Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motorsikletle yurtdışına çıkma bürokrasisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Motosiklet ile yurtdışına çıkmayı düşünen arkadaşlarımızın yararlanması için gerekli olan bilgileri aşağıya yazıyorum. Umarım yararlı olur.

    GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)

    Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir.

    Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir.

    Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir.

    Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.



    MOTOSİKLET-OTOMOBİL/MİNİBÜS 74.000.160 TL


    ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ
    Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir. Ücreti 209.999.800 TL’sı dır.
    * 1. notu okuyunuz.

    Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.

    Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.

    Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

    Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 115.899.800 TL’sı dır. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

    Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir



    ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ
    Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
    Ücreti 43.011.000 TL’sı dır.



    ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

    Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
    Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.

    15 günlük (84 Euro),
    1 aylık (105 Euro),
    3 aylık (189 Euro),
    5 aylık (273 Euro),
    6 aylık (315 Euro) ,
    1 yıllık (420 Euro)




    Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
    Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.


    Yurt dışına çıkışta istenen belgeler yukarıda yazılı olanlardır. Ancak bunlar tartışmaya açık. Yurt dışına çıkan arkadaşlarımız bu belgeleri çıkarıyorlar ancak gerekliliği gereksizliği bir çok defa tartışılmıştır. Kimi Uluslararası Ehliyetin hiç sorulmadığını söylerken kimileri de sorulduğunu iddia ediyorlar. Ancak bu belgeler içinde Triptik, Green Card, Uluslararası Taşıt belgelerinin sorulduğunu iyi biliyorum. Sadece tek emin olmadığım Sürücü Ehliyetinin gerekli olup olmadığı.

    Geçmiş dönemde bir arkadaşım yurt dışına çıkarken bu sürücü ehliyetinin önemi hakkında yada gerekliliği hakkında Turing'e yazdığı yazıya cevabına aşağıya aktarıyorum sanırım buradan ne denmek istediğini anlar yada ona göre hareket ederiz.

    Araçla yurtdışına (avrupa yönüne) çıkılması durumunda, türk gümrüğü ve gideceğiniz ülkeler için gerekli olan belgeler ve alım şartları:


    * Triptik Karnesi: Ruhsat aslı, kimlik fotokopisi, 70.000.000 TL


    * Uluslararası Ehliyet: 2 resim, ehliyet aslı, 209.000.000 TL


    * Green Card Sigortası: Ruhsat aslı, trafik poliçesi, vergi numarası,

    78 Euro (15 günlük), 105 Euro (1 Aylık)


    Uluslararası Ehliyet almanızı tavsiye ederiz ancak, bazen Yunanistan makamları zorluk çıkarabiliyor. O yüzden Yunan gümrüğünde problem çıkarsa, Türk gümrüğünde bulunan İpsala Büromuza dönüp işlemi yapabilirsiniz.


    Bunun yanında aklıma geldi onuda belirtmek istiyorum. Bazı motorlarda performans egzosu vardır. Bu belli bir db ses verir. Bazı ülkelere giriş yaparken özellikle orjinallerle yolculuk yapılmasını öneririm.

    Vizeyi söylemeye zaten gerek yok ancak aldığınız vize ile transit geçiş yapacağınız ülkeler var ise pasaport sürenizin en az 6 ay geçerliliği olmalı aksi taktirde transit vizede problem yaşarsınız. Aman ne olacak problem olurda vermezlerse o ülkedeki Türk Konsolosluklarında temdit yaptırırım diye asla düşünmeyin hem zorluk çekersiniz hemde ilgi göremezsiniz. Orada ne yazıkki Konsollosluklarımız beklediğiniz hizmetleri vermezler. Tüm gezi boyunca olumsuzlukları düşünerek ona göre hareket etmelisiniz. Bir olay olduğunda başka ülkelerin Konsoloslukları vatandaşına hizmet vermek için uğraşırken ülkemizin konsoloslarını ne yazıkki bulamayabilirsiniz
    _________________
    SEDAT GÜVEN
    ST 1300 PAN EUROPEAN
    İSTANBUL
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Lincoln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha drag star 650
    Teşekkür ederim, tüm bu işlemler türing'de mi yaptırılacak ve yeri nerede bilen varmı?

  3. #3
    songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2006
    Şehir
    Wilmersdorf Berlin Almanya

    Turing, Green Card ve ülkeler

    İstanbul TTOK 4. Leventte. Ayrıca tüm bu işlemleri gümrük kapılarında yaptırabilirsin ama hiç tavsiye etmem paşa paşa al evrakları koy cebine git sınır kapısına oralarda uğraşma.

    Green Card olayı ise aslında sigorta şirketlerinin ücretsiz vermesi gereken bir belge (AB üye ülkelerde böyle). Avrupa birliğinde başıma geldi hemen green card doldurdular ücretsiz verdiler. Yukarıdaki green card fiyatları oldukça yüksek. Ben onun bi çözümünü buldum eğer uzun kalacaksan; AB de bi tanıdık olması gerek TR plakalı motoru kalacağın süre kadar sigorta ettirir, sigorta ettirirken bütün indirimleri alması gerekir mesela Tek şöför indirimi, sınırlı Km indirimi sınırlı sigorta süresi vb. ondan sonra ödeme yapılır ve green card istenir. Fakat sigorta ettirecek kişinin (procent) risk yüzdesi fazlaysa bi işe yaramaz astarı yuzunden pahalıya gelir. Dediğim gibi çok kalacaksan uygulanabilir biraz sinekten yağ çıkarma olayına döndü ama akıllarda kalsın diyelim.

    Birazda ülke bilgileri;
    Yunanistan cogu kısmı otoban otobanlarda benzinlik bulamzsın çıkışlara yönelmen gerek, sınır ve yollar tertemiz kurallara uyarsan hiçbir polis, jandarma görmezsin.
    Makedonya Sırbistan riskli ülkeler çoğu zaman sınır polisine ve gümrük muhafaza memuruna vereceğin kağıt 5 Euro işleri kolaylaştırır. Hatta benim gibi yapıp bozuğun yoksa getir 45 ruro komsu al 50 euroyu diyebilirsin hiç garip karşılanmaz Bu iki ülke hemen geçilesi cinsinden ülkelerdir.
    Makedonyada yollar düzgün fakat çoğu zaman tek şerit ve çalışmalar var.
    Sırbistan (Yugoslavya) da polise dikkat yakaladımı affetmez cezayı yazar. Şehir içleri özellikle Belgrad İstanbul gibidir kim kaçla gitmiş kim kırmızıda geçmiş anlaşılmaz.
    Hırvatistan giderek düzelen bir ülke para olayı buradada var ama duruma göre vermeyebilirsin.
    Slovenya: Balkanların en saf ülkesi 45 dk da ülkeye girip çıkarsın rüşvet almazlar benzinlikler yol üzerindedir. AB nin yeni bir sınır kapısı oldu.
    Avusturya ve Almanya:Yollar otobanlar tartışılmaz. Kısa özetlersek Kuralları çiğnersen adamı çiğnerler. Avusturyaya gireceksen vignette alman gerekir bir çeşit pul kalacağın gün sayısına göre alıyosun pahalı değil.

    Diğer ülkelerle ilgili ve daha detaylı bilgi istersen verebilirim.

  4. #4
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    yunanistanda bir türk olarak gezmek kolay mı? halkın bakış açısı nasıl? plaka orada sırıtır mı? oranın polisleri tr plaka görünce bir tepki veriyorlar mı ? yunanistan içinde bir tur arabayla ne kadar sürer acaba ?

  5. #5
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı
    yunanistanda bir türk olarak gezmek kolay mı? halkın bakış açısı nasıl? plaka orada sırıtır mı? oranın polisleri tr plaka görünce bir tepki veriyorlar mı ? yunanistan içinde bir tur arabayla ne kadar sürer acaba ?
    Yunanistan'ın 4/1 'i Türk. Normalde ben Türküm dediğin zaman biraz diklenirler ama çoğunluğu dosttur. Hatta baya yakın davranırlar. Sert çıkanlarda bi halt edemiyeceklerini bildikleri için göstermeliktir. Sadece edeceğin tek laf 'Ben Türk'üm ' tırsarlar.

    Valla kardeşim git gez bende bu yaz bir Ege adaları yapacağım. Kuzey Yunanistan'a gittiğin zaman heryerde Türk görürüsün. Zaten Yunan'lılarla biz Türkler arasında hiçbir fark yok. Ama A'dan Z'ye. Burada gördüğün ne kadar anormellik varsa orada aynısı. Kahve, yemekler, insan davranışları. Bir tek dil farkı var o kadar. Onun dışında eğer benim gibi baba tarafındna Selanik ege tarafından Ege'liysen bu kadar olur dersin. Herşey aynı.

    Bu demek ki yollar tehlikeli ve kazıklanma olasılığı yüksek ...
    Ama müzikler, Ege denizi, güneş, yemekler ve pek tabii kide Rakı....

  6. #6
    songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2006
    Şehir
    Wilmersdorf Berlin Almanya

    Yunanlılar

    Valla kimse aa Türk e bak diyip dönüp bakmıyor çok da yardımseverler christmas tatillerinde igoumenitsada açık benzinci bulamadım arabanın birine sordum benzinlik nerede diye adam derdini anlatamadı beni takip et dedi yaklasık 15 dk gittik ve benzinliğe bıraktı beni, bir iki kez polis çevirdi makedonyadan girerken adam kibarlıktan mösyö diye hitab ediyordu. Dediğim gibi kurallara uyduğunuz sürece yollarda polis görmeniz imkansız gibi. Bu arada kesin gidilmesi gereken yerlerden biri selanik ve kavala dır. Selanik cok canlı bir şehir Kavala da sahilde cok şirin bir kent.

    Eğer bir organizasyon olursa hem Atamızın evini ziyaret ederiz hemde selanik kavala xanthi gezeriz.

    Bu arada tek gidiş geliş yollarda adamlar arkadakine yol vermek için o hızla emniyet şeridinin bir kısmını işgal ediyorlar biraz Türk kokan bir durum. Kasaba girişlerinde hızınızı gösteren tabelalar var 50 lik yerde 90 la gidiyosuunuz falan diye hep korkudan yavaslamısımdır ama yunanlılar takmadan basıp giderler

  7. #7
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    songokhu

    bilgiler çok güzel ve yararlı bence diğer ülkeler hakkındada bilgin varsa devam et
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  8. #8
    Lincoln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha drag star 650
    Ben ayvalık'dan 1 günlüğüne midilliye geçmek istiyorum, akşam saatinde geçip dönebiliyormuşsun, 1 gün gezmek için yeter dediler, katılan ve daha ayrıntılı bilgisi olan varsa bizimle paylaşsın lütfen. Selanik'e gidilirse bende katılmak isterim.

  9. #9
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ben de tecrubelerimi aktariyim madem

    Fransa : Benzinciler sehir icinde ve cikis noktalarindadir. Yollar duzgundur ama dardir bazi yerlerde o yuzden fazla suratli gitmeyin.Hiz siniri astiginiz anda polis ensenizde demektir.Dikkat polise kesinlikle itraz etmeyin cunku o zaman tutuklu yargilanirsiniz.Benziciler self servis olup kendiniz dolduruyorsunuz.

    Ispanya : Trafik cok duzenli korna sesi bile duyamazsiniz ama sehir merkezlerinde korkunc bir trafik oluyor gun icinde sakina aralardan makas atiyim demeyin.Yol ustunde pek benzinci yok.Surekli Trafik polis motorlarini otobanda gezerken goreceksiniz.Ispanyadaki zorunlu bir kural: Eger otobanda yolda kalir iseniz sari fosforlu yelek giyeceksiniz aracinizi emniyet seridine alacak ve refujun ic tarafinda polisi bekliyeceksiniz.Araci tamir etmeyi denemek yada otobana ayak basmak yasak.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  10. #10
    TRADER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 VSTROM
    Arkadaslar aslında tecrube sahıbı arkadaslar onculuk etseler bır hafta sonu yunanıstana gecsek ne guzel olur.. Gecen MOTO GP ye yunanıstandan bır suru motorcu gelmıstı..benım pasaportumda sengen vızesı yok sadece uzakdogu gırıs cıkısları var sorun olur mu vıze almamız mesela..

    Bıze teknık destek ve oncu olacak bırı olursa motorla da gıdebılırız gıbıme gelıyor. Yok gıdılmez dersenız aslında ben araba ıle bır balkan turu dusunuyordum ama korkuyorum hırsızlık olur arabayı calarlar felan dıye..

    ne dersınız yapalım mı bırseyler.. Kımler oncu olmak ıster..
    [B][I]GITMEDIGIN YER SENIN DEGILDIR...SUZUKI DL 650 V-STROM..[/I]
    Ve ZAMAN usulca göz kırpıp telaşına HOMURDANARAK çekip gitmiştir.....Yani bu Aşağılık bir DRAMdır artık...Uzatın ellerinizi diyorum Uzatın Tanışalım HELALLAŞALIM[/B]

  11. #11
    standart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    IST/B.evler
    Motosikleti
    V3 arıyor ????
    bu sene kısmetse Yunanistan düşünüyoruz. Evrakları hazırlamak ve yola çıkmak için 2 ay'ı mız var. (mayıs sonu)
    İşin özü [B]VARMAK[/B] değil [B]YOLDA OLMAK[/B]'tır. :cat:

  12. #12
    sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Muğla nın herhangi bir gizli cennetinde.
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    konu hortlamış ama ii oldu.bilgilendik.okumayan arkadaşlar içinse harika olmuş
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

  13. #13
    Police - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2005
    Şehir
    Samsun
    Bu faydalı bilgiler için teşekkürler...

  14. #14

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x8 250 premium
    arkadaslar biz 2 cift gitmeyi planlıyoruz
    katılmak isteyenler varsa
    ozelden mesaj atabilirler

  15. #15
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    gerçekten yararlı bir bilgiler.
    mete_han ve songokhu paylaşım için çok çok tşk.

  16. #16

    Üyelik
    23 Mayıs 2007
    Motosikleti
    Asya 150T1 ve Yamaha BWS100
    Yurtdışına motorla çıkma yerine, yurtdışından motor kiralama çok daha uygun görünüyor. En azından sadece istenen, uluslararası geçerliliği olan sürücü belgesi ve pasaport.

  17. #17
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Bi X9 alma projem var.Eğer olursa ilk hedefim Yunanistan ve İtalya.Bu sene belki olmaz ama seneye kesin yapıcam.Şimdiden grup oluşturursak zevkli bir gezi olacağından eminim.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  18. #18

    Üyelik
    23 Mayıs 2007
    Motosikleti
    Asya 150T1 ve Yamaha BWS100
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi X9 alma projem var.Eğer olursa ilk hedefim Yunanistan ve İtalya.Bu sene belki olmaz ama seneye kesin yapıcam.Şimdiden grup oluşturursak zevkli bir gezi olacağından eminim.
    Yunanistan için X9 almana gerek yok. Prosedürleri için çok para harcamanada gerek yok. iki hafta önce eşimle birlikte Selanik ve Atina'daydim. Günlük 20-25 Euro'ya X9 kiralayabiliyorsun. Diğer büyük motorlarida kiralayabiliyorsun. Km. sınırıda bir çok model için yok. Kiraladığın modeli beğenmessen, değiştirme imkanıda sunabiliyorlar. Adamlar moto olayında Türkiye'ye göre çok ilerideler.
    http://62.1.195.49/Avance/motomodelsprices?type=1 adresinden fiyatlara bakabiliyorsun. Kredi kartı ile kira ücretini ödeme imkanında var.
    Gitmeden önce uluslararasi sürücü lisansını alman iyi olur. Atina için bakmıyorlar ama, Selanik'tekiler sorun çıkartabilir.

  19. #19
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Alıntı andersen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yunanistan için X9 almana gerek yok. Prosedürleri için çok para harcamanada gerek yok. iki hafta önce eşimle birlikte Selanik ve Atina'daydim. Günlük 20-25 Euro'ya X9 kiralayabiliyorsun. Diğer büyük motorlarida kiralayabiliyorsun. Km. sınırıda bir çok model için yok. Kiraladığın modeli beğenmessen, değiştirme imkanıda sunabiliyorlar. Adamlar moto olayında Türkiye'ye göre çok ilerideler.
    http://62.1.195.49/Avance/motomodelsprices?type=1 adresinden fiyatlara bakabiliyorsun. Kredi kartı ile kira ücretini ödeme imkanında var.
    Gitmeden önce uluslararasi sürücü lisansını alman iyi olur. Atina için bakmıyorlar ama, Selanik'tekiler sorun çıkartabilir.
    Teşekkür ederim andersen.Günübirlik gezilerde vize sormuyorlar diye bişey vardı.Mesela 5 günlük gezi içinde geçerlimidir?Pasaportumda Fransız şengen'le ingilizlerin sırf kendileri için verdiği vize vardı.Bunlar tekrar şengen almak için yeterli olurmu acaba? Sabah sabah gereksiz sorularla meşgul ediyorum ama bilgin varsa bana yararlı olacaktır.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  20. #20

    Üyelik
    23 Mayıs 2007
    Motosikleti
    Asya 150T1 ve Yamaha BWS100
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim andersen.Günübirlik gezilerde vize sormuyorlar diye bişey vardı.Mesela 5 günlük gezi içinde geçerlimidir?Pasaportumda Fransız şengen'le ingilizlerin sırf kendileri için verdiği vize vardı.Bunlar tekrar şengen almak için yeterli olurmu acaba? Sabah sabah gereksiz sorularla meşgul ediyorum ama bilgin varsa bana yararlı olacaktır.
    Vize için pasaportunda bir şengen olması işini kolaylaştırıyormuş. Vize talebinde otel rezervasyonu ve gidis-donus uçak bileti rezervasyonu gosterilmeside önemli. Bir de uzun süredir bir iş yerinde çalışıyorsanız, iş yerinden evraklarınız ile birlikte başvurmanız size artı bir avantaj sağlayacaktır.
    Yunanistan sanırım ilk başvuruda tek girişli 10 günlük vize veriyor.(Doğruluğundan emin değilim, duyumlarım böyle). 5 günlük otel rezervasyonu ile başvurmanız, kalma süresi için normal.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler