Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Seyir halinde telsiz ile iletişim hakkında...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Seyir halinde gerek artçıyla gerekse diğer motorlarla iletişim kurmak oldukça zevkli, bir o kadar da faydalı. Bu konu üzerinde oldukça fazla deneme ve yöntem var. Biz de Cumartesi günü daha önce internetten araştırdığımız telsiz modellerini incelemek için Karaköy'deki alt geçite gittik. Sonunda fiyat olarak oldukça uygun bir modeli belirleyip satınaldık. Tabi aletleri test etme heyecanı bastı hemen Pilleri koyduk ve motorları sürmeye başladık. Trafik içerisinde oldukça zevkli. Vox özelliği aktifken konuşacağınız zaman butona basmanız gerekmiyor. Duyarlılık seviyesi var, bunu en düşük duyarlılığa getirmek gerekiyor yoksa rüzgar veya motor sesinden ses birinde takılıyor ve devamlı açık kalıyor, konuşmadan çıkmak için motoru durdurmanız gerekiyor Sonra ses duyarlılığını minimuma getirdik, o zaman daha iyi oldu. Artçıların Vox özelliğini açmaması daha uygun oluyor. Nasıl olsa elleri boşta, rahatlıkla basıp konuşabilirler Mikrofon üzerinde ufak bir sünger sardığınızda cihaz gürültüden daha da az etkilenebilir.

    Gelelim cihazın özelliklerine... Piyasada Aselsan'ın 525, 725 ve 925 modelleri bayağı yaygın. Biz öncelikle bu modellere yöneldik. Ancak Switel'in WT118PRM modelinin fiyatını öğrenince direk olarak bu alete atladık. Switel'in açık alanda 5km mesafede çekmesi de Aselsan'a göre ayrı bir avantaj. Şehiriçinden çok şehirlerarası yollarda kullanmak için istediğimiz bu aletin pil olayı da bizim için büyük problemdi. Alette şarj edilebilir 4 adet küçük kalem pil bulunmakta. Şarj cihazını yanında taşımak istemeyenler, pilleri tam şarj edip yanlarına da bir miktar küçük kalem pil alabilirler. Henüz denemedik ama sanıyorum 20-30 saat pil ömrü var.

    Veeee fiyat... Alet aşağıda gördüğünüz set halinde satılıyor ve setin fiyatı 130 YTL. Aselsan'ın modelleriyle kıyasladığınızda oldukça cazip. Ekstra kulaklık almanıza da gerek yok, herşey setin içerisinde.

    Switel WT118 PMR



    Özellikler:

    • 500 mWatt Transfer Gücü
    • Max. 5 Km. Mesafe (Açık Alanda)
    • 8 Kanal / CTCSS Seçmeli Arama (38 Alt Kanal) (Toplam 304 Kanal)
    • Ses Aktivasyonu İle Otomatik Transfer
    • Bel Klipsi
    • Ekran Aydınlatma Işığı
    • 8 Kademeli Dijital Ses Ayarı
    • Tuş Kilidi
    • Gürültü Önleyici
    • Çağrı Sinyali
    • Batarya Durum Göstergesi
    • Mikrofon / Kulaklık Girişi
    • Garanti süresi: 2 yıl


    Paket İçeriği:

    • 2 Adet El Cihazı
    • 2 Adet Batarya
    • 2 Adet Mikrofon / Kulaklık Seti
    • İkili Şarj Bloğu
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    güzel bişeymiş nerede satıyorlar kardeş
    KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE

  3. #3
    ashes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Şehir
    Eskihisar
    Motosikleti
    google arama motoru
    boy öyle bir tanıtım yapmışsın ki kadıköy-karaköy hattındaki vapurlarda bişiler satanlar gibi
    yanında bir adet tarak bir adet jilet bir adet kalem gittikçe çoğalıyor yanındakiler
    şaka valla güzel aletmiş toplu sürüşte de kullanılır bu alet

  4. #4
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @camadan
    güzel bişeymiş nerede satıyorlar kardeş
    Valla birçok yerde satılıyor ama biz Karaköy'deki altgeçitteki bir mağazadan aldık. Orada fiyatlar çok daha iyi ve pazarlık yapabiliyorsunuz.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  5. #5
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı
    Valla birçok yerde satılıyor ama biz Karaköy'deki altgeçitteki bir mağazadan aldık. Orada fiyatlar çok daha iyi ve pazarlık yapabiliyorsunuz.
    saol kardeş
    KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE

  6. #6
    alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    Istanbul-Anadolu
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    boy sen onu bunu bırakta komısyon yuzde kac onu soole
    Saka bi yana super tanıtım yapmıssın, paylastıgın icin tesekkurler alalım bizde yaa giderken sıkılıyodum valla
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

  7. #7
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @alestevardiya
    boy sen onu bunu bırakta komısyon yuzde kac onu soole
    Sen neden alacan ki? Motoru yürüme hızında kullandığın için bağırsan herkes duyar, zaten mahalle dışına da çıkmıyorsun motorla hehehehehheee Şaka bir yana telsiz olayı gerçekten zevkli birşey. Özellikle uzun yola giden herkese tavsiye ederim. Biz devamlı Bandit ile beraber takıldığımızdan biz aldık. Hem eşlerimiz de sıkılmayacak artık yolda
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  8. #8
    jasmine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CG 125 / 2006
    yaptığın araştırma için ve bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler boy hepimize çok yararlı olacak bi olay bu almamız lazım.en azından muhabbete motor sürüşünde de devam uzun sürüşlerde uykumuz gelmez gerçi su uyur motorcu uyumazzzzz
    Ya dilediğin gibi yaşa ya da terket dünyayı

  9. #9
    Seyit Tekirdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2006
    Motosikleti
    1 Ay sonra
    Selam arkadaşlar bende aselsanın mt-725 modeli var gerçekten çok kullanışlı bir marka ama fiyat olarak switel den daha pahalı.

    bendeki modelde titreşim gibi daha farklı özelliklerde mevcut. ama bu fiyata ürün gerçeten iyi kaçırılmayacak kadar iyi hemde aselsana kadar kalitelimi bilemem ama bunun iki adeti aselsanın 1 adeti fiyat olarak.
    Saygılar

    Seyit TEKİRDAĞ

  10. #10
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Şehir
    izmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    boy

    verdiğin bu faydalı bilgi için teşekkürler böyle bir sistem bizim grup sürüşü içinde çok faydalı olacak sanırım bir süredir de almayı düşünüyorduk ancak fiyat ve model araştırması yapmamıştık daha bu modeli tercih etmeniz kullanıp test etmeniz den dolayı aynı modeli bizde düşünebiliriz fiyat araştırması yapalım izmir ile istanbul arasında belirgin bir fark varsa istanbuldan tedarik ederiz artık...

  11. #11
    Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    Trabzon
    şimdi bu konuda biraz daha iyi anlayabilmek ve böyle sistemler almak isteyenler açısından nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili aşağıdaki hususları yazmak istiyorum. benim böyle bir denemem olmadı. sadece forumlardan okuduklarımı sizlerle paylaşmak için aktaracağım. daha net bilgiler elde etmek amaçlı olarak ve en uygun telsiz sistemini oluşturabilmek amaçlı olarak. bu yazılanlara katkısı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.

    Seyit; bir yazıda aselsanın MT 725 modelinin 3 km alan kapsadığını okumuştum. ayrıca, o zaman itibariyle o yazıda kulaklık ve mikrofon setinin ayrıca temin edilmesi gerektiği yazılıyordu.

    boy;
    daha önce bu konuda bazı yazılar okumuştum. bu yazıları nereden okuduğumu şimdi hatırlamıyorum. ama bazılarını kopyala-yapıştır ile word belgesine almışım o zaman. şimdi o yazılardan bazı alıntılar ile size bazı sorular sormak istiyorum:

    1. okuduğum başka bir yazıda denenen başka marka bir telsiz ile ilgili; "İlk aldığımızda telsizle verilen yaka mikrofonları kullandık fakat 40 km/h üstünde konuşma yapmak imkansız ve sürüş tehlikeside taşıyor. Hızlı bir trafik akışında yavaşlamak zorunda kalıyorsunuz bu her açıdan sağlıksız oluyordu."

    bir başkası wox lu sistemler ile ilgili şöyle yazmış:

    Kulaklığa bağlı microfon sistemi kaskın içinde kaldığından mikrofon rüzgar sesini almıyor ve rahatlıkla konuşulabiliyor, sesinizi karşı tarafa göndermek için kullandığınız on/of butonuda sol elinize sinyal butonunun yanına yerleştirip rahatlıkla kullanabiliyorsunuz... 130 km/h kadar çok rahat iletişim sağlanıyor." diyor kullanıcı arkadaş.

    sizin satın aldığınız ve yukarıda resmi olan telsiz ile.. kaç km hız a kadar iletişim sağlanabilir. deneyebildiniz mi acaba?

    2. başka bir arkadaş şöyle yazmış: "vox lu telsizlerde vox zırt pırt devreye girer ve rahatsızlık verir. gerçi bazı modellerde vox un hassasiyeti ayarlanabiliyor ama en az hassas durumda bile yoldaki ruzgar gurultusunden açacağını düşünüyorum. gırtlak mikrofonları ise sadece gırlak bolgesinde ses tellerinin titreşimi ile sesi algılayan bir yapıya sahip. yani mikrofon gırtlağınızda değilken karşı taraf en ufak bir ses duymuyor. misal gırtlak mikrofonu ile telefonunuzla en gürültülü diskotek içerisinden bir arkadaşınızı arasanız karşı taraf sadece sizin sesinizi duyacaktır, ortam gürültüleri kesinlikle karşı tarafa iletilmiyor. ancak ses biraz metalik, biraz genizden konuşlma şeklinde oluyor haliyle. "

    bir başkası şöyle yazmış:

    "benzer telsizleri ustelik gırtlak mikrofonları ve kulaklıklar ile ayrıca ses tetikleme sistemi VOX ile epey zamandır kullanıyoruz, birkaç arkadaş. oncelikle el ile tetiklemeli sistemlerin sürüş esnasında yaratacağı karmaşa sebebi ile güvenilmez olduklarını düşünüyorum, ayrıca konuşma butonu gidonda, telsiz motorda veya ceket cebinizde oldugunde motora binip inerken bir kablo karmaşası yaşamanızda kuvvetle muhtemel olacaktır. bu yuzden vox lu sistemler ve rüzgar sesinden etkilenmemek için ise gırtlak tipi mikrofonları önerebilirim." demiş.

    siz gırtlak tipi mikrofon varlığını biliyormu idiniz?

  12. #12
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    rüzgar sesi icin bu tarz bir mikrofon işi gorur sanırım.

  13. #13
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    Birde autocom sistemi var, ipoddan cep telefonuna GPS ten mp3 playera, telsize pek çok sistemin bir arada kullanılmasına olanak sağlayan bir sistem.

    Telsiz sistemine göre tuzlu maliyeti olduğunu belirtelim.

    Firma:
    http://www.autocom.co.uk/

    Parça Kataloğu
    http://www.autocom.co.uk/pdf/Autocom...rochure_V1.pdf

    Örnek Video:
    http://www.autocom.co.uk/media/autocom_demo.wmv

  14. #14
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @Topuz

    Biz bir süredir bu tip birşey aradık ve el telsizleriyle bu işin yapılabilir olduğunu öğrendik. Sadece birkaç problemle karşı karşıya kalma şansımız vardı.

    Birincisi; kaskın içinde kullanabilecek kadar küçük bir kulaklık ve mikrofon bulmak gerekiyordu. Normalde telsiz Vox destekliyorsa normal kulaklık da işi görüyor. Bazı telsizlerde Vox özelliği yok, bunları da Vox özelliği olan mikrofonla kullanabiliyorsunuz.

    İkincisi; Vox özelliğini kullanarak hangi ortamda, nasıl iletişim kurabileceğimizi merak ediyorduk. Belli bir süratin üzerinde Voxlu veya Voxsuz hiç farketmez, hiçbir şekilde konuşamıyorsunuz. Haftasonu Şile'ye giderken 200 km/h ve üzerinde denedim, bırakın birşey duymayı, alet zaten saçmalıyor rüzgar sesinden. O yüzden uzun yolculuklarda seyir ettiğimiz 90-100 km/h süratlerde rahatlıkla kullanılabileceğini düşünüyorum.

    Üçüncüsü, pil olayı. Uzun yolculuklarda cep telefonu şarjı bile problemken bu telsizlerin ne tip pil kullandıklarına baktık. İncelediklerimizin hepsi küçük kalem pil ile çalıştığından ve bu tip pili temin etmekte sıkıntı çekmeyeceğimizden bu problem de kalmadı.

    Bizim aldığımız telsizlerin Vox hassasiyet ayarı var. Alır almaz hiçbir ayar yapmadığımızdan iletişimde biraz zorluk yaşadık. Daha sonra hassasiyeti düşürünce çok daha iyi oldu. Mikrofonun dışına ince köpük sarıldığında rüzgar sesi problemini de biraz olsun çözüyorsunuz. Ancak hiçbir şekilde etkilenmek istemiyorsanız, Vox özelliği yerine normal şekilde butona basarak konuşmak gerekiyor. Bunun için de uzatma yapıp butonu parmağınıza yakın bir yere monte etmeniz gerekecektir.

    @Skullhunter

    Erhan, resmini verdiğin seti kask içine sokmaya imkan yok. Bizim aldığımız telsiz setinden çıkan kulaklıklar bu resimdekinin aynısının kulağa takma aparatı ve uzatma çubuğu olmayanı. Kullanımında problem yok.

    Çeşitli Intercom sistemleri de mevcut. Özellikle artçı ile iletişim için 50 EUR gibi fiyatlarda sistemler var. Kulaklıkların girdiği ortak bir kutu sayesinde hem konuşabiliyor, hem cep telefonu görüşmesi yapabiliyor, hem de ortak aynı müziği dinleme imkanı oluyor. Ancak motorlar arası iletişim için telsiz türü cihazlar şart. Bunun da en ucuz ve kolay yolu bildiğim kadarıyla el telsizleri.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  15. #15
    Seyit Tekirdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2006
    Motosikleti
    1 Ay sonra
    Evet topuz okuduğun yazı doğru aselsanın MT-725 modelinde kutunun içerisinden sadece şarj aleti ve bir adet şarj edilebilir orginal bataryası çıkıyor bunun hariçinde kulaklığı sonradan temin etmek gerekli..

    bunlarda bebek dinleme modu diye bir konumda var mesela telsizin birisini bebeğin yanına koyuyorsunuz bir diğerinide yanınıza alıyorsunuz. Bebek ağlamaya başladığında direk sizdeki telsize iletiyor bebek ağlamadığı zamanlarda ise telsizlerin ikiside batarya koruma modona geçerek şarjın çabuk bitmesini önlüyor.

    buraya MT-725 modelinin resminide eklemek istiyorum fakat siteye yeni üye olduğumdan nereden ekleme yapacağım bilmiyorum. Yardım ederse arkadaşlar sevinirim....



    MT 725-2 Yönlü Kişisel El Telsizi Özellikleri

    MT-725 El Telsizi Özellikleri
    UHF/FM PMR 446 Frekanslarında temiz alma/gönderme.
    500 mW Rf Çıkış Gücü Yasaların izin verdiği maksimum çıkış gücü.
    3 Km'ye Kadar Görüşme Mesafesi Görüşme mesafesi arazi yapısı ve sık yapılar nedeniyle değişebilir.
    Kolay Erişimli 8 Kanal Ön paneldeki tuşlar kullanılarak istenilen kanala kolaylıkla erişilebilir.
    Kanal Başına 38 CTCSS Ara Kanal Ton Susturma özelliği ile toplam 304 kanaldan arama/gönderme yapabilme özelliğine sahiptir.
    VOX Konuşmaya başladığınızda sesiniz algılanır ve otomatik olarak telsiziniz iletmeye başlar.
    Bebek Sesi Dinleme Telsiziniz bebeğinizden gelen sesleri, siz başka odadayken de izlemenizi sağlar. Sizin konuşmalarınız iletilmez.
    Titreşimli Uyarı (VibrAlert TM ) Gelen çağrılar için sessiz, titreşimli uyarı.
    Kanal Tarama Ana ve ara PMR telsiz kanallarını tarama ozelliği.
    İkili İzleme Farklı iki kanalın, aynı anda izlenmesine olanak sağlar.
    Çağrı Uyarısı (5 Ayrı Seçenek Tonu) "CALL" tuşuna basılarak, görüşme öncesi karşı tarafın telsizine sesli uyarı gönderilebilir.
    Anlaşıldı / Doğrulama Sinyali (Roger Beep Tone) Konuşmanızın bittiğini karşı tarafın telsizine belirten duyulabilir sinyal yollanır.
    Tuşlama Tonu Kullanıcı, isterse tuşlara basıldığını belirten uyarı sinyalini seçebilir.
    Tuş Kilidi İstendiğinde tuşlar kullanıma kapatılabilir.
    Güç Tasarrufu Kullanım sona erdikten 10 saniye sonra devreye girerek pilinizin ömrünü uzatır.
    Max Erişim Mesafesi Maksimum erişim mesafesinin artırılmasını sağlar. Ancak ortamdan gelen ses kirliliği engellenmez.
    Aydınlatmalı LCD Ekran Ekrandaki bilgiler karanlıkta dahi kolaylıkla izlenebilir.
    Suya Dayanıklılık Açık alan kullanımı için cihazın yağmur ve su serpintisine karşı dayanıklılığı arttırılmıştır.
    Kemer Klipsi Siz hareket halindeyken de MicroTALK telsizinizin güvende olmasını sağlar.
    Hoparlör/Mikrofon Girişi El, kulak ve yaka aksesuarlarının MicroTALK telsizlerle kullanımını sağlar.
    Sarj Girişi FA-BP NiMH pil bloklarinin PA-CW şarj cihazlariyla şarj edilmesini sağlar.
    Diyafon (Intercom) Intercom adaptörü ve 2 adet harici kulaklık/mikrofon takımıyla, tek bir telsiz, bir intercom sistemine dönüşebilir.
    Pil Ömrü Ortalama 24 saattir ( % 5 Gönderme / % 5 Alma / % 90 Bekleme).
    PA-CW Şarj Cihazı FA-BP NiMh pil bloklarının PMR el telsizleriyle sarj edilmelerini sağlar.
    İzin/Ruhsat ve Kullanım Ücreti Gerekmez Telsizle herhangi bir izin/ruhsat gerekmeden, serbestçe, ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.
    1 Yıl Garanti Telsizler, ASELSAN güvencesi , bol/ucuz yedek parça ve yaygın servis teşkilatı ile sizlere uzun yıllar hizmet edecektir.
    TEKNİK ÖZELLİKLER
    Boyutlar 15.35 x 6.28 x 4.00 cm (YxGxD)
    Ağırlık 99.225 gr. (batarya hariç)
    RF Çıkış Gücü 500 miliwatt
    Kanal Sayısı 8x38 Kanal (446.000 - 446.100 MHz)
    Aselsan Stok No. 5820-0446-7250
    Pil Blokları 4 Adet AAA Alkali veya NiMH (FA-BP) Pil Bloğu

  16. #16
    Sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2004
    Şehir
    İstanbul - Mecidiyeköy
    Motosikleti
    2006 fazer
    Başka bir forumdan alıntılar(İkiteker.org ilgili topic).

    Orada tartışanlar çok kullanış değil gibi konuşuyor. En azından normal kulaklık be mikrofon ile. Birde kulaklık bir süre sonra kulağı çok acıtmaya başlıyormuş.

    Erhanla Mehmetten daha ayrıntılı bir test bekliyorum.

    Alıntı ARMAGAN ALBAYRAK adlı üyeden alıntı
    Gecen sene ben ve bir kac arkadasım motorda Aselsan Cobra MT900 modellerini kullandık. Kask içi kulaklık, mikrofon ve PTT dugmesi ile, sonuc olarak yuksek suratte( 100-120km ustu) motorlar birbirini gorse bile menzil çok azaliyor(150-200m) ve konuşulanlar anlasılmıyor. Ancak durur pozisyonda mesafe 1- 1,5km ye kadar çıkar ayrica virajli yollarda da bir takım kesiklikler olmuyor değil. Ancak fiyat-kazanc ilişkisinde bence basarılı bir yaklaşım. Ne kadar para o kadar kalite ....( Intercom özelliğini kullanamadığımdan bir yorum yapamayacağım.

    Alıntı Sedat Güven adlı üyeden alıntı
    Benim ALAN 456 PMR el telsizi kullanıyorum. Hem telsiz, hem intercom özelliği var. PTT tetiklemesine gerek kalmadan VOX özelliği ile el sürmeden konuşabiliyorsunuz. Hem artçınızla hemde aynı zamanda yolculuk yaptığınız diğer arkadaşlarla iletişim kurabiliyorsunuz. Gırtlak mikrofonu yaptığınızda V-BOOM ve üzerine birde fular bağladığınızda hiç bir sorun yaşamıyorsunuz her şeyden önce karşınızda konuştuğunuz kişi motor gürültüsü vs almıyor gırtlaktan olduğu için sadece sizin sesinizi alıyor. 8 Kanal 3 pille çalışıyor. 2100 şarjlı pil aldığınızda 3 gün civarı gidiyor pilleri. Şu anda türkiyede satılan telsizlerin içinde en kalitesi.
    Gelelim fiyatlarına

    ALAN 456 TÜRKİYE FİYATI
    1 ADEDİ 220 EURO ÇIPLAK SADECE TELSİZ


    ALAN 456 ALMANYA LOUİS FİYATI
    2 ADEDİ 290 EURO YANILMIYORSAM
    KULAKLIK SETİ FİYATA DAHİL


    ALAN 441 ALMANYA LOUİS FİYATI
    2 ADEDİ 120 EURO KULAKLIK SETİ DAHİL.

    İmkanı olan arkadaşlar Almanya Louisten getirtebilirler. Gayet başarılı bir telsiz.

    Türkiye için.
    Karaköy Radyo Sport Mağazası
    Alıntı Zafer AKÇAY adlı üyeden alıntı
    Biz de Aselsan Cobra MT725 telsizlerden deneme amaçlı iki tane aldık. İki tane de kulaklık aldık.

    Kulaklıklardan bir tanesi, kask için üretilmiş ve bas-konuş tekniğiyle çalışıyor. PAMA marka ve Aselsandan getirttik. Diğeri ise daha uyduruk. Onu da vox özelliği ile kullanmayı düşünüyoruz.

    Fiyat olarak da fikir vereyim...
    MT725: 95 milyon
    Kask kulaklık: 70 milyon
    Uyduruk kulaklık: 17 milyon

    Benin aldığım ve Aselsanın getirttiği kask kulaklık-mikrofon setinin resimleri bunlar. Bakalım ne sonuç verecek göreceğiz....



    Yukarıdaki kulaklık ben de, diğer uyduruk kulaklık da Uğur'da olmak kaydıyla Otoyola çıktık...

    300m'ye kadar herşey yolunda. 140km/h hızla bile konuştuk. 300-500m arasındaysa, idare eder konumda. Yani cız-bız konuşulabiliyor. 500m'den sonra nanay
    Şehiriçinde zaten yavaş ve peşpeşe gidildiği için mükemmele yakın...

    Yukarıda da dendiği gibi, çok birşey beklemeden alacaksanız alın. Ama ben pırıl pırıl konuşmak istiyorum diyorsanız, başka bir formül bulun.

    Bu fiyata bu kadar olur zaten ...
    Eren PALA
    Siyah Fazer ' 06

  17. #17
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Daha detaylı test yapıp sonuçlarını yazarım. Ancak bu işin en ekonomik yolu bu. Yoksa çok daha iyi yöntemler var tabi. Yukarıdaki yorumlarda 100-120 km/h üzerinde kullanılamıyor diyorlar ancak biz uzun yolculuklarda zaten Erhan'ın yüzünden bu hızlara çıkamıyoruz bile O nedenle 90-100 km/h süratte rahatlıkla kullanılabileceğini düşünüyorum.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  18. #18
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    bir de garmin adlı firmanın ürünlerini incelemekte fayda var diye düşünüyorum. GPS konusunda gerçekten iyi bir firma olan garmin gps + telsiz olayına girmiş. aşağıda linkini verdiğim ürün (rino530) en pahalı olanı 5 farklı ürün var.

    http://www.garmin.com/products/rino530/
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

  19. #19
    Sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2004
    Şehir
    İstanbul - Mecidiyeköy
    Motosikleti
    2006 fazer
    arkadaşlar telsizin ne olduğunun hiç bir önemi yok. PMR telsizlerin hepsinin gücü aynı olmak zorunda lisanssız kullanım için. Burada bizi en çok zorlayan giderken rüzgar sesi çıkması birde kulaklığın kaskın içinde kulağımızı acıtması.
    Bunun için bir kaç çözüm buldum. pahalıdan ucuza doğru sıralıyorum.

    çözüm 1

    Çözüm 2
    Eren PALA
    Siyah Fazer ' 06

  20. #20
    artniyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2006
    Şehir
    mersin
    arkadaşlar, ben kendim yaptım artcıyla haberleşme işini ve çokda ucuza maloluyor tavsiye ederim.

    malzemeler;
    2 adet yaka mikrofunu
    2 adet kulaklık
    1 adet 12 volt 2 kanallı pazarcı amplifikatörü
    lehim ve havye
    bant

    mikrofonların kack girişlerini pazarcı amfisinin mikrofon girişlerine yerleştirin

    kulaklık çıkışlarını da amfinin arka tarafında hoparlör girişlerine bağlayın

    daha sonra kaskın içine kulaklığın gireceği kadar bir yer açın ki buna gerek bile yok kulaklıkdan kastım minik walkman kulaklıkları.

    şimdi herbir kulaklık kablosunu diğer mikrofn kablosuyla bantlayın ve elimizde tek bir kablo haline gelmiş şekilde kulaklık ve mikrofonlar var bunları kasklara yerleştirin (çok basit bi işlem bu)

    amfiyi aküye bağlayın koltuğun altına yada bi çantaya koyun amfinin büyüklüğü zaten ufak boyutlu bi kitap kadar.

    işte bitti.maliyet 50 milyon bile tutmuyor.karşılaştığım tek sorun amfiyi aküye doğrudan bağlamış olmam hem aküyü yoruyor hemde yüksek devirde cızırtı yapıyor.bunun için bi elektrikçiden yardım alacam.

    yha bu arada örneğin benim amfimde bir adet fazladan giriş vardı orayada mp3 player CD player radyo vs... girişi olarak kullanabilirsiniz
    mersin,cruiser,avukat,27


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler