Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet kamerası, uzun yol güvenlik, kafamdaki sistem ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Ekim 2010
    Hayırlı pazarlar abilerim arkadaşlarım. Geçen gün haberlerde 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün karşı şeride geçmesi ve kazasını gördüm

    http://www.internethaber.com/izmirde-ehliyetsiz-surucu-dehset-sacti-video-galerisi-98706.htm

    Gördüğünüz gibi araç içi kamera sayesinde mağdur sürücü olayı çok rahat bir şekilde kanıtlayabiliyor. Peki bu sistemi motosikletlerde kullanamazmıyız özellikle uzun yollarda ?

    Allah korusun başımıza böyle birşey geldiğinde yada delinin biri arkadan çarptığında en azından kanıtımız olur sürücü kaçabilir vs inkar edebilir ona karşı bana göre uzun yol için çok gerekli.

    Peki sayın abilerim bu düzeneği nasıl hazırlayabiliriz. Ön arka kamera düşünüyorum honda pcx 150 ye. Gidondan usb soket çıkarıp Go pro kameraları şarj halinde kayıt yapabilirmiyiz ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha ybr 125
    dostum kamerayı motora sabitlemek istiyorsan mutlaka steadyshot özelliği olan bir kamera almalısın ki görüntü net olsun o da Sonylerde var.
    illa go pro kullanacaksan bence en mantıklı yer kask yanı veya üstü. göğüse de takan var tabi. Bende sony as100v var çok memnunum gps özelliği felan kapalı olduğunda 3 saate yakın gidiyor şarjı. Hem motora sabitlersen çalınma riski baya yüksek Bakkala su almaya girsen çıktığında kamera yerinde olmayabilir.
    ayrıca honda serviserinde aküye bağlanan usb den şarj etme imkanı sağlayan mataryel var bildiğim kadarı ile. tabi harici şarj da alabilirsin seçenekler çok sadece karar vermen lazım. büyüklerim varken ben yazdım ama kusura bakmayın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)