Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Suzuki Inazuma Gw 250/ Inazuma F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #5041
    Jeridan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki SV650A
    Rica ederim fazilk

    Dediğim gibi ben inazuma kullanan arkadaşlarımla tanışmak ve sohbet etmek için geldim. Katıldığınız için asıl ben teşekkür ederim.
    Yine baştan tamamen kendi şahsi tecrübelerimden hareketle çanta konusunda şunları söyleyebilirim ;

    Marka model tercihi tamamen kişinin kendi kişisel tatmini ve bütçesi ile ilgilidir.
    Benim tercihlerimde esas konu topcase'in sağlam bir kilit mekanizmasına sahip olması , su dayanıklılığı ve birleşme contasının sağlamlığı , kullanılan malzeme kalınlığı ve bağlantı şekliydi. (son iki madde sürüşte ses yapmaması konusunda doğrudan etkilidir.)
    Topcase'lerin aerodinamik şekli aşağı yukarı tüm markalarda aynı ancak saydığım diğer unsurlar değişiyor.

    Topcase bağlantı demiri serviste takıldı. Irfan usta'nın yaptıkları da en az onun kadar kaliteli , fiyat avantajı sebebi ile tercih edilebilir.
    Çanta olarak Arwic 46 litre topcase kullanıyorum. Ucuz bir ürün. 120 130 lira civarıydı sanıyorum. Görsel olarak müthiş değil , vaay da dedirtmiyor görene ama iş görüyor. Kampa çıkarken yada uzun seyahatlerde tıka basa dolduruyorum hiç şikayetim olmadı.

    Daha geniş bütçe ayırsaydım Kappa K46 yada Givi E470 düşünürdüm. Ancak 400 500 TL bütçe ayırmak gerekir ben mevcut çantam işe yaradığı için gereksiz buluyorum. Topcase'de 40 45 litre üstü çanta kullanılmamalı diye düşünüyorum bu motor için. 40 litre civarı bir çantada arka amortisör önyükleme ayarı benim kiloma göre (75kg) en az 3 , yol müsaitse ve yükünüz nispeten ağırsa daha yüksek bir kademede olmalı. Çünkü 45 litrelik mevcut çanta dolu olduğunda ön tekerin yere tutunuşu ve yola etkisi ciddi oranda zayıflıyor. Önyükleme nispeten durumu kotarsa da daha büyük çanta hem ağırlık hem de arkada oluşturacağı paraşüt etkisi sebebi ile ön lastikte ciddi yol tutuş kaybına neden olur. Eşyamı sığdırabilsem , sürekli şehir içi kullanıyor olsam sürüş dinamiklerine çok olumlu etki edeceği için kesinlikle 35 litre bir topcase alırım , ancak benim eşyam sığmıyor. Sadece kaskı elimde taşımayayım diye alacağınız 50 60 litre bir çantanın sürüş zevkinizden çalacağı kısım kaskı kılıfında omzunuzda taşıdığınız rahatsızlıktan çok daha büyük olacaktır. Benim kendime göre bulabildiğim en orta nokta 45 litre.

    Topcase de ucuz ve iş görür ürün var dedim. Ancak sidecase de iş değişiyor. Bu işe uzun zaman ayırdım ve hala istediğim gibi bir yan çanta bulamadım alternatif ucuz markalar arasında. Çünkü bu tarafta ne yazık ki ucuz üreticiler benim gördüğüm ürünlerde en azından yan çanta işine çok girmiyorlar. Gördüğüm birkaç modelde de malzeme kalitesi içler acısıydı. İki seçenek var benim gözümde. Ya sosis tipi bir çanta koltuk üzerine bağlanarak idare edilecek benim şu an yaptığım gibi. 40 lt Hein Gericke sosis çantalar 40 50 tl civarı. Su geçirmiyor ve çok eşya alıyor. Çadır ve mat gibi kamp malzemeleri ile birlikte yolcu selesine bağlanıp oldukça da iş görebiliyor.

    Yada daha büyük bir yatırımla kaliteli bir sidecase alınacak ve motoru büyüttüğümde de kullanırım düşüncesine sahip olunacak. Çünkü motorla verirseniz üç otuza gidiyor bu çantalar.

    Burada şöyle bir çıkmaz var. Benim görüşüm bu motorda sürüş stabilitesini bozmadan kullanılabilecek bir sidecase 22 litre. Kappa K22 ve Givi E22 çok iyi iki seçim. 600TL civarında takım fiyatları. Ancak bu çantaları benim mantığımda devam motoru olabilecek bir seyahat motoruna geçtiğinizde kullanmanız çok yersiz olacaktır. Versys ve Tenere için çok küçük kalırlar. Vstrom'da yan çanta demiri egzoz mesafesi sebebi ile motorun çok dışında olduğu için belki kullanılabilir. (37 litrelik bir yan çanta ile mini cooper oluyor Vstrom)

    Bu açıdan çanta demiri ile birlikte yatırım anlamında çok ciddi zarardır. Yine keyif meselesine geliyor konu. Ben kararımı yakın zamanda verdim ve muhtemel zarar edeceğimi bilerek Givi E22 alacağım. Sosis çantaya eşya tıkıştırıp motora bağlamaktan bıktım seyahatlerde. İki çanta 40 Lt'lik sosis çantanın yerini almış olacak.

    Toplamda 45 litre topcase ve 22+22=44 litre sidecase ile 89 litre yükleme alanım olacak. Sidecase ve yolcu selesinden oluşan düzlüğü de çadır ve mat bağlamak için kullanacağım. Burada hacim dışında kampa taşınan malzemenin çok hafif olması ve dengeli yük dağılımı da önemli.
    Ben çoğu malzememi dağcılar için üretilmiş olanlardan kullanıyorum. Kampla ilgilenen arkadaşlar zaten konuyu ayrıntılı biliyorlardır. İyice uzattım. Kamp tarafında merakı olan varsa ayrıca bilgi veririm başlığa çok uygun değil bu konu.

    Umarım sıkıcı bir değerlendirme olmamıştır ve seçiminizde faydalı olur.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------





    fazilk, tde, polo34 ve 6 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #5042
    hayaletfilo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    GW250 İNAZUMA YAMAHA YBR 125
    Jeridan valla harika bir paylaşım olmuş gayet objektif ve detaylı anlatmissin. Özellikle lastik ve çanta konusundaki soylediklerine kesinlikle katılıyorum.

  3. #5043
    fazilk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki GW250 İnazuma (2014-Beyaz)
    Sn.Jeridan,
    Bir akademisyen titizliğiyle yaptığınız değerlendirmelerinizi okuyunca, altın bulmuş bir madenci gibi hissettim kendimi;)
    Teşekkür ediyorum.
    Hazır madeni bulmuşken, depo üzeri çanta konusundaki değerlendirmelerinizi de talep etsek, çok şey mi istemiş oluruz
    İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın... B. FRANKLİN

  4. #5044
    tde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2015
    Motosikleti
    İnazuma F
    sn Jeridan

    Yorumlarınız benim çanta düşüncemi değiştirdi. Kappa KGR52B alacaktım ama sanırım Kgr 46 alacağım. eşimle birlikte uzun yol yapmayı planladığımızdan arka çanta ve yan çantaları büyük almayı düşünüyordum. şimdi yeni araştırmalara girmek zorundayım.

    Yorumların ve açıklamaların için teşekkürler. yeni paylaşım ve tecrübelerinizi bekliyoruz.

  5. #5045
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    SELAM arkadaşlar 2013 model inazumam ile 80kg x 2 kişi ile 1700 km re eskişehirden mersin silifkeye ve oradanda kıyı şeridinden antalya ve eskişehir rotalı bir yol gidilirmi? motor bana bir sıkıntı çıkarırmı ?bu motorla uzun yol tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim,hepinize saygılar.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

  6. #5046
    tde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2015
    Motosikleti
    İnazuma F
    Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SELAM arkadaşlar 2013 model inazumam ile 80kg x 2 kişi ile 1700 km re eskişehirden mersin silifkeye ve oradanda kıyı şeridinden antalya ve eskişehir rotalı bir yol gidilirmi? motor bana bir sıkıntı çıkarırmı ?bu motorla uzun yol tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim,hepinize saygılar.
    Mesut hocam senin tecrübenin 10 da biri bende yok

    ama ben inazuma f ile söylediğin kilometreleri 2 kere planlıyorum. ben sıkıntı çıkarmıyacağını düşünüyorum, daha önce motorumu bunları araştırarak almıştım. tabi tecrubeli arkadaşların yorumları daha önemli bende merakla bekliyorum.
    Motorlu Günlükleri - İnazuma F - Pek Yakında Yayında

  7. #5047

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25

  8. #5048
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Benim kullanimimda gozlemledigin en olumlu sey motosikletin cok nadir fan acmasiydi.

    10bin km boyunca Inazuma en fazla 4 veya 5 kez fan acmistir. Hatta bu durumu kullanicilara sordugumda `sadece Antalya ve Bodrum`dakiler fan actiriyor, sikinti yapmayin ` demislerdi

    Malum havalar isiniyor. Uzun yolda ve sicak havada cok rahatsiz oldugum bir durum vardi, sizlerle paylasmak isterim.

    Hem surucu hem yolcu ayaklari altinda konumlanan cift egsoz, belirli bir yol katedildikten sonra, inanilmaz derecede isiniyor ve ayak tabanlarimi kavuracak derecede yakiyordu.

    Bazen indigimde ayaklarimi suya sokasim geliyordu, ozellikle bot yerine ince tabanli gunluk veya spor ayakkabi kullaniyorsaniz, bu durum sicak havalarda iskenceye donebilir.

    Su an bir Inazuma alacaksam olsam direk o egsozlari sokturup, teke dusururdum (goruntu ve ses olarak orjinallik bayagi bozuluyor gerci ama)


    ya da uzun yolda ayaginizi koruma demirine koyun

    Herkese kazasiz belasiz surusler.

    Abeciiii motosikletin hayirli olsun panpa
    oluroyle ve abeciMotoru bunu beğendiler.

  9. #5049
    astramastra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Inazumasına çakarlı küçük sis farları taktıran var mı? Ne tavsiye edersiniz? Bir de elektrik sistemine müdahale sıfır motorda garanti bozar mı?
    Daha doğrusu servis bunu bahane eder mi?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

    2250 kask dahil kasko çıkıyor sizce yaptırmalı mıyım?

  10. #5050
    evural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara, Eryaman
    Motosikleti
    Xmax 300
    Alıntı astramastra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Inazumasına çakarlı küçük sis farları taktıran var mı? Ne tavsiye edersiniz? Bir de elektrik sistemine müdahale sıfır motorda garanti bozar mı?
    Daha doğrusu servis bunu bahane eder mi?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:46 ----------

    2250 kask dahil kasko çıkıyor sizce yaptırmalı mıyım?
    Garantiyi bozar kardeş

    2.250 çok ciddi para. 5 sene yaptırsan motorun parası eder. Ben yaptırmazdım şahsen

  11. #5051
    Jeridan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki SV650A
    Alıntı fazilk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sn.Jeridan,
    Bir akademisyen titizliğiyle yaptığınız değerlendirmelerinizi okuyunca, altın bulmuş bir madenci gibi hissettim kendimi;)
    Teşekkür ediyorum.
    Hazır madeni bulmuşken, depo üzeri çanta konusundaki değerlendirmelerinizi de talep etsek, çok şey mi istemiş oluruz
    Estağfurullah, fikirlerimi belirtirim tabii. Depo üstü çanta ben kullanmıyorum. Gerekli de görmüyorum açıkçası. Kule tipi olanlar biraz eşya alıyor ama sürüşü etkiliyor. Koyacağınız ağırlık ne kadar yukarıdaysa ağırlık merkezini o kadar yukarıya taşır. Yavaş sürüşte az da olsa zor denge kurulmasına neden olur.
    Ufak tankpadler de en fazla cüzdan yağmurluk ve telefon alıyor.
    Verdiğim paraya değmeyeceğini düşünüyorum. Çok ciddi paralar kaliteli olanları.
    Hein Gericke tuareg serisi takım enduro kıyafeti kullanıyorum. Tam hatırlamıyorum ama sanırım sırttaki kanguru kesesi dahil toplamda 10 11 cep var.
    Cüzdan telefon vb ufak tefek kolay ulaşmam gereken eşyalar için kıyafetin ceplerini kullanıyorum. Yine tabii bu konu da kişinin tercihine göre değişir.
    fazilk bunu beğendi.

  12. #5052
    hayaletfilo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    GW250 İNAZUMA YAMAHA YBR 125
    Peki arkadaşlar radyatör koruma demiri kullaniyormusunuz. Veya sizce gerekli bir urunmu.

  13. #5053
    Jeridan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki SV650A
    Alıntı hayaletfilo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki arkadaşlar radyatör koruma demiri kullaniyormusunuz. Veya sizce gerekli bir urunmu.
    Kullanacağınız yol çok önemli bu seçimde. Ben teknelerde kullandığımız bir cümleyi tekrarlamak istiyorum. "Gereksizse tekneye fazladan bir kürdan dahi koyma"
    Gerekli olduğuna inanıyorsanız sürekli arazi sürüşündeyseniz kullanılabilir.
    Benim aşağıdaki yolda dahi ihtiyacım olmadı.

  14. #5054
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Alıntı tde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sn Jeridan

    Yorumlarınız benim çanta düşüncemi değiştirdi. Kappa KGR52B alacaktım ama sanırım Kgr 46 alacağım. eşimle birlikte uzun yol yapmayı planladığımızdan arka çanta ve yan çantaları büyük almayı düşünüyordum. şimdi yeni araştırmalara girmek zorundayım.

    Yorumların ve açıklamaların için teşekkürler. yeni paylaşım ve tecrübelerinizi bekliyoruz.
    Merhaba, ben motorumu satiyorum uzerinde kgr 46 canta takili. Eger dusunurseniz cantayi ayri verebilirim.
    Su anda piyasada ne kadar bilmiyorum. Isterseniz haber verin bakalim konusalim.

  15. #5055
    jonvolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2015
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    2016 Yamaha Xmax 400 ABS
    Abiler; ben şehiriçinde motoru aşırı zorlamam ama yine de 4000-6000 devir aralığında seyrederim. Vites yükseltmelerde de 8000 devir eşiğimdir. Bu şekilde binişle 3.5 litre yakıt hesapladım.
    Yine geçen hafta ilk defa şehirdışı 260 küsur kmlik bir keyif gezisine çıktım. Yolda 145 km en yüksek sürat gördüm. Arkadaki topcase kesiciye kadar hızlanmasını engelledi sanırım diye düşündüm. Genelde 110-130 km/saat hız aralığında kullandım. Gezi dönüşü sanırım 4 litrenin üzerinde yakmışımdır diye düşünürken yaptığım hesaplamaya göre Inazuma F im yine 3.5 litre/100 km yakıt sarfiyatı verdi. Bu konfora ,bu ağırlığa rağmen bu yakıt bana çok makul geldi. Seviyorum keratayı...

  16. #5056
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    selam arkadaşlar,motorumun yağını kendim değiştirmeyi düşünüyorum,hangi motor yağını önerirsiniz ? ,ben 4T 10w 40 castrol veya 4T 10w 40 perol ofisi yağını kullanmayı düşünüyorum, ve kitapçıktaki gibi 5000 km dolduğunda bu işlemi yapacağım ,ilgilenirseniz sevinirim,
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

  17. #5057
    hayaletfilo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    GW250 İNAZUMA YAMAHA YBR 125
    Katılıyorum söylediklerinize motoruma harici bir aksesuar takmayi çok sevmiyorum zaten. o yüzden şimdilik takmiyacagim.

    Ben en son motul 5100 10 40 koydum memnunum
    mesut hoca bunu beğendi.

  18. #5058

    Üyelik
    25 Nisan 2016
    Motosikleti
    Inazuma F
    Alıntı reverse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, ben motorumu satiyorum uzerinde kgr 46 canta takili. Eger dusunurseniz cantayi ayri verebilirim.
    Su anda piyasada ne kadar bilmiyorum. Isterseniz haber verin bakalim konusalim.
    Merhaba ben de siyah inazuma f im için topcase bakıyorum. Aklımda kgr46 var ama nasıl gözüküyor motor üzerinde bir fikrim yok. Sizin inazuma fin hiç çantalı fotosu var mı? Var sa koyabilir misiniz?


    Bir de mototum şu an 300kmde. Rodaj nedeniyle 5500rpmi geçmiyorum. Motorun titreşimi bu devire kadar hiç yok. Ama bir iki kez 6000 devire çıktığımda bir anda sert bir titreşim geldi. Devir 8000lere geldiğinde bu titreşim geçiyor mu? Sizin motorlarda da 5500rpm civarı bir titreşim başlıyor mu ve başlıyosa devir artınca azalıyor mu? Kazasız keyifli sürüşler

  19. #5059
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Alıntı Rideronroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ben de siyah inazuma f im için topcase bakıyorum. Aklımda kgr46 var ama nasıl gözüküyor motor üzerinde bir fikrim yok. Sizin inazuma fin hiç çantalı fotosu var mı? Var sa koyabilir misiniz?


    Bir de mototum şu an 300kmde. Rodaj nedeniyle 5500rpmi geçmiyorum. Motorun titreşimi bu devire kadar hiç yok. Ama bir iki kez 6000 devire çıktığımda bir anda sert bir titreşim geldi. Devir 8000lere geldiğinde bu titreşim geçiyor mu? Sizin motorlarda da 5500rpm civarı bir titreşim başlıyor mu ve başlıyosa devir artınca azalıyor mu? Kazasız keyifli sürüşler

    Soyle bir foto ekleyeyim.



    polo34 ve abeciMotoru bunu beğendiler.

  20. #5060
    jonvolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2015
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    2016 Yamaha Xmax 400 ABS
    Konyada haftasonu 250 kmlik ilk şehirfışı turumuza çıkmış bulunuyorum. Foto yüklemeyi yeni öğreniyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

    [/COLOR]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------


    Bu işi geliştireceğim inşallah. Motosiklete uzun yolda binmek daha bir keyifli imiş.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------

    wing41 ve abeciMotoru bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)