Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #5461
    Camper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bmw f650 twin
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi özlemiştik paylaşımlarını, hayırlı olsun CBR' ın Dikkatimi çeken bikaç detay oldu yazında. Bende böyle düşünüyordum fakat amatörlüğümden başlıkta paylaşsamda çok çok kesin konuşamayıp bana öyle geliyor falan gibi cümleler kuruyordum.

    Biri ne sebepten bilemiyorum, nekadar zorlasamda CB' min yakıtının arkadalaşrın bahsettiği yüksek sarfiyata ulaşmamasıydı. Ki bu duruma sen hep destek vermiştin, hakikaten yakmıyor diye! Bunu bi başka CB ile aynı şartlarda test etmiş olman çok iyi

    Diğeri ise ilk 4000km civarı motosikletimde kesinlikle "0" sıfır olduğunu iddia ettiğim titreşim mevzusuna çok tepki almam, hatta bahsedilenleri okuyunca kendimden bile şüphe duymaya başlamış olmam dı

    Bu durumunda sebebini bilemiyorum fakat, halen hiçbir şikayet duymasamda lafı dolandırmama gerek yok ilk 4k km lerimden farklı şuanki hissiyat ve sebebini inanılmaz merak ediyorum. Tekrar edeyim ben CB mi binlerce km "0" titreşim kullandım

    Sele konusunda da haklısın bence, dediğin gibi binlerce km benden daha kilolu arkadaşlarımız sürekli dur kalk kullanıyorlar motosikletlerini ve buna rağmen seleden şikayetçi olanlar var. Benim sele yaylı yatak gibi oldu

    Fotoğraflar ve mekan şahane CB paylaşımlarını bırakmaman dileğiyle

    Ferdicim sen bildiğim kadarı ile motorunun lastiklerini yeni değiştirdin eğer balans iyi yapılmadıysa bu bir fark meydana getirebilir. Örneğin benim farklı bir cb kullanma deneyimim olduğu için söylüyorum arkadaşımın motorunda hangi hızda gidonu bıraktığın önemli değil ip gibi gidiyor ve bariz fark var titreşimde. Yakıt konusunda ise Benim rekorum, ağzına kadar dolu depo ile tam 554 km gittim yedeğe düşmeden önce. Bunu forumda yazmadım kulağa abartılı geldiğini biliyorum ancak yanımda arkadaşımda bu olaya şahit hatta kendi motoru fazla yaktığı için köpürüyordu. Ancak ben depoyu son noktasına kadar doldurduğumu ifade edeyim bu durumda 14 lt'den de fazla yakıt alıyordu ama tavsiye etmem çok fazla doldurup yol yapıp yakıtı harcamassanız deponuzdan taşabilir. Ancak iki motor arasında uzun yolculuklarımızda depodaki çizgiye (metal parça) kadar yakıt aldığımızda spesifik sonuçlara ulaştık diyebilirim. Örnek verecek olursam. Kartepeye gittiğimizde yine otoyol süratlerinde (100+ km/h) kullandık yani aşağı yukarı motorun son devirlerinde ve hatta kartepe yokuşlarıda hatırı sayılır dikliktedir. Benim motor 2.5 ila 2.6 yaktı arkadaşımın motoru ise bunun üzerine 100 km'de 0.3 0.4 fazla yaktı 200 km testinde ise 0.7 litre fazla çıktı. Ancak şehiriçi kullanımlarında ben çok daha az yaktığımı söyleyebilirim. Ulaştığım 554 km'lik değer ise şehir içinde elde ettiğim karma tüketimdir. Şehiriçi dediğimde Cb'nin bir nimet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim özellikle cbr ile kıyaslarsak.
    Haftasonu buna benzer yolculuklarımız oluyor eğer katılmak isteyen arkadaşlarımız olursa memnun oluruz.
    Bu arada teşekkür ederim inşallah bir tane Cbr'da sana nasip olur. Ancak bir tavsiye, eğer yer müsaitse cb'yi joker olarak tut.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #5462
    Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2012
    Şehir
    BODRUM/MUĞLA
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    İbrahim Abi hayırlı uğurlu olur, kazasız belasız sürersin inşallah.

    Bende hep vurguladım bunu kullanıcıya göre motor değişiyor.KUşadasındaki arkadaşımın rahat +100 yaptığını ve daha az titreşimle gittiğini yazmıştım.Açmayı bilmek lazım.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

  3. #5463
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Depo kapağındaki "0" ürün diye yapıştırılan mavimsi naylonu güzelce temizlediğimizde o ses kesiliyor ki zaten Serkan, ekstra lastiğe gerek yok bence O naylon kapağın oturmasını engelleyip arada boşluk yaratıyor.

    Biraz lanet bişey, ufacık kalıntıları kaldığında bile o ses kesilmemişti iyi hatırlıyorum halen sinirlerim geriliyor Gerçi cevabı kime yazdın, sorunun kendisini bulmadığımdan yanlış bişey cevaplamış ta olabilirim
    ben o naylonu yırttım attım ama hala bazı devirlerde zırr yapıyor,bi ara dikktlice bakayım arada bişey kalmış mı =/ bu ara kafamı kaşımaya vaktim yok yoğun tempo sabah 6 da kalkıyorum akşam 6 da eve anca geliyorum
    Karadeniz - Giresun.

  4. #5464
    Camper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bmw f650 twin
    Yafu bu bizim "cb" Forumuna ne olmuş? Ölmüş, cenazeyi kaldıranı yok. Herhalde millet binmekten yazmaya vakit bulamıyor.

  5. #5465
    Dr.MZÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Suzuki DL650 + Hero Xpulse 200
    Sınavdan sonra buraya bir el atacağım bakalım

  6. #5466
    585858 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2011
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    BMW 1955 r25 Mz 1990 251 Honda cb 125 e
    Alıntı Camper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar uzun bir aradan beri ilk defa giriyorum foruma öncelikle tüm cb'sever arkadaşlara selam ediyorum. Ben vb 125'i sattım ama çok yakın sevdiğim bir dostuma hani derler ya dosta gidecek mal diye eğer öyle düşünmeseydim mahcup olacağım ve yüzüne bakamayacağım bir arkadaşıma satmazdım. Zaten satmak istediğimde yoktu bulabildiğim en iyi çare buydu motor hala benim üzerime yani bende görünüyor. Gelelim 10.060 km yaptığım motorsiklet ile sonuç bildirisine.
    Başta şunu belirtmeliyim ki her yönüyle çok ama çok memnun kaldığımı söylemeliyim. Honda motoru, kullandıkça açılıyor ve performans grafiği yükseliyor bunu nereden mi söylüyorum. Satmadan bir hafta önce Tekirdağa iki "cb" gittik yolda neredeyse 100 ve üzeri hızlardan aşağı inmedik motorda en ufak bir bayılma olmadı. Bu geziden sonra düz yolda + 110 km/h rahat yapmaya başladı meyilli yoldada 120 km/h hızları ilk defa gördüm.
    Geçen hafta sonu arkadaşlarımın cb'leri ve benim cbr 250 ile sapanca yaptık ben onları takip ettim beraber gittik ikiside 100 kilonun üzerindeler içimden hadi be yürüyün artık demedim hiç. 100 + km/h ile yolculuğumuza başladık ve tamamladık. Ancak bu hızlar cb'nin son süratlerine denk geliyor neredeyse, bunu söylemekte yarar var. Gelelim titreşim meselesine yolda motorları değiştik hala cb kullanmayı özlüyorum ve binincede "kahretsin hemen ineyim" demedim cbr'dan sonra bile. Bu yolculukta iki arkadaşımda kadranda 120'nin üzerini gördüler bense arkalarında 119'a kadar çıktım takip esnasında.
    Gelelim sorunlara "komşularla sıfır sorun" politikamız gibi bu motorlarla 0 sorun politikamız halen devam ediyor. Yanlız benim eski motorum arkadaşımın beyaz cb'sinden neredeyse yarım litre daha az yakıyor 200 km'de hatta yeni kullanıcısı 100 kilonunda üzerinde olduğu halde daha az yakıyor ki ben 67 kiloyum. Ama benim eski motorum arkadaşımın beyaz cb'sinden daha fazla titreşime sahip bu bir gerçek kullanınca farkını hemen anlıyorum. Yani şunu söyleyebilirim evet motordan motora fark ediyor.
    Bugüne kadar yağ eksiltme gibi bir sorun olmadı kronik başka bir sorunada rastlamadım. Bunlarda birkaç resim Bu arada benim eski motora satmadan önce ön camda monte etmiştim. Düzde gidişini olumlu yönde etkiliyor hatta hızında iyileşmeler gözlemledim.

    http://b1304.hizliresim.com/18/b/ly8jy.jpg

    http://d1304.hizliresim.com/18/b/ly8lx.jpg

    http://c1304.hizliresim.com/18/b/ly8y9.jpg

    Titreyen ayakları dinlendirme durumları (Malum nazar deymesin, titiryiyor abi bu motör diyen tüm arkadaşlara gelsin)
    Elinize sağlık güzel resimler şenlenmiş forum. Cb den sonra cbr nasıl izlenimleriniz neler, cbr benimde hoşuma gidiyor.
    ZEMHERİ!

  7. #5467
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Yahu ben ortalama 3lt yakıyorum 100km'de...


    Genelde şehiriçi dur kalk ve çok kısa mesafe, şehiriçi olmadığı zamanlar da hep 2 kişi kullanım.

  8. #5468
    585858 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2011
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    BMW 1955 r25 Mz 1990 251 Honda cb 125 e
    Arkadaşlar motorun arka eksozunun vida başlarından kromaj olan yerlerden paslanma başlamış ne yapmalıyım tavsiyesi olan varmı?
    ZEMHERİ!

  9. #5469
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı 585858 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motorun arka eksozunun vida başlarından kromaj olan yerlerden paslanma başlamış ne yapmalıyım tavsiyesi olan varmı?
    aslında bu söylediğimi paslanma olmadan önce yapmak lazım ama sonrasında da bi nebze işe yarıyor,

    benim cb'dede aynen bu şekil paslanma olmuştu 2. el aldığım cbf'tede oldu wd40'ı aldım sıktım iyice temizledim çoğu çıktı pasların ve aynı zamanda tekrar paslanmasını önlüyor...

    10 tl bi wd40 alın her işe yarar;sıkışmış vidalar paslanan yerler takılan kontak motorda çok lazım oluyor...aman dikkat balatalara fren diskine sakın sıkmayın yoksa birdaha tutmaz frenler..

  10. #5470
    585858 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2011
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    BMW 1955 r25 Mz 1990 251 Honda cb 125 e
    Teşekkür ederim sağolun...
    ZEMHERİ!

  11. #5471

    Üyelik
    19 Eylül 2012
    S.a arkadaslar uzun suredir foruma girmiyordum,malum havalar isindi motora binme zamani geldi.
    Bugun 4 bin bakimina goturdum;motorda bariz degismeler oldu,titresim yok diyecek kadar azaldi.sibob ayari yapmadilar gerek yok diye.
    Vidalari sıktılar,hava filtresi temizlendi,zincir debriyaj ayarlandi.yag degisti
    Motor baya atiklesti,hic ses kalmadi toplam 40 lira tuttu.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:12 ----------

    En iyi cozum nikelaj parlaticisi hem pasi sokuyor hem de yeni almis gibi parlatiyor,pasi da onluyor

  12. #5472
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı reall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugun 4 bin bakimina goturdum, motorda bariz degismeler oldu. Titresim yok denecek kadar azaldi, vidalari sıktılar...
    Motor baya atiklesti, hic ses kalmadi toplam 40 lira tuttu
    Geçmişolsun mu denir, hayırlı olsun mu Benim aklıma takılan bikaç şey oldu

    * Hangi vidaları sıktılar ?
    * Hiç ses kalmadı demişsin nasıl bi ses vardı?
    * Bakımı nerde yaptırdın? 4000 bakımı için 40 lira çok iyi
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  13. #5473

    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Motor baglanti vidalarini sıktılar.ruzgar ugultusu gibi sesler vardi onlar yok simdi :-)
    Beni en cok tiresim yok denecek kadar azalmasi mutlu etti.
    Ben kiliste oldugum icin ondan ucuz :-)
    Mesela bizim burda motorun sigortasini 30 liraya yaptirdim,

  14. #5474
    Dr.MZÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Suzuki DL650 + Hero Xpulse 200
    nasılsınız canlar?
    Sınav bitti yağmur başladı Ankarada.
    Hasret kaldım motora

    Geçen arkadaşım motoruyla
    Kocaeli'den İstanbul'a yağmurun altında
    motoruyla gitmiş.
    2 Litre civarlarında belki az fazla yaktı diyor 100km'de.
    Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez buyunum.

  15. #5475
    tfurkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2013
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    honda cb 125 e
    karbürator çevresindeki yağlanma neden olur acaba

  16. #5476
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı reall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor baglanti vidalarini sıktılar.ruzgar ugultusu gibi sesler vardi onlar yok simdi :-)
    Beni en cok tiresim yok denecek kadar azalmasi mutlu etti.
    Ben kiliste oldugum icin ondan ucuz :-)
    Mesela bizim burda motorun sigortasini 30 liraya yaptirdim,
    Abi senin titreşim hissinin azalması yağ değiştiği için de olabilir

    Rüzgar uğultusu gibi sesler kulaklıktan dolayı duymuyorum, nasıl bişey acaba Gerçi kulaklık takmasam benim kask bol ıslıklı, esintili konser veriyor en yüksek seslisinden
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  17. #5477

    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi senin titreşim hissinin azalması yağ değiştiği için de olabilir

    Rüzgar uğultusu gibi sesler kulaklıktan dolayı duymuyorum, nasıl bişey acaba Gerçi kulaklık takmasam benim kask bol ıslıklı, esintili konser veriyor en yüksek seslisinden
    Olabilir bu kez shell advance 10-40 koydurdum gecen degisim castrol actevo koymustum hic mennun kalmadim bu yag daha iyi

  18. #5478
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Geçen haftaki Yalova-Çınarcık gezimizden bir kare fotoğraf ekleyelim de sayfa şenlensin.
    Gidiş Yenikapı-Yalova feribot, dönüş Topçular-Eskihisar feribot. Sanırım bundan gayrı topçular-eskihisar yolunu kullanacağım.
    Hem motorla yol yapmak için daha güzel hem de feribot ücreti sadece 12 papel üstelik buna sürücü ve yolcu da dahil.

    ferdinandd bunu beğendi.

  19. #5479
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı reverse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen haftaki Yalova-Çınarcık gezimizden bir kare fotoğraf ekleyelim de sayfa şenlensin.
    Gidiş Yenikapı-Yalova feribot, dönüş Topçular-Eskihisar feribot. Sanırım bundan gayrı topçular-eskihisar yolunu kullanacağım.
    Hem motorla yol yapmak için daha güzel hem de feribot ücreti sadece 12 papel üstelik buna sürücü ve yolcu da dahil.
    Vaay Birde Yenikapı-Yalova plastik duba gibi reverse, insan bitsin yol diye dakika sayıyor, eskihisarda oda yok pöfür pöfür esiyor

    Bende bi bakınayım, bikaçbişey çekmiştim varsa elle tutulur bi foto seçip çıkartayım, sayfa şenlendirme kampanyasına katkım olur

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------

    Alıntı reall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olabilir bu kez shell advance 10-40 koydurdum gecen degisim castrol actevo koymustum hic mennun kalmadim bu yag daha iyi
    Aynen abi araçta direk hissediliyor mesela, birinde vites topuzu kıpır kıpırken diğerinde yaprak kıpırdamıyor

    CB de de durum bu, cins bi yağ ile motor cayır cayır ısınırken diğeriyle nerdeyse bloğa dokunuluyor durur durmaz, 5dk mola ver buz gibi oluyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

    Alıntı Dr.MZÇ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nasılsınız canlar? Sınav bitti yağmur başladı Ankarada. Hasret kaldım motora

    Geçen arkadaşım Kocaeli'den İstanbul'a yağmurun altında gitmiş. 2 Litre civarlarında belki az fazla yaktı diyor 100km'de.
    Hadi geçmiş olsun, umarım beklediğin gibi sonuçlanır sınavın Arkadaşının sarfiyatı uzun yol için fazla bile sayılabilir, ıslanmıyayım diye basmıştır

    Bende bu depoda birazda hasretin etkisiyle vahşetengiz kullanım sergiledim bakalım sonucunu görücez

    Demem o ki CB ile 120kmh süratler ile artçısız seyredebiliyormuş bunu gördüm. Yüzlerce km yolda en dik rampada 5.viteste hızım min. 75kmh ye kadar düştü, diğer yokuşların alayı +80-85kmh lerle tırmanılabiliyor...

    Bu arada feci yağmurda lastiklerden çok büyük keyif aldım, kuruda kullandığım güvenden hiçbir farkı yoktu. Ve sonunda panik fren denemek zorunda kaldım Taksim-Gebze arası okadar km yolu iş çıkışı trafiğinde gittim

    Lastikler panik frende muazzam, yani zaten duruyordu eyvallahta bunlar çok daha kararlı yapışıyor, nasıl oluyorsa farkı anlamamak mümkün değil ama... yani bilemedim o fark nasıl anlatılır

    Bu da yüzlerce km sonrasında Bursa-Eskisehir istikameti ufak bi mola. Kocakafalım bıcı bıcı etti, ben bi sigara yaktım, o da kurulanmakla meşkuldü

    reverse, Dr.MZÇ ve mücahit_89 bunu beğendiler.
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  20. #5480
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vaay Birde Yenikapı-Yalova plastik duba gibi reverse, insan bitsin yol diye dakika sayıyor, eskihisarda oda yok pöfür pöfür esiyor

    Bende bi bakınayım, bikaçbişey çekmiştim varsa elle tutulur bi foto seçip çıkartayım, sayfa şenlendirme kampanyasına katkım olur [COLOR="Silver"]
    Aynen öyle ferdinandd. Yanikapı-Yalova seferlerine bilet almak uçak bileti almaktan da zor. Dünya kadar prosedür, bilet seçmece, şu gün alırsan şu kadar bugün alırsan bu kadar..
    Bir motosiklet ve sürücüsü neredeyse 50 lira ya bu nedir alt tarafı kıçıkırık bir feribotla 1 saatlik yola gideceğiz.
    Ama Eskihisar-Topçular öyle mi?
    Yoldan geçerken gir iskeleye ver 12 lirayı hop geç karşıya. İşte bu kadar. Ayrıca vızır vızır çalışıyor. Saati yok seferi yok.
    Feribotları 14. Lui'den kalma buharlı gemi gibi, nostalji yaşamak için de bire bir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)