Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gaz verirken ve bazı kasislerde gelen çık çık sesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul - Pendik
    Motosikleti
    Mondial 125 ZNU
    Öncelikle Merhabalar. mondial 125 znu 2016 model 2000km bir scooterım var. yaklaşık 1000km dir yaşadığım bir sıkıntı var ve kime gösterdiysem bulamadım sorunu. kısaca sorunumu şu şekilde anlatayım...
    Motora gaz verdiğimde arada bi çik diye bi ses veriyo bazen gaz ver çek yapıyorum seri bi şekilde ve gazı verdikçe çık diye bi ses var. bu sesi bazen minicik bi yol yamasında bazen ise ışıklardan kalkışta gaza basınca yapıyor. Arka varyatörden dediler değiştirdim fakat ses aynı devam ediyor. gerçekten çok uyuz bi ses sanki bi demiri bir demire vuruyomuş gibi. Muhtemelen ben arka teker milinden yada dişlilerden şüphe ediyorum ama bilgisi olan arkadaşlar bi yardım etsin allah aşkına. bu arada orta sehbadaki papuç erimesinden kaynaklanan bi ses değil kaçkere o lastiğide değiştirdim hala aynı hala aynı !


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    brtvrdrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2011
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR150
    Nasıl bir ses olduğuna göre değişir ama egsız boğazı vidaları gevşemişsede yapar aynı sesi.

  3. #3
    Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    LandCruiser
    Birçok şeyden kaynaklanabilir.. En temizi yanına bi arkadaşını alıp kontrol etmek.. Biriniz motora yüklenip o sesi çıkartmaya çalışırken biriniz de o sesin geldiği yeri teşhis etmeye çalışacak.. Şayet sadece gaz verirken ses çıkıyorsa motoru orta sehpaya alıp durduğu yerde gaz vererek de dinleyebilirsin..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)