Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Daelim vs 125 düşük devirde gaz yemiyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Motosikleti
    Daelim VS 125
    Merhaba arkadaşlar türkiyede bu motordan kaç tane var bilmiyorum. Ama 13 hp ile coopera ilk başlayanlar için (ben)bitirim bir motor. Motor ilk aldığımda 3 bin kilometrede tüm yağı yakmış ve beni yolda bırakmıştı. piston sekman silindir ve piyano takımını yurt dışından alarak değiştirmek zorunda kaldım. 17 yıl hiç sökülmeyen motora el atılmış oldu. Şimdi motorum halen yağ yakıyor. ilk çalıştırdığımda gaza biraz dokunsam etrafı beyaz duman bulutu sarıyor. Ama asıl sıkıntı motor 4000 ile 6000 devir arasında gaz yememede çok ısrarlı. düşük viteste ara gazıyla deviri yükseltip çok rahat kullanıyorum ama 4000 devirde iken gaza yükleniyorum resmen öksürüyor ve aragazı vermezsem öyle devam ediyor hiç yoparlamıyor kendini. bu konusa tecrubesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Motosikleti
    Daelim VS 125
    Yokmu yardımcı olabilecek bir arkadaş

  3. #3
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motorun yağının bitmeye yaklaştığını nasıl anlamadınız benim motorun mesela karterde 0.5 litreden az yağ kalırsa dümdüz yolda bile şişiyo gitmemeye başlıyo, takırtılı sesler çıkarıyo. O durumda hızınızı çok düşürüp ilk gördüğünüz benzinciden yağ alırsanız motor dağıtma diye bişey olmuyor. Bu arada motora sıfır parçalar taktırdıysanız piston sekman silindir, yağ yakma yapmaması lazım belki yağ sekmanını yanlış takmışlardır. Silindir üst contası yağ kaçırıyor da olabilir.

  4. #4

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Motosikleti
    Daelim VS 125
    Motoru ilk aldığımda yağını değiştirmiştim fakat 3 ayda tüm yağı yakabileceği aklıma gelmezdi. dediğiniz gibi motordan sesler gelmeye başlamıştı fakat Osmaniye gibi yerde motorcuya ulaşmak 40km olabiliyor bu nedenle yolun yarısında bırakmıştır beni. Piston 56 mm idi bulamadık 57mm bulduk sıfır. silindire ise hollama çektirdim. yağ yakmasının sebebini sübab lastiklerinden olabilir diye düşünüyorum.Gaz yememesinin nedenini ise Manifold dan şüpheleniyorum ama sıkıntı ülkemizde bu parçalar yok.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)