değil.
    ürün düşük maliyet ile tüketiciye ulaşma gayretinde bundan dolayı kullanılan parçaların kalitesi konusunda şüphelerim var.
    olası bir arıza durumunda, arızanın motora zarar vermesi durumu kabul edilebilir bir risk olarak gelmedi bana.

    bundan dolayı sordum.
    çok kullandığım ürünler olmadığı için tam bilemiyorum.

  14. #14

    Üyelik
    31 Temmuz 2016
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimki de 45 gündür gelecekte gelecek ya üff ;) yaz geldi be!..

    http://i.hizliresim.com/ZMqOBg.png
    bulunduğunuz adresin ptt şubesine gidin ordadır kargo benim 20 günde gelen kargom var ama yolda görünüyo o takip numaraları yanlış

  15. #15
    atakan123123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2017
    Şehir
    Sisli istanbul
    Motosikleti
    2008 DL650 ,2015 Cbf 150
    Merhaba @Dude Hocam;
    Kalitelisi veya Kötüsü bozulması durumunda
    Açıklamadada belirttiğimi hatırlıyorum.
    Aküden direkt alırsanız Sigortalı alın.
    Motorun tesisatından alırsanız kablo kalınlığının akımına yettiği sigortanın dayandığı bir noktadan alın.
    Olası bir durumda sadece sigorta atacaktır.

    Ben istanbul karaköyde çalışıyorum elektrik piyasasında burada sadece ısıtıcı resistans satan firmalar var.
    Isıtıcı tel dediğin şey Belirli Omajda Tasarlanmış krom nikel teldir.Sadece krom nikel tel..Uygun voltaj ve omajda uygun akımı çeker ve size sıcaklık olarak dönüt verir.

    Demeye çalıştığım şey şu.Hani gaz koluyla birlikteyse biraz şatafatı elektronik sıcaklık kontrolü varsa 150-200tl yi hak edebilir.Ama bi motor parası isteyen elcikler var.
    Her şeyde olduğu gibi bundada %10.000 kar ediyor üreticiler.O kadar inanılmaz büyük bir kalite farkı yok.
    Ayrıca Levent beyin söylediği gibi orjinal elciği sökme taraftarı değilim.Bunun da dışında uzun zamandır kullanıyorum hala aynı performans ancak bozulması durumunda değişimi çok kolay olacak.

    Bmw 650 enduro motorumun orjinalinde vardı elcik ısıtma.Gaz kolunun altından hepi topu 40cm krom nikel tel sarmışlar.(bu yani başka bir numara yok elcik ısıtma denen cihazda zaten)

    En niayetinde içindeki bu iletkenin kopması durumunda taşıta veya sigortaya zarar vermeden ısıtmayı keser..
    Bunun dışında Kabloda oluşan bir hasarda kısa devrede v.s (ki yine elciğin kalitesiyle alakası yok) Sigorta atar..
    Motora zarar verebilmesinin herhangi bir imkanı bulunmamaktadır. Bu en iyi elciktede böyle en ucuzundada.
    Olcay Avşar bunu beğendi.

  16. #16
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karizma çizilmesinden değil.
    ürün düşük maliyet ile tüketiciye ulaşma gayretinde bundan dolayı kullanılan parçaların kalitesi konusunda şüphelerim var.
    olası bir arıza durumunda, arızanın motora zarar vermesi durumu kabul edilebilir bir risk olarak gelmedi bana.

    bundan dolayı sordum.
    çok kullandığım ürünler olmadığı için tam bilemiyorum.
    Atakan123123'ün açıkladığı gibi sistem çok basit, iki uctan artı ve eksiyi olarak enerji alan omajı ayarlanmış tel direnç gösterip ısınıyor. Basit bir mantık, belli bir zaman sonra rezistansta kopmalar yaşanırsa alet çalışmaz o kadar. Devre tamamlanmadığı için enerji harcaması vs de olmaz.

    Rahmetli AYE'nin bana verdiği bu özellikteki bir teli, deneye deneye ısıtmadaki en performanslı uzunluğunu bulup Fazer'ımın elciklerine sarmış, üzerini de elektrik bandı ile kaplamış ve uzun süre kullanmıştım. Allah rahmet eylesin.

    Yani aslında 2-3 dolar bile çok buna ama hazır oluşu kablosu bantı butonu vs derken değer
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  17. #17
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karizma çizilmesinden değil.
    ürün düşük maliyet ile tüketiciye ulaşma gayretinde bundan dolayı kullanılan parçaların kalitesi konusunda şüphelerim var.
    olası bir arıza durumunda, arızanın motora zarar vermesi durumu kabul edilebilir bir risk olarak gelmedi bana.

    bundan dolayı sordum.
    çok kullandığım ürünler olmadığı için tam bilemiyorum.
    Kısaca mevzunun motosiklet ile alakası yok

  18. #18
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    bu sene kullanmadım ama muhtemelen seneye kışın da motosiklet kullanmam icap edecek.

    bu konuyu ilerleyen zaman içerisinde güncel tutarsanız ürünün performansı hakkında daha net bilgi ediniriz.

  19. #19
    atakan123123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2017
    Şehir
    Sisli istanbul
    Motosikleti
    2008 DL650 ,2015 Cbf 150
    Evet arkadaşlar bana 5 tane daha geldi darısı başınıza
    Daha eline ulaşmamış olanları kıskandırayım dedim.

    Tracking kargo candır.

  20. #20
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı atakan123123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar bana 5 tane daha geldi darısı başınıza
    Daha eline ulaşmamış olanları kıskandırayım dedim.
    http://i.hizliresim.com/nj6yXR.jpg
    Tracking kargo candır.
    Geçerken uğrayayım da bi tanesini bana ver bari
    Bu arada bende pek umursamadığımdan arayıp sormuyorum, bi bakim belki gelmiştir =)


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)