Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motordan gelen ses

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    jinlun 250-5
    jinlun marka 250lik çift silindir bir motorum var. Ancak 2 yıldır gittiğim her ustada garip garip şeyler gördüm, çıldırma noktasına gelerek kendi motorumun ustası olmaya karar verdim.
    Bu cumartesi ankaradaki gymkana gitmek üzere motorun durumuna bakayım dedim ve en son gittiğim usta hava filtresini şasiye sabitlemediğini gördüm. Filtre ne durumda bakmak amacı ile nazikçe açayım karbiratörden ayrılmasın düşüncesiyle şasi bağlansına birleştirdim ve karbiratörden tamamen ayrıldığını farkettim. Zaten emanet duruyormuş, elimi değer değmez tamamen ayrıldı. Filtre yağa bulanmış halde idi yıkayıp günü kurtarsın diye iğne delikler açarak taktım. ogün motor bir miktar daha rahatladı, karbiratör tıkalıydı yavaş yavaş kendini açtı.


    Ancak dün çok garip birşey oldu, motordan yarış motorlarında ve formula araçlarından gelen ses gelmeye başladı, rüzgar sesi değil yarış motorlarının egzos ve motor sesi geliyor, benim egzosumun sesine ek olarak geliyo bu ses. İlginçtir hızım 30u geçtikten sonra ne kadar gaz verirsem o kadar ses geliyo, ve hızım arttıkçada verdiğim gaz aynı kalsa bile ses azda olsa artıyo. Motorda biryerinde yanma-kopma olur diye panikle ön tekeride kaydırdım bir defa bu ses yüzünden.

    İlginç başka birşey 4-5km gittim yol boyu ses geldi, stop ettim bi dk bekledim sese bakayım diye döndüm gelmedi o ses. dönüşte yine 4-5km boyunca o ses geldi, nereden geliyo die inip baktım stop ettim bikaç dk sona çalıştırıp gittim gene gelmedi o ses. bu ses nereden geliyo, zararı varmı?? Artık ustaya gitmek istemiyorum!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ALYEDZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2014
    Şehir
    DENİZLİ
    Motosikleti
    artık yok
    inş. çözüm bulursun

  3. #3
    fatih. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2011
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    pulsar
    eksoz patlamış çatlamış olmasın
    66furk06 bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    22 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    jinlun 250-5
    eksoz patlamış olsa eksoz seside değişirdi, eksoz sesi aynen geliyo ona ek bi ses var. Bu ses geldiğinde etrafıma baktım 1000lik bi makina geliyoya nerde diye, onlardaki sesin aynını veriyo. Büyük makinalarda genelde açık hava filtresi var o ses farkını omu sağlıyo acab benim hava filtresinin hortumu tam oturmamış yada hava filtresine açtığım delikler açılmış olabilirmi??
    Hani sesin nedeni direk hava filtresi ise hiç kurcalamaya gerek yok, başka bişiyse ölmemek için bulmak gerek.

  5. #5

    Üyelik
    26 Nisan 2015
    fıs fıs diye bir ses varsa hava filtresinden dolayıdır ben hava filtresinin borusunu çıkardım gaz verirken fıs fıs ediyor Bir kontrol et derim.
    66furk06 bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    22 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    jinlun 250-5
    Yarın kaydedip dinleteyim aslında ya :D cansd0 öyle fıs fıs değil, sanki piston ve dişli hareketinin sesini dışarı veriyomuş gibi bi ses. Bide karbiratör temizliğini kendi yapan varmı burda ya
    Ama ben hava filtresinin borusunu çıkardığımda tok bi piston sesi geliyodu, hava filtresini değiştircem zaten.
    Hava filtresinin borusunu çıkardığında sende güç düşmesi olmadımı??


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler