Videoyu izledim. Trafik kanununa göre adam haksız.

Bize lazım olan ve motor üzerinde iken uymamız gereken kurallara göre %100 sen haksızsın. Haksiz olmanın nedeni şu bilgilerinin eksik olması;

1) İnsan beyni yapısal ve öğrenilmiş bilgi olarak aynaya bakınca araba veya başka 4 tekerlekli araç var mı yok mu onu tarar. Motorcu dostu olsa, istese de bakar ama seni göremez. Bunu bilmen lazım. Olayın senaryosu şu: Sinyal verdi, aynaya baktı 4 tekerli bir taşıt göremedi, yol boş, devam. Seni fark etmedi. Burada yapman gereken gözü farketmedi ama kulak her vasıtaya açıktır. Kornaya basacaksın. Basmadın, suç sende. Ama zaaaarrrt diye değil. bir, bip, bip yapsan yeterdi. Yetmediği zaman evet kır aynayı.

2) Farların yanıyor diye varsayıp birşey demiyorum. Yanmıyorsa suç sende. Yanıyorsa bunu es geç. Ama çakarlı sislerden al. Montaj dahil 150 TL. Bu tarz şeylerden seni koruru. Konfor değil, güvenlik ekipmanıdır.

3) Sinyal vermiş adam, istifini hiç bozmamışsın. Yavaşlayıp yol verip gönderme de yapılabilirdi. Orada bir araba duruyor, kapı mı açacak, önünden çocuk mu fırlar veya bu şekilde bir hareketle önüne mi kırar hiiiiiç düşünmeden gitmişsin. Yol ortasında bir araba duruyor bi kıllanman lazım. Yol da boş üstelik. Yani sağından solundan sapaklar, arabalar ne bileyim bir yoğunluk yok. Olayın faili araba, sen ve karşıdan gelenler. Yol sakin.

4) Dostum haklı ve ölü olmak en büyük korkumuz. Seni farketmeyecekler. Sen kendin ona göre gideceksin. Barkın bunu söylerdi hep.

Dikkat et hep.