![]() |
|
|||||||||||||
|
|
||||||||||||||
|
(#101)
|
|||
|
Online Üyelik tarihi: 27-01-08 Bulunduğu yer: UE Motosikleti: O simdi bir hatunun sefkatli kollarinda. |
26-04-2008, 04:07
Alıntı:
Burda da yok yüklü cüzdan. Para denilen nesne ortadan kalkalı uzun yıllar oldu. Çek defteri ve kart var artık sadece. Küçük bişey almak için elimi cebime attığımda bişey bulamadığım zamanlar çok olmuştur. Kart dediğim şeyi yanlış anlmayın. Kredi kartı değil. Bizim Türk milleti cebinde para taşıma hastalığından bir kurtulsa, aslında bütün sorunları çözülecek. Ama maalesef böyle bir hastalığımız var. Halbuki parayı bankada tutsanız,bankalar o parayı size satabilmek için binbir takla atacak, kredi faizleri yerlerde sürünecek, enflasyon reel olarak düşecek. Ama bizim millet para cebinde olduğu zaman kendini zengin hissediyor. Bankamatiklerden para çekmek için kullandığınız banka kartları, kredi kartı gibi her yerde geçer. (Bknz: Okan Bayülgen) Artık yapın şunu. Parayı cebinizde taşıma hastalığından kurtulun. Kart kullanın. (Tekrar ediyorum. Kredi kartı değil. Bankamatik kartı) Olmuyor demeyin. Satıcıyı zorladığınızda tüm ticarethaneler, post makinasını bulundurmanın gerekliliğine inanacaktır. Ben kartımı Türkiye'de bir çok alışverişim de kullandım. Hiç de sıkıntı yaşamadım. Bir kaç komik olay dışında. Alıntı:
aralıkta kar yağar abicim. Hani ilkokulda öğretmişerdi. 4 mevsim olayı. Saat farkı mevzusunu fazla abartmışsın. Yok hocam. Bizim yöntemler uygulanmadan da kavranılıyor. Kavranıldıktan sonra uygulanıyor. Sakın ha yöntemi kavramadan uygulamaya kalkmayın. |
||
| Küçük hirsiz el feneri, büyük hirsiz deniz feneri kullanir. Ancak her ikisininde çalismasi için ampul gerekir.(Cosinus) |
|||
|
|
|
|
(#102)
|
||
|
Offline Üyelik tarihi: 06-04-05 Bulunduğu yer: IstanbuI Bahçelievler Motosikleti: Yamaha FZ6 Fazer Kan Grubu: B Rh+ |
26-04-2008, 15:00
Alıntı:
Bu söylediklerine sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum. Sanırım sizinde mesleğiniz para ve finansal piyasalar veya muhasebe üzerine. Bu arada Fransa Paris'te teyzemler ikamet etmekte. |
|
|
|
(#103)
|
||
|
Online Üyelik tarihi: 27-01-08 Bulunduğu yer: UE Motosikleti: O simdi bir hatunun sefkatli kollarinda. |
26-04-2008, 16:50
Alıntı:
Mesleğim değil ama İktisat eğitimi gördüm. Bu konuda yeteneksiz olduğumu 3. sınıfta ancak anlayabildim. Dedim en iyisi bırakayım askere gideyim. Zaten 2. üniversite. Bıkmışım hesap yapmaktan, biraz da vatan hizmeti yapalım diye düşünmüştüm. Şansa bak, onca adamın içinden beni seçip Mutemet yaptılar. Bırakırmısın okulu al sana. |
|
| Küçük hirsiz el feneri, büyük hirsiz deniz feneri kullanir. Ancak her ikisininde çalismasi için ampul gerekir.(Cosinus) |
||
|
|
|
|
(#104)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 29-09-05 |
26-04-2008, 22:58
işte bu video çok güzel ellerine emeğine sağlık bu arada kontra deneyen arkadaşlar kendilerini güzel bir açıdan videoya çekip tekrar tekrar izlerlerse o kadar faydalı olur kendinizi görmeniz daha iyidir bence. Bu söylediğim çok faydalı bir eğitim türüdür yabana atmayın arkadaşlar ben gerçi bir kaç defa yola yapıştım ama denemeden olmuyor. Teşekkürler videolar için. |
|
|
|
|
(#105)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 19-01-07 Bulunduğu yer: DüZcE 81 Motosikleti: Şuanda Yok Kan Grubu: A Rh+ |
05-11-2008, 01:38
Bence Güncel Kalması gereken Önemli Bi Konu |
| TeKeRiM HeP DüZ BaSaRsA NaSıL ViRaj AlıCam |
|
|
|
|
|
(#106)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 21-04-06 Bulunduğu yer: Istanbul, Kozyatagi Adi: Tamer Motosikleti: Suzuki GS500 Kan Grubu: A Rh+ |
05-11-2008, 02:24
Olaya bir de şu açıdan bakmak lazım gelir bence; Motorunu 40 km seviyesinden daha hızlı süren ve özellikle virajlarda savrulmadan, düşüp kalkmadan yol alabilen motosiklet sürücülerinin bilmiyoruz deseler dahi farkında olmadan uyguladıkları şeydir. |
| ... | |
|
|
(#107)
|
||
|
Mersin İl Temsilcisi
Offline Üyelik tarihi: 02-08-06 Bulunduğu yer: KENDİSİ BAŞKA YERDE YÜREĞİ MERSİN'DE... Motosikleti: tabanvay anam vay... Kan Grubu: A Rh+ |
05-11-2008, 02:30
Alıntı:
zaten viraja orta hızda ( viraj özelliğine göre) girilip, gaz beslemeye devam edilip ( kesinlikle gaz açmak değil, hızı koruma amaçlı) viraj çıkışında gaz açılıp devam edilir. tüm bunlar yapılırken de bizim oturuş pozisyonumuz ve yol+lastik de önem taşıyor. yani bir kişi bunu bir otoparkta deneyince başarabilir ama zemini yamulmuş veya aşırı kaygan bir yerde yaparsa asfaltla samimiyeti bir kat daha fazlalaştırır. zaten konu özetle şudur, düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır... |
|
![]() |
||
|
|
(#108)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 20-06-06 Bulunduğu yer: YaLova Kan Grubu: A Rh+ |
05-11-2008, 02:54
Bildigim tek kontra var o da BMX bisikletlerde olan fren sistemi |
| Legends may sLeep.. But they never diE..! | |
|
|
|
|
(#109)
|
|
|
Online Üyelik tarihi: 27-10-09 Bulunduğu yer: İstanbul Motosikleti: Harley Davidson sportster xl 883 Custom Kan Grubu: A Rh+ |
09-02-2010, 01:10
bişey daha ögrendik bak ne güzel |
| http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx | |
|
|
(#110)
|
|
|
Online Üyelik tarihi: 08-05-08 Bulunduğu yer: sakarya Motosikleti: mz301 Kan Grubu: O Rh+ |
09-02-2010, 01:35
güzel ve faydalı bir paylaşım.sağol |
|
|
(#111)
|
||
|
Offline Üyelik tarihi: 25-02-09 Bulunduğu yer: çorlu Motosikleti: truva 97cc Kan Grubu: O Rh+ |
09-02-2010, 02:02
Alıntı:
|
|
|
|
(#112)
|
||
|
Offline Üyelik tarihi: 14-05-08 Kan Grubu: O Rh+ |
09-02-2010, 02:11
Alıntı:
Kontra, sadece eğitim için milletin kafasını bulandırıcı bir tekniktir. |
|
|
|
|
|
(#113)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 11-02-10 Bulunduğu yer: izmir Motosikleti: mondıal zc 150 olcak hayırlısıysa :) Kan Grubu: A Rh- |
11-02-2010, 16:48
youtube den koymussun galıba abı bnde ızleyemedım |
|
|
(#114)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 16-01-09 Bulunduğu yer: Çerkezköy Motosikleti: CBR-1000 RR (06) Kan Grubu: B Rh- |
11-02-2010, 17:22
gerçi işin üstadları gerekeni yazmış ve söylemiş bizimde bir kontra videomuz var bilgi vermesi açısından paylaşıyorum. ibrede gördüğünüz üzere .bu makasları kontra hareketini yapmadan bu hızlarda yapmak imkansız. http://www.youtube.com/watch?v=92yRmo9hUFo |
| Şefkati- Ride hard or Kumda Oyna http://www.youtube.com/user/schefkati#p/a/u/0/Qo7lu2uJnhk |
|
|
|
|
|
(#115)
|
|
|
Online Üyelik tarihi: 08-05-08 Bulunduğu yer: sakarya Motosikleti: mz301 Kan Grubu: O Rh+ |
11-02-2010, 17:45
öyle lunaparklarda izlendiği gibi olmuyo be.merkezkaç tan bahsedenler var ama olayı daha tam kavrayamamışlar.merkezkaç kuvveti normal dönüşlerdede vardır siz viraja girdiğiniz hız kadar sizi dışarı atmak ister yani motoru aşağı doğru çekersiniz motor sa kalkmak ister.kontra tekniğinde olay biraz farklı direksiyonun yatış istikametinin tersine çevrilmesi.motosikletini limitinde kullanmayanlar için gereksizdir,onun için onlar anlamayabilir bu videonun önemini.bence çok faydalı bir video 40 km nin üzerine çıkan her sürücünün bilmesi lazım.paylasan arkadasa tekrar teşekkürler |
|
|
(#116)
|
|
|
Offline Üyelik tarihi: 24-09-06 Bulunduğu yer: İstanbul, Göztepe Motosikleti: Honda FES 250 Foresight Kan Grubu: A Rh+ |
bilenler biraz daha açıklasın lütfen -
12-02-2010, 12:19
tecrübeli arkadaşlarım; kontra tekniğiyle ilgili epeyce yazı okudum; fakat hâlâ anlayamadığım şeyler var. mete_han'a bazıları tepki göstermiş ama, benim aklımdan da aynı şeyler geçiyor. virajları aynen mete_han'ın tarif ettiği gibi alırım, yoldaki engellerden de öyle kaçarım; yani af buyurun motoru kıçımla kullandığım düşüncesindeyim. gidonu nadir olarak kullanıyorum, o durumda da dönmek istediğim yöne doğru çeviriyorum ve o yöne gidiyorum. açıkçası, kontra tekniği yapacağım diye, kaçmak istediğim kamyonun altına gitmekten korkarım. tecrübeli arkadaşlar; "elciği itmek" le "gidonu ters yöne kırmak" arasındaki farkı biraz açıklar mısınız? neden "çevirmiyoruz" da "dıştaki elciği itiyoruz". bazı açıklamalarda "hafifçe aşağıya doğru bastırmaktan" bahsediliyor, bazıları da "aşağıya doğru değil ileriye iteceksin" diyorlar. bu makine yavaş giderken gidonu çevirdiğin tarafa, hızlı giderken gidonu çevirdiğin tarafın tersine gidiyorsa, yavaş/hızlı ayırımını yapmak için içgüdüme nasıl güvenebilirim? bu sorular kafamı karıştırdığı için denemekten korkuyorum. lütfen, tecrübeli arkadaşlar fizik bilimine girmeden, motorun üstündeki sürücü ne yapmalı ve nasıl yapmalı biraz daha açıklasınlar. şimdiden hepsine teşekkür ederim. |
|
|
|
|
(#117)
|
|||
|
Mersin İl Temsilcisi
Offline Üyelik tarihi: 02-08-06 Bulunduğu yer: KENDİSİ BAŞKA YERDE YÜREĞİ MERSİN'DE... Motosikleti: tabanvay anam vay... Kan Grubu: A Rh+ |
12-02-2010, 13:56
Alıntı:
doktora gitme, kocakarı ilacı kullan, zaten bütün ilaçlar çiçeklerden yapılıyor ![]() merkezkaçı vs bilmeyebilirsin, fizik uzmanı vs de olmak istemezsin ama bu kanun var. sen istesen de var, istemesen de var. kontra ne demek? vektörel ne demek? yani pistlerde o pilotların kafası bulandırılsın diye mi viraja hangi açı, hangi eğim, hangi basınçla girersen çıkış hızı, accelerasyonu vs binlerce km çalıştırılıyor, simulasyonlardan geçiriliyor. sizinkisi kedi, ciğer olayı, makas atmak, bugudi yapmak boş iş. maharet, bir işi "en küçük iş bile olsa hakkıyla ve doğru yapmaktır" makas atman için değil, trafikte viraja girdiğinde frene basıp arkandaki trafiği arka tekerine değdirmemen için, yokuş tırmanan araçların önünde giderken gazı kısıp arkandakilere eziyet etmemen, motosikleti "sürmek"ten öte, motosikleti kullanmak için "zaten var olanı geliştirebilmen, farkına varman " için adının konulmuş halidir. herkes farkında olmadan zaten yapıyor demiyor muyduk? demek ki, bilip de yapmak, ona kafa yormak da ayrı bir yeti ve düşünsellik ister. emek veren, ter döken başarıyı hakeder ya da sert bir virajda karşı şeride taşar ve patlar... sonrasında manşet olur geçen yıllara oranla sitede ölüm oranında belirli bir düşüş olmuştur ve bence bunun sebebi de bilinçlenmedir ![]() EĞİTİM ŞARTTTIR, BU VE BENZERİ SİTELERE GİRMEDEN ÖNCEKİ İLE ŞİMDİKİ BAKIŞ AÇINIZ ARASINDA FARK YOKSA, BAKIP DA GÖREMEYENLERDENSİNİZDİR ![]() ilmi karalamayın, çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. yeni başlayacakların da aklını bulandırmayın!!!emin olun, vebal denilen şey taşıyabileceğinizden ağırdır!!! bu benim çok şey bildiğim anlamına da gelmez ama burada yazılanları, gösterilenleri okuyup uyuguladığımda faydasını gördüm ve başka insanlar da faydalansınlar diyedir bu çığırtkanlık. YÜREKÇE!!! ---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:32 ---------- Alıntı:
yavaş ve hızlı ayrımını en basit etkenlerden motosikletin ağırlığına, hızına göre değiştiğini varsayarsak, videoları da izlediğini varsayıyorum 1- hızlı kavramında, motosikletin kendini dik tutma stabilite hızı + hareket edebilme hızı yani 100kg. lık bir motor düşün ( misal) ancak 10km ile düşmeyecek hıza, 5km ile de stabilize hıza yani ilk hıza ulaşır. şu örnek sana daha iyi anlatacaktır. (bu veriler ise gerçektir) bir F-16 uçağının havada kendini asılı tutacak hız 360km/saattir. yani 360km ile ancak kendini havada tutuyor, sonraki hızları ise ileri veya yukarı hareketi sağlıyor. işte, motosikleti de hem düşmeyecek hem de ileri hareket ettirecek hız stabilitedir. stabilite hızında ise bir viraja girdiğinde, mucura/toprağa vs girdiğinde gazı kısmamanın veya açmamanın ( yük dağılımı, gaz kısımlarında yükün ön tekere binip kayma riski ayrı bir konudur ki yine stabiliteye bağlıdır) sebebi de budur. işte sağa viraj anında sağa vücudunla baskı yaparken, sağ kolun ise tekerin yönünün " / " durmaması gerekir. "\" pozisyonunu alması için ise sağ elle öne doğru "kıvrılmaz" "itilir" zaten fazla itince veya az itince bunun dengeyi ve stabiliteyi bozduğunu hissedersin. trafiğe kapalı alanda uygularsan daha iyi anlarsın. ve 30-40km hızla deneyebilirisin. ancak unutma ki, deneyerek ve tekrarlayarak tecrübe kazanabilir ve arttırabilirsin. kazasız sürüşler dilerim
|
||
![]() |
|||
|
|
(#118)
|
||
|
Offline Üyelik tarihi: 25-02-09 Bulunduğu yer: çorlu Motosikleti: truva 97cc Kan Grubu: O Rh+ |
12-02-2010, 14:44
Alıntı:
şimdi bu kontra tekniğinde sola dönerken sol elçiği kendimize çekmek yerine sağ elciği iterek hem gigonu çevirmiş hemde motoru yatırmışta oluyoruz olay bumudur yoksa birkere dağa anlatın farklı ve basit bir şekilde |
|
|
|
(#119)
|
||
|
Offline Üyelik tarihi: 16-01-09 Bulunduğu yer: Çerkezköy Motosikleti: CBR-1000 RR (06) Kan Grubu: B Rh- |
12-02-2010, 14:52
Alıntı:
kontra tekniğini aslında insana kolaylık sağlar . kalçanı fazla hereke ettirmene gerek kalmadan ve fazla efor sarfetmeden motorunu yatırıp kaldırabileceğin bir işlemdir. veya diyelimki sağ viraja girdin ve yattın fakat viraj çıkışı keskinleşiyor,işte burda kontra yaparak fazla efor sarfetmeden ve risk yaşamadan daha fazla yatıp virajı tamamlamanı sağlar . |
|
| Şefkati- Ride hard or Kumda Oyna http://www.youtube.com/user/schefkati#p/a/u/0/Qo7lu2uJnhk |
||
|
|
|
|
(#120)
|
||
|
Forumdan Uzaklaştırıldı
Offline Üyelik tarihi: 06-02-10 Bulunduğu yer: Bursa Motosikleti: Skoda Fabia Elegance ; CBF150 |
12-02-2010, 16:30
Alıntı:
|
|
|
|
|
| Konuyu Arkadaşların ile Paylaş |
| Etiketler |
| kontra teknigi, video |
| Seçenekler | |
|