Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Nekipedia'dan Onur Çakır'ın 4Riders 2021 Model Denim Motosikletçi Pantolon İncelemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Yerli malı ve 800TL.
    Bana faydası olmayan yerli kotun papazını

    Avrupa üretimi, 2 gün sonra rengi solmayacak kotla aynı fiyata satıyorsan ya Avrupa bizi kıskanıyor, zararına bize yaranmak istiyor ya da "vatan, millet, Sakarya" ayağına millet söğüşleniyor.

  3. #3
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Hakiki Cordura denim kumaş kullanması çok güzel olmuş.

    Bir çok firmanın artık ayrıca sattığı kalça korumasını ücretsiz koyması da güzel olmuş.

    Keşke videoyu reklam yapar gibi degil de inceleme yapar gibi sunsalar.

    Muadil Avrupa ürünlerinin 200-300 Euro arası olması biraz hikaye değil mi? Bir Rev'it Philly 200 Euro. Ama:
    1. Yazın daha serin tutan Coolmax özellikli Cordura denim kumaş kullaniyor.
    2. Herhangi bir düşme olayında çok daha iyi koruma sağlaması için tüm kalça bölgesinde ikincil bir Kevlar/Aramid astar mevcut.
    3. Dışarıdan hiç belli olmayan, nefes alıp terletmeyen, rahatsız etmeyen, buna rağmen CE2 koruma sunan Seasoft koruma kullanıyor.
    4. Öyle olunca, korumayı kolay çıkarmak için dışarıdan fermuar koyarak, kaza esnasında pantolonun bütünlüğü tehlikeye atılmış olmuyor. Üstelik normal pantolona benzemeye çalışan bir üründe dışarıdan fermuar konarak görüntü de bozulmuyor.

    Gerçi ülkemin fahiş vergi oranları hesaba katıldığında belki de uygundur fiyat, bilemiyorum.

    Son olarak, tekstil gibi kuvvetli olduğumuz bir alanda markalaşmamız güzel. Avrupa'da ne kadar satıyorlar acep?
    pea bunu beğendi.

  4. #4
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yerli malı ve 800TL.
    Bana faydası olmayan yerli kotun papazını

    Avrupa üretimi, 2 gün sonra rengi solmayacak kotla aynı fiyata satıyorsan ya Avrupa bizi kıskanıyor, zararına bize yaranmak istiyor ya da "vatan, millet, Sakarya" ayağına millet söğüşleniyor.
    Yerli malı olması ucuz olması manasına gelmiyor zira Avrupadan gelen malla eşit rekabet koşullarına sahip yerli üretici. Üstelik cordura, kevlar hatta kot kumaşı dahil Euro ile satılıyor ve Borsası dışarıda. Kullanıp rengi solduysa şikayetiniz de haklısınız ve ifşa ediniz ancak değilse bence işçiliği bizimkinin daha iyidir diye düşünüyorum aynı fiyata satılıyorsa.

    Sıkıntı ülke ekonomisi ve döviz kuru, suçlusu firma değil yani. Bu arada sezon sonu değilse düzgün korumalı bir motosiklet pantolonu 150 Euronun altına yok.
    hasmet bunu beğendi.

  5. #5
    NoNeed2Label - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2021
    Şehir
    Aksaray/Konya
    Motosikleti
    Honda CB 250R
    Dün antrasit olanini aldim pantolonun. Kevlar değil, cordura kumaş. Dizler level 2, kalça level 1. Tech 90 urunlerinde beden kalmamıştı. Üstelik kevlar kumaştı. Ülkemiz ekonomisinde 800 liralara bence uygun fiyat. Keşke 100 liraya alabilsek o ayrı...
    Yalniz, ürün içeriğini bilmeden, copy paste, her başlığın altına neden aynı şeyleri yazarız? Yabancı ürün 2000 tl üstü satılıyor, gelip yerli mal 800 lira olur mu diyor.

  6. #6

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Avrupa'da malumunuz maaşlar avro ile. Üstüne gümrük vergisi, nakliye ve distribütör giderleri. Buna rağmen 1000-2000 TL'ye satılıyor ve herkes kar ediyor.
    1.5 metre * 1 metre 1000 denye cordura kumaşın fiyatı 10$ civarı. Toplu alımda indirimi hesaba katmıyorum artık. Bizde asgari ücret 2800 TL, o da tam ödeniyorsa. Gümrük, nakliye, distribütör yok. 800 TL'ye "maliyeti bu abicim" diyorsunuz. Doğrudur.

  7. #7
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Pahalı, gidip lisanslı kevlar da alsan toptan alınca bir pantalonun kumaş maliyeti taş çatlasın 150 200 lira. Pantalona taş çatlasın 2 metre kumaş gider. Korumalar+işçilik 300 lira masrafı ya var ya yok. Yabancı markalar bile bu fiyatlara geliyor alınca. 1000 liraya bir dolu markanın kotu var. Sen hem vergiden avantajlısın, hem nakliye ücretin yok,aracıya da para vermiyorsun kendin satıyorsun zaten. Bir zahmet biraz ucuz olsun piyasadan.

    Motosiklet ürünü dediğin zaman her şeyin fiyatı ikiye katlıyor. Araba için bagaj lastiği alacam desen 20 liraya alırsın. Motosiklet için olunca aynısının adı süper dayanıklı eşya sabitleme aparatı, fiyatı da çok uygun hem de yerli üretici yapıyor 100 TL, muhabbetine çıkıyor. İnsanlar motosikleti sadece zevk için, zengin, keriz tayfa biner algısından kurtulamadı bu ülkede. Ya kuryesin ya da keyifçi. Evin önünde 2 tane Rolls Royce duruyor da ben keyif için buna biniyorum havası hakim genelde her yerde.

    Yerli malı kalitesiz olacak diye bir kaide yok, ama uygun olacak diye bir şart olmalı. Bir ton muafiyeti var çünkü. Yarın TOGG 1 milyon liraya çıksa Tesla yerine, BMW yerine gidip TOGG alacak insana açık açık salak derim. İstediği kadar kaliteli olsun. İsterse Tesla'dan 2 kat kaliteli olsun yine de aynı fiyata satma hakkı yok benim gözümde. Git yurt dışına 200 eurodan sat, ülke içinde 500 liradan sat bu kadar kaliteysen.

    Bu ara bir yerli malı furyası aldı gidiyor, sonumuz hayrolsun. Böyle basit şeylerde biz yerli malıyız ulan ibaresini bastıra bastıra görünce kaçasım geliyor. Sanki jet motoru yaptınız anasını satayım. Eldiven üreteninden, Çin'den gelen parçaları yamuk yumuk montajlayan firmaya kadar herkes biz yerliyiz diye geziyor ortalıkta.
    Osm@n, pea ve tommygun bunu beğendiler.

  8. #8
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    arkadaş hiç üzerine oturmadığı, gidonunu tutmadığı motorları google dan bakarak anlatmaya alışık olduğu için elindeki pantalonu nasıl anlatacağını bilememiş olabilir

  9. #9
    D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    MERSİN
    Motosiklete binen, motosiklet ekipmanı alan kişiye : "cebi doludur. Verir..." mantığı mı hakim bana mı öyle geliyor bu camiada. Bir ara Shoei kask alayım dedim, üretim tarihi oynayana mı dersin(etiketinden bahsediyorum), tuttum fcmoto.dan aldım. Kısacası, güven çok önemli. Fiyattan bile...

    Ayrıca, son zamanlarda AEA olmaya çalışan bir çok yayıncı görüyoruz. Açıkçası bu inceleme dahil, izlemiyorum.

  10. #10
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Arkadaşlar hepinizin fikirlerine ve şikayetlerine saygı duyuyorum ancak işe sadece alıcı olarak bakıyorsunuz. Kaliteli bir pantolon cordura, kot, kevlar ve iyi bir koruma ile ortalama 30 ila 40 Euro bandına mal oluyor burada. İster atölye, ister o kumaşın hak sahibi olun bu işin maliyeti bu değil diyorsanız kendinizi kandırırsınız. Kumaşlarda çok aldın az aldın gibi bir fiyat farkı yok denecek kadar az. İmalatcılar 5000 adet altına iş diye bakmıyor, 500-1000 pantolonu lütfederek dikiyorlar, Ve göründüğünden çok daha eziyetli ve sıkıntılı bir iş.

    Forumda beni tanıyanlar var zamanında pantolon imalatı da yaptık, fuara katıldık 1.5 senede 500'den fazla pantolon sattık, yine yapmak üzere belirli çalışmalarım var. 300-400 liraya mal edip 800 liraya satmayın deniyor ancak bu ülkede kaliteli malı alan kitle o kadar az ki fiyat onu gerektiriyor. Üstelik Avrupadaki markalar da Avrupada değil Türkiye,Hindistan,Pakistan,Malezya ve Tayland gibi ülkelerde imal edilip geri gelip millileştirdikten sonra bize gümrüksüz satabiliyorlar, dolayısı ile bizden çok daha fazla avantajlı ve karlılar. Pakistandan imal ettiğiniz paranın altına size nakliye dahil fiyat veriyor üreticiler bizim işçiliğimiz ucuz değil arkadaşlar patronlar çalışanlara para ödemiyor.

    İnanın bana fiyatların tek suçlusu bu hükümet ve ticari kanunlardır. Ne satanda ne de kendinizde suç aramayın. Ben size bugün 300-400 liraya mal edip 500 liraya satıyorum desem yine beni bezdirmek 10 lira için yapmadığı şey kalmayacak bir sürü insan çıkacak. Ben sırf bu yüzden mağazacılığı bıraktım ve internetten satışla bitirdim ürünleri. Yeni imalatta da asla yüz yüze satış yapmayacağım.

    Şunu da söyleyim marka olarak bir firma senede 1000-1500 pantolon satabiliyorsa çok iyi, lütfen istediğiniz rakamdan bir hesap yapın, sonra da bir dükkan açıp 1 çalışan koyarak bir gelir gider hesabı yapın. Kafanızda koyduğunuz paraya ürünün satılamayacağını anlayacaksınız. Ülkenin acı durumu budur.
    hasmet bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)