Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Kazası | Show Haber (Kim Suçlu)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Hyosung Gt 650 Naked, Yamaha YBR 125, mt07, yuki
    Motosiklet sevdası ve adrenalini özellikle RİSK grubundaki 16-25 yaş grubundan başlamak üzere her yaşta Motorcu ya hata yaptırabiliyor.

    https://youtu.be/wfIL2kzN1Sg

    Trafik kuralları "farkındalık" olması açısından rastgele konulmadığını, yılların bilgi tecrübe ve istatistigine dayandığını unutmamak gerekiyor.

    - Motosiklet sürücüleri iki ellerinin gidonda olması
    - Asgari koruma başlık ve koruma gözlüğü olması
    - Yük Taşımamaları
    - Bir şeritte iki motosiklet yan yana sürülmemesi
    - Videoyu ilgilendiren | Sola dönüş sinyali vermiş veya yol bakım onarım araçları hariç SAĞDAN GEÇİŞ (Sollama) yapılmaması

    ZORUNLUDUR.

    Allah rahmet eylesin... daha fazla can mal gaybı önlemek için duyarlı olalım. Motosiklet sevdamızda kara bulutlar gezinmesin...

    #motosikletkazası #trafikkuralları #hatalar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Takip mesafesi? Hız limitlerine uyulması veya gereken durumlar uyulmaması? Ön görü? Dikkat, uykusuzluk, susuzluk? İyi niyetini anlarım da biraz eksik ve yazılmak için yazılmış gibi geldi bana. Bir motosiklet sürücüsü herşeyden kendinin ve motosikletinin limitlerini öğrenmelidir ki acil durumlarda kaçış manevralarını yapabilsin.

    Hergün onlarca sürücü görüyorum ve yaşaması mucize. Bunların hepsi gidona iki eller sarılıyor, yük taşımıyor ve polis veba yazmasın die hepsinde 25₺’lik kask

  3. #3

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Şehir
    iskenderun
    İşyerinde bir arkadaşımızın yeğeni geçtiğimiz haftasonu vefat etti. Motor kazası sonucu yaklaşık 1 haftadır hastanede yoğun bakımdaydı.
    Gençlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor.

  4. #4

    Üyelik
    16 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Hyosung Gt 650 Naked, Yamaha YBR 125, mt07, yuki
    Dostum fazla yer işgal etmesin diye yazdım. ..benim yazdıklarım genelde doğru bilinen yanlışlar özellikle öndeki araç geçişin sağdan yapılması hatasi... niyetimiz buydu.. digerkurallarla ilgili geniş bi paylaşım yaparız.

  5. #5

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Daha önce açılmıştı sanırım bu konu, video daha uzundu orada. Vahşi şekilde giden bir gurup motorsikletli gurubu var görüntülerde, trafiği birbirine katıyorlar, bağıran egzoslar, sebepsiz gaz açmalar, kısa mesafede tehlikeli slalomlar, sürtünecek kadar yakın geçişler. Kaza olmaması mucize imiş zaten. Tahminimce öndeki araç yol vermek için sağa geçiyor ama rahmetli şimşek hızıyla sağlamaya başlıyor ve görüş alanı dışına çıkıyor. Bu kaza değil bence.
    Fakat sorumlu bu tip davranışları cezalandırmayan Devlet. Her yerde kameralar var, siyasi bir konuda birisi hık dese 3 dk içinde kendini hapiste bulacak kadar olaylara hakim olabilen devletimiz bu konularla ilgilenmeye zaman bulamıyor maalesef. Umalım da gerçek bir devletimiz olur da asli görevlerini yapmaya başlar, başka türlü bu kaos düzeni devam eder.
    fearlesboyy bunu beğendi.

  6. #6
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Kazaya yol açan kusurlar çok net. Bunu tartışmak yerine üzerinde herkesin anlaşamayacağı konuyu(trafik gazcılığı) tartışmak lazım. Bir çok kişi üzücü kazalara rağmen trafikte gazlama ve makas atmaya devam edecek. Bunu hepimiz biliyoruz.
    Kazada kim kusurlu tartışması yapmak yerine "gazcı team" triplerinden vazgeçmeyi tartışmalıyız.

  7. #7

    Üyelik
    16 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Hyosung Gt 650 Naked, Yamaha YBR 125, mt07, yuki
    Çok uzun zamandır youtube üzerinden izlediim bi videodan sonra gavur bu işi çözmüş dedim. Kardeşim gazlamak mi istiyorsun makas mi akrobasi mi arabayla mi motorla mi farketmez trafiğe kapalı bir yarış pisti her tür altyapı egitmeni sağlıkçısı git enerjini adrenalini at çık trafiğe. Bu kadar basit...
    Motosiklet kurallari anlatıyoruz tmm bende Motorcuyum ama adama otoyolda 100 ile gitçeksin diyip adam altında 1000 cc makinaya gülümseyerek bakıyor. Napsın bu arkadaş şimdi hevesini nasıl alacak... mazallah[COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:56 ----------

    [Color]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler