Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Fiyat olarak en uygun sigorta sirketi hangisi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Bilalancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2009
    Şehir
    Samsun
    Ben olaya biraz farklı bir boyut katayım.

    Öncelikle şunu belirteyim yaşım 26.

    2012 Nisan ayında Samsun'da TVS Apache'm ile bir kaza yaptım. Önüme aniden çıkan bir araca ön sağ kapısından vurdum.


    Gözümü ambulansta açtım. Neyse herhangi bir kırık çıkık olmadan öğleden sonra hastaneden çıktım. Polislerle birlikte karakola gittik ifade falan verdik, kaza tutanağını bulduk rapor şöyle: 8de2 kusurlu(tali) ben (kavşaklara yaklaşırken hız azaltmamak) , Asli kusurlu karşı taraf (kavşağa kontrolsüz girmek)Asıl hikaye bundan sonra başladı.



    Karşı tarafın sigorta şirketine hasarımın tahsili için başvuruda bulunduk. (Hasarım 2600lira)Adamlar yok inceliyoruz, yok bakıyoruz, ödeyeceğiz falan filan derken tammm 5 ay sonra ödeme yaptılar. Üstelik 8de2 kusurluyum diye bu paranın da %20sini kestiler. Motor yapıldı ve satıldı. Tabii ki o da komple zarar.

    Sonradan öğrendim ki bana kaza yaptıran adam Mali Müşavirmiş, yani belli ki işin bütün çakallıklarını biliyormuş, sigortasını gitmiş ucuz diye o sigorta şirketine yaptırmış (Adını tam hatırlayamıyorum euro muydu neydi değişik bi adı vardı sigorta şirketinin)üstelik bu karaktersiz adam kazadan sonra beni bir kere ne aradı ne sordu öldü mü kaldı mı diye hiç merak etmedi. Böyle olacağını bilsem şikayetçi olurdum. Hakkımıda helal etmiyorum o ayrı mesele.

    Sonuç olarak ne mi oldu:

    O kazadan sonra başka bir motosiklet aldım ve sigortasını yaptırırken bu kaza karşıma çıktı tabiki. Aynı model yıllı, aynı hacimdeki motorun sigortasına 100lira daha fazla ödedim. Neden? Çünkü trafiğe çıkınca zaten suçluymuşum. (Mantığa bak mantığa. Yok kardeşim bizim ülkemizde adalet falan yok ben inanmıyorum işte bana kimse adalet var er ya da geç tecelli eder falan filan kimse anlatamaz inandıramaz ) Kaza yapmışım, riskli sürücüymüşüm falan filan. Eee dedim suçlu ben değilim ki adam birden yoluma çıktı, ben değil kim olsa vururdu. .... (Kime anlatıyorsun kardeşim)

    Aldığım motorun sigortasını yaptırırken sigortacıya söylediğim ilk sözlerden biriside : 'Diyelim ki bir kaza yaptığımda suçluysam vatandaşın parasını en hızlı kim, hangi şirket ödüyorsa ondan yap kardeşim.' dir. Başkasının hakkına gireceğime üç beş lira daha fazla öderim. Kimsenin hakkına girmem. Bence herkes sigorta olayına bu şekilde bakarsa, ilk önce kendisi dürüst olursa inanıyorum ki Allah da ona sıkıntı yaşatmaz.

    Saygılarımla.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    25 Nisan 2010
    en ucuz hdi sigortada yaptırmıştım bu sene. 100 TL tuttu. mutlaka bir kaç firmadan teklif alın.

  3. #23
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    HDI sigortanın fiyatı uygun bende HDI ya yaptırmıştım ( ilk görüştüğümüz firmaya hemen sigorta yaptırmayalım bi kaç firmaya daha danışalım )

    Kaza geçmişi önemlidir kaza yapmamaya dikkat edelim ışıklara gelirken hızımızı azaltalım , sokak aralarına sokak çıkışlarına dikkat edelim sokağın içini göremiyorsak tehlikedir her an biri yola atlayabilir

    Trafikte maceraya gerek yok yarışan yarışır kapışan kapışır biz kendi yolumuza bakalım yarışmak kapışmak isteyenlere buyur yol komple senin yarış kimle yarışıyorsan diyelim Kaza yapınca trafikte makas atmanın saçma sapan hareketler yapmanın yarışmanın gereksiz olduğunu anlarsınız Stres atmak isteyen go karta gitsin baya zevkli . )

  4. #24
    Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2012
    Şehir
    Ankara Demetevler
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Axa 137 tl fiyat verdi, Alliance'dan ise 97 tl ile sigortayı yaptırdık... Plaka 09

  5. #25
    barisim1985 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2013
    Şehir
    aydın
    Motosikleti
    yamaha nouvo
    güneş sigorta Sadece motorsiklet'lere özel indirim yapıyo


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)