Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

R6 Egzoz Sorunsalı..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Sevgili dostlar,

    Bangır bangır egzoza karşı olduğumu her seferinde dile getirip durdum, ve hiç bir zaman motosikletimde performans egzoz kullanmadım. Ama ortalığın saf salaklar ile dolup taşmasından sonra, artık bende bu duruma mecbur kalanlardan birisi olarak görüyorum kendimi.

    İşin özü motosikletime bir egzoz takacağım ve bu da Akrapovic olacak, olacak ama bir kaç sorun var. Egzoz konusunda ciddi bir tecrübem yok, fakat motosikletimi ve özelliklerini iyi biliyorum ve ödün vermek istemediğim bazı konular var.

    Kullanmış olduğum R6'da Exup sistemi mevcut. Ve ben exup'dan vazgeçmek istemiyorum, gerçekten düşük devirlerde inanılmaz faydasını görüyorum.. Ayrıca katalizör iptali de istemiyorum..Motorun performansı artsın istemiyorum, ama aynı zamanda performansı düşsünde istemiyorum...Egzozdan ses çıksın istiyorum,fakat power commander ve ignition da kullanmak da istemiyorum.. Aslına bakarsanız bir çok şey istiyorum ve birçok şey de istemiyorum yani.

    Şimdi sorun şu.

    Eğer ben katalizörü ve exup i devre dışı bırakırsam, power commander ve ignition da kullanmak zorunda kalacağım ve full sistem bir egzoz ile pc + ignition 5-6 bin TL'yi geçiyor, ayrıca bu işi yapacak adam gibi usta bulmak + dyno ve dynoda gidecek arka tekerlek masrafı da cabası.. Hem ağır bir bütçe oluşturuyor, hem de ben bu paraya gidip egzoz modifiyesi yapmak istemiyorum, çünkü ciddi bir para.

    Şimdi benim derdim Katalizör ve exup iptal etmeden bu aletten nasıl güc kaybı yaşamadan tok ve güçlü bir ses alırım ? (Ekstra güçde gözüm yok, ama güc kaybı olmasın, zengin karışım, fakir karışım mevzuları beni soğutur uğraşamam, o kadar vakit harcayamam strese girecek bir ruh halim inanın hiç yok.)

    Bu durumda tek alternatif sadece tüpü değiştirmek kalıyor, oldukça düşük maliyetli.. Aşağıdaki egzozu kullanmayı düşünüyorum, ve susturucusunu atmayı planlıyorum ilk etapta.. Tabi bu noktada benim tüm bu dediklerimi uygulayan ve sonuçtan memnun olan birileri ile istişare etmem gerekiyor.



    Bu akrapovicin cadde onaylı bir egzozu, buna alternatif bir model daha mevcut. Şuan için exup sistemini üzerinde barındırıyor, muayeneden geçiyor, katalizör vs. iptal etmeden kullanılacak bir egzoz. Fakat bu egzozun sesi nedir? Nasıldır ? Tüm bu söylediklerimi uygulayan birileri çıkar mı çıkmaz mı ? Şehsi fikriniz nedir ? Bu konuda bilgi alış verişi yapabilirsek çok sevinirim.

    Sevgiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    güzel konu.

    Dostum Yamaha R6 ve Suzuki Gsx-r 600 serisinin ana susturucusu orta kazanda katalitik konvertör ile beraberdir.

    Şu an da mevcut standart son tüpünü söküp çalıştırdığında dahi hala gürültüsüz bir ses alırsan şaşırmamalısın. Akrapoviçin megafon egzozu ile dahi artan ses çok yüksek değil. Dolayısıyla katalizatörü kasap yöntemlerle kesip biçip ara boru ile headers'a bağlaman gerekecek bu da senin istemediğin bir seçenek olacak. Komple egzozlar aslında yarış için üretildiği için ses veya co2 emisyon kuralına bağlı kalmazlar, olabildiğice yüksek gürültülü ve co2 salınımı yaparlar. Fakat bu da seni bahsettiğin gibi yeni hava ayarlamasına ihtiyaç duyar randımanlı çalışması için, öteki türlü alt devirlerde seninde bahsettiğin güç kaybı yaşanmasından ziyade ciddi bir yakıt tüketimi artışına sebep olacaktır.

    Fakat Türkiye'de ki dyno ayarı maalesef biraz ürkütücü boyutta, koskoca bir lastiği sıfırlayıp bir depo benzini bitirdiği halde adam gibi ayar yapamayan insanlar kendisini Türkiye'nin en iyisi olarak tanıttığı için bende önceki GSX-R 1000'me Komple akrapoviç egzoz taktıktan sonra power commanderı taktığımda hazır yazılımı internetten indirip yüklemiştim. Hatta aradaki farkı çok net anlayabilmek için bir süer PC takmadan kullandım motoru, 2 ay gibi bir süre sonra pc takıp netten yazılım indirip yükledim (gayet kolay bir işlem) ve alt devirlerim (özellikle 6.viteste bariz olmak şartıyla) ciddi anlamda eskisinden daha iyi oldu. Fakat Akrapoviç komple dahi olsa ses konusunda zayıf bilgin olsun

    sana da Power Commanderini ebay gibi uygun bir yerden alıp (mümkünse çıkması da işini görür daha ucuz) yazılımı internetten usb ile laptopa bağlayarak yapmanı tavsiye ederim. Elimde R6 için komple headerslı titanyum egzoz var kutulu, DEViL marka, özelden ulaşırsan resimlerini ve fiyat bilgisini paylaşabilirim, başka konularda da bir sorun olursa özelden yada burdan sor bilgim dahilinde elimde geldiğince cevaplamaya çalışırım
    BlackBaron bunu beğendi.

  3. #3
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Mesajin ve fikirlerin için teşekkür ederim, Akrapovic tercih etmemdeki sebep zaten çok bağırmaması, ben uzun yola çıktığım için kafam zaten normal egzoz ile davul oluyor, birde böyle yosi,tiger, tarzı egzozlar bana motosiklete çakmak çaktırabilir. Bunun dışında full sistem zaten dediğim gibi hiç istemiyorum, exupı devre dışı bırakmayacağım. Bu noktada bu şekilde ilerleyen bir R6 sahibi denk gelirse benim için bulunmaz hint kumaşı olacak. Deneyimleyen birisi ile bu konuyu konuştuktan sonra ilerlemeyi düşünüyor olacağım.

  4. #4
    evooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2015
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Yamaha YZF R6
    Guzel yerlere deginmissin , Bende orijinal egzozumu değiştirmeyi düşünüyorum.. konu takibimde..

  5. #5
    forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Gayet güzel bir seçim yapmışsın hiç bozma..

  6. #6

    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Motosikleti
    125R 2013 - kawasaki ninja 250r
    malesef katalizör iptali olmadan o istediğin sesi alamazsın r6 da ne takarsan tak aynı orjinal ses gibi çıkar

    arkadaşımda two brothers vardı ses yoktu yeni almıştı motoru

    http://www.ferikegzoz.com/

    buraya giderek halletti katalizör iptali ve ara boru ile şuan yırtıyor.

  7. #7

    Üyelik
    13 Kasım 2011
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6F (2011) - Yamaha Cygnus L (2015)
    Egzozla gelen ufak modifikasyona dair açıklayıcı bir konu olmuş. Yazıdan anlaşıldığı üzere, haricinde de farklı yerlerden edindiğim bilgilere göre tam sistem egzozdan verim alabilmek için yazılım düzenlenmesi gerekiyor. Bu da dyno da alınan verilerle veya hazır yazılımla mümkün olabiliyor. Peki bu hazır yazılımları egzoz üreticileri de yayınlıyor mudur? Yayınlıyorlarsa bile bu durumda, yapılabilecek en ince ayarın ancak dyno da hazırlananlar için mi (sanki aynı model dahi olsa her motor ayrı özellikler gösteriyormuşcasına) mümkün oluyor olması demektir? Ek olarak, orijinal egzozdan tam sistem veya tüp olarak bir değişiklik yapılması, yazılım düzenlemesi olmadan araca zarar verir mi?

  8. #8

    Üyelik
    28 Mart 2014
    Arkadaşlar bende de r6 var ama kat iptali yerine boru çekmek (ecnebilerin Y-pipe dediği iş) motora çok zararlı yatak sarar ömrü kısaları alt devir ölür gibi şeyler söylendi bu da beni korkuttu açıkcası ama gördüğüm çoğu r6 da Y-pipe var yani hepsinde kat iptal bu konu hakkında iyi bilgiye sahip olan var mı acaba ? şimdiden Teşekkürler...

  9. #9
    Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2012
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    Egzoz tamamen açıldığı zaman (düz boru iken) alt devirlerin güçsüz olması, ve üst devirlerinde normalden daha güçlü olması olası bir durumdur. Bunu önlemek için exup sistemleri race makinalarda standart olarak gelmektedir. Bunu bizzat 1000rr'da tecrübe ettik. Bu yüzden egzoz sistemi döşeyecekseniz full sistem exup barındıran bir egzoz tercih etmelisiniz.

  10. #10
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    http://www.motosiklet.net/forum/tebr...uk-icerir.html

    Evet sevgili dostlar geldik zurnanın zırt dediği noktaya.. Bu gün son fasılı yaptık ve karenajları parfüm kokan yarimi otogara götürdük veeeee yeni sahibi ile uğurladık.. Hayırlı olsun Ufuk kardeşime, allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah, Tekrar hayırlı uğurlu olsun...

    Güzel günlerim üzerinde geçti, inş. Ufuk kardeşimin de güzel günleri olur üzerinde.. 1-2 kare ve elveda R6'm...











    Şimdi Yeni ufuklara yelken açma zamanı....

    Sevgiler

    http://www.motosiklet.net/forum/tebr...-1000-abs.html

    http://www.motosiklet.net/forum/tebr...-1000-abs.html

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...-part-1-a.html

    http://www.motosiklet.net/forum/sati...odel-full.html

    işsizlikte zirve yaptım
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  11. #11
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.motosiklet.net/forum/tebr...uk-icerir.html

    Evet sevgili dostlar geldik zurnanın zırt dediği noktaya.. Bu gün son fasılı yaptık ve karenajları parfüm kokan yarimi otogara götürdük veeeee yeni sahibi ile uğurladık.. Hayırlı olsun Ufuk kardeşime, allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah, Tekrar hayırlı uğurlu olsun...

    Güzel günlerim üzerinde geçti, inş. Ufuk kardeşimin de güzel günleri olur üzerinde.. 1-2 kare ve elveda R6'm...


    http://i.hizliresim.com/m6oY3V.jpg

    http://i.hizliresim.com/Zk3b9Z.jpg

    http://i.hizliresim.com/1vEQJA.jpg

    http://i.hizliresim.com/RkD7D1.jpg


    Şimdi Yeni ufuklara yelken açma zamanı....

    Sevgiler

    http://www.motosiklet.net/forum/tebr...-1000-abs.html

    http://www.motosiklet.net/forum/tebr...-1000-abs.html

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...-part-1-a.html

    http://www.motosiklet.net/forum/sati...odel-full.html

    işsizlikte zirve yaptım


    Kovuldun mu lan doğru söyle ;)

  12. #12
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kovuldun mu lan doğru söyle ;)
    evet şu an işsizim senin motobiyografini hazırladığım için küçük bir bahşişini alırım
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  13. #13
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    tamam hesap numaranı yazda göndereyim ;)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)