Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #841

    Üyelik
    28 Ocak 2012
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    para biriktirir
    ANKARA da bu motoru alıp kullanan,almak icin bayilerden fiyat arastırması yapan yokmu....
    varsa bir zahmet paylasıversin........
    Dilim,sen benim hem servetim, hem felaketimsin.
    Beni abad edende sensin berbat edende....(Mevlana)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #842
    ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    HATAY
    Alıntı karasovalye1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bende honda cb 125 e aldım yaklaşık 20 gündür kullanıyorum Bana sorarsanız bence çok iyi 800 km yol yaptım cb125 e kötülenecek bir motor olmadığını gördüm. Sizlere ilk izlenimlerimi anlatayım vibrasyon var diyorlar 120 km 80-90 hızıyla yol yapıyorum hiç bir tarafım uyuşmuyor.vibrasyon olan bir motorda bu kadar yol yaptıktan sonra her tarafın uyuşur motorun üstünden zor inersiniz. yakıt tüketimi işe mükemmel gibi bir şey ben önceden kullandığım ybr 125 ve cbf e göre söylüyorum. ybr 2.6 cbf 3.3 cb 125e ise 2.2 lt yaktı ve daha düşeceğine eminim kalitenin cbf ten farkı yok. yol tutusu cbf-ybr göre çok daha iyi kötü lastiklere olsa da çok kıvrak ve çok dengeli oturma çok rahat koltuk ve depo mükemmel olmuş diyebilirim vites geçişleri çok rahat farı süper diyebilirim ben böyle far olabileceğini tahmin bile edemezdim. cbf 150 hızda de çok rahat geçebiliyor ybr ile daha denemedik başka ne isteyeyim ki gösterge mavi olması geceleri iyi duruyor. Bana sorarsanız alınabilecek en iyi motor diyebilirim yakın bir zamanda cb 125 e fiyatını yükseltileceği söyleniyor. sunuda hatırlatayım kullanmasını iyi biliyorsanız cbf ve ybr den daha seri olduğunu ve onlardan çok kıvrak ve dengeli olduğunu anlayıp göreceksiniz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

    Selamlar.. Motoru ben de ilk alanlardanım.. Beyaz rengine aşık oldum aldım. 3450/12 taksit ile.. Komik bi rakam sıfır motor için..
    23 yıllık Motosiklet sürücüsü, ve 8 yıllık profesyonel motosiklet eğitmeniyim. Ayrıca bir çok modelin detaylı test yazılarımı googleda aratıp bulabilirsiniz. Eralp TEREM test yazarak bulabilirsiniz. Neyse orayı gecelim..
    Henuz canta takmadığım için motoru çok fazla kullanamıyorum.. henuz 110 km de..
    İlk görüşlerim,

    Pozitif yönleri..

    > fiyatının ciddi anlamda ucuz olması
    >ciddi derecede az benzin yakması. aldıgım an fulledim ve 110 km oldu benzin daha yarım cm bile inmedi, zira ben yurtdışını çok araştırıp aldım, avustralyada bir çok yerde bilgi var, hepsi olumlu yonde ve 100 km de 2 litre yaktıgı soyleniyor ki bence dogru.
    > Oturma pozisyonu direksiyon ve depo kavramAsı ybr ve cbf e gore kesinlikle çok başarılı
    > Yol tutuşu hissi uzerindeki boktan lastiklere ragmen YBR ve CBF den çok daha fazla guven veriyor.
    > CBF deki gibi, pegler geride değil, ve şanzımanın vites mili ile vites kolunun arasında ekstra kol olmaması bu kol kısa zamanda kucucuk mafsallar yuzunden ister istemez laçkalaşıyor. Bu motoru secmemdeki en önemli etkenlerden biridir.
    > Diyaframlı karbürator ile motorun daha verimli olması saglanmış. Bu sebeple mekanik karburatorlu ybr ya da 2011 öncesi cbf lerdeki ani ataklık yok ama gazı azıcık açıp bekledikçe devirle beraber diyafram emmeye gore acılıp motorun guc almasını saglıyor.. Bundan dolayı araç hırcin degil ama gucu yeterli. Az yakmasının sebeplerinden biri de bu.
    > Farı inanılmaz başarılı kesinlikle ekstra bir ışıklandırma xenon vs gerekmiyor. Diğer motorumda xenon var ve bu nerdeyse onunla yarışacak durumda.
    > Gösterge paneli çok estetik, goreceli bi kavram tabi ama keşke cevir saati de olsaydı.. Gerci çok da gerek yok motorun gidişinden hissediyorsunuz vites değişim zamanını. Ayrıca km saatinde max vitesler yazıyor oralar redlinea denk geldiğinden aşağı yukarı devir tahmini yapmak mümkün.. Bence 5. vites 60 km 5500 devir civarına denk geliyor..
    > YBR de olmayan jıglenin elde olması ve selektör düğmesi kullanım pratikliği vermiş.

    Negatif yönleri:

    > Koltuk ciddi derecede sert geldi bana.. 4 adet ybr ile toplamda 300.000 km den fazla yapmış biri olarak ybr koltugu daha konforlu.. ama alışılabilir gibi sanki.
    > Arka süspansiyonda da keza sert geldi en yumuşağa almama ragmen. tabi bu sertlik yol tutuş guvenliği oalrak geri gelecek ama sonucta bu motorda ne kadar gerekecek o yol tutuş farkı o tartışılır.
    > Lastikler Tubeless değil.. En kısa zamanda lastik değişimi şart. Uzerindeki lasktikler kuru yolda fena değil ama risk alıp da test edemedim.. Islakta feci birşey oldugundan eminim Metzeler ME22 - Pirelli Dura Traction - Michelin Pilot dışında başka lastik kesinlikle önermiyorum.
    > Vibrasyon var. Kesinlikle YBR ya da CBF gibi elektrik motoru modunda değill... Ama şurası önemli ki, bu vibrasyon kesinlikle rahatsız edici boyutta değil ayrıca 1000-1500 km den sonra vibrasyonda ciddi azalma olacaktır. Tabiki YBR veya CBF gibi olması mümkün değil.. Ama dert edilecek kadar hiç değil. Çin motoru modunda değil yani. Hem en çok kullanılan devir aralığnda vibrasyon bayagı az..
    gidip o paraya mondial kanuni tvs almak yerine bu daha mantıklı kullananlarda memnun görünüyor yakıtı bayağı az son hız olarak ybr daha iyi galiba 5000 devirde 65 yapıyor benimki ama pekte önemi yok bunun yeni alanlarada hayırı olsun

  3. #843

    Üyelik
    27 Eylül 2009
    Şehir
    Kadıköy-İstanbul
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor 3450 iken keşke alsaydım diyorumşimdi 3650 almazsak bu sefer keşke o zman alsaydım dicemfiyatı 4.000 civarına gelcek olursa çok karlı bi iş olmuş olur ama fiyat bu civarda kalırsa 1 yıla kadar benim için almaya deymez kararsız kaldım:( bu arada değerlendirecek param var altına mı yatırsam yoksa hondayamı diyorum
    ıyı guldum zam gelıcek dostum bayılerde konustum cbr ıcınde duymustum ama geldı zaten gelmez demıstım ondan once 250r alcaktım 8900du aralıkta gelıcek dedıler satmak ıcın kandırıyoorlar dedım 9200-9500-9900 oldu yanı alsaydım herhalde suan 2012 mtoru 9000 versem satılırdı bunada max 3ay ıcınde zam gelıcek 250 cıvarında bence 4000 gecmez baraj orası bır varsayımda cbf kalkıcagı yonunde :D o zaman ıste bu onun yerını almaya calısıcak.
    [B]Artisliğin sonu figüranlıktır...[/B]

  4. #844
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Süper testler yaptım bugün. Şu an motorum 560 km'de.

    1) İlk test düz yol, sakin hava, tek kişilik kullanım ve ortalama hız 40..
    100 km'de 1,66 litrelik bir sarfiyat var. Şaka gibi resmen.

    2) Bol yokuşlu, rüzgarlı, artçılı ve birazda devirli kullanım, ortalama hız 70...
    100 km'de 2,4 litre.
    reverse bunu beğendi.
    www.motorumla.net

  5. #845

    Üyelik
    27 Eylül 2009
    Şehir
    Kadıköy-İstanbul
    Motosikleti
    Honda cb125e
    nasıl hesaplıyorsunuz bunu her 100 kmde yakıt mı alıyorsunuz?

  6. #846
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Aynen öyle. Deponun kapağına yakın bir yerde bir parça var. Onu referans alarak depomuzu fullüyoruz ve km saatini sıfırlıyoruz. 100 km civarı gittikten sonra benzinliğe gidiyoruz. O referans aldığımız parçaya kadar tekrar fullüyoruz ve pompa ekranındaki litre bizim sarfiyatımız oluyor.

    Örnek bir test:
    90 km gittik ve 1,5 lt benzin aldık hesabımız şu şekilde olmalı 90/1,5=0,0166x100=1.66 litre(100 km'deki sarfiyat)
    www.motorumla.net

  7. #847
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bu akşam ortaköy'de trafikte bir honda titan yanıma gelip kaçlık bu motor dedi ve sonra vay be 100'lük motora bile devir göstergesi koymuşlar dedi. İçimden normaldir dedim. İnsanları devir göstergesi keyfinden mahrum bırakmasan ne olur honda

  8. #848
    skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2011
    Şehir
    İZMİR/BORNOVA
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Herkese merhaba...

    Cumartesi gittim yükseliş honda dan sıkı pazarlık yapmama rağmen 3.550 tl peşin kırmızı cb 125 almış bulunmaktayım motoru salı günü teslim alıcam umarım yağmur yağmaz İzmir'in havası çok acayip çünkü

    Cumartesi gününe kadar yükseliş 32 adet sattığını söyledi ben 33. oldum açıkcası iyi bir rakam daha motor piyasaya geleli ne kadar oldu değilmi ama...
    Aslında beyaz alma niyeti ile gittim ancak kırmızısı çok hoşuma gitti satıcıda zaten beyaz rengi kalmamıştı dedi birde üstüne beyaz renkli olanlar polis motoru gibi duruyor dedi çıktı işin içinden
    Kalktı koruma demirine 100 tl ama sana 80 olur dedi bende kalsın dedim dışarda 40 50 tl ye taktırabilirim sonuçta...
    Motor resimlerdeki gibi değil ben ufak tefek bir motor beklerken gayet oturaklı genç işi(birde cbf 150 ye baktım yaşlı işi ) güzel bir motor gördüm üzerine oturdum işçiliğini iyice inceledim kalitesi ortalamanın üzerinde bu fiyata alınabilecek en iyi motorlardan diyebilirim...

    Ayrıca satıcı bu sezon sonuna kadar cb 125 lerin fiyatının 4.000 tl ye yaklaşacağını söyledi.Eğer böyle bir şey olursa honda kendi kendine bu modelin talebini baltalar sonuçta ybr 4.190 tl apache tvs 3.900 civarı cb125 3.650 fiyat olarak gayet cazip ve az yakıyor açıkcası ben bu yüzden aldım...
    Şeytan İcadı

  9. #849
    emrekulahli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2012
    Şehir
    MANİSA
    Motosikleti
    honda spacy 110
    Arkadaslar bu motorun platinli olmasi neyi etkiliyor.bilgisi olan bi arkadas aciklayabilir mi artilari ve eksileri neler acaba?

  10. #850

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Motorun platinli olduğunu kim söyledi ?

  11. #851

    Üyelik
    27 Eylül 2009
    Şehir
    Kadıköy-İstanbul
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı skystar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba...

    Cumartesi gittim yükseliş honda dan sıkı pazarlık yapmama rağmen 3.550 tl peşin kırmızı cb 125 almış bulunmaktayım motoru salı günü teslim alıcam umarım yağmur yağmaz İzmir'in havası çok acayip çünkü

    Cumartesi gününe kadar yükseliş 32 adet sattığını söyledi ben 33. oldum açıkcası iyi bir rakam daha motor piyasaya geleli ne kadar oldu değilmi ama...
    Aslında beyaz alma niyeti ile gittim ancak kırmızısı çok hoşuma gitti satıcıda zaten beyaz rengi kalmamıştı dedi birde üstüne beyaz renkli olanlar polis motoru gibi duruyor dedi çıktı işin içinden
    Kalktı koruma demirine 100 tl ama sana 80 olur dedi bende kalsın dedim dışarda 40 50 tl ye taktırabilirim sonuçta...
    Motor resimlerdeki gibi değil ben ufak tefek bir motor beklerken gayet oturaklı genç işi(birde cbf 150 ye baktım yaşlı işi ) güzel bir motor gördüm üzerine oturdum işçiliğini iyice inceledim kalitesi ortalamanın üzerinde bu fiyata alınabilecek en iyi motorlardan diyebilirim...

    Ayrıca satıcı bu sezon sonuna kadar cb 125 lerin fiyatının 4.000 tl ye yaklaşacağını söyledi.Eğer böyle bir şey olursa honda kendi kendine bu modelin talebini baltalar sonuçta ybr 4.190 tl apache tvs 3.900 civarı cb125 3.650 fiyat olarak gayet cazip ve az yakıyor açıkcası ben bu yüzden aldım...
    Sizede hayırlı olsun ben beyazını aldım polıs motoru lafına bu yuzden uyuz oldum :D bende bugun teslım almaya gıdıcem ıstanbulda yagmur var acemılıkte var ford connect yukleyıp eve getırcem rıske gırmeye gerek yok koruma demırıne cok cekmıs bende taktırdım 60 dedı 50 bıraktık... 40 olmaz mı dedım kotu kotu baktı neysee fıyat konusunda bende duydum 4000 barajını ama su var cbf 150 kalkarsa bu motora devır saatı gelırse o zaman ınsanlar buna yonelır...

    ---------- Post added at 10:22 ---------- Previous post was at 10:17 ----------

    bide aklıma takıldı bu fıyata ocak bandrol dahil mi acaba ?

    ---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:22 ----------

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81410442/detay boyle sacma ılanlarda acılıyor sımdı bunun mantıgı nedır bayıden alınmayan motoru satmak ??? acaba 100 200 kar koyup mu satıyorlar.
    [B]Artisliğin sonu figüranlıktır...[/B]

  12. #852
    skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2011
    Şehir
    İZMİR/BORNOVA
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Alıntı Mr.cihans adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizede hayırlı olsun ben beyazını aldım polıs motoru lafına bu yuzden uyuz oldum :D bende bugun teslım almaya gıdıcem ıstanbulda yagmur var acemılıkte var ford connect yukleyıp eve getırcem rıske gırmeye gerek yok koruma demırıne cok cekmıs bende taktırdım 60 dedı 50 bıraktık... 40 olmaz mı dedım kotu kotu baktı neysee fıyat konusunda bende duydum 4000 barajını ama su var cbf 150 kalkarsa bu motora devır saatı gelırse o zaman ınsanlar buna yonelır...

    ---------- Post added at 10:22 ---------- Previous post was at 10:17 ----------

    bide aklıma takıldı bu fıyata ocak bandrol dahil mi acaba ?

    ---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:22 ----------

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81410442/detay boyle sacma ılanlarda acılıyor sımdı bunun mantıgı nedır bayıden alınmayan motoru satmak ??? acaba 100 200 kar koyup mu satıyorlar.
    Hepimize hayırlı olsun hepimizin tekeri düz bassın

    O ilandaki arkadaş o motoru zorr satar satıcı bile siyah satamadıklarını söyledi ki siyah renk çokta güzel değil açıkcası...
    Şeytan İcadı

  13. #853
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Bayideki motoru taksitle alıp peşine satıyor. Ucuz kredi almanın yollarından biri. Beyaz eşyada da yapılır.

  14. #854
    eralpt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Motosiklet, kamp, bilgisayar
    Alıntı emrekulahli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar bu motorun platinli olmasi neyi etkiliyor.bilgisi olan bi arkadas aciklayabilir mi artilari ve eksileri neler acaba?
    Motorun platinli olmadığını birkaç sayfa önce söylemiştim.
    Hatta ateşleme sisteminin nasıl çalıştığını da uzunca anlatmıştım..

    Böyle saçmalıklara inanmayınız.. Kim neye dayanarak ortaya atıyor böyle şeyleri anlamak mümkün değil.

  15. #855
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    İlan çok saçma olmuş, hangi aklı evvel bayiden almak yerine gidip onu alır ki aynı paraya? Bir de satış masrafları var, üstüne sigorta yaptıracak, ne acayip iş yahu. Bence eleman siyah aldığına pişman olmuş kurtulmaya çalışıyor.

  16. #856
    eralpt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Motosiklet, kamp, bilgisayar
    Alıntı reverse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlan çok saçma olmuş, hangi aklı evvel bayiden almak yerine gidip onu alır ki aynı paraya? Bir de satış masrafları var, üstüne sigorta yaptıracak, ne acayip iş yahu. Bence eleman siyah aldığına pişman olmuş kurtulmaya çalışıyor.
    Nakit alacak kişi için saçma değil aslinda.. Noter satışı 70 tl motoru da 3500 e baglarsaniz super.. Burada anahtar teslim 3850 verenler vardı..

  17. #857
    emrekulahli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2012
    Şehir
    MANİSA
    Motosikleti
    honda spacy 110
    Alıntı eralpt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun platinli olmadığını birkaç sayfa önce söylemiştim.
    Hatta ateşleme sisteminin nasıl çalıştığını da uzunca anlatmıştım..

    Böyle saçmalıklara inanmayınız.. Kim neye dayanarak ortaya atıyor böyle şeyleri anlamak mümkün değil.
    Bende inanmak istemedm en basta.konunun tamamini okumadgmdan kaynaklandi kusura bakmayinarastrma yapiyorm duyunca da hemn yazdm buraya.

  18. #858
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ya arkdaşlar izlenimlerime göre bu motor çok az yakıyor. Honda gayet başarılı bi şey çıkartmış. Ben hondanın küçük cc sınıfında çıkardığı 2 sorunsuz motor olan titana biniyorum. (öteki model c 90 ) titan yakıt konusunda 10 lt ile 400 km leri rahat geçiyodu. Geçen yaz 150 cc ye çevirdim motorumu. Güç,sürat,çekiş süper. Yanlız yakıt 10 lt ile 350 km civarına düştü. (hep artçılı binerim eşımle)ben 82 eşim 55 kg. Bide uzun yola çıkarken çanta alırım 15-20 kg. Yani toplam 150-160 kg civarı. Şimdı bu durumda cb 125 im olsa 10 lt ile kaç km gider? Malum bu kadar yükle biraz sıkıştırmam lazım motoru. Bu motoru alsam titan dan sonra hayal kırıklığı yaşarmıyım? Ama titanımada kıyamıyorum 96 model hala taş gibi.

  19. #859
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    10 litreye 400-500 km arası gidersin diye tahmin ediyorum.
    www.motorumla.net

  20. #860
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 litreye 400-500 km arası gidersin diye tahmin ediyorum.
    motorumu sıkıştırmadan gidersem 400 km yaparım gibime geliyor. Neyse motorum ölene kadar bineyim bari. Veya bi 250 cc ye geçmem gerekiyor galiba. Artıkın param olsa ilk tercihim cbr 250 r veya suzuki inzuma olacak gibi. Capırlar hoşuma gitmiyor. Racelerde yatık sürme tarzı hoşuma gitmiyor. Cbr 250 bi nevi sürerken öne fazla yatmadan dik sürebiliyosun veya inzuma. Ama hayırlısı diyelim arkadaşlar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)