Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Siz Motosiklet Binmeye Hazirsiniz, Peki Bedeniniz Hazir Mi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    . Merhaba
    Ben sitede yeniyim. Tüm üyelere, motorseverlere ve kullananlara selam ve sevgilerimle...
    Siteye girdiğimden beri okuyorum pek çok konuyu.. Ama maalesef bahsetmeyi arzu ettiğim konuda bir forum bulamadım ,belki de görememişimdir.Öyle ise beni ilgili sayfaya yönlendirin olur mu?
    Sevgili üyeler, motosikletin kullanımı nihayet Türkiye ' de de artmaya başladı.. Trafiğin altından kalkılamaz hale gelen kargaşasına rağmen otoparkı olan, olmayan , kullanabilen kullanamayan herkeste bir araba alma sevdasıdır gidiyor.Sonra da trafikte adım ilerlemeden stres topu şeklinde direksiyonda diş sıkan insanlar olarak tüm verimimizi, yaratıcılığımızı, enerjimizi, neşemizi,zamanımızı kaybediyoruz.Ama motosiklet kullanımının artışıyla bu kayıpları azaltırız. Tabi bilinçli kullanıcı olunabilirse..Günümüzde ihtiyac olduğu için, zaman kazandırdığı için, havalı olduğu için, özgür hissettirdiği için, moda olduğu için ve sayılabilecek bir yığın başka "için" li cümleler nedeniyle motosiklet alıyor herkes.. Ehliyetini alıyor, motorunu alıyor...Ama çok gözlemlediğm birşey, motor almaya gittiğinde motorun dışını beğenerek motor alıyor hala çoğu insan.. Peki.. yıllarca masa başı çalışmış bir insan,geçmişinde ve bugününde spor yapmayan bir insan, belinde, boynunda fıtık, sırtında sorun olan bir insan, bacakları ve bilekleri problemli bir insan nasıl hemen motosiklete binebiliyor acaba? Veya sorunları olmadığı halde hiçbir egzersiz yapıp omurgasını sağlamlaştırmadan nasıl binebiliyor?Sağlam başlasa bile binmeye, kısa sürede başta boyun fıtığı olmak üzere bel, sırt ,kasık ,iç bacak ve benzer çok sorunun hayatına nurtopu gibi doğacağı kesin.

    Motora binildiğinde en yavaş hızla dahi gitseniz kaportanız bedeniniz ve başınız... Baş... En ufak çarpışmada dahi ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir organ.. Ne yapıyoruz? KASK takıyoruz...En hafif kaskı da taksanız, en yavaş hızla da gitseniz, rüzgarın kaska yapacağı basınçla, kaskın ağırlığı ve rüzgarın basıncı birleşerek boynunuza fazlasıyla yük bindirecektir.Hele günümüzde hemen herkesin boyun fıtığı varken.Motorun tipine göre hareket halindeyken kaskın ve rüzgarın boynunuza yapacağı zarar değişmekte ama kaybolmamakta. Choopeer da olsa, endro da olsa ,racing de olsa scooter da olsa bu aynı.Önünde cam muhafaza olan bir motor dahi kullanılsa kaskın sürekli ağırlığı ve duruş kalkışlardaki ivmelenme omurgada boynumuza bayagı etki ederek fıtık sebebi olabilecek, varolan fıtığı azdırabilecek veya daha kötü sonuçlar bile verebilecektir. Aşağı doğru inelim.. Üst sırt omuzlar, göğüs...kollar, el bilekleri..Hakim olunması gereken yüzlerce kiloyu rüzgara, motor gücüne, çarpışmalara, duruşlar ve kalkışlara, viraj dönüşlerine vb. ne karşı idare etmek zorundasınız.. Saydığım bölgelerin gerçekten hakimiyetinizin yoğun olduğu bölgeler olması lazım.Ki gene yıllarca masa başı çalışmış ve boynu dahil, sırt ve omuz problemi yaşamayan kaç kişi vardır?Bel..karın...En hassas bölge...bel zaten en zayıf ve ihmal edilen bölge.. Durup dururken oturduğunuz koltuktan kalkarken dahi kilitlenip kalabileceğiniz sorunların merkezi olarak baş sırada yer alıyor. Karın kasları sağlam olmadıkca bel, bel sağlam olmadıkça karının sağlamlığı tek başına işe yaramıyor.Motorda bel , dururken de hareket halindeyken de incinebilecek bir bölge.Bellik takıyoruz.. Evet...Ama bellik kullanımı da yeterli çözüm değil. Çünkü bellik özellikle kaza anında omurgamızı koruması için önemli..
    Bacak içleri, dizler, bilekler, kasıklar..kimimiz dah ufak motorlara biniyoruz. Kimimiz davasa ağırlıkta motorlara bacaklarının arasında hakim olmak zorunda.Bu bölgeler yeterince sağlam mı?
    Motosiklete binen herkesin , daha ehliyet alma aşamasında spora başlaması ve özelikle sayığım bölgeler üzerinde hakimiyetini, kas tonusunu ve esnekliğini arttırması gerekir. Ve hatta medeni bir anlayışla sağlıklı olmanın önemini kavramış bir toplum olarak bu mecbur dahi tutulabilir..Motor satan firmalar bu konuda bilinçli kurslar veya özel dersler hediye edebilir.Ehliyet ve sürücü kursları gene bu eğitimleri uygulamalı ve dönemli kurslarla verebilir veya hediye edebilir.İnsanların motora binerken bu tip egzersizleri bilinçli olarak yapmaya devam etmesinin önemi sık sık anlatılmalı, özendirilmeli.. Ortopedist doktor arkadaşlarımın hastalarındaki artış oranı motosiklet kullanımının artışıyla örtüşür vaziyette.Ben bu işi yapıyorum.. Yani spor eğitmeniyim. Çevremde sık sık bu konuyu dillendiriyorum. Sitenizde de forum olarak açmak istedim ve bu konudaki eğilimleri ve düşünceleri görmek istedim. Motor firmalarından, sitenizden veya sürüş kurslarından ilgilenen varsa da bu tip seminer çalışmaları yapabilir , kurslar düzenleyebilir ve kitapçıklar hazırlayabiliriz. Site yönetimi uygun bulursa belli bir salonda bu eğitimleri verebilirim.
    Herkese sağlıklı ve keyifli sürüşler diliyorum. saygılarımla...
    Ocb kalip bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    watergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2005
    Şehir
    Kırıkkale
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Walla ilginç bir düşünce hiç bu açılardan bakmamıştım. Yalnız fikirleinin çoğuna katılmıyorum sonuçta trafikteki motrosiklet kullanıcıları yarışlara hazırlanmıyor ki.

  3. #3
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Alıntı watergun adlı üyeden alıntı
    Walla ilginç bir düşünce hiç bu açılardan bakmamıştım. Yalnız fikirleinin çoğuna katılmıyorum sonuçta trafikteki motrosiklet kullanıcıları yarışlara hazırlanmıyor ki.
    yarış gerekmez ki zaten.. 30 km hızla dahi giderken dahi sadece 5oo gr ağırlığın taşınmasının bile boyuna bindireceği yük gerçekten fazla...

  4. #4
    Erudite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Izmir/Bostanlı
    Motosikleti
    KAWASAKI ER-6N
    bilgiler doğru olabilir. ben 1 haftadır yoğun şekilde kullanıyorum motosikleti. ve boynumda hafif bir sızlanma oluyor sabah kalktığımda. peki boyun için yapılması gereken egzersiz nedir bilen varmı? beden olarak oldukça formda olduğuma eminim ama sadece boynumda hafif sızı oldu. herhangi bir sağlık problemimde yok.... bilgisi olan arkadaş anlatırsa sevinirim...
    Everything goes the way it should...

  5. #5
    watergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2005
    Şehir
    Kırıkkale
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Alıntı Erudite adlı üyeden alıntı
    bilgiler doğru olabilir. ben 1 haftadır yoğun şekilde kullanıyorum motosikleti. ve boynumda hafif bir sızlanma oluyor sabah kalktığımda. peki boyun için yapılması gereken egzersiz nedir bilen varmı? beden olarak oldukça formda olduğuma eminim ama sadece boynumda hafif sızı oldu. herhangi bir sağlık problemimde yok.... bilgisi olan arkadaş anlatırsa sevinirim...
    Kafana kask boynuna atkı takarsın. Üzerine de iyi bir motorsiklet kıyafeti olursa vücudun rüzgar almaz ve boynun da ağrımaz.

    sevgili kum kum;
    motorsiklet ağrılarının sebebinin büyük çoğunluğunu önlemini almadan motorsiklete binmek olduğunu düşünüyorum. söylediklerinde doğruluk payı var ancak kullanıcı önlemini almadan kullanırsa gerçekten ilerde büyük sıkıntılar çeker. Boyun ağrısı, baş ağrısı, romatizma v.s. liste uzayabilir. Rüzgara dolayısı ile soğuğa yada yazın kavurucu sıcağa açık yolculuk yapıldığı için bu ağrılar çekilir. yani önlemini almadan binilirse ne kadar egzersiz yapılırsa yapılsın fazla bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum.

  6. #6
    erdemgurkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Bence özellikle uzun süredir motosiklet kullanan arkadaşların aktaracakları tecrübelerle üzerinde düşünülmesi,tartışılması ve en önemlisi gerçekten birşeyler yapılması gereken bir konu.Bence faydalı bir başlık olmuş.Teşekkürler kumkum

  7. #7

    Üyelik
    08 Nisan 2006
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    Ramzey qm 200 gy
    konu gerçekten önemli teşekkürler

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı nevZAT150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    150 ZAT Mondial
    egzersizler önemli ama yapmasakta olur....

    ben 2.5 yıl önce bodybuild yapmaya başladım... hatta bir motorcuyada spor yakırışır kanısındayım...

    çalıştığım saolda bir abimin race motoru vardı, kendi deneyimlerini anlırtı salonda, düşmelerini anlatırda ama altını çizdiği bir şey var dı..... " eğer ben body yapmasaydım vücudumda kırık sayısı daha fazla olurdu" derdi. yani kas dokusu darbelerde kemik yapısına ekstra sağlamlık sağladığı kesin..

    donanım olursa zaten vücudumuz için ii olur fakat bu kıyafetin altında kas dokusu da bizim için extra iyi olacağına işarettir..


  9. #9

    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Koşuyolu
    Motosikleti
    CBR 600 F
    Alıntı watergun adlı üyeden alıntı
    (silindi)
    Rüzgara dolayısı ile soğuğa yada yazın kavurucu sıcağa açık yolculuk yapıldığı için bu ağrılar çekilir. yani önlemini almadan binilirse ne kadar egzersiz yapılırsa yapılsın fazla bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum.
    Bence kum kum arkadaşımız dediği konu; ham vücutla bu ağrıların daha da şiddetli, hatta kalıcı olabileceği ile ilgili. Yoksa siz istediğiniz kadar sıkı önlem alın, vücut yapınız esneklik ve direnç kazanmamışsa bu ağrıları çekmek olası.

    Bizzat kendimden bildiğim için söylüyorum, ham vücutla toplam 7 saat CBR 600 F artçısı oldum ve duruş pozisyonumdan ötürü 4 gün boyun ve sırt ağrısı çektim ve hafiften hala çekmekteyim.

    Sonuç; motosiklete binmeden önce 10-15 dakika ayırıp aktif olarak kullandığımız bölgeleri ısındıracak egzersizler yapmalıyız.

    Boyun, omuz, bilek, bel, diz egzersizleri ağrılarımızı minimuma indirgeyebilir.

    Herkese ağrısız sürüşler...
    The Ruler of Titans

  10. #10
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    faydalı olabilir fakat biz bu egzersizleri yaparken sakatlanırsak ne olacak peki.
    yanlış anlaşılmasın bende sporla uğraşıyorum fakat sen boyun bel fıtığı olmasın diye spor yapın diyorsun ama biz bu sporu yaparken bu fıtıkların ve diğer ağrıların olmamasını garanti edebiliyor musun
    benim aklıma pek yatmadı bu mantık. dikkat edilmezse ve ters hareket yapılırsa yatarken kalkarken bile bu fıtıklara veya ağrılara yakalanabilirsiniz
    ayrıca kask takmak boyuna ekstra yük bindir demişsin doğru fakat o zaman kafamızı da evde bırakalım tam olsun boynumuza da hiç yük binmesin
    bunları da yazarken sadece kendi fikirlerimi belirtmek istedim yanlış anlama sana muhalefet olsun diye yazmadım
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

  11. #11

    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Koşuyolu
    Motosikleti
    CBR 600 F
    xxxxx dostum; ben biraz alınganlık yaparak yazdıklarına cevap vermek istiyorum.

    Egzersiz demekle kastettiğim sadece ısınma hareketleri. Kimseye motosiklet öncesi bench press'in altına girin, 40-60 kg basın; 50 şınav çekin; tek kol barfiks yapın demiyorum. Basit ısınma hareketleri.

    Ne mi mesela? Tepeden aşağıya kadar eklemleri ısındırın.

    Boynunuzu 10 kere sağdan sola, soldan sağa çevirebilirsiniz. 5-10 sn sağ ve sol omuzlarınıza doğru esnetebilirsiniz. Omuzları ısındırmak için, kollarınızı öne ve arkara doğru 10 kere çevirebilirsiniz; belinizi oryantal kıvamında oynatabilirsiniz, vs. Tabi bunlar yavaş tempoda yapılabilecek şeyler ve makisimum 15 dakikanızı alır diye düşünüyorum.

    Egzersiz işinde profesyonel bir insan değilim ama amatörce bunların yararlı olabileceğini düşünüyorum.

    Haklısın; an gelir en ufak hareketimizde sakatlanabiliriz ama bunun için de yapılabilecek birşey yoktur herhalde.

    Bunlar da nacizane benim fikirlerim.
    The Ruler of Titans

  12. #12
    Forumdan Uzaklaştırıldı nevZAT150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    150 ZAT Mondial
    İnsan bugünki teknolojisini doğadaki canlılardan esinlemelerle sahip olmuştur,

    kuşların kanat yapısıyla uçaklar yapıldı...
    bugün bir köpek bile sabah yatağıından kalktığında fark ettiyseniz esneme ve gerilme hareketleri yapar ve sonra gezinmeye başlar... yani hayvan bile hemen yatağından fırlayıp gezinmiyor, ilk önce geriliyor sonra esniyor, hatta garip sesler bile çıkarıyoo, ben kendi köpeğimden biliyorum...



  13. #13
    nurguldemirbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    sapanca
    Motosikleti
    asya t1
    valla bu konuda ben de çok çekiniyorum ilerde sorunlar çıkar diye.annem hep tembihliyor dizlerini sıcak tut boynuna dikkat et diye kendime göre dizlik falan önlem alıyorum ama ya annemin dedikleri çıkarda ilerde yok boyun fıtığı yok romatizma.tüh ya içime kuşku düşürdünüz şimdi motordan da vazgeçemem Allahım sen bana yardım et kedilerden ve rüzgarın yan etkilerinden koru
    KARTAL GOL GOL GOL
    54 SD 534 B RH+

  14. #14
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Arkadaşlar, hepinizin yorumları çok güzel ve bana genel eğilim üzerine fikir vermeye başladı bile..
    Sizlere genel olarak bazı şeyler anlatayım o zaman... Ben 10 senedir spor sektöründeyim... spor denilince ülkemizde hala zayıflamak veya kas yapmak ya da müsabık olmak anlaşılıyor. Oysa Avrupa ve Amerika 'da spor hayatın bir gereği. şöyle izah edeyim konumuz çerçevesinde...Motora binince sadece gelen rüzgardan korunmak, veya sadece ısınmak kavramından daha öte başka gerçekleri göz ardı etmememiz gerekiyor. Egzersizleri yaparken sakatlanma riskini sormuş XXXX arkadaşım.. Bilinçsiz ve yanlış uygulamaların hepsinde bu risk vardır. bodybuıldıng çalışmak mesela,sevgili nevZAT150 bu konunun önemini çok güzel izah etmiş. kemikleri ve eklemleri koruyan kaslardır. bu nedenle kaslar güçlü ise düşme vb. kazalarda kemik kırılmaları riski azdır. Ama burada herkes body yapsın sonucu çıkar ki ben bunu demek istemedim. Çünkü body yapmak profesyonel bir eğitmenle yapılmıyorsa, dönüşü zor sakatlıkları getirebilir. Benim bahsettiğim ve bu konuda ayrıntılı bilgiler vermeden önce araştırmak amacıyla bu forumu açma sebebim şu: haftada 3-4 gün en fazla 20 dakinanızı alacak çok basit ,sakatlamayan ama boynunuzu bel kemiğinizi, bacaklarınızı ve dizlerinizi koruyacak egzersizler var.Bunlar rüzgara ,sıcak ,soğuğa karşı koruyucu egzersizler değil. Motora binen kişi bunun gereği önlemini, kıyafetini, kaskını alıp, ısınmasını yapacak herzaman. Ama ısınma hareketi ,güçlenme hareketi değildir. İSOMETRİK EGZERSİZLER dediğim bir grup egzersiz vardır ki, ağırlık falan kullanılmaz. Bunlarda vücut kendi ağırlığını kullanır. Nefesleri kullanır.Özellikle son yıllarda 7 den 74 e---en son 70li yaşlarda üyemin yaşı 74 dü de - egzersiz yaptırdığım ve bedenin mevcut sakatlıklara karşı direncini ve iyileşmesini oldukça arttıran, sakatlığı olmasa dahi güçsüz bedeninin dayanımının arttığı fazla sayıda sonuç aldım.Fizyoterapistlerle görüşüyorum. Motor hayranı olduğumu beliirtmeliyim ama binilirken insanların nasıl ergonomik hatalar veya sakatlayıcı ihmallerde bulunduğunu gözlemliyorum.Ortopedist arkadaşlarımla konuştuğumda motor sürücüsü olan çok hastası olduğunu söyledi. Size en basit bir örnekle izah edeyim. 5 kg. bir çocuk düşünün. Veya bir koli. Bunu ,öne eğilip , vücudunuzun ağırlık merkezinden 45-50 cm. ilerden almak isteseniz yukarı kaldırmak için belinize, bel omurlarınıza binen yük kaç kilo biliyormusunuz? 70 kg.yani omurga, boyundan kuyruk sokumuna kadar en önemli taşıyıcı organımız. bunun sağlamlığını arttıran ise sadece ve sadece *DOĞRU DURUŞ-POSTÜR-*GÜÇLÜ KASLAR VE BAĞ DOKULAR* DOĞRU NEFES dir.Güçlü kas kavramını sakın şişirilmş kas olarak almayın .. Güçlü kas, yoğunluğu arttırılmış, tonusu yüksek kastır. Şişmiş değildir. Arzu eden body yaparak hacimlendirir.Ama güçlü kas, kemiği güçlü bağ dokularla tutan ve yoğunluğu fazla , esneyebilen ama sıkı olan kastır. Body çalışırken ise en çok ihmal edilen şey, (profesyonel eğitmenler ve bilinçli sporcular için değil tabii) bağ dokulardır. Kaslar ağırlıklar ile hacimlendirilir. Katkı maddeleri,tozlar,ilaçlar vb. kullanılır.Ama bağ dokuları sağlamlaştırmazsanız, çok hacimli bir bodybuılding yapan kişi dahi kemiğini koruyabilir ama eklem ve bağların zarar görmesine fazla engel olamaz.Sonuçta WATERGUN arkadaşımın dediği gibi atkı ve kask sadece ısı farkı ve rüzgarın yapabileceği tutulma etkisini önler. Oysa bedene binen bir rüzgar direnci ve duruş anormalliği sözkonusudur. Hele racinglerde, uzunca bir süre kaskla ve öne eğilmiş bedenden yukarı kaldırılmış, yani arkaya dönmüş bir ense ile sürüş sözkonusudur. Bu tip bir sürücünün, boyun ön-arka-yan,trapezler üst göğüs, üst sırt ve omuzlarını güçlü kılması şarttır ki birgün bir anda kalakalmasın beklenmedik bir şekilde, bir yerde. Bel... Değil motor, günlük hayatı sadece oturarak geçenler bile buna özellikle önem vermelidir.Sevgili NURGÜLDEMİRBAY sakın motordan vazgeçme, kurt murt da düşürme içine.. sadece önlemini alarak bilinçli kullanıcı ol. THE CRONUS mütevazi bir yaklaşımda bulunarak ben pek bilmem demişsiniz ama gerçekten de aslında bildikleriniz önemli şeyler. En azından motora binerken ısınmaya öncelik vermeniz alkışlanacak bir şey. Ve spor denince bunu abartılı hareketler olarak algılayıp baştan pes etmemeniz de ço pozitif bir yaklaşım.XXXX,hani kafamızı evde bırakalım diyorsunuz ya espriyle, çok hoş bir espri bence ama bu maalesef motora binerken bilinçsiz ve motor kültüründen uzak birçok insanın yaptığı birşey değil mi zaten, yollarda beynini evde bırakan kask kafalı, içi boş kafatasları görmüyor muyuz hergün? Öyle değil mi?
    Bu konuda daha çok yorum almak isterim. Soruları da cevaplayabilirim. Eğer toplanıp bir araya gelme imkanınız olursa ufak bir uygulamalı seminer de organize edebilirim eğitmen olarak İstanbul 'da. Evet bekliyorum yorumlarınızı.

    Alıntı Erudite adlı üyeden alıntı
    bilgiler doğru olabilir. ben 1 haftadır yoğun şekilde kullanıyorum motosikleti. ve boynumda hafif bir sızlanma oluyor sabah kalktığımda. peki boyun için yapılması gereken egzersiz nedir bilen varmı? beden olarak oldukça formda olduğuma eminim ama sadece boynumda hafif sızı oldu. herhangi bir sağlık problemimde yok.... bilgisi olan arkadaş anlatırsa sevinirim...
    Erudite sakın boyunumu açacağım diye boynunu kendi etrafında 360 derece bir o yana bir bu yana çevirmeyi yapma... Sakın bir de bunu hızlı hızlı yapma...Yavaş ve kontrollü olarak yapabileceğin hareketler ile kısa sürede çok sonuç alabilirsin. Bunlar ise size resimli anlatmamın doğru olacağı hareketler . Veya uygulamalı. Yukarıda da yazdım. Belki bir araya toplanma imkanı olrusa daha olumlu bir bilgilendirme uygulamalı olarak yapılabilir.Yorumlar biraz toparlansın, bir karar verelim. Ama sen sakın yapma dediklerime dikkat et ve boynunu yavaş yavaş ve kontrollü olarak yarım daire çizerek , yandan öne ve diğer yana akıcı bir devinim ile hareket ettirebilirsin.

  15. #15
    watergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2005
    Şehir
    Kırıkkale
    Motosikleti
    yamaha ybr 125
    Sevgili kumkum;
    Samimi ve düzeyli bir dille hepimize cevap vermişsin.Samimiyetin ve bilgilerini paylaşma isteğin beni gerçekten çok etkiledi.
    TEBRİKLER+TEŞEKKÜRLER
    Eeee okumuş adamın hala başka

  16. #16
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Alıntı watergun adlı üyeden alıntı
    Sevgili kumkum;
    Samimi ve düzeyli bir dille hepimize cevap vermişsin.Samimiyetin ve bilgilerini paylaşma isteğin beni gerçekten çok etkiledi.
    TEBRİKLER+TEŞEKKÜRLER
    Eeee okumuş adamın hala başka

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı nevZAT150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    150 ZAT Mondial
    kumkum sana özel bi soru sormak istiyorum, ben bodybuilt yapıyorum ve eğitmeni olmak için kursları ve eğitim sertifikasını nerden alabilirim...

    ben en az 2 yıldır bu işin içindeyim ama bilgilerimi anlatmak hoşuma gider fakat cüzdanımda sayğın bir kuruluşun eğitmen kartını taşımak daha bi hoşuma gider..

    saygıyla slmlıyorum.. yazıların için teşekkürler keske izmirde olsaydın...

  18. #18
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Alıntı nevZAT150 adlı üyeden alıntı
    kumkum sana özel bi soru sormak istiyorum, ben bodybuilt yapıyorum ve eğitmeni olmak için kursları ve eğitim sertifikasını nerden alabilirim...

    ben en az 2 yıldır bu işin içindeyim ama bilgilerimi anlatmak hoşuma gider fakat cüzdanımda sayğın bir kuruluşun eğitmen kartını taşımak daha bi hoşuma gider..

    saygıyla slmlıyorum.. yazıların için teşekkürler keske izmirde olsaydın...
    Önce teşekkür ederim.Bodybuilding yapmak için öncelikle hırs yapıp, ağırlık basmadığını umarım. Çok okunup, bilgi edinilmesi, anatominin çok çok iyi bilinmesi ve kulaktan dolma yapılmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.Senin bunları bildiğinden eminim ama okuyanlar için bir genel bilgi olsun diye yineliyorum.Türkiye Vücut Geliştirme federasyonuna başvurman gerekiyor. Federasyon yılda 1 veya 2 kez yanlış bilmiyorsam antrenörlük sınavları açıyor. Bu sınavlarda akademik bilgiler de soruluyor. İsersen br federasyonla irt. kur ve istenenleri ve neleri ağırlıklı çalışman gerektiğini öğreN. İzmir'de 9 eylülün falan spor bilimleri akademisi veya yüksek okulu varsa temel eğitim için 1.ve 2. sınıf anatomi teksir ve kitaplarını, sporcu fizyolojisi, kinesiloji vb. yayınları satın l ve oku. Federasyon sertifikalı bir eğitmnin olduğu bir spor salonuna başla ve orada ince ince kendi bedenin üzerinde çalışarak anlamaya, hissetmeye çalış.Asla anabolizalar ve ilave hormonlar kullanma.protein tozu alıyorsan soya esaslı olmaMAsına dikkat et. Yolun açık olsun diyeyim. Umarım en kısa zamanda istediğin sonucu alırsın.

  19. #19
    fraktal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2004
    Şehir
    magnesia
    Motosikleti
    Yamaha VİRAGO 535
    Gerçekten göz ardı edilmemesi gereken çok güzel bilgiler veriyorsun kumkumTeşekkürler!!!
    Bu bilgiler bize motordan vazgeçmemize değil uzun yıllar zevkini çıkarmamıza vesile olacaktır.
    Peki hangi motor türü oturuş açısı bakımından en uygunu???

  20. #20
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Alıntı fraktal adlı üyeden alıntı
    Gerçekten göz ardı edilmemesi gereken çok güzel bilgiler veriyorsun kumkumTeşekkürler!!!
    Bu bilgiler bize motordan vazgeçmemize değil uzun yıllar zevkini çıkarmamıza vesile olacaktır.
    Peki hangi motor türü oturuş açısı bakımından en uygunu???
    merhaba FRAKTAL,
    teşekkür ederim güzel görüşlerin için .. Hagi motor daha uygun oturuş şekli açısından sorusuna cevap olarak belli bir tipi vermek polemiklere sebep olabilir. Zaten bu konuda görüş bildirmek harcım değil. Çünkü motor bir zevk. Herkesin tarzına göre bir motor tipi var.. Kimi racing dışında motora motor demez. kimi chopeer ın---ben mesela--- asaletini hiç birşeye değişmez. scooteerın işlevselliği ve sevimliliği kimine herşeyden daha uygunken enduronun karizmasından vazgeçilmeyebilir kimine göre.Önemli olan hangi tip motora biniliyor olursa olsun, gereken bilgi ,teknik ,kültür ve malzeme donanımına sahip
    olmak bence.. Ve hangi tip motora binilirse binilsin tüm bedeni omurga başta olmak üzere ayaklarımıza kadar kas, eklem ,bağ doku ve kemiklere kadar güçlendirmek için gereken egzersizleri ihmal etmemek.Genelde motor tipine bakınca her motorun diğerine göre avantajı-dezavantajı var ergonomi olarak.model olarak aynı tarz olsa dahi kişinin beden formuna göre duruş bozuklukları olabilir.ben motosiklet uzmanı değilim.konuya motor açısından değil, sürücü açısından bakıyorum. mesela sadece fuarda farklı farklı chooperlara bindim. Hani sadece chopeer deyip sıralama yapmak yanlış. Çünkü hepsinde gövde mesafesi modele göre farklı olduğu için kollarımın duruşu ve omuz, boyun ,sırt, kol kordinasyonum bana ayrı ayrı sonuçlar verdi. dışına vurulduğum bir motorun üzerinde 1 saat gidersem sırtımın neresine ne kadar etki yapabileceğine şaşırırken, modeli beni heyecanlandırmayan bir chopeerda 24 saat sürüş yapabilecek gibi rahat hissettim.Bu nedenle bence insanlar motoru eğer sadece hava olsun veya moda diye almıyorlarsa ergonomisine de dikkat etmeliler. sizce?


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler