Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

vites pedalı problemi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Kasım 2016
    İki hafta önce bir motosiklet aldım. İlk bindiğimde acemiliğimden kaynaklandığını düşünüp kendime yormuştum ama vitesi 2'den 1'e alırken pedalın yatay seviyesine dönmediği aşağı düştüğü ortaya çıktı. Ayağımla tekrar yukarı alıp vites değiştirebiliyordum ama tekrar trafikte 1den 2ye almak sıkıntı oluyordu. Ben de bir yere baktırana kadar vites pedalını biraz yukarı alıp idare ederim diye düşündüm.

    İnternetteki videolarda gösterildiği gibi bir ayar pimi yok. Motorun içinden bir pim çıkıyor vites pedalı da bir somunla o pime tutturulmuş durumda. Somunu biraz gevşetmeye çalıştım ama pek olmadı sonra tekrar sıktım. Şimdi vites pedalı hepten boşalmış durumda aşağı bastığım zaman hiç vites küçültmeyip en aşağı kadar düşüyor.

    Bir somunu gevşetip sıkarak motosikleti yürümez hale getirdim

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Motor Honda NX4 Falcon


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Somunu biraz gevşetme ile olmaz, somunun saplandığı milde bir girinti var. Bu yüzden somunu ve civatayı tamamen çıkartıp vites pedalını kendine doğru çekeceksin, şanzımandan çıkan saplama milin üzeri çark dişlisi gibidir, vites pedalının mile saplanan kısmının içi de böyle dişli gibidir.

    Pedalı istediğin konumda mile geri tak, takarken dişlerin birbirine denk gelmesine dikkat et yoksa takamazsın. Bu halde bile pedala bastığında ya da yukarı çektiğinde mili oynatır, taktığın civata pedalın yerinden çıkmasını engeller. Somunu sıkmayı unutma, sıkmaya başlayınca o kısmın esnediğini göreceksin. Abartıp parçayı kırma.

    Kolay gelsin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)