Yerden kalkabilmesini Kaskına borçlu (video)

işte herşey başlıkta yazdığı gibi low side olan bir binici ....ardından yere dusus ve hayatının borçlu olduğu kaskın önemi...
Peki Ya O Kask Olmasaydı ?? :silent:

Ve bir şeye daha dikkat edin bariyerler ne kadarda alcak öyle değilmi ?
Tıpkı Olması gerektiği gibi...

http://www.gaskrank.tv/tv/motorrad-fun/cbr1000-fahrer-verabschiedet-s-13398.htm

Birde bir sorum olucak Arka tekerin disk inin ustunde takılı olan metal renkli parça nedir ne işe yarar ?

Son düzenleme:
Bu virajda kaza yapan sürücünün motoru o kadar yatırması şartmıydı yoksa,
sürüş keyfi için yapılan bir hadise mi?

Hızı da çok fazla olmamasına rağmen neden o kadar yüksek bir açı ile yatarak alıyordu virajı?

ayrıca videoda koruma topuzunun önemi de anlaşılıyor.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem bu Amerikalilar hakikaten tuhaf.
Herhalde hepsi ayni bariyerlere kafa atmak için gidiyor oraya.:)
Adamin kafasini vurdugu noktaya kafasini vuran binicilerin oldugu en az yüz video seyrettim.:)

Birde bir sorum olucak Arka tekerin disk inin ustunde takılı olan metal renkli parça nedir ne işe yarar ?

Ona plaka diyorlar.
Genellikle dünyanin her yerinde kullanilir.
Aracin kimligi gibi bisey.
Trafik polislerinin ceza yazma hususunda islerini kolaylastiran en onemli parçadir.
:p

Bir defa oturuşu ofsayt, görür görmez anlaşılıyor. Kameranın önünden geçereken de dikkat edin selede ne kadar önde oturduğu (yanlış) belli.

Selede fazla öne kaymak = ağırlığın öne kayması, arka tekerleğin üzerinden ağırlığın kalkması. E yatıkken az gaz da verince arka tekerleğin tutuşu kaybetmesi normal.

Kask olmasa tabii ki yalan olurdu eleman.

meşhur mullholland yolu, bu bölgede çekilmiş böyle onlarca kayma videosu var :silent:

bariyerler maşallah amerikada da tırpan gibi altı açık Allah korumuş kolu bacağı girmedi bariyerin altına en iyi ihtimalle kırılırdı.en şanslı şekilde vurdu.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
kötü kaza..fazla yatırırsan motoru olucagı bu. dua etsin ucuz yırtmış...

O motor daha o kadar yatar kardes.
Kazanin olus nedeninin senin yazdigin seyle yakindan uzaktan alakasi yok.
Videoyu bir daha seyretmeni siddetle oneririm.:)

Yahu ben caylakken bile anladim kaza sebebini..
Arkadas gaza cok erken asilmis...
Olay bu...:cherry:

Yanlismiyim coq????

Bence ne oturuşta ne yatışta ne de gazda bir sorun var, direksiyon açısı yanlış, direksiyonu virajın içine kırmış ve bu sebeple yatmış motor....tam 43. saniyeye dikkat edin. durdurun bakın göreceksiniz.. o saniye de virajın içine sola kırdığı anda yatıyor motor...

Son düzenleme:
Evet bi sola kırma var ama motor yüzünden o bence. İlk geçen motorcu nası yatıyor ona bi dikkat edin adam yarışçı gibi yatıyor ama diğeri öne eğilip sadece dönüyor.

Benimde bildiğim seleye öyle öküz gibi oturulmaz viraj alırken :) bi ilk adamın viraja girişine bakın bide bu öküzünkine bakın "ayrıca arka lastik ilk patinajından sonra direksiyonu viraj içine kırıyor" senin dediğinde sapma var dikkat..

Kazanin oldugu gun ordaydim ondeki mavi motorla o yolda bi kac kere dondum sonra bu beyazli arkadas da bize katildi.

Oyle coluk cocuk degil kendisi track day lere katilan egitimini almis bi abimiz neden dustun sorusuna cevap vermedi.

Hatta farlarini cok begendim nerde yaptirdigini falan sormustum.

Birinci viteste oldugunu biliyorum videoyu ceken boyle bi bilgi vermisti.
Video yu binlerce kez izledim ve Crescent abininde dedigi kadariyla suspansiyon oturmadan 1. viteste gaz acmasi kaza sebebi olabilir.

Orda o kadar yatmasinin sebebi bu video yu ceken arkadasin ayni zamanda fotograf cekmesi ayni virajda ve bunlari isteyen motor sahiplerine satmasi
millette guzel cikiyim sekil cikiyim derken sapir sapir dokuluyor birinci vites viraji degil orasi bence.

Gecen hafta sonuda 2 kaza oldu biri agir yaralanmali bi kazaydi asagi uctu biri bi virajda.

Oraya gelenler genelde ciddi anlamda full koruma geliyor tek parca suit motor botu eldiven ve kask sart virajlar cok sert hata affetmiyor.

Orasida herhangi bi yer degil motorcular icin kutsal bi yol polis bile rahat birakiyor orda bizi.
Gecen hafta sonundan bi kac kare koyayim ve bunlar sadece yarisi bi bu kadarda yukarda var bunlar birey olarak geliyor
bulusma veya haberlesme yok her hafta sonu en az 100 kisi donuyodur o yolu.

viraja girerken dönme esnasında birazdaha gaz vermesinden düştü yinede birşeeyi yok adamın çünki full geziyor .

Bu virajda kaza yapan sürücünün motoru o kadar yatırması şartmıydı yoksa,
sürüş keyfi için yapılan bir hadise mi?

Hızı da çok fazla olmamasına rağmen neden o kadar yüksek bir açı ile yatarak alıyordu virajı?

bana test sürüşü yada reklam çekimi gibi geldi. dikkat ettiyseniz motor kaydıktan hemen sonra elinde fotoğraf makinasıyla birisi yardıma koşuyor. fotoğraflık poz vermek için o kadar yatırmış heralde.

bu arada tamamen alakasız olacak ama plakanın takıldığı yer çok hoş olmuş.

Ulem bu Amerikalilar hakikaten tuhaf.
Herhalde hepsi ayni bariyerlere kafa atmak için gidiyor oraya.:)
Adamin kafasini vurdugu noktaya kafasini vuran binicilerin oldugu en az yüz video seyrettim.:)

Ona plaka diyorlar.
Genellikle dünyanin her yerinde kullanilir.
Aracin kimligi gibi bisey.
Trafik polislerinin ceza yazma hususunda islerini kolaylastiran en onemli parçadir.
:p

hahaha :queen: :queen: gecenni körunde onun plaka olduğunu kestiremedim valla :queen: kırk saat baksam anlayamazdım herhalde.. çnku genelde chopperlarda yanda oluyodu.. bu tarz motorlarda kuyruk altında olduğu için plaka olucağını tahmin edemedim.... :queen: :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:03 ----------

Kazanin oldugu gun ordaydim ondeki mavi motorla o yolda bi kac kere dondum sonra bu beyazli arkadas da bize katildi.

Oyle coluk cocuk degil kendisi track day lere katilan egitimini almis bi abimiz neden dustun sorusuna cevap vermedi.

Hatta farlarini cok begendim nerde yaptirdigini falan sormustum.

Birinci viteste oldugunu biliyorum videoyu ceken boyle bi bilgi vermisti.
Video yu binlerce kez izledim ve Crescent abininde dedigi kadariyla suspansiyon oturmadan 1. viteste gaz acmasi kaza sebebi olabilir.

Orda o kadar yatmasinin sebebi bu video yu ceken arkadasin ayni zamanda fotograf cekmesi ayni virajda ve bunlari isteyen motor sahiplerine satmasi
millette guzel cikiyim sekil cikiyim derken sapir sapir dokuluyor birinci vites viraji degil orasi bence.

Gecen hafta sonuda 2 kaza oldu biri agir yaralanmali bi kazaydi asagi uctu biri bi virajda.

Oraya gelenler genelde ciddi anlamda full koruma geliyor tek parca suit motor botu eldiven ve kask sart virajlar cok sert hata affetmiyor.

Orasida herhangi bi yer degil motorcular icin kutsal bi yol polis bile rahat birakiyor orda bizi.
Gecen hafta sonundan bi kac kare koyayim ve bunlar sadece yarisi bi bu kadarda yukarda var bunlar birey olarak geliyor
bulusma veya haberlesme yok her hafta sonu en az 100 kisi donuyodur o yolu.

bende sizin açıklama yaptığınız şekilde biliyordum bahsedilen yolu ...
herkez çok guzel olduğunu söyluyor .

fakat asvaltının yenilenmesi bu tip kazaların daha az olmasını sağlıycaktır kanaatindeyim çunku sıcak ve daha kaliteli bir asvalt yol tutuşunu arttırıcağından bu tip kazaları daha azaltıcaktır...

ama diğer bir açıdanda farklı kazalar riskini arttırabilir asvalt yeni olduğundan daha hızlıda girmek isteyen olabilir...

Ama enazından bu tip kazalar önlenmiş olur diye dusunuyorum...

viraj ve yol için yaptğınız açıklama çok guzel.

yorumunuz içinde ayrıca teşekkur ederim...

CBR açısındanda bakarsak gerçekten guzel alımlı bir motor olmuştu led farları vs aksesuarları çok guzeldi...ama Nazar değdi diyelim...

Ve son olarak keşke bizde orada olabilsekte o virajın tadına kazasız belasız bakabilsek...yada bir ihtimal yakından izleyebilsek...:salut: :cat:

işte o mulholland yolu

Kahverengi ile gösterilen kısım Mulholland highway
Mulholland_Drive.png

http://maps.google.com/maps?file=api&v=2&key=ABQIAAAACpJNc3ZI9x-s8A8E6YtisxSsZ4hxlPvFk_yyOFYwzLaEKqzq5RRmdTeKFUh_iXll7zesyb11IVf-ew

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:22 ----------

buyrun yolu daha iyi anlayabilmeniz için araba ile yapılmış olan bir drift videosu...

http://www.5min.com/Video/Tanner-Foust-Street-Drift-In-Mulholland-391415327

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar