Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Aprilia Caponord ETV 1000 ABS 2004 nasıl kırılmış!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    arkadaşlar aşağıdaki yazıyı ikiteker'den kopyalıyorum.olay Engin Balaban'ın başına gelmiş.hepimizin başına gelebilir böyle şeyler, o yüzden birbirimize destek olalım bu tür olayları mümkün olduğunca daha çok insana duyuralım.ülkemizdeki satış mantığının değişmesi ve uygar ülkeler seviyesine çıkması dileği ile...

    -------------------------------------------------------------------------------------

    Niye açıklamıyorsun diye kızdığınız (doğal olarak), şasesi kırılan 2004
    model Aprilia Caponord ABS motorum ile ilgili en ince detayına kadar
    yazacağımı söylediğim yazı...


    Buyrun o zaman gerçek hikaye...


    Model: Aprilia Caponord ETV 1000 ABS 2004
    Trafiğe çıkış tarihi: 12/08/2004
    Km: 4.747

    Türkiye’deki Aprilia motosiklet distribütörünün, başıma gelen bir olay neticesinde almış olduğu tutumları size anlatmak istedim. Biraz uzun olabilir, şimdiden özür diliyorum ama sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

    25/09/2004 Cumartesi günü 6 motosiklet Kemerburgaz tarafına yaptığımız bir gezi sırasında, Göktürk istikametinden Kemerburgaz istikametine yaklaşık 30-40km/s sürat ile giderken, kavşakta önüme çıkan otomobile çarpmamak için ani fren yaptım. Bu ani fren neticesinde o an nedenini bilemediğim bir şekilde frenleme ile beraber motosikletin gidon kısmından bir parçanın gürültü ile beraber fırlayıp kafamın üstünden geçtiğini gördüm. Direksiyon resmen boşalmıştı ve tüm vücudum ile beraber motosikletin ön kısmına abanmak zorunda kaldım. Sanırım direksiyon milini tutacak bir şey kalmamıştı. Durma aşmasında motosikleti düz duramadı ve sol tarafa devrildi.

    İşte olay sonrası ilk fotoğraf ve motorsikletin durumu.


    Bu olayı gören arkadaşlar hemen durup yanıma koştular.

    Arkadaşlar motosikleti kaldırmaya gittiklerinde “dikkatli kaldırın çünkü motorun ön kısmı ayrıldı dedim” Tabi buna bir anlam veremediler ama motosikleti kaldırmaya teşebbüs ettiklerinde neredeyse iki parça haline gelmiş olduğunu gördüler. Hepimiz şaşkınlık içindeydik



    Motosikletin ani frenlemesi sonucunda şasenin gidon milini tutan kısmı ön taraftan patlamış/kırılmıştı. Anladık ki ŞASE kırılmıştı. Gözlerimize inanamadık. Herhangi bir yere yada önümdeki araca da vurmamıştım .Şaşkınlıkla yerlere saçılmış ŞASE parçalarını topladık. Motoru dik konuma getirdik. Şaşkınlığımızı üzerimizden atar atmaz sigorta şirketini aradık. Bununla beraber rapor için Jandarmaya haber verdik.



    Diğer fotoğraflar...



    Yandan görünüm.


    Buradan tekrar Alkan’a çok teşekkür ederim. Alkan’ın yardımı ile Yol asistance, bulunduğumuz yere 20 dakika içinde, Jandarmadan da daha önce geldi. Jandarma olay ile ilgili raporunu tuttuktan sonra, motosiklet çekicinin üstüne sıkı bir şekilde bağlanarak servise götürüldü.


    Bizde servise, motosikletin yanına geldik. Servis sahibi Motorchu Melih usta motosikleti görünce, kulaklarımızın duymak istemediği şeyler söyledi . "Bu motosiklette ÜRETİM HATASI var !".

    27/08/2004 tarihinde motor kaskolu olduğu için eksper geldi. İnanın gelen kişinin de motosikleti görünce gözleri yuvalarından fırladı. Hiç terettütsüz ÜRETİM HATASI olarak raporunu tuttu. “Bu garanti kapsamına girer” dedi.

    Ben bu motosiklet ile 1,5 ayda yaklaşık 5.000 km yol yaptım. Bunun çoğunluğunu da eşim ile beraber uzun yolda yaptık. İzmir ve Antalya gezilerimizde. Peki soruyorum “bu olay 90-100km/saat hızlarda ve eşimle beraberken başımıza gelseydi bunun hesabını kim verecekti?” “Bu kadar mı ucuz insan hayatı? Bu motosikletler üretildikten sonra testten geçmiyor mu? Bunları kontrol edecek bir sistemleri mevcut değil mi? Satışa sunulmadan önce röntgen den filan geçmiyor mu motosikletler?”



    Neyse, şimdi gelelim Aprilia Türkiye distribütörünün olaya yaklaşımına;

    29/09/2004 tarihinde Aprilia Türküye distribütöründen Servis Müdürü motosikleti görmek için geldi. O da bu olaya şaşkınlıkla yaklaştı. Kendiside bu olayın %100 ÜRETİM HATASI ndan kaynaklandığını söyledi. Biraz muhabbetten sonra motosikletin fotoğraflarını çekti. Bu olayı hemen İtalya’ya yazacağını söyledi.


    Aprilia Türküye distribütörünün Servis Müdürü aradı ve ; “Engin Bey, İtalya’ya yazı yazdım. İtalya bu motorun ancak şiddetli bir çarpışma sonucu bu şekilde hasar olabileceğini veya bu kısmın daha önce bir çarpma sonucunda belli bir süre içinde ilerleyerek o anda kırıldığını söylüyor ama ben olayın üzerine gidiyorum” dedi. Bende kendisine Jandarma raporumuzun bulunduğunu ve raporun tek taraflı maddi hasarlı bir olay şeklinde düzenlenmiş olduğunu söyledim.


    Ve, Aprilia Türküye distribütörü Servis Müdürünün İtalya’ya yazdığı yazıyı gördüm. Yazının nereye yazıldığı, cevabın nereden geldiği, motor ve şase numarasının ne olduğu, kaç model olduğu, kaç kilometrede olduğu ve hangi tarihte trafiğe çıktığı ile ilgili hiçbir bilgi yok (belki gizli kalması için silinmiş olabilir diye iyi niyetli düşündük).


    Bu Aprilia Türkiye distribütöründen herhangi bir kişi ile yaptığımız en son konuşmadır. Ben ilk haftalarda 3 veya 4 kere aradım. Hem Distribütörü hem de cep telefonundan Aprilia Servis Müdürünü fakat ulaşamadım, not bıraktım ama geriye dönmediler.

    Bizde yasal yollara başvurduk ve bu konu ile ilgilenilmesi işini avukatlarımıza bıraktık.

    İlk iş olarak hem Aprilia Türkiye distribütörüne hem de Aprilia bayisine noter kanalı ile ihtarname çekildi. Hiçbir cevap gelmedi. Bizde bunun üzerine kendi imkanlarımızla Tespit Davası açtık.

    Hem motosikletin genel durumu ile ilgili hem de parçaların ve şasenin teknik olarak değerlendirilmesi ile ilgili. Dava süreci içerisinde motosiklet Sarıyer Adliyesine götürüldü. Orada mahkemeden bir heyet ve İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliğinden gelen Bilir Kişi huzurunda motosikletten parçalar alındı ve fotoğrafları çekildi.

    İTÜ raporu 19/11/2004 tarihinde sonuçlandı. Tespit davası neticelendi ve dosya avukatlara teslim edildi. Şu an esas davanın açılması için işlemler başlatılıyor.






    Sonuç;

    İsviçre Sigorta; raporu ÜRETİM HATASI, GARANTİ KAPSAMINDADIR şeklinde kapattı.

    İTÜ raporu; Kısaca; malzeme kalitesi düşük ve döküm hatası var. Motosiklette genel durumunda önden yada herhangi bir şeklide çarpma veya şekil değişikliği tespit edilmemiştir.
    Raporla ilgili çok detay var ama bu kadarı sanırım yeterli olur.

    Ben bugüne kadar tüm iyi niyetimle hiçbir şekilde hiçbir yere yazı yazmadım. Belki bu tavrım hatalı idi biliyorum ama beklemem için sebeplerim vardı. Aprilia yetkililerin motorumu inceleyeceklerini ve gerekli işlemleri yapacağını düşünmüştüm, araştırmalar neticelenmeden bir markayı ve onun temsilcisini haksız yere karalamak veya itham altında bırakmak istememiştim. Aprilia yetkililerinin yapması gereken araştırmaları biz kendimiz yaptırmak zorunda kaldık.

    Motordaki üretim ve malzeme hatası yasal olarak kesinleştiği için şu anda kimseyi zan altında bırakmış olmadan uyarılarımı gecikmelide olsa yapabiliyorum.
    Ben bu tetkikleri ve uyarıları yetkili firmanın yapmasını umuyordum. Kendi markalarına ve insan hayatına verdikleri önemi az da olsa belli etmiş oldular. Belkide ben doğru kişilerle muhattap olamadım. Gerçi aramızdan biri olduğunu duyduğum , ve yıllardır motor kullandığını bildiğim firma sahibinin bu konuyla bizzat ilgilenmesini beklerdim. Belkide onun bu konudan haberi bile yoktur...

    Aprilia yetkili ağızdan gerekli açıklamayı yapmadığı için bu açıklamayı ben yapıyım . Bu üretim hatası sadece benim motorumamı has yoksa aynı seride ki diğer motorlarda da bu problem varmı bilemiyorum . Motorunuz yetkili servise götürüp mutlaka inceletin.


    Bu gün 26/11/2004, olayın üstünden tam 2 (iki) ay geçti ve bunca çıkan sonuca rağmen Aprilia hâlâ bir girişimde bulunmadı.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Uzun oldu biliyorum ama bundan 2 (iki) ay önce tüm detayları ile yazacağıma söz vermiştim.

    Saygılarımla,

    Engin BALABAN
    _________________
    Engin BALABAN
    Aprilia Caponord ETV 1000 (Çürük)
    Yamaha XTZ 750 Super Tenere
    İstanbul


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    çok enteresan bir olay bu. bu kadar bariz bi durumda bile firmanın motoru garanti kapsamına almaması da bi okadar enteresan. bi kere daha burası türkiye dedirtiyor...
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  3. #3
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    bencede danger haklı
    ve tahminim döküm hatası ve ufak bir çatlak bile olsa zamanla açılması vede sonucu kötü vermiş motora yüklenince frende
    abimize geçmiş olsun diyorum ve genede iyi atlatmış olayı
    ERASER WİLL COME BACK

  4. #4
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Yuksek hızda gerceklesseydi çok kötü sonuçları olabilirdi.
    Bu kadar duyarsız kalınması Aprillanın şatışlarını çok etkiler.
    Herkes Aprilla gibi firmalara karşı bir tutum alırsa artık kimse burası Türkiye demez

  5. #5

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    aslında aprilia'ya karşı bir kampanya başlatılmasından da sözedilmiş.ancak hakikaten bu olay tam bir üretim hatası ve firma derhal yeni bir motor vermeli bence.

    amerika'da firmaların bu tür hataları, mahkemece kabul edildiği takdirde milyonlarca dolar tazminat ödemeye mahkum edildiklerini hatırlatırım.

  6. #6
    JetAime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2004
    Şehir
    Istanbul-Avcilar
    Motosikleti
    Motorsiklet, Seyahat, Bilgisayar
    Bende tam bunu diyecektim ki jawa benden önce davranmış.. Hayati tehlike söz konusu.. Basit bir motoru verip kurtlamaması lazım..
    Benim icin zoru basarmak kolaydir, imkansiz ise biraz zaman alir!”

    Sinan Atasoy

  7. #7
    apriliarsv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Ducati 748
    Olay aprilia da değil arkadaşlar. Olay MOTOMAX tan kaynaklanıyor. MOTOMAX REZALET BİR DİSTİRBİTÖR.

  8. #8
    aliberkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2004
    Şehir
    Beşiktaş/İSTANBUL
    Motosikleti
    Z750S
    bende gecen Futura'ya bakma için gittim. fiyat konusunda suanda da indirimleri var zaten yukarıda yazılan olay sonrasında yerlebir olan marka imajını kurtarabilmesi için bu gibi indimleri yapmak zorunda.

    diğer taraftan yaşanan üzücü olayın imalat hatası olduğu kanıtlanmış. piyasada satılan sıfır motorların %80 i döküm şase... yani bu hata her motorda çıkabilir! aramızda imalat dersi almış veya bu işlerle uğraşan arkadaşlar demek istediğimi daha iyi anlayacaklar.
    06 AB 3263
    0 Rh+
    Bugün kaç motorcuya selam verdin?

  9. #9

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    bu olay ile ilgili olarak abs sisteminin etkili olabileceğine dair bir yorum yazılmış.abs sisteminin kesik kesik frenleme yaparak kaymayı önlemesinin direksiyon mili üzerinde çekiç ile kısa aralıklı darbe vurmak ile aynı etkiyi yarattığı, mühendilerin abs sistemini bir modele eklerken ayrı bir şase geliştirmeyi akıllarına getirmediklerinden bahsetmiş yazan arkadaş.
    mantıklı görünüyor.

  10. #10
    Misafir
    tek kelimeyle SKANDAL!

  11. #11
    JetAime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2004
    Şehir
    Istanbul-Avcilar
    Motosikleti
    Motorsiklet, Seyahat, Bilgisayar
    Çekic gibi vurması olayı bencede doğrudur.. Arabada ayağınıza kadar gelen darbeyi hatırlatırım.. Motosiklette mesafe daha kısadır..
    Benim icin zoru basarmak kolaydir, imkansiz ise biraz zaman alir!”

    Sinan Atasoy

  12. #12
    Kingston - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2004
    Şehir
    Mersin-Aydınlıkevler
    Motosikleti
    110 ft simdilik [mz den sonra ii gelmedi]
    üzerine bindigim çogu motorda çok siddetli ön frenler denedim su ana kadar hiç bir sorun yasamadim aprilladan bunu beklemezdim
    mz de de genelde hayatini ön fren kurtarir ki mz agir bir motor ve çatisi ince sekildeki gibi
    Kingston in Aksaray
    (niye diye sormayın :((()

  13. #13

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    kingston aramışın bulmuşun teşekkürler, güzel fotoğraf hakikaten.

  14. #14
    Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2003
    Şehir
    New York, ABD
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Yukarda bahsi gecen olay hala cozulmedi arkadaslar, ve inanmayacaksiniz ama Aprilia bayii Motomaks in avukatlari telefonla Ikiteker klubu ve uyelerini taciz ve alenen tehdit etmeye basladilar.

    Bu inanilmaz vurdumduymazlik ve kaba mafiozo tutum karsisinda agzim bir karis acik kalmis durumdayim.

    http://www.ikiteker.org/modules.php?...2692&start=180

    Okuyun ve koskoca Aprilia nin Turkiyede hangi ellerde oldugunu anlayin. :(

  15. #15
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Fuara 3-4 motor getirmek ile distirbütör firma olunmuyor
    Aprilia bu tavırları ile zaten çok ufak olan piyasa payını dahada düşürecektir.
    Sokakda kaç tane Aprilia motor görüyoruz kaç kişi yeni motor almak istediginde Aprilianın bir modelini aklına getiriyor.
    Peki Aprilia kötü bir markamı tabii ki değil olan yine ikiteker dostlarına olacak.

  16. #16

    Üyelik
    05 Ocak 2005
    Bu durumdan haberi olmayan, aynı serideki motordan kullanan kişilerin HAYATI ŞUANDA TEHLİKEDEDİR. APRILLA MOTOMAX IN BASINDAKİLER BUNU VEBALİ ÇOK BÜYÜKTÜR. AYIP.

  17. #17
    freedom34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2005
    Alıntı Donald_Duck adlı üyeden alıntı
    Yukarda bahsi gecen olay hala cozulmedi arkadaslar, ve inanmayacaksiniz ama Aprilia bayii Motomaks in avukatlari telefonla Ikiteker klubu ve uyelerini taciz ve alenen tehdit etmeye basladilar.

    Bu inanilmaz vurdumduymazlik ve kaba mafiozo tutum karsisinda agzim bir karis acik kalmis durumdayim.

    http://www.ikiteker.org/modules.php?...2692&start=180

    Okuyun ve koskoca Aprilia nin Turkiyede hangi ellerde oldugunu anlayin. :(
    PES WALLA.. DEHŞET VE HAYRET İÇİNDEYİM.. BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL.. EĞER ÖYLE DÜŞÜNENLER VARSA DA BİLSİNLER Kİ BU TEHDİTE MARUZ KALAN ARKADAŞLAR YANLIZ DEĞİL!!! HERKES ATIP TUTMASIN.. HELE HELE DE EŞGALİNİ BİLİYORUZ SENİ TANIYORUZ GİBİ TEHDİTLERLE (HER KİM İSE BU TEHDİDİ YAPAN).. İŞTE HALEP İŞTE ARŞIN.. BU ARKADAŞIMIZ YANLIZ DEĞİLDİR..
    SEVGİLİ DD.. BEN KENDİ ADIMA TEKTEKERDEKİ FORUMU TAKİP ETMEYE ÇALIŞACAĞIM FAKAT BURADA BİR BAŞLIK AÇIP BİZİ GÜNCELLERSEN VE BİR YARDIMIMIZ OLURSA BURADA OLDUĞUMUZU BİLDİRİRSEN SEVİNİRİM..

  18. #18
    tugrul_sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ocak 2005
    Motosikleti
    motorsiklet,araba
    allahtan bı sey omamıs sıze
    garantı kendılerı yanı fıma haksız cunku olay barız bı sekılde bellı
    herneyse tekrar gecmıs olsun

  19. #19
    B-king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2004
    Şehir
    Kadıköy-İSTANBUL
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    belki fazla raksiyon gösteriyosun dersiniz ama bence fuarda falan bi eylem değilde
    halka açıklama gibi bişi yapılmalı
    gelenleri motomax hakkında uyarmalı
    ufacık el ilanı dağıtılsa bile çok da etkili olur
    hiç olmazsa akılları başlarına gelir biraz

  20. #20
    nightwatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    abi valla buyuk gecmıs olsun ayrıntısıyla tamamen okudum olayı. ayıp etmişler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler