Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

AKÜ Hakkında Bilgi ve Yardım?? Yuasa-PurePower-VLM-CycleBattery-Bosch

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Geçen ay bende akü aldım. Almadan önce bayağı araştırdım. Yuasa aldım. Fiyatları 300 200 tl arasında dolaşırken N-11 sitesinde promosyon yapmış birisinden 135 TL ye aldım. Yani tamamen denk geldi, İyi araştırmak da fayda var. Kendi şarj cihazım var. 18 saat 0,8 amper ile şarj ettim. 10 numara oldu. Size de tavsiyem sakın hızlı şarj yaptırmayın en çok 1 amper ile şarj olsun. uzun sürer ama en verimli şarj bu şekilde dir.
    ergün1968 ve D e m i r bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    matagp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio X-EVO
    Arkadaşlar,
    Bilgi için Çok teşekkürler.
    Bakalım indirime denk getirebilirsem Yuasa alacağım acelem de yok zaten yatıyor benim küheylan

    Bu arada Diğer secenekleri de inceleme fırsatım olur.

    Sağolun..
    ergün1968 bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Arkadaşlar standart motosikletler için yukarıda bahsi geçen tüm aküler fiyat fayda paralelinde değerlendirilebilir elbet fakat bayisi olduğum özel tip araçlara göre üretilmiş ODYSSEY marka aküler akü sorunsalını aşacak bir ürün. ABD menşeili bu ürün askeri araçlar dahil bir çok alanda kullanılan akülerdir. Yarış araçları, yarış motorları, klasik araçlar, jetskiler, kar araçları, ATV/UTV ler vs...(Honda Goldwing gibi touring severlere ve rally takımlarına çok sattığım bir ürün ayrıca) En belirgin özelliklerinden biri derin deşarja uygun olmasıdır. Yani motorunuzu 4-5 ay sonra tek marşta çalıştırırsınız. İkinci en büyük artısı çok düşük ve çok yüksek sıcaklıklarda verim ve ömür kaybına uğramaz. Sarsıntılara dayanıklıdır. Koruma bir metal kutu içerisinde satılan modelleri de mevcuttur. Abartmadan söyleyecek olursak minimum 7-8 yıl kullanım ömrü vardır. En zor koşulları göz önüne alarak söylüyorum tabi. 2 Yıl üretici garantisi altında. Fiyat olarak özelliklerine göre 200-500 € arasında kalmakta.Üst segment bir akü buradan duyurmakta fayda gördüm. Bilgi almak isteyen arkadaşlar bana yazabilirler...

  4. #24
    D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    MERSİN
    arkadaşlar akü markası mutlaka önemlidir ancak bakımı da kesinlikle ihmal edilmemelidir. özellikle soğuk havalarda ayda bir şarja tutmanız çok faydalı olacaktır

  5. #25

    Üyelik
    17 Ocak 2015
    Herkeze iyi akşamlar arkadaşlar Bende yazmak istedim agustos ayında bende kararsız kaldım YTX14 aküye ihtiyacım oldu ve yuasa ya korkunc rakamlar vermek istemedim Bende arkadaşın dedıgı gibi UNİBAT aldım gecen hafta 5 gun motorum garajda kalmak zorunda kaldı inanın tek marş ile motoru cevirdi ve yuasanın yarı fiyatına burda size söylemek istediğim olay bende yuasa almak isterdim ama fiyatlar çok yuksek ama hiç pisman olmayacagım bır akuyu almısım 2 yılda garantisi varmış 5 yıl omur beklentısı vaad ediyorlar bosh u aradım ılk 1 yıl garantileri oldugunu soyledıler vlm ye baktım çin menşei bir akü ve 6 ay garantisi var benim için aküde garanti önemlidir unibattan çok memnunum kesinlikle tavsiye ediyorum honda ile anlaşma sağlamış 2015 itibari ile tüm 0 motorlarda unibat olacak ducatinin montaj aküsü zaten yani italyanlar boşuna unibat kızları demiyorlar şimdi anlıyorum hadi herkeze kolay gelsin...
    http://www.youtube.com/watch?v=26YUhzXIcQA
    Buda reklamları.

  6. #26

    Üyelik
    17 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Shadow 750
    Akü konusunda bende bir kaç ekleme yapmak isterim arayışta olanlar için fayda sağlayabilir.

    Uzun zamandır motor kullanıyorum. Haftada 2 yada 3 gün sürebiliyorum. Bazen 10 gün hiç kullanmadığım günler oluyor. Sırası ile bu zaman zarfında Yuasa - Bosch ve gold marka akü kullandım. Hepsinde de motor yattığında akü ciddi anlamda zayıfladı. Sözün özü aküye çok para vermeyin derim..

    VLM alın kafanız rahat olsun yarı yarıya fiyat farkı var..

  7. #27
    k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2011
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    Yuasa 450idi 300liraya unibat aldım.akü alırken en önemli konu şarz edilmesi.

  8. #28

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anımdır:
    konjektör yandı aküyü de yedi bitirdi
    konjektör ve akü alacağım. konjektör satandart fiyat

    akü fiyatlarına bakıyorum aynen dediğiniz gibi. yuasa 380 ile 480 arası değişiyor sanki serbest piyasa. Azck Mantıklı Konuşun dedim.
    vlm aliyim dedim 89 ya da 98 liraydı (9 ve 8 var kesin eminim ona) dedim alayım nolcak en fazla önümüzdeki kış biter. bu kış 2. kışı.. hava gece -13 dereceyi gördü. bi haftadır gece sürekli - lerde. ondan öncesi yine 3-4 ile 0 arası gündüz 3-4 derece. yağmurda 10 gün kadar kullanmadım.

    tek marş.

    ee?? kötü müymüş dedim? yuasa iyi diğerleri berbat muamelesi yapıyorlar. yuasa nın kar marjı mı yüksek acaba? vlm aldım iyki de o kadar para vermemişim gayet de kaliteliymiş bi sıkıntıya girmedim. daha farım bile sönükleşmedi.
    9 amper bende vlm aldım 2.kışı tek marş gerçi kendi aküsüde 2 sene gitti bu ne kadar dayancak bakalım
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

  9. #29
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    Merhaba,
    Yuasa aküyü 6 sene kullandım ve motorumu sattım motoru alan daha 2 sene sorunsuz kullanır,
    Bunun formülü, kesinlikle satıcıya akü kurulumunu yaptırmayın çünkü ilgilenmez.
    Asitleri aküye dökün ve en az 8 saat,kapakları açık bir şekilde beklesin,
    Sonrasında kapakları kapatıp düşük amperde en az 12 saat şarja koyun
    Senede bir kez kış aylarında aküyü full şarj edin,
    Motomax'da 40tl civarı satılan bir şarj aleti var adaptör şeklinde, onu tavsiye ederim sorunsuz ve kaliteli bir cihaz,
    Bu dediklerimi yapın, akünüzü uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanırsınız
    metinkilic bunu beğendi.

  10. #30
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    piyasada akulerin fiyatinin farklı olması gayet doğal çünkü amperi aynı derin sarz derecesi farklıdır..akü fiyatıni çok etkiler...derin sarz değeri yüksek akü aylarca yatsa tek mars alır veya hiç sarz edilmeden uzun süre kullanilabilir...

    vlm akü de bosch tarafından üretilir..bmw lerin orj akusudur fakat tr piyasasına sunulan vlm lerin derin sarz degerleri ucuz olan tiptedir...yuasa ninda tr piyasasına ucuz ve pahalı modelleri girmistir...satın alacağınız akuyu detaylı incelerseniz amperleri aynı olsada diğer degerleri çok farklıdır

  11. #31

    Üyelik
    29 Aralık 2015
    Akü alırken dikkat etmeniz gereken hususların en önemlisi Akünün Markasıdır. Akü deyipte geçmemek lazım, Kendini ıspatlamış Marka değeri yüksek akülere çok fazla para vermemek, ve Ne olduğu belli olmayan çok ucuz aküleride almamak lazım. En iyi Motosiklet aküsünün başında hepimizin bildiği YUASA Gelmektedir. Fakat bu markayı hepimizin bilmesi onun marka değerini arttırdığı için, Yuasa artık haddinden pahalı bir akü olmuştur. Yaptığım araştırmaya göre aslında Yuasadan daha iyi ve daha uygun çok fazla akü vardır. Günümüzde Yurtdışından ürün getirmenin çok kolay olduğunu göz önünde bulundurursak, şu markaları bir incelemenizde fayda olacağını düşünüyorum.

    1 - Federal Batteries
    U.S.A Menşeili olan Federal akü yüksek demoraj seviyesi ve Deep Cycle özelliği ile Amerikanın en iyi aküsüdür. ve Bildiğim kadarı ile birkaç yıldır Türkiye'de satılmakta.Burada ürünler mevcut ama fiyatlar biraz pahalı. yurt dışından getirmekle uğraşamam diyenler için link koydum.

    http://www.avantajlarvitrini.com/federal-motor-aku

    2- Exide Batteries
    Bu üründe BMW nin bazı motoları ve Jetskilerinin orjinal ekipmanı, Zaten orjinal aküyü elinize aldığınızda sağında solunda yada alt kenarında yazar By Exide Technology SRL şeklinde. bu üründe Amerika Menşeili olup, Almanya ve Çin de üretilmektedir. Kuru Aküleri çinde üretiliyor diye biliyorum. Bu Akünün AGM ya kuru modelleri DRY AGM ve Charger AGM diye ikiye ayrılıyor, birisi direk suyu koyulmuş olarak gelmekte bu üründe raf ömrü çok dikkate alınmalı, DRY AGM de ise suyu kendimiz koyduğumuzdan RAf Ömrünün pek önemi yok 30 yıllık bir akü bile alınabilir. Su konulmamış aküde hiç bir deformasyon olmaz Akünün plaka ömrünü kısaltan içindeki Su (Asit) olduğundan DRY AGM bu konuda önem arz etmektedir.
    Bu ürünün özellikleri ve fiyatlarına şuralardan bakabilirsiniz.

    http://avantajlarvitrini.com/exide-motor-akusu

    http://www.pilburada.com/exide-g19-1...n--61390u.htmlhttp://www.pilburada.com/exide-g19-1...n--61390u.html

    3-Yuasa Akü
    Yuasayı anlatmama gerek yok sanırım. Bu Forumdaki hemen hemen herkes yuasanın kalitesini bilir. Geçenlerde Yuasanın battığı hatta inci akünün satınaldığı ile ilgili bi haber almıştım. arkadaşa 2 adet yuasa akü lazımdı. gerçekten de bir çok sitede stokta olmayan ürün şu sitede bayağı adetli mevcut. Telefonla sordum hemen hemen her amperi ellerinde mevcut Yuasa arayıpda bulamayanlarda buradan temin edebilirler.

    http://www.ucuzakufiyatlari.com/urun-kategori/yuasa-aku/


    Bu ürünler benim araştırmalarım sonucu bulduğum kendi ülkesindeki motorların orjinal akü ihtiyacını karşılayan firmalar.

  12. #32

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    bende sanayiden ölçülerime uyar ismi tanınmadık bişey aldım ama eski bitik akümden farkı yok geri de veremiyorum çünkü 2 hafta oldu birde satarken 1000liğe olmaz demişti birde sanayi olduğu için esnaf ağzı çekemem, şimdi ne alsam diye bakıyorum yuasa yuasa diyoruzda aşırı pahalı vlm düşünüyorum alıp bir denesemmi acaba, bunların yanında bir sürü marka var pahalı hangisi iyi nasıl anlıyoruz illaki yuasa mı alıcaz

  13. #33

    Üyelik
    23 Şubat 2015
    Motosikleti
    1970 Triumph Tr6
    http://www.motobatt.com/ türkiye'de disb. var, lityum almayacaksanız değerlendirin.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)