Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Fena Canım Sıkkın , Motor Kol Çıkardı..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kawa ZX636
    Selamun Aleykum Arkadaşlar

    Neresinden nasıl başlasam inanın bilemiyorum.
    Noldum Demeyin , Nolacam Deyin bu şekilde bir başlangıç acı ama gerçek olabilir..

    Motor hayatına başladığımdan beri şansızlıklar peşimi bırakmıyor.Bıkmış durumdayım.
    Çalıştım kazandım 150 CC bir motor aldım, acemiliğime denk geldi 6 tane kaza geçirdim , 2 kez motorun kafası dağıldı neredeyse her ay kaza yapıyordum , yılmıyordum çalışıyordum yaptırıyordum motoru gene biniyordum...

    Şeytan Dürttü , gözüme ER5 kestirdim , o dönemler hastasıydım benim için herşey er5 almaktı ve hayaldi benim için , Allah a şükür işlerim yolunda gitti İzmir'e gidip bir arkadaşla takas ettim , üzerine parasını verdim ve artık er5 benim olmuştu 99 modeldi eskiydi falan ama çok sevinmiştim sonuçta çalışıp almıştım.Köpek gibi çalışıyordum.

    Er5i aldığım 2. gün (bu arada 1 milyar borçla aldım annemden almıştım) giderken zincir koptu , devamında şanzıman dağıldı.Şok olmuştum 1 milyar borçla aldığım motor bana 1,5 milyar daha masraf çıkarmıştı ve daha binemeden motor yürüyemez olmuştu.Neyse sanayiye çektik şanzıman aradık telefonumu,kaskımı,ses sistemimi nevar ne yok herşeyimi sattım parayı çıkardım motor baya sanayide yattı sonunda toplatmıştım şanzıman zincir derken binebildim..

    Motora o kadar emek verdimki egsozu değiştirmekten tutun , jantlarını sağını solunu heryerini kendim boyamıştım ve çok güzel bir motor ortaya çıkmıştı.Fakat ben paraya sıkışmıştım ve 1,5 milyar zararına bunuda sattım.

    Şeytan dürtmeye devam köpek gibi çalışıyordum ve hayalimde artık sadece racing vardı , o zaman 4,5 milyar para kalmıştı elimde , gene köpek gibi çalıştım parayı 7 milyara çıkardım.Aile tabi gene karşı ama başka hiçbirşey düşünmüyordum motor varımı yoğumu yesede bütün parayı oraya yatırsamda kafaya koymuştum alıcaktım.

    Derken 7 milyarın üzerine 1 milyar borç alarak 8 milyar ile Denizliye gittim , bi abimiz ile (Allah razı olsun çok güzel ağırladı) ailemden habersiz 2000 model ZX6R motoru almaya gittim , anlaştık neyi var neyi yok söyledi bende hevesle tamam dedim.

    Aldım geldim sürerek çok heyecanlıydım ( beni en çok mutlu eden heyecanlandıran motorumdur bu arada).
    Neyse hiç unutmam evin önüne getirdim Allah a bi daha şükrettim , sonunda benim için ilk başlarda hayal bile olmayan racing altımdaydı.
    Bununda ufak tefek masrafları vardı tabi o zamanlar motordan çok anlamıyorum , gene az çok para döktük bunada sonra bi usta sağolsun tutturdu bunun eksantrik zinciri ses var sanki çok büyük olaymış gibi halbuki değişecen geçicek , bana konuştuda konuştu benim midemi bulandırdı daha keyfini alamadan gittim 6,5 milyara sattım gül gibi motoru , hemde zararına satıyorum yani sattığım adam 1 ay sonra 9 milyardan sahibindene koydu sağolsun , oysa afedersiniz yalan yere yalvarmıştı uzun uzun binicekti sözde ticaretini yapmıyacaktı.Acıdım vermiştim.Neyse oda gitti , elde var 6,5 lira para..

    Napsam napsam müthiş bir işe girdim , 2 milyar maaş ile benim için çok iyi bir rakamdı.Ve paramı 11 milyara çıkarmıştım.Tekrar motor alıcaktım bu sefer gözüme ZX636 kestirdim 2004 veya 2006 model..

    Ailem bi yandan isyan ediyor tabi.Annem çok ısrar etti oğlum yeter araba al diye , dayanamadım suratımı asa asa istemiye istemiye gittim araba aldım.Polo 98 model 1.6 araba aldım kırmızı.

    Hiç sevmiyordum arabamı hiç alışamamıştım ailem için iyiydi ama beni hiç mutlu etmiyordu üstelik şanzımanındaki bir sıkıntıdan dolayı 500-600 liramı yemişti çokta benzin yakıyordu , tabi bu bana ters geliyordu racinge benzini katıyorsun ama hakediyor buna katıyorsun hem gitmiyor hem yiyor.Bu işi sevmemiştim.

    3 ay dayandım.Satıyorum dedim.Gene isyanda ailem.Biran önce motor alayım diye 1 milyar zararına sattım.Bu iştende zarar etmiştim ticaret özürlüyümdür ayıptır sölemesi.

    Elimde 10 milyar para kalmıştı , iştende ayrılmıştım , tekrar başka bi işte çalıştım düşük maaş ile paramı 12 milyara getirmeyi başardım.
    Gözüm hiçbirşey görmüyordu aile gene isyanlarda motor alıcaktım.

    Babam hakkını helal etmem dedi , affeder dedim.Nitekim affettide ama razı değildi.
    Bi motor beğenmiştim 2004 model canıma tak etti gidelim alalım dedim ustaya artık.
    Ve ustaya dedimki en ufak bir sıkıntısı varsa almayalım bunu ben senin paranı gene vereyim dedim.Motor Bursadaydı.
    Antalyadan yola çıktık gece Bursa'ya gene çok heyecanlıyım.Ulaştık sonunda ustam motora baktı tamamdır al dedi.Güvenmiştim.

    Neyse aldım motoru geldim , çok heyecanlıydım sadece eksantrik sesi vardı onuda değişicektik zaten.
    Ustamla ters düştüm , başka ustaya gitmiştim ayar yapıcam diye verdik 150 lira para , hiçbir değişiklik olmadan geri aldım.Subap ayarı senkron vs, bujileride değiştik sonradan.

    Motor ara sıra rölantisi düşüyordu bir düzensizlik vardı benzin pompasındanmıdır diye başka ustaya götürdüm.Götürmez olaydım.
    Benzin pompasını dağıtırken hatalı takmıştı temizlicem diye , akşamında ilk defa yolda kaldım bu motor ile , şansızlıklarmı diyelim ne diyelim başlamıştı olaylar.

    Usta geldi , dediki Kawasaki de bunlar kronik , he dedim içimden çocuk kandırıyorsun ne zamandan beri zx6larda benzin pompası bozulması kronik en zor bozulacak yerlerden biri , parçanın görevi belli zaten.Z motoru aradığımda parçanın değeri 1200 tl idi.Ve usta bu işin içinden benle alakası yok diye sıyrıldı hiçbirşey demedim Allah a havale ettim.Beni çekici parası benzin pompası derken 600 tl zarara uğratmıştı.

    Sonrasında başka bir ustaya geçici başka marka benzin pompası taktırdık yolumuza devam ettik.Bu sırada motoruma yurt dışından özel vidalar , stickerlar ıvır zıvır bir sürü şey getirtiyorum o derece özeniyorum motora özel olsun diye.Oralarada para gidiyor yani bir yandan cebimde 5 kuruş kalmayana kadar motora harcıyorum.

    Neyse 1,2 ay geçti lastiklerim artık kabaktı , peder sağolsun 850 tlye iki çift lastik aldı baba gebericem bu lastiklerle dedim paramda yoktu bak bu kadar parayı zor kazandım biliyorsun motor aldım dedim iki lastikte senin katkın olsun diye aldırdık onu bi şekilde.

    Neyse aynı dönemler kız arkadaşımla büyük sıkıntılar yaşıyordum hergün kavga hergün kavga bıkmıştım artık.Öbür ay maaşıma dedm bakım yaptırayim egzantrik değiştireyim subap ayarlarınada bakılsın yağda değişsin bujide değişsin derken 500-600 lira zar zor ayırıp verdim zaten maaşım 1 milyardı.Neyse bakımını yaptırdım içim rahat şekilde biniyordum.

    Bu arada kız arkadaşımla tartışmalardan artık işyerinde sinir küpü olmuştum çalışamaz oldum ve ben çıkıcam dedim dayanamadım çünkü sağlıklı çalışamıyordum.
    Bakımlardan 2 gün sonra Kız arkadaşımla bir konudan tartışınca motora sinirli bindim , aşırı sinirliydim zaten normaldede sinirli bir insanım.Motoru çalıştırmamla 10 metre sonra bir jipe arkadan girmem bir oldu , sanki kaza yapmaya programlamıştım kendimi geberirimde görürler diye.Neyse ne para yok pul yok , kız arkaşım bi nasılsın bile demedi kaza yaptığımı bildiğim halde , bende kızdan ayrıldım iyice bunalıma girdim içime verdim eve gelmez oldum.Kaza beni psikolojik olarak çökertti , kız ayrı bir yandan sevenler bilir nasıl acı bir duygu olduğunu.Motorum gidince oyuncağı alınmış bebek gibi oldum.İlk 2 hafta motoru falan düşünmez oldum kızdan ayrılınca uzun süre kendime gelemedim.Sonra tabi motor devreye girdi bide onu düşünmeye başladım gecelerce.Napıcaz nasıl yapıcaz nerden para bulucaz.

    Gene babama yalvardım , içler acısı halimi görünce dayanamadı ikna oldu ve masrafları karşıladı.2 milyar masraf çıkmıştı.Yurtdışından kafa , ram air , ön çamurluk getirttik ebaydan parçaları bekledim tek tek.Hala bu sırada bunalım halindeyim kız durumunu atlatamamıştım.Yan grenajlarda çatlamıştı komple boyaya gidicekti.

    Neyse 2 ay aradan sonra motor toparlandı , sonunda motoruma kavuşmuştum ve motorun çıktığı ilk gün erken uyudum o derece psikolojim etkilenmiş.Hep sabahlıyordum çünkü motor çıkana kadar.
    Neyse 1 ay bindik sorunsuz bir şekilde , motor performanstan düşmüştü 200ü geçmez olmuştu.
    Bende tekrar soluğu ustada aldım.Usta benzin pompasını değiştirdi , ve alakasız bir şekilde...

    Motorum kol çıkardı , ben dükkanda değildim ustam aradı şaşkın bir vaziyette motor kol çıkardı dedi , durup dururken olmuştu herkez şaşkın kimse anlam veremedi olaya..Muhtemelen aldığımdan beri sıkıntılıydı yada kazada yan yatınca o vaziyette bi 30 sn çalışmıştı ondan belkide.
    Telefonda haberi alınca direk kaderim bu benim dedim içimden hiç öyle nasıl olur olamaz falan panik hali yok , "öylemi usta dedim , geçmiş olsun hepimize dedim" usta üzgün herkez üzgün ben yıkılmış vaziyetteyim beş kuruş para yok isyanım Allah'a değil ama yıllardır adam akıllı bir motora binememenin vermiş olduğu üzüntü , genemi başıma geldi duygusu...

    Yeminederim Hayattan soğudum , çalışmıyorum içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor sadece bıktım artık tüm paramı motora yatırıpda yüzümün gülmemesinden bıktım gene zarar etmekten bıktım gene motorsuz kalmaktan bıktım..

    Sabahın köründe bu satırları karalamak , içimi dökmek istedim hiç uyumadım napıcam artık bilmiyorum inanın bıktım.

    Son durum nedir diye sorarsanız ; motor sanayide bu olay olalı 2 gün oluyor... Muhtemelen motoru bu şekilde satıp ufak bir motor alacağım.Noldum demeyin nolacam deyin , Allah bir çarptı fena çarptı bir anda ne kadar zarar ettim.

    Ama Allah'a şükürler olsun sağlığım yerinde tabiki bana birşey olsaydı veya ben motorun üstündeyken kol çıkarsaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi.Fakat mal canın yongası , parası bir kenara tutkumdan oldum , buda bana çok koyuyor gerçekten.

    Çalışayım tekrar yapayım diyorum ama insan bu kadar hayata küser hiçbir nasihatınız beni etkilemez artık içimden hiçbirşey gelmiyor çünkü..

    Allah'a emanet olun , başınızı ağrıttım sonuna kadar okuduysanız acıma ortak olmuşsunuzdur Allah sizin başınıza vermesin bu durumu..
    tomass, sakinseytan, monur00006 ve 19 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2010
    Şehir
    Sakarya
    dediğiniz gibi size bişey olmasın. maddi zararlar kapatılır. fazla üzülmeyin bence. bir müddet ara verin motora. kendinize başka hobiler bulun bence bu süre zarfında. bu size iyi gelecektir.
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

  3. #3
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    valla yatacaktım baktım yeni bi konu açılmış bi okuyuvereyim dedim. Oku oku bitmiyo be hacı. Ama hepsini okudum. Öncelikle geçmiş olsun.çabalarını taktirle karşılıyorum ama sen resmen motor canavarı olup çıkmışsın. İnsan bu kadarmı talihsiz olur yav? Ben 10 yıldır aynı motora biniyorum. Bence birazda hata sende var gibi geldi. Neyse geçmiş olsun arkadaşım.

  4. #4
    sapo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2010
    Şehir
    ŞİLİ CUMHURİYETİ
    Motosikleti
    250 LIK BISEY
    bilader ettigin zarar ile sifir km motor alirmissin yani .. sana soylenecek tek bir soz var acele etme sabret adam gibi motor al insan ne yaparsa kendine yapar anladigim kadari ile sen acelecilikten dusmussun bu hale ..allah buyuktur sen yeterki saglikli ol yine calisirsin yine kazanirsin yine alirsin..
    ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR

  5. #5
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Hocam sen ustamsılardan canı yananlardansın, hevesin var tamirini bence kendin öğren..
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

  6. #6
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    MaNiSa
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Cok para harcamıssın süreklide eski modellere bakmıssın basından sonuna kadar okudum cok gecmiş olsun fakat Gidip 0.ybr Vs alsan rahat 50-60 Bin götürürdü seni Bu arada para biriktirir onu satar 0 bi Enduro veya SuperSport alırdın
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

  7. #7

    Üyelik
    27 Mayıs 2010
    Motosikleti
    HusaberG Sf650
    tam dert küpü olmuşsunuz...
    Allah sabır versin, bu psikolojiyle motora da binmeyin derim ben size...
    mekanik alet biri gider biri gelir...
    bozulur yapılır...
    lakin, tepesinde siz varsınız o aletin...
    böyle bir psikolojiyle pekte sağlıklı olmaz binmeniz...
    inşaAllah daha iyilerini alır, sorunsuz bir şekilde binlerce kilometre yol alırsınız...
    egelim 43 bunu beğendi.

  8. #8
    ısparta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2012
    Şehir
    ISPARTA
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX 250 2006
    [B]Aleykimselam yazını sonuna kadar okudum, geçmiş olsun ne diyelim talihsizlik, bi süre ara vermeni başka işlerle meşgul olmanı tavsiye ederim.Kafana fazla takma pisikolojik olarak bi rahatla sonra ne istersen onu yap

  9. #9
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    oku oku bitmedi ama içini biraz boşaltmışsın belki sana iyi geldi....

    Sıfırı 25.000-30.000 civarında olan motorların o fiyatlarda gezeninden kime hayır gemişki sana gelsin..Ninja 250 nin temizini alıp 2-3 sene kafa rahat sıfır masrafla binebilirmişsin ama sen bütün sorunları göze alarak bu işlere girmişsin sonuçlarıda süpriz olmamış...

    İlk mesajı atan Fusuf364 noktayı koymuş aslında.

    Senin yerinde olsam söylediğini dikkate alırdım uygulamaya çalışırdım... 1-1.5 sene başka uğraşlar edin kafanı dağıt değişik şeyler yap sonra keyifle yeniden dönersin

  10. #10
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    HAREM ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    geçmiş olsun önemli olan 2 teker değil 2 ayak biraz ufak cc ile devam et 250 cc geçme ve sürüş egitimi al bu şekilde devam edersen senin için iyi olmaz derim

  11. #11

    Üyelik
    04 Şubat 2012
    yazını sonuna kadar okudum ve azimle para biriktirmene hayran kaldım Sende bu azim olduktan sonra en iyi motorlara binersin merak etme

  12. #12
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    günaydın gönül dostu sabırla içten yazdılarını okudum aklıma gelenler ilk olarak şunlar oldu , allah beterinden saklasın, beterin beteri var, giden para mal mülk, motor olsun ve motorsuz kal ,(söylemesi kolay diye geçireceksin içinden )tutkun hayallerin ,umutların herşeyin olabilir bu motor sevdası ama şunu kesinlikle unutma ! sağ olduğun sürece allah uzun ömürler versin bir milyar maaşla istersen hayabusaya bile binersin bunları kafana takıp ömrünü törpüleme değmez çünki !

    hayat bizlere sürekli beklemediğimiz oyunlar oynar ve zaman zaman hepimizede oynamıştır , eğer şu an bu satırları yazabiliyorsam demekki hayata yenik düşüp malup olamamış, bir insanım malup olduğum gün hayatım son bulmuş demektir ,

    demekki seninde alacağın dersler varmış ki hayattan ? kimimizinki güllük gülüstanlık geçer bazımızınkisi karanlık ve sıkıntılar içinde , ben kız arkadaşımdan ayrıldım derken, nikashlı karısından ayrılanları düşün,

    motorum kol çıkardı derken, kol çıkarıp motoru kilitlenip, kamyonların altlarına girip hayatını kaybeden insanları düşün , tüm bunlar şimdilerde sana sıkıntı veriyor olabilir ama tecrübe de oluyor aynı zamanda ! ve tecrübelerin bir BEDELİ VARDIR ! bunu yaşayarak görüyor öğreniyoruz .

    üşenmeden sıkılmadan içini dökmüşsün ! bak bana bende üşenmedim ne yazılarını okurken nede yorum yazarken çünki senin yaşadıkların, yaşadıklarım yanında vızıltı kalır

    benim derdim senin derdini döver hesabına dönmesin konu lakin allah sağlık sıhhat versin para, şan , şöhret, mal mülk, gelip geçici dünya hevesleridir , görüyorumki tecrübe olarak yaşayacağın daha çok şeyin var , anlattıklarına göre !

    onun için hakkında hayırlısı ne ise o olsun , fazla kafana takıp üzülmeye değmeyeceğini anladığın gün bu yazdıklarım aklına gelecek belkide demiyorum, kesinlikle gülüp geçeceksin ,

    kendini o kadar üzüldüğüne ,üzüleceksin belkide ben temenni ediyorum böyle olmasını çünkü , hayat kısa ve dünyada kalıcı hiç bir şey için anlattığın kadarıyla hayata küsmeye değecek bir mal yok benim gözümde, tamam zaman zaman maddiyatın verdiği sıkıntıyı herkez yaşasada allaha şükürler olsun durum böyleyken kendini verem etmeye değmez -değmiyor !


    bir not daha düşmek istiyorum sinirliyim derken , bende çok sinirliyimdir otu moku kafama takarım , çok detaycı ve eyrıntılara önem veren biriyimdir ,seninde öyle olduğunu düşünmekteyim lakin , kızarsın , gazı diplersin, hırsını alır belki içini boşaltır sıkıntını atarsın ,

    şu cümleyi iyi okumanı rica ederim , motosikletini tırın altınba sürüp hayatına son verenlerin pisikolojisini düşün, ne sıkıntılarla hayatlarına son verdiklerimni düşün?

    allah kimseye göstermesin bunlar zor işler ama bunları hakkaten düşündüğünde kendi derdinin ne kadar basit olduğunu görmen zor olmayacak bence .

    neysee yaz yaz bitmez yazdıkça da daha fazla batmayayım

    amacım tabiki moral vermek . ama bunu yapmaya çalışırken belkide farkında olmayarak bazı şayleri farkedemiyorsun gibime geliyor , belki sana bir motosiklet alamam ama dost olarak sanırım gözünün kör noktasındaki detayları görmeni sağlayarak şieyleri gösterebilirim güzelce ve sakince baktığında zamanla bunlarıda görüp kendini üzdüğün şeylerin boş olduğunu anlayacaksın,

    kız konusuna asla kafayı takma ver yolu gitsin , memlekette kızların soyumu tükendi,?

    motosiklet konusuna zaten yorum yapmıyorum metal makina parçaları , yaparsın , parçalarsın , toplarsın, yakarsın onlara kafayı takma sadece sağlığına dikkat et tabi ruh sağlığınada , şu an senin pisikolojindeki bir sürücü ile yolda karşılaşmak istemiyorum çünki


    gerisi teferruat, allah yolunu bahtını açık etsin selametle...
    djan, monur00006, Ahmet N. ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  13. #13
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    yazıyı sonuna kadar okudum seni hırsın mahfetmiş motoru hobi olarak düşün zevkini cıkar bende senin gibi geliri düşük olanlardanım racing aldın aksuar pahalı niye aksuara para harcıyorsun para zor kazanılıyor bırak orjinal kalsın daha kıymetli bizim buralarda binen arkadaşlar var bende binmek istiyorum ama benim üç kuruş maaşla olmaz binen adamda 10 tane daire var üstelik kirada değil boş duruyor diğer arkadaşın babasında 500 dekar tarla var yani hepsi varlıklı bende bir maaş gücüm yetmez alırımda böyle masraf olunca ailemin rızkı motora gider sonra aldığın motorları arabayı niye zararına veriyorsun koy üzerine 500 tl aşahı verme ve son kesinlikle motora üzgün öfkeli düşünceli binme mutlaka zarar görürsün (ben gibi ya kapıya carpar yada arabanın aynasına vurursun)

  14. #14
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Motosiklet zevk isidir, sende ise bu is hirs ve takinti olmus. uc bes kurus biriktirip saglam motor almak yerine hep , o anda en hizli ne alirim diye ugrasmissin. Zaten yazdigin rakkamlara bakiyorum hep piyasadaki en ucuza giden motor fiyatlari bu soylediklerin.

    Bu motoru sat, parani biriktir. Ama kullanilmis motor icin degil. Modelini sec, git sifir motor al. 2 sene bin ve sat. Boylece ne ustalarin eline dusersin nede bir daha sorun yasarsin.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  15. #15
    djan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2011
    Şehir
    Sarıkamış - Kars
    Motosikleti
    cbr250r
    Çok geçmiş olsun gerçekten çok iç karartıcı durumun ama para her zaman kazanılır bu zararları tecrübenin bedeli olarak gör ve olmuş hiçbir şeye kafanı takma.Söylenecek hemen hemen her şeyi söylemişler zaten yeni bir yorum ararsan yukarıdaki yorumları tekrar oku.
    Çoğunluğun yaptığı şey daima yanlıştır.

  16. #16
    eralpt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Motosiklet, kamp, bilgisayar
    Motor durduk yere kol çıkarmaz..
    Ustanın orda dallamanin biri gelip soğuk motora tam gaz verdi herhalde sesi nasıl bunun diye direk çıkardı kolu... Öyle kolay işler değil kol çıkarmak için hele ki durdugu yerde kol cikarmasi için kesinlikle sogukken Gazlamak lazım.. %100 usta hatası bence..
    ozgur1087 ve EverHarD* bunu beğendiler.

  17. #17
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Birde cocugunuzu dovmeyin derler babaya uzuldum ben
    Gökhan YAŞDAL

  18. #18
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2011
    Şehir
    Marmaris'
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Hocam hikayenizi içim parçalana parçalana okudum.

    Resmen bütün ilerde yaşamaktan korktuğum şeyleri yaşamışsınız. CC büyütmekten bu yüzden korkuyorum işte. Azdan az çoktan çok gider.

    Kawasaki'ye de bir türlü güvenemedim ben. Tamam belki segmentindeki en güçlü motorları yapıyor (ER5, 636 segmentlerinin en güçlü motorları)

    Ama kısa ömürlü oluyorlar. Er5 yağa su karıştırıyor vesaire vesaire.

    Honda'dan şaşmamak gerektiğini düşünüyorum açıkçası..
    gs500inanc bunu beğendi.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

  19. #19
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova-Muğla/Dalaman
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    valla hocam okurken bile yoruldum, Allah başka dert vermesin size bişey olmasın. Valla benim de aklıma 3 şey geldi, Acelecilik, cahillik (motor bilgisinin azlığı konusunda) bide yanlış usta derim ben. bence de bir süre ara ver sonra 250 cc bi honda, kawasaki fln al paşa paşa bin en güzeli. geçmiş olsun tekrardan
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

  20. #20
    larsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2012
    dostum öncelikle geçmiş olsun diyorum hayatta karşıdaki insanın sana değer verdiği kadar değer ver hayatında kaç tane kız olacağı bile belli değil canına birşey olmasın yeter sakat kalsan bence dünyanın en sağlam motosikletini verseler hiçbir anlam ifade etmezdi haklısın mal canın yongası ama candan değerli değil
    piyanist_irf bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)