Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Skuterciler yardım lütfen :( Honda Activa

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Merhabalar ben Barış Aranıza yeni katıldım. Hediye(sayılır) aldığım 55 binde Honda activa skuterim var fakat motosiklet intihar etmiş Şu anlık sol aynamın bağlantı yeri yalama, aldığımda marş düğmesi yoktu bir motosikletçide marş düğmesi takdırdım, sol fren manetinin bağlantı yeri kırık,motosiklet yağ yakıyor gibi daha bir sürü sıkıntım var. Motosikleti evimin bahçesine bir hafta önce getirdim bugün de bir bakayım neyi var neyi yok diye. İlk önce çalıştırmadan yağ çubuğunu kontrol ettim maks seviyedeydi ardından çalıştırmayı denedim fakat marş bir basıyor bir basmıyordu Yani marşa bastığım zaman bazen marş motorunu çeviriyor fakat çevirdiği zaman çevirmeye devam ediyor, çevirirken bi anda durmuyor. Herneyse 10dklık uğraş sonucu motor orta sehpada jikle kolu çekiliyken çalıştırdım fakat jikle kolu çekiliyken arka teker bildiğiniz dönüyordu. Herneyse motoru kapattım tekrardan yağı kontrol edeyim dedim motorun yağı min seviyedeydi : Açıkçası bu kadar olacağını beklemiyordum çünkü motosiklet soğukken baktığımda maks seviyedeydi yağ. Çalıştırmam lazımdı ama yinede çalıştırdımayu denedim tekrardan deniyorum acaba marş alacak mı diye bu sefer inat etti çalışmadı :D Ben de ayağımı kickstarter'a atayım dedim kolu açtım bir bastım basmaz olaydım. Kııırrrççç diye bir ses duuydum ve kol aşağıda kaldı yukarı çıkmadı bu da ayrı bir problemdi :D Ayrıca orta sehpada acaba tekerler serbestken dönüyor mu diye kontrol edeyim dedim ön teker bir tur attıktan sonra sanki içerden bir şeye takılmış gibi yavaşladı ve ikinci turunu atarken takılıp durdu, arka teker hiç dönmedi. Unutmadan söyleyeyim gaz kontrolü de yapılmıyor motosiklete dokunduğum an ileri atıyor kendini normal olmayan bir şekilde. İnternetten gördüğümde bir ehliyet dersinde bir miktar boşluk vardı gaz kolunda. Yani birazcık devir yükseltiyor ardından motosiklet kavrayıp ilerlemeye başlıyordu. Benim mi beceriksizliğim bu durum bilmiyorum çünkü daha önceden hiç skuter kullanmadım.


    Özetleyecek olursam;

    1-Motosikletin gaza dokunur dokunmaz kendini ileri fırlatması normal mi? Boşluk olması lazım değil mi?
    2-Lastiklerin orta sehpada serbestken dönmemesi problem mi? Kampanayla ilgili mi?
    3-Orta sehpadayken jikle kolunu çekince arka lastiğin hızla dönmesi normal mi?
    4-Kickstarter'la ilgili problem ne olabilir?
    5-Marş almamasıyla ilgili problem ne olabilir?

    Marş düğmesi takdırdığım usta bana rektefiye lazım dedi. Bu problemlerle birlikte hepsini birden yaptırmayı düşünüyorum mayıs ayında.

    Ve ek olarak: Hidenau k58 lastikler nasıldır? Türkiye'de hidenau lastikler asfaltı iyi tutar mı? Michelin S83 ve S1 den daha iyi lastik olduğu söyleniyor.

    Kusura bakmayın bildiğiniz destan yazdım fakat motosikletleri çok seviyorum ve mal ne kadar kötü durumda olsa da değer veriyorum. Daha önceden babamın xvs650'sini kırdıktan sonra bu durum bende daha büyük bir hal aldı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    sahibinden e ilan ekle yukarıdaki muhabbeti yaz efsane olur o ilan
    öncelikle motoru yeni stop ettiğinde yağın çoğu dolaşımda kalır süzülmesi 15 dk bekledikten sonra olur, 5-10 dk rölantide çalışmakla o kadar yağ yakamaz.
    motoru her bastığında çalışır hale getirt, sanırım yatmış motor gaz teli fln yağlanması gerekiyor olabilir, fazla masraf etmeden yürür hale getir, temkinli bir şekilde kullanmaya başla motora alışmaya çalış, daha büyük sorunları uzun süre kullanıp emin olduktan sonra halledersin. yoksa bi çok usta önce en pahalı seçeneği dener, denettirir, belkide de sorun çok daha kolay ve ucuz yolla çözülecektir.

  3. #3

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Sat o motoru bana

  4. #4
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Arka varyatör lazım olursa söyle. Hiç kullanılmamış Honda Activa arka varyatörü(Debriyaj, kavrama tası, kasnaklar) var 50 liraya satarım.

  5. #5
    Bartas3010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Activa, 98 zx6r
    Yok hocam yok zaten o kadar yağ yakmayacağını biliyorum Sadece bu kadar fazla yağın dolaşıma çıkıp motoru kritik seviyede yağla kullanmam beni şaşırttı. Ya da kritik seviyede değil. Motoru 3dk rölantide beklettim durdurduktan hemen sonra kontrol ettim beklemem gerekli miydi bilmiyorum. Öncelikli hedefim yağ değiştirmek yan sehpa takmak ve bir branda alıp yaza kadar haftada bir iki çalıştırıp bekletmek. Daha sonra ilkbaharda üstündeyken ölmeyeceğim yada yolda kalmayacağım bi kondisyona getirmek (motorun mekanik durumu ve kampana gibi güvenlik şeylerini güvenilir hale getirmek vs...) ve yazın bi çift lastik takıp yürütmek.
    Bakalım güzel olur inşallah benim cenevar Bu arada motosikleti satmayı düşünmüyorum ve varyatörle alakalı bir durum olursa size ulaşırım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)