Bir hata ama harika bir tecrübe ve refleks...

Abi kusura bakma ama ben orada sadece şunu gördüm: Adam Allah'ım sana geliyorum demiş. "Rabbim daha vaden dolmadı demiş" Fena giriyormuş. Geçmiş ola.
Yani açıkçası ustalık falan göremedim. Not: Motosiklet kullanmayı bilmem.

Varya ucuz atlatmış çok değil arka fireni 1 saniye daha uzun tutsaymış arabanın altındaymış

Önündeki virajı kendi şeridinden alıp alamayacağını tartmadan teker yapıyor. Tamamen panikle arka frene abanıyor sadece. Ben bir tecrübe / ustalık değil, hem öngürü, hem de refleks açısından acemi bu adam derim. Şansına ve karşı şeritten gelen arabanın sürücüsüne dua etsin.

Önündeki virajı kendi şeridinden alıp alamayacağını tartmadan teker yapıyor. Tamamen panikle arka frene abanıyor sadece. Ben bir tecrübe / ustalık değil, hem öngürü, hem de refleks açısından acemi bu adam derim. Şansına ve karşı şeritten gelen arabanın sürücüsüne dua etsin.

:cat:

1 saniye daha frene bassaymış görücekmiş ustalığı tamamen can havli ile yapılan bir davranış karşıdan gelen arabanın profesyonelliği...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
fena sıyırmış..
motoru bugün aldım ve bugün bende virajı alamadım sahilyolunda.:pr: denize giriyordum az daha :salut: sonradan aklıma geldi suyun soğuk olduğu :queen: hemen toparladım motoru :wiinkk:

pek tecrübe göremedim ama şanslı günündeymiş :)
paylaşım için teşekürler

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Profesyonel olsa idi o eleman o şekilde dışa açılmazdı..Gayet basit bir hata...
Tekerden sonra afallamış olsa gerek.... :queen:

SS hata affetmiyor işte.. :cat:

Onu bırakın adam biraz daha tutsaydı arka freni ya arabaya gömüyordu yada high-side kazadan çakılacaktı asfalta...

panikle arka frene asılmak ustalık ve refleks ise aferim ama motoru biraz yatırsa zaten şeridin ortasına gelecek biraz arabaya birazda şansına dua etsin :queen:
1000lik motorun gazına biraz asılıp teker yapmakla iş bitmiyor :queen:

olayın o duruma gelmesi acemilik olabilir. ancak oradan o şekilde kurtulması kim nederse desin beceridir. Düşünürek yapmasa bile...

Bende frenlemiştim bi kere önümdeki arabaya çarpmamak için motor dağıtmaya başladı ve o anda bıraktım freni. ve yandan kaçtım. bunlar an içinde olan olaylardı. ve bilinçle yapmamıştım. ama sonradan yorumladığımda doğru yaptığım için kendime aferin dediğim gibi dalgın olduğum için de kızdım ayrıca..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadasi kurtaran sey karsidan gelen araba olmus.
Yoksa kafadan gömmüstû arabaya.:)
Panikle arka freni kitlemesi ise, acemilere ders olacak nitelikte.
Kontra basmasi gereken yerde, frene basmasi ise aptallik ornegi.
Kisacasi karsidan gelen arabanin soforune dua etsin.:cherry:

ya arabanın dağa çakılmasına sebep olsaydı,bence 2 side sadece kendini kurtarmış,ssçi virajı alırken karşı şeride geçmiş,demekki hala acemi,araç şoförü olsam dağa bindireceğime motorcuya bindiririm,benim anam ağlıyacağına onun ki ağlasın,herkes şeridinden gitsin,önünü görmüyosan artislik yapmanın bi anlamı yok bence

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motoru kullananın acemiliği tartışılmaz bile.
Asıl refleks karşıdan gelen araç sürücüsünde.
Sürücü ne eksik ne fazla sadece gerektiği kadar manevra yapmış

çarpışma olsaydı;
Sollama yasağı olan bir yerde,şerit ihlali ile otomobile sağ yanından vuracaktı ve kaza tutanağındaki tek kusurlu da motorcu olacaktı.

Son düzenleme:
çok şanslıymış....
yaptıgı hata ve sonrasında yapması gereken, viraj tecrübesi olmayan arkadaşlara örnek teşkil edebilir. paylaşım için teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar