Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #10921
    haydarrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2015
    Arkadaşlar herkese merhabalar.Bayramınız kutlu olsun.Uzun zamandır foruma giremiyordum. Şırnakta görev yapıyorum malum durumlardan dolayı motorada binemiyorum.bi bakayım dedim forumda neler olmuş diye. valla bizim mct konusundan uzun ve güncel pek bir model yok sanırsam.

    bugün mct ye yapılan modifiye işlemlerine baktımda hakikaen eğer sağlam bir iş çıkarırsanız çok güzel bir bobber yapılabilirmiş.
    Ve bende böyle bir proje yapmaya karar verdim. bu konuda sizlerin bilgisine başvurmak istedim.aklımda bazı sorular var
    1. gri renk 6000 kmde bir mct'm var. renk olarak değişiklik yaptıgımda ruhsatta muayenede vs. herhangi bir problem olur mu?
    2. depoyu bobber tarzına daha uygun bir depoyla değiştirebilir miyim? yani bizim mcte nasıl bir depo,hangi motosikletin deposu uyar. olduda uygun bir depo buldum yerine montaj işleminde şaside bir depğişiklik yapmak gerekir m?
    3. ön ve arka maşada nasıl bir değişiklik yapılabilir.? ön maşanın uzatılması falan... arka maşanın genişletilmesi..amortisörü iptal edip şasiyle oynasam bir sıkıntı olur mu güvenlik açısından.?

    Sizlerin vereceği her türlü tavsiyeye ihtiyacım vardır.lütfen aklınıza ne gelirse,daha önce bu işle uğraşmış olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
    rüzgarınız bol olsun

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

    aklıma bir soru daha geldi:D üzerindeki orjinal jantlarına en fazla ve en ideal lastik ebatları nelerdir.yanak genişliği küçük yada büyük olmasının avantaj/dezavantajı nedir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #10922
    Zengibar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    RX3 Evo
    Arkadaslar;

    2007 11.000 km de kirmizi MCT sahibiyim. Motorumdaki sorunlar sebebi ile;

    Karburator
    Kapak contasi
    Arka fren balatalari
    Arka keceler
    Zincir disli takimi

    degisti. Suan cok iyi durumda ancak benzin tahliye hortumunun bir tanesinden benzin damlatiyor. Tahliye vidasini sikmama ragmen damlamayi kesemedim. Neden olabilir? Samandira ile alakası olabilir mi?

  3. #10923

    Üyelik
    04 Ekim 2015
    Merhaba tunceliden yaziyorum. 1 ay önce mct 250 aldim kaporta aksaminı komle söktüm mat siyaha boyadim gayet güzel oldu. Debriyaz balatasini siparis ettim oda geldi youtubeden izledim inşallah dogru bicimde takabilirim. Ve en kötüsü cok yağ kaciriyor conta ve kece takimini aldim onlarida degistiricem tabi inşallah geri toplayabilirim =( ayrica biraya nasil foto yükluyoruz ?

  4. #10924

    Üyelik
    04 Ekim 2015
    https://youtu.be/5h-u5mdcY_A

    Arkadaşlar 1 ay önce mct mi aldim motordan anlamam kaportasi kötüydü boyadım. Yağ kacaklari vardi ne var ne yok söktüm eski gôrduğüm parcalarin yenisini sparis ettim kendim tamir yaptim ortaya iyi bir şey cikti... videoyu izlersiniz. Bu arada ne boyadan nede motordan anlayan biriydim interneten arastirarak tamire basladim ayrintili bilgi isterseniz paylasim yaparim

  5. #10925

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    Arkadaşlar merhaba
    Uzun bir süre motor kahrımı çekti 8 seneye yakın kullandım
    motorumu sattığımdan dolayı yedek parça olarak aldığım parçaları uygun fiyata veriyorum
    toptan olarak alan olursa fiyatta ikramım olur

    Krank sol kapak,zincir dişli koruma kapağı,Alt ve üst mesnet,kiliometre saat'i bağlantı sacı,gidon kelepçeleri ve lastikleri,külbütör yan kapaklar,Vites pedalı

    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-mondial-mct-250-parcalari-236779192/detay/

  6. #10926
    simir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2015
    merhaba mct 250 kullanıcıları. Ben de temiz bir mct 250 almak istiyorum fakat çok soru işareti var kafamda. Eski bir model olduğundan yedek parça sıkıntısı var mıdır. Öğrenci adamız çok masraf çıkarır mı.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...istiyorum.html Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

  7. #10927

    Üyelik
    23 Ekim 2015
    Öncelikle herkese merhaba

    Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. İsmim Murat ve üniversite öğrencisiyim. Uzunca süredir bir motosiklet almayı planlıyordum, sahibinden.com a belki günde onlarca kez girip çıkıyordum. Elimdeki paraya uygun olarak şu motoru buldum : http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...36342395/detay

    sahibi ile pazarlık ettik ve fiyatta anlaştık, kendisi gayet iyi birine benziyor. Ama motordan çok anlayan birisi değilim ve ilk motorum olacak. Sizce bu motoru almalı mıyım ? Öyle hız peşinde değilim, zırt pırt arıza çıkarmasın, 70-80 km hızla beni getirsin götürsün yeter. Sakaryalı motor ustalarımız varsa onlara da göstermek isterim satın almadan önce.

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

  8. #10928
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Herkese selamlar.forumdaki arkadaslara bir selam vermek istedim,yeniler beni pek hatirlamaz ama takipci kardeslerimize de kucak dolusu sevgiler.

  9. #10929
    ergunbilgeha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ledow cxm 250
    Selamlar beycivan abi cok sey ogrendik senden. Mct de almaya niyetlendim iki kere kapora verdim iade ettiler bir türlü nasip olmadi.sonra v motor aldim bende. Sende de v motor var heralde suanda

  10. #10930
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    ergun kardesim bende ramzey qm 250 vardı bir ara şu an cbx twister var 5 gün oldu alalı.ama hep gözüm kulağım bu forumda merak etme. ledow iyi motordur güle güle kullan.

  11. #10931
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    1 haftadır benden başkası girmedi mi şimdi.. eyvah eyvahh..

  12. #10932

    Üyelik
    09 Kasım 2015
    Selamın aleyküm herkese iyi geceler aranıza yeni katıldim haftaya allah kısmet ederse bende mct sahibi olacağım fakat bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim

    1-) Oringli zincirin diger zincirlerden farkı ne ne gibi değişiklik olur

    2-)Bir cok üye arka dişlisi ni 30 yapmış bunun olumlu ve olumsuz yanları nelerdir

    3-)Ngkh bujisinin digerlerine göre ne özelliği var

    Yanıtlarsanız sevinirim iyi ggunler 🙋

  13. #10933
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    O ring zincirler keceli hazneye sahip olup yaglama ve bakim zamanlarini cok uzatmaktadirlar.Zincirden gelen sesi yok eder ayni zamanda.O ring takmak herzaman alternatif ve dogru bir modifiyedir.ince makine yagi ile baklalari iyice beslemelisiniz.esneme kabiliyetide vardir.arka disliyi buyutursen hiz duser cekis artar.ngk cr7hsa veya 6hsa Buji bu motorun fabrikasyon degerine uygundur.aslen cin malidir.motorda kullanirsaniz sorun yaratmaz.

  14. #10934

    Üyelik
    09 Kasım 2015
    Çok teşekkür ederim abi peki başka şeylerini değiştirmeme gerek varmı bunun yerine bunu tak dediginiz ?

  15. #10935
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Sana tavsiyem motorun orjinalliğini fazla değiştirme sadece yanlara çanta güçlü bir korna tak, motorun bütün elektrik tertibatı çalışıyorsa ve frenlerin düzgünse gerisi sorun değil. Motorun yağını kontrol et ve kış ayına uygun 15-40 4t yağ koy. Eğer yazın yağını yeni koyduysan bırak kalsın sorun olmaz. uzun süre kullanmama durumlarında ise bir kaç günde bir marşa basıp motoru biraz ısıt. Farını sinyalini kornasını kontrol et lastiklerini yokla. Şimdi kış olduğu için sana modifiye konusunda yazmak istemiyorum ama bu motora açık hava filtresi ve ateşleme bobini yükseltme ile daha az yakıt ve daha verimli performans alman mümkün. Forumun geçmiş sayfalarında bu konularda uzun uzun yazdım sana önerim onlara çok emek verdik okursan büyük fayda göreceksindir. Saygılar

  16. #10936

    Üyelik
    09 Kasım 2015
    Abı Gecmıs konularda herkese yardımcı olmuşsun bunun ıcın tesekkur ederım benım alacağım mct 3000 km de orjınal kıme sorsam mct alma dıyor bu Motor benı uzer mı yolda bırakır mı cok arıza verır mı Motor da cızık yok 3000 km de orjınal 3500 tl ıstıyor sizce almalımıyım alsam dıgerlerını haklı cıkarırmıyım arıza verıp benı sagdaki solda bırakırmısın yardımcı olursanız sevınırım

  17. #10937
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    şimdi fiyatı ne pahalı ne ucuz. eğer senin dediğin gibi sorunsuz ve masrafsız bir makine ise sigortası ve noteri 4000 lirayı bulucak. O motora ve bu fiyata alternatif olabilecek başka motor araştırabiliriz. Ama tarz olarak chooper arıyorsan evet bu motor senin tarzın olabilir.Yani ben kullandığım dönemde sorun yaşamadım. Sen motoru beğendiysen ve chooper da karar kıldıysan bence biraz fiyatında pazarlık yapmaya çalış çünkü sahibinden.com sitesine bakınca o rakama çok temiz motorlar da var.

  18. #10938
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Kardeşimiz le telefonda gorustuk sanırım Honda beri da karar kıldı.

  19. #10939

    Üyelik
    09 Kasım 2015
    Kusura bakma abi sınavlarım başladığı icin arıyamadm seni sonradan verdiğin bilgiler için cok teşekkür ederim Bu gidişle hero Thriller alacağım gibi görünüyor

  20. #10940
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Sımdıden hayırlı olsun


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler