Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dünya Superbike & Supersport 2018: Takımlar Pilotlar Ve Pistler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler






    Evet, bileğini kessek benzin, 10-40 yağ, antifriz, fren hidroliği ve bilimum muhtelif sıvılar akacak dostlar; önümüzdeki hafta sonu başlayacak olan sezonla birlikte tarihte bir ilk olmak üzere hem Supersport, hem de Superbike'da ülkemiz birer pilotla temsil edilecek ve müthiş heyecanlı yarışlar bizi bekliyor. Yani sizi bilmem ama ben Dünya/Avrupa Şampiyonasında çeyrek/yarı final milli takım maçı izlermişçesine heyecanlanıyorum. Seneler önce daha genç ve aptalken severek hazırlıyordum böyle şeyleri. Bu sefer de Toprak ve Kenan bahane oldu Neyse lafı fazla dolandırdık; buyrun:

    Şimdi test derecelerine baktım, yanlış saymadıysam Superbike'da Kawasaki, Ducati, Aprilia, Yamaha, Honda, MV Agusta ve BMW olmak üzere dünyaca ünlü 7 farklı marka kapışacak. Benim aklıma gelen önemli marka olaraktan bi Suzuki yok - Aralık ayında açıklanan listede Grillini diye bi takım adına iki pilot görünüyor ama henüz biten sezon öncesi testlere katılmadılar ve yamulmuyorsam şampiyonada yer almayacaklar. Toprak Razgatlıoğlu kardeşimiz 'independent' (bağımsız diyelim) olarak tabir edilen takımlardan birinde (Pucetti Kawasaki) boy gösterecek. Bağımsız dedikleri hadise, fabrika destekli olmayan takım demek oluyor. Sene boyunca (inşallah) kıyasıya kapışacağı rakiplerin ve motorların listesi ise (yarış numaralarıyla birlikte) şu şekilde:

    1- 1 Jonathan Rea GBR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK

    2- 66 Tom Sykes GBR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK

    3- 7 Chaz Davies GBR Ducati Panigale R Aruba.it Racing - Ducati

    4- 33 Marco Melandri ITA Ducati Panigale R Aruba.it Racing - Ducati

    5- 22 Alex Lowes GBR Yamaha YZF R1 Pata Yamaha Official WorldSBK Team

    6- 60 Michael van der Mark NED Yamaha YZF R1 Pata Yamaha Official WorldSBK Team

    7- 32 Lorenzo Savadori ITA Aprilia RSV4 RF Milwaukee Aprilia

    8- 50 Eugene Laverty IRL Aprilia RSV4 RF Milwaukee Aprilia

    9- 76 Loris Baz FRA BMW S 1000 RR GULF ALTHEA BMW Racing Team

    10- 12 Xavi Fores ESP Ducati Panigale R Barni Racing Team

    11- 81 Jordi Torres ESP MV Agusta 1000 F4 MV Agusta Reparto Corse

    12- 2 Leon Camier GBR Honda CBR1000RR Red Bull Honda World Superbike Team

    13- 45 Jake Gagne USA Honda CBR1000RR Red Bull Honda World Superbike Team

    14- 40 Román Ramos ESP Kawasaki ZX-10RR Team GoEleven Kawasaki

    15- 54 Toprak Razgatlioglu TUR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Puccetti Racing

    16- 68 Yonny Hernandez COL Kawasaki ZX-10RR Team Pedercini Racing

    19- 37 Ondrej Jezek CZE Yamaha YZF R1 Guandalini Racing

    18- 36 Leandro Mercado ARG Kawasaki ZX-10RR Orelac Racing VerdNatura

    19- 99 Patrick Jacobsen USA Honda CBR1000RR TripleM Honda World Superbike Team


    Şimdi işin doğrusu 19 pilot gözüme az göründü - ki öyle. Bunlara ara ara gevurların 'wildcard' diye tabir ettiği, "aga ayağımıza kadar Dünya Şampiyonası gelmiş, biz de girek, iki tur atak adamlarınan" diyen bir takım yerel yarışçılar dahil olacak. Mesela bu hafta sonu yapılacak Avusturalya sezon açılış yarışlarında Superbike'da 3, Supersport'da 1 adet olmak üzere toplam 4 Avustralyalı pilot boy gösterecek. Bu zerzevata aşağıda ayrıca yer vermeyeceğim


    Kawasaki Racing Team WorldSBK

    Kawasaki aynen tam gaz devam. En son yamulmuyosam 2009'da farklı bir isimle MotoGP'de yer aldılar, o zamandan beri Superbike yardırıyor bu adamlar.

    #1 Jonathan Rea


    Bu adam İrlandalı ama hayın olacak ki dingiltere adına yarışıyor. Şaka yapıyom Adam Kuzey İrlandalı, ora da İngiltere'nin. Bence gelmiş geçmiş en iyi Superbike pilotu. Tamam Fogarty falan OK, AMMA onda bile üst üste 3 kere şampiyonluk yok. Kaldı ki Rea 2012 - '14 arası Kawasaki'de olsa bence şimdiye tartışmasız 3 değil, 6 kere Dünya Şampiyonuydu. Malesef o seneler gariban Hondayla yarış kazanacam diye ıkınıp sıkınıp mütemadiyen sağını solunu kırmakla meşguldü. Toprak kardeşimize bir ayrı ilgi gösteriyor, yardım ediyor, LeBron - Cedi Osman gibi bi usta - çekirge hadisesi var. Böyle bir adamın Toprak kardeşimize mentörlük yapmak için çaba sarf etmesi bizim için onurdur a dostlar (ağlamıyorum, gözüme toz kaçtı)

    #66 Tom Sykes


    Bu adam 2000'lerin ikinci yarısında İngiltere'de Supersport ve Superbike şampiyonalarında ilk üçe giriyordu. Sonra Paul Bird diye bir takım patronu Kawasaki'yle Dünya Şampiyonasına çıkardı (sene 2009 mu '10 mu neydi, ulan yaşlanıyoz hafiften bee). Kawasaki o zamanlar berbat bi motordu. E adam da çaylak, "Yav tutak mı tutmayak mı, şutlayak gitsin" felan dedilerdi. Sonra herif Almanya'da yağmurlu bi yarışı cart diye kazanıvermesin mi Eee tabii dingiltere gibi yağmurlu memleketten çıkan adamda böyle numaralar oluyor. O sezon bi kaç yarışta daha böyle 3 - 4 falan olup şöyle bi iyicene göze girdi diye anımsıyorum. 2011'de yeni kasa gelirken testlerde falan hep Fatihin fedaisi rolünü bu vatandaş üstlendi. İki sezon sonra da ipi göğüsleyip Dünya Şampiyonu oldu. Ama bence biraz İngiltere'nin lazı gibi 2012'de yarım puan (evet doğru okudunuz, yaarım paun) farkla şampiyonluğu Biaggi'ye kaptırdı. 2014'de de o kadar az farkla olmasa da bu sefer Guintoli'ye kaptırdı. Rea o aralar Kawasaki'ye biniyo olsa valla alayını öttürürdü (ki öttürüyor).


    Aruba.it Racing - Ducati

    Ducati fabrika takımı olarak yok bayadır Superbike'da. Ama takım iyi yani, öyle boş değil. Bi yerlerden para geliyor. Kağıt üstünde fabrika takımı değil, ancak fabrika bir hayli destek oluyor (o nası iş lan). Son üç senedir Kawasaki'yle birlikte yarış galibiyetlerine ambargo koymuş vaziyettler.

    #7 Chaz Davies


    Na bu da İngiliz. Bu gallerli ama (welsh deyo gevurlar). İngilizce konuşup birbirlerini anlamıyolar falan, garip adamlar Lakabı galler ejderi. Davies benim anımsadığım baya bir şampiyona gezdi. Amerika'ya gitti geldi bi ara, Supersport'da Triumph'la yarıştı, Yamaha'ya geçti, Kenan'ın moto2'ye gittiği sezon Dünya Şampiyonu oldu. Sonra Superbike'da da tutunup üstüne sükse yapmayı başardı. Rea'yla birlikte Superbike'daki en iyi iki pilottan biri.

    #33 Marco Melandri


    Yoruldum lan. Marco paşaydı bi aralar lakabı. Bizim İstanbul Park'da yapılan MotoGP yarışlarından iki tanesini üst üste kazanmayı başarmıştı. MotoGP'de bi sezon Rossi'nin ardından 2. oldu falan. Sağlam adam yani. Ama son senelerde bi garip sıkıntıları var, hatta evvel sene yarışmadı zannedersem. Yine de geçen sezon bi yarış kazanmayı başardı. Al koy herhangi bi takıma, sırıtmaz. Yaşı da ilerledi gerçi artık, ne batar ne çıkar gibi geliyo bana.


    Yamaha Official WorldSBK Team

    Yamaha'nın resmi fabrika takımı (hadi canım). Biliyosunuz Yamaha yeni bi kasa çıkardı, geçen sene mi, evvel sene mi neydi. Ondan önce bi 3-5 senedir ortalıkta yoklardı diye anımsıyorum. Bu yeni kasanın Superbike'daki ilk tam sezonu 2016'ydı. Üzerine koyarak tam gaz devam etmeye çalışacaklar. Geçen sene bi yarışta kazanacak gibiydiler ama van der Mark'ın motora bi şey olup düştüydü sanki. Bu sene birden fazla yarış alırlar.

    #22 Alex Lowes


    Aha bu da İnculaz. İngiltere Superbike'da baya iyiydi. Şampiyon oldu mu olmadı mı tam hatırlayamadım şimdi bak. Ama Byrne'le çok sıkı kapıştığını anımsıyorum. Sağlam Superbike pilotu, ilk üç dereceleri falan var adamın. Ama Dünya Şampiyonasında şöyle güzel bi istikrar tutturamadı. Bi de ikizi var Sam diye, MotoGP'de yarışıyor o da (bu sezon moto2'ye dönüyor yamulmuyorsam).


    #60 Michael van der Mark


    Bu vatandaş Höllandalı. Oralardan birkaç on senedir şöyle d...klı bir pilot çıkmıyor. Arkadaş bu duruma isyan olarak doğmuş. 2014'de Dünya Supersport Şampiyonu oldu. 2015 - '16'da iki sezon Honda'yla Superbike'da mücadele etti, 2016'da başarılı bi sezon geçirip genel klasmanda 4. oldu ama baktı ki Honda'dan bi cacık olacağı yok, Yamaha'ya attı kapağı. Rossi sakatlanınca MotoGP'ye çağırdılar geçen sene. MotoGP makinasıyla teste falan katıldıydı ama Rossi erken iyileşince yarışa katılamadı diye anımsıyorum. Yani Rossi yerine çağırıyolarsa seni, sağlam pilotsundur aga, lamı cimi yok. Takım arkadaşı Lowes'la arasında hararetli bi rekabet var. Lowes geçen sezon genel klasmanı önde bitirdi ama Rossi yerine bunu çağırdılar. Demek ki bazen tabeladaki puan her şey demek değil Sana puanım dokuz kanka


    Milwaukee Aprilia

    Aprilia birkaç senedir fabrika takımı olaraktan boy göstermiyor Superbike'da. Ducati gibi daha çok MotoGP'ye odaklanmış vaziyetteler (baralar oralara gidiyor). Milwaukee deyü bir İngiliz takımı Aprilia motorlarını yarıştırıyor. Aprilia Fabrika takımıyken bi kaç sene en iyi motordu. 2010 - 2014 arası Biaggi'yle iki, Guintoli'yle de bir kez olmak üzere beş senede üç şampiyonlukları var. Kimse kendilerinden şampiyonluk beklemiyordu geçen yıl, ama aradıklarını da bulamadılar pek.

    #50 Eugene Laverty


    Aha bu has İrlandalı, patatesçi Bizim denyo millet soy adından dolayı lavuk falan der ama onları kaale almamak lazım, bu adam çok sağlam bi pilot. Kenan'la birlikte 8 galibiyetle Dünya Supersportta bir sezonda en çok yarış galibiyeti rekorunu paylaşıyor. Ne çaredir ki, 8 yarış aldığı sezonda, 3 yarış kazanan Kenan şampiyon olduydu Yani demek ki neymiş, istikrar önemliymiş, Kenan gibi bi rakibin varsa her yarışı kazanmaktan ziyade, hiçbir yarışta düşmemeye bakacakmışsın. Bu adamı Kenan'la ölesiye kapıştığı Imola yarışıyla hatırlayacam hep. Holivut filmi gibi bi finalle bitmişti o yarış, yani senaryo yazsan seyrici "öeeehhh be kardeşim, suyunu çıkarmışlar" der, o derece. Sonra Superbike'a geçti, önce Yamahayla, sonra da Aprilia'yla iyi işler çıkardı - hatta o sezon (2013'dü galiba) sezon başında bi kaç yarışta saçma sapan düşmese ipi göğüslerdi. Bi ara MotoGP'ye gitti geldi ama en iyi 4 mü 5 mi ne oldu, pek umduğu gibi gitmedi o mecradaki macerası (gerçi daha iyi bi motoru haketmişti kendini göstermek için). Sonra döndü dolaştı geldi Superbike'a. Bence 2013 gibi olmaz işler, o zaman Aprilia fabrika takımıydı. Yani olsa olsa bi kaç yarışta ilk üçe falan girer. Ama sağlam pilottur, kefilim kendisine

    #32 Lorenzo Savadori


    2015 Superstock 1000 şampiyonu. Kendisi hakkında başka çok bi şey bilmiyom. Bindiği motora göre ara sıra iyi işler çıkarıyor gibi kalmış aklımda. Daha 24 yaşında, biraz daha pişmesi lazım Superbike'da ilk beşe oynaması için. Saçma sapan düşme yapıyor arada, o huyundan vazgeçmesi lazım.

    GULF ALTHEA BMW Racing Team

    BMW de fabrika olarak yok. Bu 'bağımsız' takım tek motorla yarışacak. İlk beşe girdikçe, "öp de başına koy" gibi bi durum söz konusu.

    #76 Loris Baz


    Bu adam vatan hayını. Valla bak. 2014'de Tom Sykes'la Kawasaki fabrika takımında yarışıyolar, sen git şampiyonluğa oynayan takım arkadaşını düşür. Son yarışta da nasıl olsa MotoGP'ye gidiyor diye gerisinde olan ve şampiyonluk şansı devam eden takım arkadaşına takım istemesine rağmen yardım etmediydi. Yani tamam pilotlar bencil olacak başarı için, ama bu kadarı da öeeh be aaabi. Kawasaki sana bi şans vermiş, Superbike'a almış fabrika takımına (böyle sezon ortasında ıslak zeminde çılgın bi galibiyet almıştı diye hatırlıyorum - boşu boşuna da değil hani), sen de giderayak bi güzellik yapsan çok muydu be abisi. Bi de kendisi dev gibidir. Ekşide "loris baz'ın motosiklete nasıl sığması" diye başlığı açılsa, yeridir.


    Barni Racing Team

    Bu takım Ducati'nin 'bağımsız' takımı. Parayı bastırıp motoru alıyolar, yarıştırıyolar. Bildiğim kadarıyla 'bağımsız' takımlar arasında fabrika motoruna en yakın motor bu adamlarda. İlk Fred çakmaktaş esprisi yapana bi sıkımlık diş macunu verecem

    #12 Xavi Fores


    Hakkında çok bi şey bilmiyom, google amca bi kaç sene evvel Alaman ZZüppebayk şampyiyonasını kazandı diyor. Arada bir ilk beşe yakın dereceleri alıyor gibi kalmış aklımda. Bir de istikrarlı diye anımsıyorum. Bir yarışta motoru tutuşmuştu, takım taklavat yanmadan kendini atmıştı yere. Videosu vardır bi yerlerde, bulan atsın konuya.


    MV Agusta Reparto Corse

    Maaşallah yarış takımı değil, opera Reparto Corse yarış takımı demek oluyor galiba. İtalyancası olan varsa aydınlatsın bizi. Fabrika takımı olarak varlık gösteriyolar. Agusta çok büyük bi firma, biraz Kawasaki gibiler; biliyosunuz bizim helikopterleri falan da yapıyolar. Gerçi motosiklet kısmı ayrı bir firmaya falan satılmış mıdır onu bilemeyecem, google'dan bakıverin. Bana biraz "işte biz de yarışalım aga, ne çıkarsa bahtımıza" tarzında takılıyolar gibi geliyor. Motorları - hadi sık sık demeyelim de - diğer markalardan daha sık arıza veriyor sanki.


    #81 Jordi Torres


    Bu adam hakkında da çok bi şey bilmiyom, "yav sen nasıl entuzyastsın" demeyin. Moto2'de yarış falan kazandıydı sankim bi aralar. Elvis Piresley gibi favori bırakıyor. BMW'yle yarıştığı yıllarda o motor için iyi sayılabilecek ara sıra ilk 5 yapıyordu (cümle biraz yamuk oldu, idare ediverin). Agustayla BMW'yi mumla arar gibi geliyo bana.



    Red Bull Honda World Superbike Team

    Nam-ı diğer Ten Kate Honda. Honda'nın Superbike'daki 'yarı fabrika' diyebileceğimiz temsilcisi. Kenan Supersport'da falan bu takımla şampiyon oldu hep (hep dediğim ilk ikisi). Biraz Fenerbahçe'yi andırıyorlar bana. 2000'lerin ortalarında çok iyilerdi; Chris Vermeulen'i meşhur ettiler, James Toseland 2007'de Superbike'da bu takımda şampiyon oldu. 2008 kasa 1000RR gelince düşüşe geçtiler, o zaman bu zamandır şöyle istikrarlı bi şekilde ilk üçe oynayıp da bi şampiyonluk mücadelesi içine girmişlikleri yok. 2017 başında yeni kasa motorla birlikte Nicky Hayden'ı alıp yükselişe geçmek istediler ama o adam da rahmetli oldu bee.. Ulan kimler gitti arkadaş, 2017 çok şeyler götürdü... Efkarlandım birden...

    #2 Leon Camier


    İnculazlardan biri de bu. 2009 gibi o zamanki yeni kasa R1'le İngiltere Şampiyonasında rekor sayıda yarış kazanıp, eze eze şampiyon olup baya bir sükse yapmıştı. Sonra Dünya Şampiyonasında sırasıyla Aprilia (ki o zaman en iyi motordu), Suzuki ve BMW'yle yarıştı, beşten fazla ilk üç derecesi olsa da bekleneni veremedi ve gözden düştü. 2015'de MV Agusta'yla tekrar tam zamanlı olarak şans buldu, üç sene boyunca istikrarını arttırdı ve 2017'de o motor için harika denilebilecek işler çıkardı. Çalışmalarının sonucunu da daha iyi bir takıma geçerek almış oldu. Honda'nın diğer pilotları yediği gibi kendisini de yiyip yemeyeceğini zaman gösterecek.

    #45 Jake Gagne


    Amerikanski papetsku ! Nicky Hayden rahmetli olunca yerine getirdiler. Amerikan AMA şampiyonasında falan yarışmıştır herhalde, açıp derecelerine bakmak lazım. Bir Mat Mladin veya Ben Spies ışığı görmedim kendisinde. Gerçi sezonun orta yerinde yeni bi seriye geçmek her zaman zordur. Bu sene tam zamanlı görev verildiğine göre, var bi bildiği takımın. Veya Honda'nın "bi Amerika'lı olsun aga, ora büyük pazar" kafasının bi sonucu da olabilir. Benim kendisinden beklentim yok açıkçası; dediğim gibi bi ışık görmedim.


    Team GoEleven Kawasaki

    Bunlar Kawasaki'nin 'bağımsız' takımı. İlk ona girdikçe hamdolsun diyecekler

    #40 Román Ramos


    Valla bilmiyom nası bi adamdır. Takım için yazdıklarım kendisi için geçerli. Toprak büyük ihtimalle fabrika takımından çok bu adamın motora benzer bi makina sürecek, dolayısıyla iyi bir kıyas ölçütü olabilir. Ama Toprak bunu döver gibi geliyo bana.


    Kawasaki Puccetti Racing

    Kawasaki'nin bir diğer 'bağımsız' takımı. Kenan'la Supersport'da iki kez şampiyon oldular, Toprak'a hem Superstock 600, hem de 1000'de şans verdiler ve güvenlerinin karşılığını ziyadesiyle aldılar. Kenan takım patronuyla falan baya sıkı fıkı. Bizimkileri çok seviyolar.

    #54 Toprak Razgatlıoğlu


    Yani ben şimdi buraya ne yazayım ki arkadaşım... Ne yazsam eksik kalır. Toprak'ın ilerde Superbike Dünya Şampiyonu olmayacağını düşünen var mı ? Haa ! Gidecek çok yolu, öğrenecek çok şeyi vardır halen, bunu da tartışmamak gerek. Bir adaptasyon dönemi mutlaka olacaktır. O süreçte sabırlı olması gerekiyor. Yanında istifade edebileceği çok değerli insanlar var. Derece beklentisinde olmamak lazım; dereceye girmesi için tepelemesi gereken pilotların istisnasız hepsinin çok önemli başarıları var. Yalnız kendisini çok net geliştirmesi gereken bir konu mevcut; İngilizce. Kenan'a buradan sesleniyorum; bu çocukla Türkçe konuşma, İngilizce konuş. Her gün. Kendisini kendi cümleleriyle net bir şekilde ifade edebilmesi gerekiyor. Dünya Şampiyonu olabilecek potansiyelde bir adamın imajının da iyi olması, Dünya'ya hitap edebilme becerisinin olması elzem. İlerde iyi bir takıma gidip gidemeyeceği hususunda engel çıksın istemeyiz.


    Team Pedercini Racing


    Kawasaki'nin bir başka 'bağımsız' takımı. Baya uzun bir süredir Kawasaki abonesiler. Ama benim zihnimde bi türlü gariban takım imajından kurtulamadılar. İlk on görünce göbek atmaca olur diyorum.

    #68 Yonny Hernandez


    Pablo Escobar'ın memleketlisi. MotoGP'de dandik dundik takımlarda aradığını bulamayıp, Superbike padoğuna kapağı atanlardan. Öyle takılır bi kaç sene, sonra söner gider gibi geliyo bana.


    Guandalini Racing

    Aha bu da Yamaha'nın 'bağımsız'ları. Takım adı tanıdık geliyor bana, sankim Superbike'da daha önce gördüydüm.

    #37 Ondrej Jezek CZE


    Bu adam geçen sene yarıştı galiba. Ama bi numarasını gördüğümü anımsamıyorum.


    Orelac Racing VerdNatura

    O nası bi takım adı arkadaş. Bunlar da Kawasakici. Var mıydı önceden böyle bi takım yav. Yoktu galiba...

    #36 Leandro Mercado


    Bu adam iki sene önce Stok 1000 şampiyonasını kazanacak iken son yarıştan önce motoru bozulup öyle kala kalmıştı (Ducatiydi motor). İtalyanların böyle anlamsız kaprisleri olabiliyor bildiğiniz gibi. Benim gözümde o sezonun şampiyonu bu adamdır. Geçen sene de Superbike'da mücadele ettiği motora kıyasla fena işler çıkarmadı gibi kalmış aklımda. Toprak'la sık sık mücadeleye girerken görebiliriz.

    TripleM Honda World Superbike Team

    Yahu Honda'nın ana takımının eti budu ne ki 'bağımsız' takımı bi yaraya merhem olsun. Sonlarda gezecekler işte.

    #99 Patrick Jacobsen


    Aha bu da padoktaki ikinci amarıgalı. Nev york dışındaki ufak bir köyden kendisi. Ulusal seviyede 30 kupası mı ne var yazıyor. İngiltere Şampiyonasında dereceleri var. Dünya Supersportta genel klasman ikinciliği var. Fena adam değil, ama Supersportta şampiyonluk hayali vardı, olmadı o iş. Superbike'da zorlanır gibi geliyo bana.

    kaynaklar:

    worldsbk.com
    crash.net
    motorsport.com
    LAT Images

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:09 ----------

    Gelelim Supersport'a. Çok detaya girmeyecem, bi sürü genç pilot var. Başa oynayacak olanları yapacam sadece.


    1- 64 Federico Caricasulo ITA Yamaha YZF R6 GRT Yamaha Official WorldSSP Team


    Herif tam bir sayko. Tamam başa oynayacak bi hızı var, ama her tur yarışın son turuymuş gibi yarışılmaz, düşersin. Saçma sapan düşüşleri var, sayko dememin sebebi de o. Geçen sezon başlarda bi yarışta düşüp Kenan'ı birlikte götürdü. Sonra hızını alamamış olacak ki, sonlara doğru bir yarışta bu sefer şampiyonluğa oynayan takım arkadaşını düşürdü. Sanırım bir yarış galibiyeti var (ikiymiş, maaşallah). Biraz durulmassa birilerinin sakatlanmasına sebep olabilir.


    2- 144 Lucas Mahias FRA Yamaha YZF R6 GRT Yamaha Official WorldSSP Team


    Geçen senenin Dünya Şampiyonu. Domuz gibi dayanıklı bi herif, endurans yarışlarına falan giriyordu. Frannsa Superbike şampiyonu. Superstock 1000'de de iki sen önce iki yarışa girip birini kazandı birinde de 2. oldu diye anımsıyorum. Gelecekte Superbike'a çıkıp iyi işler yapabilir. Ama Supersport'da Kenan elini öptürecek, kaçarı yok (geçen seneki gibi şanssızlıklar olmazsa).

    3- 54 Kenan Sofuoglu TUR Kawasaki ZX-6R Kawasaki Puccetti Racing


    5 kere Dünya Şampiyonu. Geçen sene 6 olurdu, sezon başlamadan emen önce İtalya'da bir supermoto antrenmanında elinden şanssız bir sakatlık yaşadı ve ilk 2 yarışı kaçırdı, geri döndüğü yarışta galibiyet mücadelesi içindeyken Mahias'nın takım arkadaşı Caricasulo manyak gibi sürerken düştü ve hemen arkasından gelen Kenan'ı da düşürdü. İlk 3 yarıştan sıfır puan çekmesine rağmen pes etmeyen Kenan 4 yarış üst üste kazandı, sonra bir ikincilik ve tekrar galibiyetle genel klasman liderliğini aldı. Bu şampiyona bu kadar geriden gelip liderliği alan pilot görmemiştir. Kaldı ki, o arada 2. geldiği yarışta da bitime iki tur kala liderliğe çıkmıştı fakat Caricasulo manyağı düşüp bu sefer takım arkadaşı Mahias'a çarptı ve düşürdü, sanırım Mahias'ın motorundan bir darbe yiyince yerde yattı kaldı. Haliyle yarışı kırmızı bayrakla durdurdular. Kırmıza bayrakla biten yarışın kuralı da sonucun tamamlanan bir önceki tura göre ilan edilmesi. O turda da Kenan çizgiden 2. sırada geçtiği için yarışın 2.'si ilan edildi. Yoksa Supersport Dünya Şampiyonasında daha önce hiç görülmemiş bir şekilde 6 yarış üst üste kazanmış olacaktı. Niye bu kadar uzun yazdım kasıp da ? Kenan süper tecrübeli, hızından ve hırsından da hiçbir şey kaybetmemiş gibi görünüyor. O yüzden yazdım yukarda Kenan elini öptürecek diye.



    4- 78 Hikari Okubo JPN Kawasaki ZX-6R Kawasaki Puccetti Racing


    Kenan'ın capon takım arkadaşı. Tonton bişi. Çok bi şey bilmiyom hakkında. 3. senesi olacak bu şampiyonada ve daha önce Honda'yla yarışmış. Hiç podyum derecesi yok. 3-5 kere ilk beşe girse iyidir bence.



    5- 66 Niki Tuuli FIN Honda CBR600RR CIA Landlord Insurance Honda


    Bu genç Toprak'la Superstock 600'de yarışıyordu ve başlara oynadığını anımsıyorum. Geçen sene de Supersport'da bir yarış kazanmış. Yamaha yerine Honda'yla yarışacak bu sezon. Yamaha daha yeni olması dolayısıyla net daha iyi bi motor, geçen sezon aldığı galibiyeti çok arayabilir. Yine de önlerde çekişirken izleyeceğimize şüphe yok.

    6- 3 Raffaele De Rosa ITA MV Agusta F4 RC MV Agusta Reparto Corse by Vamag


    Kendisini şu hadiseden anımsayacaksınız. 10 seene önce falandı herhalde. O zaman MotoGP 250cc'deydi. O padokta tutunamayıp Superbike padoğuna yelken açanlardan. Raffaele De Rosa 2016'da Superstock 1000 şampiyonu oldu. Aslında olamayacaktı da, baş rakibi Mercado'nun Ducatisi son yarışa başlamadan trip atınca (yukarda yazmıştım ya hani) şampiyon gelmişti.

    81 Luke Stapleford GBR Triumph Daytona 675 Profile Racing


    Bi kaç sene önce İngiltere Supersport Şampiyonu olup sonra Dünya Şampiyonasına geldi. Bir pol pozisyonu var, fakat henüz podyum göremedi. İyi bi pilot. Ama arzuladığı seviyeye gelemedi henüz. İlk 5 civarlarında dolanırken rastlayabiliriz.

    7- 86 Ayrton Badovini ITA MV Agusta F4 RC MV Agusta Reparto Corse by Vamag


    Yiğit Top ağabeyin söylediğine göre ana-babası tam birer Senna hastası olduklarından oğullarının adını Ayrton koymuşlar. Fantastik gerçekten. Bu herif -sanırım 2010, 11 civarıydı - BMW'yle Superstock 1000'in tozunu attırmıştı. Bir yarış hariç hepsini kazanmıştı galiba. Sonra haliyle BMW'yle Superbike'a geçti. O zamanlar BMW Superbike'da şimdi olduğundan çok iyiydi, hem fabrika takımları vardı, hem de yamulmuyosam Ayrton'un yarıştığı müşteri takımı da iyi destek alıyordu (motosikletleri rekabetçiydi). Ayrton ortalığı kasıp kavurmasa da fena bir iş çıkarmamıştı ama sonraları sanırım başka takımlara gitti ve kariyeri raydan çıktı. Bi ara Superstock 1000'de yarıştı gibi anımsıyorum. Birkaç sene önce Supersport'da yağmurlu bir yarışı kazanmıştı. Bana göre gayet iyi bir pilot. Yalnız Agusta arıza bi makina, başlara oynasa bile motor allem eder kallem eder bi yerlerde yolda kalıp taş koyar yoluna.



    8- 111 Kyle Smith GBR Honda CBR600RR GEMAR Team Lorini


    Bu da fena adam değil, ama 3 sene evvel ilk geldiğinde baya bir düşüp motor parçalamışlığı vardı diye anımsıyorum. Sonra biraz duruldu, toplarlandı, evvel senenin son yarışında Kenan'ı kıl payı farkla geçip bir yarış galbiyeti bile elde etmişti. Ara sıra başa oynarken görebiliriz.

    9- 13 Anthony West AUS Kawasaki ZX-6R EAB antwest Racing


    Bu adam Kenan'ın nesilden hocular. O da o şampiyona senin, bu kategori benim koşturdu durdu. 2007'de Kenan bütün yarışları çatır çatır alırken Yamaha'nın sakatlanan birinci pilotu yerine bunu koymuşlardı, 2 yarış kazanmıştı üst üste diye hatırlıyom. Kariyerini doğru yönetse bi Kenan olabilirdi belki. Geçen sezon Pucetti'nin Superbike Kawasaki'sini süren 3 pilottan biriydi bi ara.

    10- 21 Randy Krummenacher SUI Yamaha YZF R6 BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team


    Eski moto2ci. Kenan'la bi kaç sene önce takım arkadaşıydı, Kenan'ın motorun lastik arıza verip düştüğü sezon açılışı yarışını kazanmıştı. Sonra pek bi numarasını göremedik. Arada başa oynar, ama işte o kadar.


    11- 94 Mike Di Meglio FRA Yamaha YZF R6 GMT94 YAMAHA


    Bu adam eski MotoGP 125cc Dünya Şampiyonuydu. Kayboldu gitti sonra. Bi kaç sürpriz yapabilir belki.


    12- 16 Jules Cluzel FRA Yamaha YZF R6 NRT


    2012 - 2015 arası Kenan'la ara ara baya kapışmıştı. Bi sezon baya iyi formdaydı ve Kenan'a kök söktürüyordu. Bir yarışta Agusta'nın azizliğine uğradı. Sezonun bitimine 2 yarış kala da bir antrenmanda düşüp bacağını kırmıştı kötü ve şampiyonluk mücadelesi noktalanmıştı. Bu sezon Honda'dan Yamaha'ya geçmiş; çabuk adapte olursa yine bolca başa bela olurken görebiliriz. Mahias ve Kenan'la ilk üç için kapışacak sık sık.

    kaynaklar:

    worldsbk.com
    crash.net
    motorsport.com
    LAT Images

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:10 ----------

    Pistler:

    Yoruldum çok. Na bu adresten de pistleri görebilirsiniz. Sağ üstten select category'ye basıp hani seri hangi piste gidiyor görebilirsiniz. Superbike'da 13, Supersport'da 12 ayrı piste gidecekler. Supersport'da eksik olan pist ABD Laguna Seca, oranın padoğu yetmiyor herkesi almaya. Bir de geleneksel olarak kendi şampiyonlarının bir ayağını yapıyorlar Dünya Superbike yarışlarından önce. O yüzden Supersport yok Laguna Seca'da.

    Superbike'da her pistte biri Cumartesi, biri Pazar olmak üzere iki yarış var. Yani Toprak kardeşimizi toplamda 26 yarışta göreceğiz bu sezon inşallah kaza bela olmassa

    Yarışları sanırım Eurosport canlı verecek. Superbike'da ilk iki yarış bu hafta sonu (24-25 Şubat) bizim zamanla sabah saat 7'de. O saatlerde şu an eurosport'un programı buz hokeyi falan gösteriyor. İnşallah öyle bi manyaklık yapmazlar. Supersport yarışı da yine bizim zamanla Pazar sabahı 05.30'da.
    valeros46, wing41, RoofRoof ve 7 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    valeros46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Üstad ellerine sağlık, bayağı çaba sarfetmişsin

  3. #3
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    cok tesekkurler, pazar gunu Phillip Island'daki yarisa gitmeyi planliyorum ancak internetten dogru duzgun toplu bir bilgi kaynagi bulamamistim.

    tabi cok cahil de hissettim kendimi cumartesi de yaris oldugunu bile bilmiyordum, siralama turu alt yarislar vb olur sadece saniyordum. Var mi gitmisken kacirma diyeceginiz birseyler ozellikle bakayim

  4. #4
    haluk23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2007
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    CRF250 Rally - Wave 110i - Crypton S - CB125F ...
    Süper paylaşım olmuş. Eline sağlık forumdaşım.

  5. #5
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Bu sezon Toprak bize full WSBK izletecek. Phillip island test sonuçlarında 12. sırada yer aldı ama ilerleyen zamanlarda ilk 5'i zorlayacağını düşünüyorum. WSS'de Kenan'ı takibi geçen sene bırakmıştım. Bu senede izlemeyi düşünmüyorum.

  6. #6
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı valeros46 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstad ellerine sağlık, bayağı çaba sarfetmişsin
    Eyvallah. Bi anda gaza gelmişim, gözümü açtığımda hava kararmıştı

    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Var mi gitmisken kacirma diyeceginiz birseyler ozellikle bakayim
    Brolly girlz mister

    Alıntı haluk23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Süper paylaşım olmuş. Eline sağlık forumdaşım.
    Eyvallah. Keyif aldıysanız ne ala.

    Alıntı Siyahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sezon Toprak bize full WSBK izletecek. Phillip island test sonuçlarında 12. sırada yer aldı ama ilerleyen zamanlarda ilk 5'i zorlayacağını düşünüyorum. WSS'de Kenan'ı takibi geçen sene bırakmıştım. Bu senede izlemeyi düşünmüyorum.
    Valla testte 1.'ye zaman olarak mesafesi benim beklediğimden iyiydi. Toprak'ın diğerlerine kıyasla şahane gittiği pistler var, oralarda neden olmasın ilk 5. Ama başlarda derece için risk almak yerine iyicene alışana kadar aşırı zorlamadan sabredip tecrübe kazanmasını tercih ederim.

  7. #7

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    İstanbulpark yine takvimde yok.

  8. #8

    Üyelik
    10 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    cbf150, fzs600
    Ellerine sağlık çok güzel olmuş. İşte olmasam her birinin altında ki açıklamayı okurdum (:
    Shrieker bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Türkiye de olsada gitsek.

  10. #10
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Toprak ve Kenan bu sene daineseye geçmiş yakışmış valla.Ama o kasklar ne ya tamam redbull sponsor iyi para veriyo ama şöyle güzel bi dizayn olsun biz de replikasını alalım.

    Toprak'a PR menajeri lazım gerçekten.Sosyal medya,ropörtajlar falan önemli bu adam KRT'de yarışacak 1-2 seneye.

  11. #11
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbulpark yine takvimde yok.
    Alıntı theabir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye de olsada gitsek.
    Biliyosunuz 2013'de bir kereliğine geldi. Onda da pisti işleten (aynı zamanda Intercity'nin sahibi) Vural beye federasyon başkanı ve çevresindekiler atar yaptılar, "vay sen bize sormadan nasıl superbike getirirsin, ya Kenan kazanamasaydı ne olacaktı" diye. İddia sahibi Vural bey. O zamanki federasyon başkanı zatla şu anki aynı kişi. Hiçbir zaman yalanlamadılar bu hadiseyi. İnsanlar sadece ve sadece liyakatla makam elde etmeyince böyle oluyor. Haliyle bir daha rüyamızda gördük Superbike'ı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------

    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Toprak ve Kenan bu sene daineseye geçmiş yakışmış valla.Ama o kasklar ne ya tamam redbull sponsor iyi para veriyo ama şöyle güzel bi dizayn olsun biz de replikasını alalım.

    Toprak'a PR menajeri lazım gerçekten.Sosyal medya,ropörtajlar falan önemli bu adam KRT'de yarışacak 1-2 seneye.
    Valla Dainese'ler benim de dikkatimi çekti. Jilet gibi derler ya hani. Kask konusunda denecek bi şey yok.. Futbolcular falan biliyosunuz bu adamlardan kat kat fazla kazanıyorlar. Mecbur bir yerden para kazanacak bu adamlar da. Red Bull fena sponsor değil.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  12. #12
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Seneye Ducati gümbür gümbür geliyo V4R ile... Rea bu sene de favori.
    Fakat şöyle bi dalga var bu sene yeni kurallar geldi fabrika ve bağımsız takımları yakınlaştırmak adına.
    1.Fabrikalar bağımsızlara kendi kullandığı parçaları belirli bir fiyata satıcak.(Motor,süspansiyon,şasi)
    2.RPM limitleri konuldu

    Podyuma çıkan takımlar sırasıyla 1-2-3 puan alıcak.Bu puanlar 3 yarışta bir toplanıcak ceza olarak max devir 250 rpm düşecek.
    Ducati ve Kawasaki üstünlüğüne bir etkisi olur mu göreceğiz.Ben pek sanmıyorum.

  13. #13
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Arkadaşlar, Eurosport kış olimpiyatları dolayısıyla yarışları televizyondan canlı vermeyecek (akşama banttan var). Ancak eurosport player üzerinden aylık abone olursanız yarışları pc, tablet, telefon vb. cihazlardan (akıllı tv de oluyodur belki) canlı seyredebilirsiniz. Aylık abonelikte ilk 5 gün beleş deneme süresi var. Bir sıkıntı; banka/kredi kartı istiyor. Beşinci gün (veya daha önce) aboneliğinizi iptal ederseniz, ücret hesabınıza yansıtılmıyor (ya da ben öyle anladım, mesuliyet kabul etmem).

    Başka bir alternatif de mediaset italia2 kanalı. Malesef yayınlar Türkiye'ye açık değil. Ancak, proxy/vpn eklentileri kullanarak izlemek mümkün; geçen sezon böyle takip ediyordum Toprak'ın yarışlarını, hola'yı kurup İtalya olarak seçiyodum ülkeyi - yalnız hola'nın güvenlik sıkıntıları var deniyordu, detayını bilmiyorum, sorumluluk size ait. Ülkeyi İtalya olarak seçebileceğiniz başka proxy/vpn varsa zannımca onlar da olur. Takip edebileceğiniz ilk bağlantı bu, yedek bağlantı da bu. Yeni sezonda bu yöntemle sıkıntı çıkar mı, orası da meçhul.

    Türkiye saatiyle yarış zamanlarını da yazalım bir kez daha, tam olsun:

    Superbike 1. Yarış: TSİ Cumartesi sabahı saat 07:00
    Supersport Yarışı: TSİ Pazar sabahı 05:30
    Superbike 2. Yarış: TSİ Pazar sabahı saat 07:00

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

    Cuma günü 2. antrenman seansından görüntüler

    Antrenman Seans dereceleri (ilk antrenmanda yağmur yağmış, sonraki seanslara kadar kurumuş pist):

    Superbike

    1. Antrenman

    2. Antrenman

    3. Antrenman

    Supersport

    1. Antrenman

    2. Antrenman

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

    Supersport Cuma günü antrenmanlarından görüntüler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

    Superbike 2018 sınıfı

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------

    Bu arada Superbike'ın birinci yarışı da yapıldı. Spoiler olmasın diye sonucu yapıştırmıyorum. İsteyenler google'dan iki tık sonuçlara bakabilir zati.
    RoofRoof ve Siyahi bunu beğendiler.

  14. #14
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Tenere 660
    Yarış sonucu spoiler olmasın diye sadece puan sıralamasını koyuyorum

    MARCO MELANDRI 25 DUCATI
    TOM SYKES 20 KAWASAKI
    CHAZ DAVIES 16 DUCATI
    XAVI FORES 13 DUCATI
    JONATHAN REA 11 KAWASAKI
    ALEX LOWES 10 YAMAHA
    LEON CAMIER 9 HONDA
    EUGENE LAVERTY 8 APRILIA
    MICHAEL VAN DER MARK 7 YAMAHA
    LEANDRO MERCADO 6 KAWASAKI
    LORIS BAZ 5 BMW
    JAKE GAGNE 4 HONDA
    TOPRAK RAZGATLIOGLU 3 KAWASAKI
    ROMÁN RAMOS 2 KAWASAKI
    ONDREJ JEZEK 1 YAMAHA


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)