Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gazlı amortisör...?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Selamlar arkadaşlar,herkese kazasız belasız sürüşler.Bu zamana kadar hiç scooter kullanmamıştım ama bu sene radikal bi karar ile scarabeo 200ie aldım performans yakıt ve yağmur çamur dinlemeden gezmek çok güzel ama bu amortisör sorunu sıkınıtılı!

    Sorum şu;Gazlı amortisörler motorumun sürüş konforunu ne denli arttırır bunları takmaya değermi?gazlı amortisörlerde kalite olarak bitubo markası var lakin fiyatı çok pahallı,internette araştırdığım kadarı ile 150-200 tl arası fiyatlar buldum bunlar benim işimi görürmü tecrübesi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum saygılar...

    Fiyatı uygun olan tipler bunlar...





    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    bu urunlerın o tüplerin altındakı ufak TAPA'ların içinde SİBOP var,
    oradan hava ile sertlik yumuşaklık ayarı yapılıyor,,,

  3. #3
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Scarabeo'nun arka teker çalışma mesafesi 8 cm sanırım. Bu mesafeyi arttırmadıktan sonra konfor adına bir kazancınız olmaz. Fotolarını paylaştığınız tarzda amortisörlerde rebound ayarı mevcut oluyor. Amortisör kapandıktan sonra hangi hızda/şiddette geri açılacağını bu şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bu tarz amortisörleri scooterınızla agresif sürüş yapacaksanız alın. Hızlıca viraja girdikten sonra sıkışan amortisörün kontrol edilebilir bir hızda geri açılmasını sağlıyor rebound ayarı. Bu sayade scooterın üzerinden fırlayacakmış gibi hissetmiyorsunuz.

    Eğer arkanıza kesinlikle başka bir yolcu almayacaksanız, amortisöre daha düşük dirençli bir yay takarak daha yumuşak bir sürüş elde edebilirsiniz; ancak yine de çok birşey beklemeyin. Arka tekere bu kadar yakın ve dikine konumlandırılmış arka amortisörlerin darbe emişleri başarısız oluyor hep. Yamaha Xenter gibi modeller bu konuda daha başarılı.

    Bitubo dışında DNM'nin ürünlerini tavsiye ederim. Kendim MST AR1 ürününü kullanıyorum ancak dediğim gibi bunlar performans ürünleri; konfor değil. sitesi: www.dnmshock.com


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)