Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

YBR 125 Ses sorunu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Ağustos 2016
    Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 ay önce ybr 125 esd aldım sıfır olarak. 700 800 km civarında ses sorunu başladı , herhalde bakım zamanı gelmiştir diye beklettim. 1000 km de bakımını yaptırdım ve ustaya da söyledim bakın diye. Usta sübap sesidir dedi geçiştirdi. Rahat çalıştığının göstergesi imiş. öyle dedi bana da. bir de sizin bakmanızı rica edicem. çünkü netten baktığım kadarıyla , ses farklı sebeplerden dolayı da gelebiiyormuş, ekzantrik , krank v.s. Lütfen bir izler misiniz? Teşekkür ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=4cAAXmYBytM

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------

    Koskoca forumda hiç mi ybr ustası yok :l birisi baksın allah rızası için :(


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Artık yok
    Ben dün baktım,bir tuhaflık görmedim.Muhtemelen başka arkadaşlar da bakmıştır.Usta da bir şey yok demiş.Belki evham yapıyorsundur.

  3. #3
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2014
    Anormal bir ses yok, usta da söylemiş zaten. Motor sıcakken sesi hafif değişir, muhtemelen de size o yüzden bir sorun var gibi geldi. Evham yapmışınız.
    Sıfır aldığınız ybr'yi kurcalatmayın sakın.

  4. #4

    Üyelik
    13 Ağustos 2016
    Çok teşekkür ederim. Nette baktım korktum biraz, bugün bayağı dinledim motoru, yakınlasip dinledim, subaplarin olduğu yerden geliyor ses. Egzantrik zinciri daha altta yer alıyor. Büyük ihtimalle subaplardan geliyor. Güzel bir subap ayarı yaptırmam gerek. Servis bunun için ne kadar ücret alıyordur sizce?

  5. #5
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2014
    yaklaşıp dinlerseniz motordan gelen her ses kulağınıza bir sorun varmış gibi gelebilir. Yaklaştığınızda illa ki subap sesi duyarsınız, ybr'yi sıfır aldığınız için söylüyorum(2. el olsa öncek sahibi nasıl kullanmış bilemeyeceğimiz için) kafanız rahat olsun. O kadar subap sesi olur ybrde. bu motorun karakteristiği bu. aman diyeyim elletmeyin motoru. eğer motorun canını çıkarırcasına kullanmıyorsanız 6.000km'de bile subap ayarı gerektirmez ki siz 1000'i yeni devirmişiniz daha.

    tekrar söylemek istiyorum, elletmeyin motoru.
    crxforever bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    13 Ağustos 2016
    rebirth teşekkür ederim. Öncelikle şunu söyleyeyim, kulağımı yaklaştırıp dinlemem , sesin kaynağını bulmak içindi. Motor , soğukken ses yapmıyor. Normal bir şekilde kalkıyor ve gidiyor, ancak ısınınca, sanki çekişi az bişey düşüyor ve zırrr diye ses geliyor. Hafif titreşimi de arttı eskisine oranla. Zincirini yağlıyorum, debriyaj ayarları tam. zaten bakımı da yapıldı. Boşa aldığımda, özellikle motor ısınınca, gaz verdiğimde çıkan ses rahatsız edici. subapların olduğu yeri dinledim ses oradan geliyor.Yarın gidip ayarını yaptırcam inşallah. Motoru elletmiycem

  7. #7
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2014
    titreşim ve zırıltı demeniz düşündürdü biraz.
    rodajı kitapçığa uygun yaptınız mı ?

  8. #8
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Bir sıkıntı yok,normal karekterinde,dahada sessiz çalışmasını isterseniz,performanstan düşer,rampalarda zorlanır,anı ses bendede vardı,başka ybrlerle kıyasladım aynıydı.
    Rodajını,kitapçığa uygun,şehir içinde yaptım,bazı ybr lerde soğukken az uğultu yapar,debriyajı sıkınca geçiyor;(Debriyaj tası değişmesi gerekiryor)
    Bu sesi hiç kafana takma,bu sesten dolayı sıkıntı olsa,benim ybr çoktan hurdalığı bulurdu,bir çokkez yüklü ağırlıklı günde 500 km yol yaptım

  9. #9

    Üyelik
    13 Ağustos 2016
    Rebirth Bu benim ilk motorum ve maalesef rodaji kitapçığa uygun yaptığımı söyleyemeyeceğim. Ilk aldığım sıralar az da olsa yüksek devirde kullandım. Ama öyle aman aman bi zorlama olmadı. Sürat konusunda çok zorlamadim, denemek için bikaç kez basmışımdir. Fazer, Hocam sağolun yüreğime su serptiniz. Teşekkürler açıklama için.

  10. #10
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Ybr de her sese kulak verilmez verilirse hem mutsuz hemde çok masraf edersiniz yağını değiştir değiştir bin arada bi

    hava filtresi zincir temiz yağlı tamam gerisini düşünme

  11. #11

    Üyelik
    22 Mayıs 2016
    Herkese Selam tekerimiz düz bassın arkadaşlar...

    polis1222, ben de aynı senin durumundayım. 990 küsür kilometredeyim, motoru alalı bir ay oldu, hatta ben de siyah aldım ve ben de vites boştayken aynı sesi duyuyorum. Ayrıca Motor sıcakken ve giderken gazı kestiğimde sürtünme sesi/rulman sesi gibi bir ses geliyor, motor ısındıkça ses artıyor.

    motoru iki kere aldığım yere götürdüm üstte arkadaşların verdiği cevaplar gibi cevaplar aldım.

    Yalnız bu süreçte sana göre bir artım oldu haftasonu sabah saat 10-12 arası çınarcık istanbul yaptığımda (feribot üzerinden) motor pendik köprüsüne yaklaşırken resmen "şişti". Yani 7000 devirde 70-80 ile giden alet, 60'lara düştü. (yağını 750-800 km de motul 5100 le değiştirip yola çıkmıştım ve 80-90'la gitmiştim)

    Aynı günün akşamı sorun kalıcı mı diye motoru bir dışarı çıkarttım normal gözüküyordu.

    Şu an ne yapcan/ne yapıyorsun dersen, gideceğim yerlerde çekici telefonları alıp yola çıkmayı planlıyorum, bir yandan da iyi usta araştırıyorum.

    Teknik servisim yolda kalırsan getir yaparız dedi .Bu vaade gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

    Neyse, inşallah dedikleri gibi ybr sorunsuzdur, arıza yapmaz, biz evham yapıyoruzdur.

    irtibatı koparmayalım

  12. #12
    TamGazDevam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2015
    Şehir
    Mersin / Adana
    Motosikleti
    YBR 125 08' / HONDA CIVIC VTEC 1.6 04'
    Yaklaşık 9 ay önce benim motorum daha 800 kmdeyken(rodaj dolmamıştı) benimki de böyle ses yapıyordu. O kadar çok kafama taktım ki farklı farklı ustalara götürdüm yaklaşık 15 tane ustaya dinlettim sesini hepsi normal şıkır şıkır çalışıyor dedi. Buyur aylar önce ki video:https://www.youtube.com/watch?v=a9A2km0_N7s
    Şuan 7000deyim böyle bi sorunum yok onuda belirteyim, kafaya takılacak bi problem olmadığına emin olabilirsin


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)