MotoGP’de sezonun 6. yarışı, Katalunya GP’sinde, serbest antrenmanların 1. seansını evinde, Yamaha’dan Lorenzo ile Repsol Honda’dan Petrosa önde bitirdi.

MotoGP’de sezonun 6. yarışı, Katalunya GP’sinde, serbest antrenmanların 1. seansını evinde, Yamaha’dan Lorenzo ile Repsol Honda’dan Petrosa önde bitirdi. Yamaha Tech 3’ten Crutchlow 3., Yamaha’dan Rossi 4., Ducati’den Dovizioso 5. sıradaydı.

2. seansta Rossi sürprizi vardı. En iyi zamanı yaptı. Rossi’yi, ilk 5’te, Lorenzo, Petrosa, Bautista, Crotchlow izledi.

Rossi’nin, bu sezon ilk 5 yarışta en iyi derecesi, Katar’da aldığı 2.’likti. Bir önceki yarış, Mugello’da kaza geçirmişti. “Ağrılarım bir kaç gün devam etti” diyen Rossi, Katalunya GP’si için şunu söyledi:

“Burada önemli olan ön sıradan başlamak. Bu nedenle sıralama turları çok önemli. Burada tekrar podyuma çıkmalıyım.””

Repsol Honda’nın harika “çaylağı” Marquez’in de Mugello’da kazası vardı. Yarış dışı kalmıştı. Kolunu kaldıramayacak kadar da ezikleri olduğu, bu nedenle Katalunya’da yarışamayacağı söyleniyordu. Marquez ise, “Evimde yarışacağım. Motorumu, yarışmayı istiyorum” dedi.

Marquez, dün serbest antrenmanların 1. seansında 9., 2. seansında 6. zamanı yaptı.

Katalunya Pisti’nin rekoru, 2008’den bu yana Stoner’a ait. 4 yıldır 1.41’in altına inen olmadı. Dün de önde giden pilotlar 1.42 ile döndü.

Kaynak: http://www.powermotosport.com/haber_...sp?haberID=143