Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba XR125 - XR125 Plus Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1021
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    iGo8 mi koydun telefona?

    Hayırlı yolculuklar, yazlar böyle devam ederse yakında topcaselerin içine soğutucu yapmaya başlıycaz. Burası antalyadan bile sıcak..
    Buzdolabından çıkardığım su 3 km elde gidene kadar aptes suyuna döndü..
    Bi peltier-bi fan.. ohh mis gibi buz dolabı..
    Lastik tamir kiti yaptığına göre ayak pompası da koymuşsundur sanırım..
    Blackeagletr bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1022
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Yandex Navi var ilkerabi. Haklısın aşırı sıcak, birşey giymeden gölgede bile terliyor insan. O sıcak asfaltın üzerinde, korumalı mont kask eldiven, halim perişan Sanırım buzlu suyu termos gibi birşeye koysam daha iyi olacak, bir saate 30 derece olur yoksa Adet termosa sıcak su koyup kahve/çay içmektir de, soğuk daha iyi olacak sanırım.
    Evet ayak pompası da var, yazmayı unutmuşum
    ilkerabi bunu beğendi.

  3. #1023
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    Bende yarın artçım ve diğer 3 motorlu arkadaşım ile birlikte Artvin motosiklet festivaline gidiyorum xr ile. Yarın yola çıkıp pazar akşama doğru dönmeyi planlıyoruz. Toplamda 700 km civarı bi yol yapacağız sanırım. Resimleri ve detayları paylaşırım.

    Not: dün akşam 2. viteste giderken bol zincirim dişliden çıkıp arka lastiği kitledi ve durdum. Sonucunda zincirim 2 yerden yamulduğu için tekrardan zincir değişti bu gün 25+ 10 Tl.

    Bİrde honda cb 125 i olan arkadaşla kalktık bi kaç kere ve her seferinde açık ara geçip gidiyorum ben.
    Blackeagletr ve ilkerabi bunu beğendiler.

  4. #1024
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    İyi yolculuklar Halil Bekliyoruz resimleri.
    Zincirin baya boldu heralde, bir de ikinci viteste atmış Allahtan hızın düşükmüş de, hasar zincirle kalmış. Bende de bir zincir ayarı takıntısı var sorma gitsin, her durduğumda-bindiğimde-indiğimde bakarım zincir ayarına. Ayda 5-6 kere zincir ayarlarım
    Cb 125 çok aciz bir motor. Ne bileyim, konfor desen yok, güç desen yok, titreşim var, gösterge panelinin sağ tarafında devir saati olacağına dalga geçer gibi CB 125 yazar.
    halilom bunu beğendi.

  5. #1025

    Üyelik
    13 Temmuz 2014
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kuba XR125 Mercedes W123
    arkadaşlar bu motorun göstergesini nereden bulabiliriz ybr ninkilerde vites göstergesi yok

  6. #1026
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Bu parça biraz sıkıntılı, eşdeğerini hesaplı edinmek mümkün ama söylediğiniz gibi GEAR/vites göstergesi yok. Ya ybr nin 2006 uyumlu olanı alıp vites displaysiz kullanacaksınız ya da eski kasanız mevcut ve sağlamsa onun içine hız ve devir taslarını aktaracaksınız. Ya da eski göstergeden sadece vites kısmını ayırıp yeni göstergeye monteliyeceksiniz. Nerden tutsan elinde kalıyor yani, servise gitsen anasının nikahını isteyeceği de kesin gibi.

    CG serisi için dijital eşdeğerler var, 85-90 lira gibi satılıyorlar, vites hanesi var likid göstergenin içinde ama uçları uymaz bir, bağlantı ayağı aralığı uyacağı da şüpheli...

    Biraz araştırmak lazım.. Servis'e ve yetkisiz servislerden daha uygun teklifler çıkabilir uyacak gibi.. Kubanın öteki modellerinden...
    Blackeagletr bunu beğendi.

  7. #1027
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Depoyu doldurdum, son yakıt değeri 296km-7.5lt.

    Hazırlıklar tamamlandı, yarın 7.00 da teker döner Fotoları paylaşırım.
    leokaplann bunu beğendi.

  8. #1028
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    100km de yaklaşık 2.5 litre.. Bakalım uzun yolda ne yakacak?
    İyi yolculuklar..

  9. #1029
    halilom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2013
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Kuba XR 125 - 2019 Hero Xpulse 200T
    Benim gezi biteli oldu biraz ama resimleri şimdi yükleme fırsatı buldum. Toplamda 2 günde 665 km yol yaptım 2 kişi yüklü bi şekilde. Yakıt olarak da 100 lira. Çok güzel bir organizasyondu resimlerden de anlayacağınız üzere. Festivale il dışından 125 cc motorla gelen 2 akıllı bizdik. Ara ara dinlenmek gerek selede fazla yer olmadığından malum bölgeler feci bi şekilde ağrıyor Gezi sonunda sadece vites kolunun vidası düşmüş ve vites bi ara yere düştü sonra takıp yola devam. Artvin in bayır yolları sıcak havada bizi baya zorladı gitmedi kısaca motor. Cb 125 benden daha iyiydi rampalarda.

    Daha fazla resim için tıklayın















    bu sakallı arkadaşım 16 senelik dostumdur. Geçen hafta onada benim sattığım ER-6F i geri aldık. Motorlarımız aynı garajdadır Aynı zamanda artçımdır.





    Beşimiz bir çadırda kaldık çadırımız 8 kişiliktir bu arada motorlarıda çekecektik de ayıp olur dedik




















    Babamın içi gidiyor tabi 2 kişi motora mı binilir anasını s*tin motorun diyor



    ahanda ben karnımı içeri çekmişim biraz



    Trabzondan Hasan abimiz festivalin en büyük motoru idi



    Bundan önce Harley i vardı, benim kawa ile az kapışmazdık















    ve Trabzon kafilesi dönüş yolunda yaklaşık 30 motoruz.





    Doğası bozulmamış şavşat karagöl Artvin











    iyi seyirler
    ilkerabi, Blackeagletr ve leokaplann bunu beğendiler.

  10. #1030
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Benim yol da yarım saat önce bitti, şaka gibi 14 saat 630km bir seyahat oldu, motorla alakalı değil uzun sürmesi yarın uzun uzun gezi raporu yazarım, fotoları da atarım. Halil senin fotoları da yarın inceleyeceğim, aşırı yorgunum bugünü kapatıyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

    Halil tebrikler, sizinkisi tam bir organizasyon olmuş Çok keyifli geçtiği belli, XR'ın da seyir halindeki fotoları çok güzel

    Benim gezi raporu da aşağıdaki linkte, buraya da aynen postluyorum.
    http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/151037-agustos-yagmuru-1-gun-629km-kuba-xr-125-a.html


    Rotam temel olarak yukardaki gibiydi, fakat Konya ve Ankara'da şehir içinde biraz dolanmamla, birkaç kez de yanlış yerlere sapmamla birlikte 629km'ye uzamış bulunmakta. Yolun 50km uzaması dert değil de, yolculuk planladığımdan çok çok uzun sürdü, nedenini ilerde anlatacağım

    Gerekli hazırlıkları ve yolda ihtiyacım olabilecek şeyleri de yanıma alarak sabah 8 gibi yola çıkıyorum. Aklımda sorular sorular... Lastik patlar mı, zincir kopar mı, gaz-debriyaj teli kopar mı, neyse ki hepsinin yedeğini alıyorum. Montum fileli olmasına rağmen durunca yanıyorum, keşke biraz serinlese hava diyorum, bu arada montun su geçirmez astarını da yük ettiğimi düşünüyorum


    Yaklaşık 60km oldu, havalar serinlemeye başladı Yüzümde bir gülümseme. Hep böyle olur umarım diye düşünerek yola devam ediyorum.

    Abanoz yaylasına geldim, buralar hepten serin. Şuan yolculuğum tam planladığım zaman akışında ilerliyor, planladığım şekilde giderse herşey, akşam 6-7 gibi evde olurum diye düşünüyorum içimden, sanırım burda nazar değiyor.



    Ermenek barajına geldim, tabi aşağı inince havalar ısındı yine, tüh len diyorum. Sıcaktan fotoğraf çekmeye durmaya üşeniyorum.

    Opet'te durup biraz soluklanıyorum, birşeyler içiyorum. Pompacı abilerle kısa bir muhabbetin ardından 15 dk sonra yola devam ediyorum.

    Barajın son noktaları, yine yükseğe çıktık. Uzaklaşmaya başlıyoruz.

    Derken ilerde yolu kapatıyorlar, 20 dakika burada zaman kaybediyorum. Bekleriz beklemesine, zaten çok geç olmadan Ankara'ya varmış olacağım ya Güneşten sığınacak bir tane ağaç bulamıyorum. Hava çok sıcak, kavruluyoruz.


    Neyse ki yol çalışmasının ardındaki 2km'lik stabilize yolu aşıp düzlüğe çıkıyorum. Hesaplarıma göre yaklaşık iki saat sonra Konya'da olacağım.

    Taşkent'e vardım, burda 20 dakika yemek yiyip biraz da totoyu dinlendiriyorum.

    Yola çıktıktan 20 dakika sonra felaket başlıyor. Önce şiddetli dolu yağıyor. Öyle basit bir dolu değil, montuma çarpıp bedenimi acıtacak bir şekilde dolu. Üstümdeki fileli mont su geçiriyor, üstümdeki herşey su geçiriyor. Doluya öyle bir yerde yakalanıyorum ki, 5km boyunca sığınacak bir ağaç bulamıyorum. En sonunda denk geliyor bir ağaç kümesi, duruyorum. Üstüme bakıyorum. Ayakkabı, çorap, eldiven, mont, üstümdeki tshirt dahi sırılsıklam. Çantamda yedek tshirt ve çorap var sadece. 10 dk sonra dolu duruyor. Tshirtü giyiyorum, montun su geçirmez astarını da giyip en yakındaki ilçe olan Hadim'e doğru devam ediyorum. Hava 20'li derecelere düşüyor, donuyorum. Hadim'de kıyafet satan bir dükkan arayıp buluyorum. Kasiyer çocuktan en ucuz eşofman ve ayakkabı'yı istiyorum. 50 lira verip çıkıyorum. Bunlar da ıslanmasın diye yavaş yavaş devam ediyorum. Üstümdekiler kuru olmasına rağmen havanın soğukluğundan üşüyorum. Burdan Ankara'ya kadar hava hep yağmurlu.

    Sonunda Konya'ya varabiliyorum. Ara ara hafif yağmurlara yakalansam da, sırılsıklam etmiyor, ama bir kez daha bastırsa, bittim. Yine yağmur bastırdığında kuru kalabilen bir yere sığınıp yağmurun durmasını bekliyorum. Buraya kadar 80-90 la gelmiştim, geç kalacağımı farkedip, motora da güvenip tapagaz 100-110 şeklinde 260 km yolu gelmem gerekiyor, öyle de yapıyorum. Yoldaki dolu kamyonların bile en az 100'le gittiğini farkedip, 100-110 ile gitmek zorunda kaldığımı farkediyorum zaten.


    Cihanbeyli'de bir benzin istasyonuna geldim, buraya gelene kadar yağmur yağdıkça 3-4 kez daha sığınıp yağmurun dinmesini bekledim. Yağmur bir yağıyor, bir duruyor. Sık sık durup beklemek zorunda kalıyorum. Saat'se 7 oldu. Güya 7 de Ankara'ya varmış olacaktım. Herneyse sorun değil, Allah başka dert vermesin diyerek yola devam ediyorum. Yağmur yağmadıkça durmamayı kafaya koydum. Sürekli şimşekler çakıyor, hava soğuk. Nasıl Ağustos len bu ?


    Neyse, son 180km'yi de gaz kesmeden geliyorum, yaklaşık 9 gibi evde oluyorum. (Yukardaki iki foto bu sabahtan). Yorgunluktan eve geldiğimde motoru kontrol bile edemedim, direk yattım. Sabah yağına-sesine baktım, hiçbir sorun yok. Yağı hala 4 çizgide. Bir sorun çıkar mı diye düşünüyordum, sonuçta çinli diye küçümsenen aletle 260km - 4 saat tapagaz geldim. Bakıp bir gurur duydum motora Hiçbir sorun çıkarmadı.
    629 km'de 17 litre yakıt yaktı, 100km/2.7lt'ye denk geliyor.

    Bu da böyle bir macera oldu. Biraz zorlu bir yolculuk oldu fakat motorun en ufak sorun çıkarmaması beni çok sevindirdi.
    Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
    Tekeriniz düz bassın
    leokaplann, ilkerabi ve halilom bunu beğendiler.

  11. #1031
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2014
    selam arkadaşlar bu gün motorumu sattım :( kredi kartı borçumun bir kısmı gitti en azından :( artık çok sevdiğim motorum gitti umarım yeni sahibini üzmez mutlu eder..
    halilom bunu beğendi.

  12. #1032
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Heyy ne oldu ya zaten üç kişiydik forumda... :(

  13. #1033
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Leokaplann hocam hayırlısı olsun, bir xr kullanıcısı daha gitti. İlkerabi halil ve ben kaldık
    halilom bunu beğendi.

  14. #1034
    clubhit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Nisan 2014
    Arkadaşlar Merhaba,
    2 yıldır kullanıcıyım ara ara sizi takip ediyorum.
    Birkaç parça gerekli sizinle paylaşıyorum.Uyumlu derseniz sipariş geçicem bi bakıp yardımcı olursanız.

    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-2004-2009-siperlik-cami-rialli BU ACİL.
    http://www.kalyoncumotor.com/mondial-150-mr-vulture-gosterge-kilometre-komple-orjinal-ledli-delta-force BU UYARSA ÇOK HOŞUMA GİTTİ.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-k-kilometre-saati-gosterge-komple BU UYAR GİBİ GELİYOR AMA PAHALI
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-on-fren-disk-balata-takimi BU ACİL DEĞİL.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-gaz-teli-jianshe BU ACİL.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-kilometre-teli-rialli BU ACİL.KM SAATİ SALLANIYOR.
    http://www.kalyoncumotor.com/ybr-125-debriyaj-teli-a-kalite-rialli BU ACİL.DEBRİYAJ TAŞ GİBİ OLDU.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-k-esd-siyah-on-camurluk BU ACİL.UYARSA.ÇUKURA DÜŞTÜM ORTADAN DELİNDİ KIRILDI.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

    Blackeagletr en başından beri senin jant şeridin çok hoşuma gidiyor.Ben nerden temin edebilirim onu?..

  15. #1035
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Alıntı clubhit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba,
    2 yıldır kullanıcıyım ara ara sizi takip ediyorum.
    Birkaç parça gerekli sizinle paylaşıyorum.Uyumlu derseniz sipariş geçicem bi bakıp yardımcı olursanız.

    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-2004-2009-siperlik-cami-rialli BU ACİL.
    http://www.kalyoncumotor.com/mondial-150-mr-vulture-gosterge-kilometre-komple-orjinal-ledli-delta-force BU UYARSA ÇOK HOŞUMA GİTTİ.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-k-kilometre-saati-gosterge-komple BU UYAR GİBİ GELİYOR AMA PAHALI
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-on-fren-disk-balata-takimi BU ACİL DEĞİL.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-gaz-teli-jianshe BU ACİL.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-kilometre-teli-rialli BU ACİL.KM SAATİ SALLANIYOR.
    http://www.kalyoncumotor.com/ybr-125-debriyaj-teli-a-kalite-rialli BU ACİL.DEBRİYAJ TAŞ GİBİ OLDU.
    http://www.kalyoncumotor.com/yamaha-ybr-125-k-esd-siyah-on-camurluk BU ACİL.UYARSA.ÇUKURA DÜŞTÜM ORTADAN DELİNDİ KIRILDI.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

    Blackeagletr en başından beri senin jant şeridin çok hoşuma gidiyor.Ben nerden temin edebilirim onu?..
    Clubhit;
    öncelikle ön fren balatası hariç, tüm ybr 2006 model parçaları uyuyor.. Bizim ön fren balataları birkaç sayfa geriye gidersen var, RS151 arka balata ile aynı.
    Kilometre saati hem montaj yeri hem de uçları uyumlu değil, ayrıca vites göstergesi yok. Bunun yerine ybr yan sanayi gösterge alıp ışıklarını istediğin renk LED alıp kendin yap derim. Mavi veya turkuaz renk süper olur... (vites göstergesi bunlarda da yok ama tasarımı daha estetik- daha okunaklı, özellikle km sıfırı aşağıda değil, solda duranlar )

    Çamurluk için de gene eski 2006 modellere bakın derim çünkü yeni ybr lerin amötisörleri de farklı olduğundan çamurluk da uymayacaktır.

  16. #1036
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Ön cam, gaz ve debriyaj teli %90 uyar. Balata uymaz, ön fren için mondial 151 rs arka fren balatası alacaksınız.
    Gösterge de uyar gibi ama bilmiyorum, ilkerabi daha iyi bilir.

    Ben jant şeridini şu linkten aldım, kırmızı olan.
    http://www.feyizoglu.com/Motosiklet-...i_46594.html#0

    Ankara'da şehir içinde vızır vızır geziyorum, 125 çok güzel yetiyor ana yollarda bile. Fakat şehirler arası yollarda canımı sıkmıştı baya
    Yağı Ipone ile değiştim, Power 1'den daha iyi, tavsiye ederim.
    ilkerabi ve leokaplann bunu beğendiler.

  17. #1037
    leokaplann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2014
    bende sattığıma üzüldüm ama kredi kartları son raddeye gelmeden bir çözüm bulmam gerekiyordu istemeye istemeye verdim motoru :(
    Yedek parça olarak ön Cam bire bir uyuyor ben en son ybr nin on camını taktım çok güzel oldu. Ybr nin camı daha şefaf ve parlak güzel durmuştu. Ve conta seti de ybr esd ninki ile bire bir aynı.

  18. #1038

    Üyelik
    13 Temmuz 2014
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kuba XR125 Mercedes W123
    @ilkerabi bnde debriyaj maneti aldım lanet topuzun kıçı biraz büyük geldi az zorlayınca kırıldı eskisi eğrilip büğrülüyodu kırılmıyodu sinir oldum diğer kolda baya boşluk var zaten bidaha alacam mecbur
    ilkerabi bunu beğendi.

  19. #1039
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Yahu o kadar da yazdık ya, azıcık eğelemek lazım kanalı diye..
    Demek üzerindekiler o kadar kötü değilmiş...
    Parçacıya gitmeden olmayacak bunun için, şimdi ben de tekrar sipariş etsem aynı dandik maldan gelicek büyük ihtimal, iyisi var çok iyi para, renkli eloksal aluminyum olanları diyorum.. CG ler için oldukça geniş yedek parça serileri var, uyar sanırım..
    Blackeagletr bunu beğendi.

  20. #1040
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    O renkli olanlar benim de cok hoşuma gidiyor da, bizim motora fazla lüks kaçıyor, aliexpress fiyatları da aşağı yukarı aynı Bu arada ilkerabi senin mesajın aynısını yazmışım, laf üstüne laf söylemişim gibi olmuş, görmemiştim yazdığını, yanlış olmasın
    ilkerabi bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)