Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni taktığım balata diske neden sürtüyor ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    02 Ocak 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pulsar 200NS
    3 gün önce ön fren diskim yamuk olduğu için yenisini aldım ve hazır açmışken fren balatasını da değiştireyim dedim. Diski söktüğümde balata konusunda haksız olmadığımı gördüm, zira balata yamuk yumuk yemişti sürtünmeden dolayı, yani eksilinimi epey hatalı duruyordu. Herneyse diski değiştirdim ardından balatayı taktım ve balatanın diske hafif bi şekilde sürttüğünü gördüm. Freni sıktığımda ise çok da iyi tutmadığını gördüm . Acaba diske çok yakın olmasından dolayımı zayıf kalıyor yoksa diskinde balatanında yeni olmasındanmı kaynaklanıyor bilemedim. Sizin bildiğiniz, bu konuda yapabileceğim bi işlem var mı arkadaşlar ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mustafa42121 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2016
    Şehir
    konya
    Sanirim yeni oldugundan kaynaklaniyor

  3. #3
    heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Aralık 2011
    Balata diske her zaman sürter. "Floating pin" denilir bağlantı yerlerine, yani kaliper pinleri üzerinde boştadır (yüzer), frene basınca tek taraftan pistonlar balatayı ittirir, o balata diske yaslanınca da komple kaliperi çekip diğer taraftaki balatayla arasına diski sıkıştırır.

    Fren tutmamasının sebebi disk ve balata yüzeylerinin birbine henüz oturmamış olmasıdır. Noktasal temaslarla tutuyor yani. 100-200 km sonra düzelir. Bu süre içinde ani durum olmadıkça freni mümkün olduğunca hafif sıkın. Freni normal kullanırsanız temas noktalarında aşırı ısınmalar olabilir. Pek bir zararı olmaz ama diğer türlü daha sağlıklıdır. Aynı zamanda diske de noktasal gerilmeler gelmeyeceği için şekli şemali daha düzgün olacaktır.

    Sürtme sesi de tam oturmadığı için ve tek noktadan sürttüğü için olabilir. Muhtemelen oturduktan sonra bir süre de frene basınca hafifçe plastik diş sıyırıyormuş gibi bir ses gelecek balatadan.
    telike bunu beğendi.

  4. #4
    Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    PCX150
    Benim scooter 4 bin km olmasına rağmen boştayken tekeri durdurmayacak kadar sürtme yapıyor. Fren tutmamasıda balatanın sivri kısımı tutup altta kalanın tutamamasından dolayı.

  5. #5

    Üyelik
    02 Ocak 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pulsar 200NS
    Teşekkürler cevap için, bende öyle düşünmüştüm fakat olur ya hidrolikle ilgili bi sıkıntıda olabilir diye sormak istedim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)