Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan Sofuoğlu Dünya 2.si Oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Dünya supersport şampiyonasında sakatlıkları nedeniyle bu sezon 4 yarışa katılamayan sporcumuz bu hafta sonu Katar'da yapılan sezonun son yarışını 3. sırada bitirmeyi başararak şampiyonayı 2. Olarak kapattı.
    Bu sezonun şampiyonu yamaha takımından fransız Lucas Mahias oldu.

    Mahias'ın yarışı ilk onda bitirememesi halinde Kenan'ın şampiyonluk şansı vardı.
    Fakat maalesef olmadı.

    Bu arada 2.lik gitti geldi.
    Honda pilotu Cluzel düzlüklerde Mahias'ı çok rahat yakaladı ve bir kaç kez geçti.
    Kenan ise üçüncülüğü son anda kurtardı.
    Eğer Cluzel kazanıp Kenan 4. bitirseydi dünya ikinciliği Cluzel'in olacaktı.
    Neyse ki Mahias liderliği çabuk geri almayı başardı.

    Bu yarış alemi insanın psikolojisini fena bozuyor.
    Senin tüm yarış düşsün diye dua ettiğin adam yarışı kazanınca sevin.
    Böyle enteresan bir yarış oldu.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Mahias çok iyi yarıştı, düşmeyeyim aman şampiyonluk gitmesin kafasında değildi, sonuna kadar zorlayıp yarışı kazanarak şampiyon oldu. Lucas Mahias böylece Stéphane Chambon, Fabien Foret ve Sebastien Charpentier'nin ardından Supersport Dünya Şampiyonluğunu kazanan 4. Fransız pilot oldu. Yarıştan sonra Kenan'ın hem pist üstünde, hem de pite geri dönünce Mahias'ı uzun uzun tebrik etmesi sportmenlik adına hoş bir anı oldu.

    Kenan başlarda biraz temkinliydi, 7-8. sıra civarında fazla kaldı, öndeki pilotların aralarında farklar olunca durum kurtarılması zor bir hal aldı. Yine de yarışın sonlarına doğru ilk 3 pilottan daha iyi turlar attı, hatta 2 tur üst üste tur rekorunu kırdı. Son 2 turda galibiyet mücadelesine girebilecek gibi görünüyordu fakat Mahias'ın takım arkadaşı Caricasulo (bence) biraz geri kalıp Kenan'ı tuttu. Kenan sadece 1 turda 1.5 saniye civarı zaman kaybetti.

    Caricasulo dangalağı Kenan'ın sezon başında sakatlıktan döndüğü ilk yarışta düşüp Kenan'ı da kendisiyle beraber yarış dışı bırakmıştı. Aslında aynısını 2-3 yarış önce Almanaya'da takım arkadaşı Mahias'a da yaptı. Herif tam bir moron. Fakat o yarışta bitime 2 tur kaldığından ve pistin hemen dışında tedavi gören pilot olduğundan kırımızı bayrakla yarış durdurulup, 1 tur öncenin sıralaması esas alınarak yarış sonucu ilan edildi. E 1 tur önce de çizgiden Mahias 3., Kenan 2. geçtiğinden bu sıralamaya göre puan aldılar. Mahias'ın oradaki şansı kırmızı bayrak çekilince motoru yeninden çalışıtırıp 5 dakika dolmadan pite geri dönebilmesiydi. Bir diğer husus da, Kenan liderliği almıştı ve yarış durdurulmasa 2. değil, büyük ihtimal galip bitirecekti.

    Sonuç olarak Kenan sakatlıktan dolayı çıkmadığı 4 yarış + 1 yarış Caricasulo'nun düşürmesi sonucu toplam 5 yarıştan puan alamadı. Takvime bakıyoruz, zaten hepisi topusu 12 yarış var. Sadece 7 yarıştan puan aldı, beşini kazandı, bir ikincilik -ki durdurulmasa onu da alacaktı- (burada bir parantez - o yarış şansı yaver gidip yarış durdurulmasa galip gelecek ve 6 yarış üst üste kazanmış olacaktı, bu Kenan'ın yarış galibiyet rekoru kırdığı 2007'de bile başaramadığı bir şeydi), bir de üçüncülük (yarı sakat çıktığı bu son yarış) elde etti. Kenan'ın 5 galibiyetine karşılık Mahias sadece 2 yarış kazanarak şampiyon oldu. Özet Kenan bu sezon şanssızlıktan kaybetti. Böyle şeyler motor sporlarında -özellikle motosiklette- oluyor. Mahias da zaten Kenan hakkında güzel şeyler söylemekten imtina etmedi. Açık açık "aptal değilim, Kenan sakatlanmayıp yarışlara çıkabilse o şampiyon olacaktı" dedi. Kenan'ın bu sezon en büyük tesellisi ise "ulan acaba bir daha eskisi gibi iyi yarışabilecek miyim" diye düşündüğü iki ciddi sakatlığı da nispeten kayıpsız atlatması oldu.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------

    Bu arada Toprak'ın 2018'de Superbike'da yarışacağı motoru süren 2014 Superbike Dünya Şampiyonu Sylvain Guintoli'nin son 3-4 yarıştaki performansını da ilgiyle takip ettim. Toprak fazla uyum sıkıntısı çekmesse iyi iş çıkardığı yarışlarda ilk beşe girebilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler