Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #8621

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    tokat
    Motosikleti
    mondial 250 mct
    bi kaç şikayetm daha vr arkadşlr motorda gazı kestiğimde ses geliyyodu formda genelde zincirin cevşemiş olabileceğini sölemştinz bgn servise gtrdm adam zincir gevşek deyl bişey yk dedi uğrşmadı acaba başka bi sorn mu vr .

    bide İkincil hava filtresi lazım resmini yüklerdm ama nsl ykleneceğini bulamadm. yedek parça sayfasında motor parçalarının içinde 8 numaralı parça arkadşlr bulunduğunz yerdeki servislere falan gittiğinizde aklınıza gelrse sorabilirmisiniz vrsa oralardan getirttirebilirm.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #8622
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    play 06 kardeşim telefonum 507 349 61 93 lazım olduğunda arayabilirsin. sis farınızı sabitlemeniz için vidali kelepçelerden alabilirsin ben aldığımda kutusundan çıkmıştı ama sende eksik nedense.
    Hizliupload.com bahsettiğim kelepçe bu.
    kdiner kardeşim eğer her iki çıkış eşit ısınmıyor birisi soğuk diğeri sıcaklıyorsa bu silindirlerden birisi zayıf çalışıyor demektir. Yakıt hava karışımına önce bakılması lazım mct ve ramzeylerin çoğunda bu sorun var genelde sağ kısım soğuk kalıyor sen bir bak bakalım eğer öyleyse ararsın konuşuruz.

  3. #8623

    Üyelik
    19 Mayıs 2011
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    MCT 250
    Alıntı semih26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benim dikkatimi çeken bir şey oldu tek başıma sürdügüm zamanlar gaza biraz yüklendigimde zincirden geldini tahmin ettigim catır cutur ses geliyor ama artcı alayım arkama hiç ses cıkartmıo sizce zincir mi bol


    semih o ses benim motorumdanda gelıyordu ve cok canımı sıkıyordu saolsun fotromdakı arkdaşlar yardımcı oldu ses zincirden gelıyormus zinciri gerdirince hem ses yok oldu hemde motorun çekişi acayip derecede değişti

  4. #8624

    Üyelik
    19 Mayıs 2011
    Şehir
    Kuşadası-Aydın
    Motosikleti
    Mondial MCT250 ve Mondial MT 125
    Alıntı password48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaşlar iki gündür bi sorunum var sigorta atıyordu grenaj kapağı ön tarafa giden kabloları kesiyormuş onları bantladım sorun kalmadı. bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşların kabloları kontrol etmesini tavsiye ederim

    Gelelim sorunuma şimdi de sigorta kablolarında temassızlık var elimle oynayınca gelip gidiyor ve dünden beri marşa basıyorum tık tık ses geliyor. forumda baktım bu sorunu yaşayan bi arkadaş olmuş. bi arkadaş MARŞ RUBLESİ inde sorun olabilir demiş. iki tane girişi olan akünün yan tarafında kalan sigortanında kablosunun çıktığı parça nedir arkadaşlar.

    tamir olur mu bu parça yoksa adını öğreneyim sipariş verecem.
    Kardeş şuna RUBLE demeyin lütfen. Onun adı RÖLE'dir...Ruble ise Rusyanın para birimidir. Selamlar.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:42 ----------

    Alıntı Asi_78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar arkadaşlar. motorum için arka 31 t dişli takmak istiyorum ama aramama rağmen bulamadım. havale türü yada elinde olan arkadaşım olupta satmak isterse bana bildirirse sevinirim. yada bir online alışverşi olan bir site bilen warsa yardımcı olan olursa teşekkür ederim...
    Merhaba..Aydın/SÖKE de .Motorcu Rıdvanda 31 diş ...arka dişli var. Daha dün gördüm. Fiyatı da sanırım 20 Tl den de ucuz du. Telefonu...0256 518 8579.Kolay gelsin.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:51 ----------

    Alıntı Beycivan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba. Ben Özgür Süzen. Bu foruma üye olan Beycivan Süzen in kardeşiyim. Sevgili ağabeyim 21 mart 2011 günü saat 23:22 de geçirdiği kalp krizi sonunu hayatını kaybetmiştir. Ben ailesi bu acı kaybın taze üzüntüsünü yaşamaktayız. Kendisi bir gün önce bana bu foruma girmemi ve hasta olduğunu yazmamı istemişti çünkü üyelerin merak edebileceğini söylemişti ancak kısmet onun vefatını yazmak olucakmış. Sizlere son olarak selamlarını ve saygılarını iletmiş bu zamana dek arayıp soran mesaj atan kardeşlerimize selamlar iletmişti. Ancak ben zaman bulup yazamamıştım. Abim hayatı boyunca çok çalışmıştı. Motorsikllet onun aşkıydı. Bekar evinde motorunu odasına kadar sokar ona bakarak uyurdu. Motoru onun herşeyiydi. Her gün sayısız telefon ve mesajla abime ulaşıp yardım isteyenlere yardımcı olmaya çalışırdı. Şimdi ilk ve"son kez abimin sifresiyle giriyorum hepinize saygılar sunarım.haklarınızı helal edin arkadaşlar.
    Bütün ailenize başsağlığı dilerim. Kaybınıza gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. İyi bir insandı.Allahtan bütün arkadaşlarımız adına sizlere sabır merhuma da rahmet dileriz.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------

    Aydın/SÖKE de Motorcu Rıdvan da var :tel.0256 518 8579.

  5. #8625
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    BUNAKKAPTAN kardeşim kasıtlı yaptın şimdi bunu yaşıyorum geçti bitti hepsi artık burdayım dostum daha bir üstte yorumum var.

  6. #8626

    Üyelik
    25 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    QM250
    Hepinize merhaba arkadaşlar;
    Ben ankara'dan said, geçtiğimiz hafta ilk motorum olan QM250 aldım. Buradada gerçekten çok güncel ve zengin bir paylaşım yapıyorsunuz elimden geldiğimce okudum ve paylaşımlarınızdan yararlanmak, katabileceğim birşeyler varsa bende katmak isterim. Ve hemen ilk sorumu sorayım (:

    Henüz motoru alalı 103km yol yapmama rağmen ve motoru aldığımda -çok az benzin vardı depoda belki hiç yoktu- 20 liralık benzin aldım ve şuan benzin ibresi E nin üzerinde. sizin yakıt sarfiyatınız nedir benimle paylaşırmısınız?

    Motorum 2007 model 2010 haziran trafiğe çıkışlı 2700km şuan.

    herhangi bir ayarı eksik olabilirmi? yada yapabileceğim birşeyler varmı?

    Teşekkürler

  7. #8627

    Üyelik
    19 Mayıs 2011
    Şehir
    Kuşadası-Aydın
    Motosikleti
    Mondial MCT250 ve Mondial MT 125
    Kaç kuruş yakar diye sormak yanlıştır. Kilometrede daha doğrusu 100 Kilometrede kaç LİTRE yakar diye sorarsanız daha doğru olur.Benzin fiyatları her gün değiştiği için kaç kuruş yakar sorusu doğru değildir.Şahir içi ORTALAMA 4 litre..şehir dışı 3 veya 3.5 litre yakıyorsa fena değildir.

  8. #8628

    Üyelik
    25 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    QM250
    teşekkür ederim 250likleri karıştırıp buraya yazmışım (: diğer topicte sorumu yeniledim.

  9. #8629

    Üyelik
    19 Mayıs 2011
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    MCT 250
    Alıntı bunakkaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş şuna ruble demeyin lütfen. Onun adı röle'dir...ruble ise rusyanın para birimidir. Selamlar.

    [sıze=1]---------- mesaj ekleme zamanı: 19:51 ---------- ilk mesajı ekleme zamanı 19:42 ----------[/sıze]


    merhaba..aydın/söke de .motorcu rıdvanda 31 diş ...arka dişli var. Daha dün gördüm. Fiyatı da sanırım 20 tl den de ucuz du. Telefonu...0256 518 8579.kolay gelsin.

    [sıze=1]---------- mesaj ekleme zamanı: 20:05 ---------- ilk mesajı ekleme zamanı 19:51 ----------[/sıze]


    bütün ailenize başsağlığı dilerim. Kaybınıza gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Iyi bir insandı.allahtan bütün arkadaşlarımız adına sizlere sabır merhuma da rahmet dileriz.

    [sıze=1]---------- mesaj ekleme zamanı: 20:23 ---------- ilk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------[/sıze]

    aydın/söke de motorcu rıdvan da var :tel.0256 518 8579.





    agbini tanımıyorum kardeşım ama duymustum adını allah rahmet eylesın mekanı cennet olsun ve allah sızlere çok sabır versın

  10. #8630

    Üyelik
    19 Mayıs 2011
    Şehir
    Kuşadası-Aydın
    Motosikleti
    Mondial MCT250 ve Mondial MT 125
    Ortalama 30 Km olması lazım.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 22:50 ----------

    Merhaba,
    Link verdiğiniz zorlu.org sitesinde bahsettiğiniz PDF dosyasını bulamadım. Link'e tıklayınca PDF dosyası hariç tekne ile ilgili bir sürü bilgi var ama bahsettiğiniz Zip dosyası yok. Veya ben bunadım ??Lütfen o dosyayı mail adresime yollarsanız bu eski ( halen.!) denizciye çok büyük bir iyilikte bulunmuş olacaksınız. Teşekkürlerimle.
    Ertuğrul Özkan
    bunakkaptan@gmail.com

  11. #8631
    sefademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2011
    Şehir
    beylikdüzü
    Motosikleti
    250 mct
    arkadaşlar mrb motorumun eksozlarından birinin sıcak birinin ise ondan daha düşük sıcaklığında üflediğini bende fark ettim eşit değil ve bende kesilme yapıyor sağ daki piston bunu anladım ustasına götürücem adam bir hafta sonra yoğunum diyor artık deliricem çözümü varsa kendim yapıcam beycivan karbüratörü tinerin içine attığını söylemişti 1 gün bekleyince kendine geldi demişti düşünüyorum acaba bendemi yapsam çözün olucaksa yapıcam ama olmicaksada uğraşmak istemiyorum çünkü karbüratörü sökmek çok zor diyelim ki söktüm her hangi bir yerini temizlemem lazımmı yada daha farklı karbüratör sökme yöntemi varmı manifoldları ısırttırarak sökmüştüm daha önce bu da doğru değil zırt pırt ama dyorum ya motor kesiliyor 80 i görünce az dinlendiriyosun kendine geliyor ilginç bir olay özelliklede yokuşlarda ve sanki sağ tarafın buji bozmaya başladı gibi hissetmeye başladım 2 kez değiştim bakıyosun bujinin ucu temiz hafif kırmızı gibi gaza asıldığındada soldaki egsozdan verimli siyah duman çıkıyo sağdakinde beyaz ve az duman çıkıyo bu neye işaret acaba ....

  12. #8632

    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    karabuk safranbolu
    Motosikleti
    mondıal 250mct
    arkadaslar ben 32T dişli aldım fakat ole ahım şahım abartılcak bı hıza ulasmıyo motor sadece rahatlıyo bıde cekış tamamen düsüyo aklınızda bulunsun alacaksanız hız yapmıyo sadece motoru rahatlatıyo ...

  13. #8633
    mototor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    NC 750 X
    beycivan abi hala bas sagligi mesajlari geliyor =)

    bu arada benim de bir sorunum var; arka fren balatasini yeni degistirdim sayilir, son zamanlarda frene basinca 'viciv viciv' gibi rahatsiz edici bi ses geliyor. sebebi ne olabilir?

  14. #8634

    Üyelik
    06 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    250 Mct
    250 mct için koruma demiri ve sis farı arıyorum... arkadaşlar kullanan varsa yardımcı olabilir mi? (memnuniyet açısından) birde nereden temin edebilirim? Teşekkürler....SAYGILARIMLA!!!

  15. #8635
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    motoror kardeşim genelde fren balatası yeniyse balatalar içeride kampanasına sürtüyordur. yada fren gergisi sıkılı kalmştır sen freni tamamen boşalt arka tekeri elinle çevir bakalım ses varmı eğer ses yoksa pedalın sertliğini alıcak şekilde sıkıp bırak.sonra balataların takıldığı kapağın somunu var onuda kontrol et gevşek yada yerinde olmayabilir.
    pala333 motora ben rialli.comdan sis farımı ve koruma demirimi almıştım. biraz işçilikle koruma demirini uydurmuştum kanuni seyhan 150 lerin demiri ve kn 150 lerin demiri uyabiliyor. sefademir arkadaşım senin silindirler dengesiz çalışıyorlar bu nedenle sık sık buji yakarsın. 2x125 cc silindirli bir motor bu. Şimdi sen karbüratörü motorcuya değil sanayide karbüratörcüye götür temizlet onlar bilir işini zaten.ben kendim yapıyordum. ateşleme bobinlerinin yerini dğeiştir bujilerin yerini değiştir bakalım durum ne.ama eğer hava yakıt ayarın kaçtıysa yine düzensiz çalışır.önce karbüratörcü sonra bobinler ve buji. karbüratörcüye deki abi hava ayarını 3 tur üzerinden ayarlarmısın? şimdi sen istersen onu açma dediğimi dinle sanayide karbüratörcülere götür başında bekle al tak sökmesi takması azcık uğraştır ama başka türlü öğrenemezsin kardeşim. sonucu buraya yaz bakalım.

  16. #8636

    Üyelik
    20 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    250 COMET
    Selam arkadaşlar.Bugün bende ilk sahibinden 7000km de bir MCT satın aldım.Henüz 200mt filan kullandım.Vitesli tecrübem çokaz.Bakalım beni neler bekliyor..

  17. #8637

    Üyelik
    11 Eylül 2010
    Şehir
    sinop
    Motosikleti
    KANUNİ MZ 251/2001
    slm arkadaşlar bi arkadaşımn kırmızı 250 mct si var depoyu boyatcakmış ama boya numarasını bulamadı bilgisi oln var mı..

  18. #8638
    sefademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2011
    Şehir
    beylikdüzü
    Motosikleti
    250 mct
    Alıntı yavuzcuhadar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar.Bugün bende ilk sahibinden 7000km de bir MCT satın aldım.Henüz 200mt filan kullandım.Vitesli tecrübem çokaz.Bakalım beni neler bekliyor..
    aramıza hoş geldin kardeşim

  19. #8639
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    yavuzcuhadar motorun hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim merak etme sende forumdaki herkes gibi her geçen gün yeni birşeyler öğrenip motorun hakkında her türlü bilgi ve beceriye sahip olucaksın.ronin57 kardeşim eğer boyacıya götürücekse boyacılar bilgisayardan boya kodunu buluyor bir parça koparıp götürsün bakarlar koduna. eğer seyyar bir boyacıysa bence sanayiden baktırsın derim kataloğunda ben kodunu göremedim.saygılar birde bir kardeşim beni silindirlerden birisi soğuk kalıyor ne yapmam lazım diye aramıştı. haber alamadım bu karbüratör arızasıdır bu motorun CVK kodlu kawasaki vn serilerinde kullanılan bir karbüratörü vardır ve 125ccx2 adet olarak yanyana dururlar.Her ikisinin hava ve yakıt ayarı ayrı ayrıdır o nedenle senkron ayarı olmadan ayarı mümkün değildir.yakıt ve ahava her iki silindire eşit girmiyorsa bir taraf atıl kalıcak ve diğer silindirin üzerine + bir yük binecektir. sabah motoru çalıştırdığınızda her iki eksozunda sıcaklığı eşit artmalı ve eksoz üflemelidir.genelde 250 cc çift silindir çin motorlarında sağ silindir ilk arızasını sık sık buji yakmasıyla verir.şimdilik iyi günler

  20. #8640
    fatih383838 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2010
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    hero puch :D
    abi bizim motora hangi debrej balataları olur. şu an ustünde honda nın balatası takılıymış benden iki onceki sahibinden ogrendim.. daha yumşak olması için hondanınkini taktırmış gerçekten baska mct ye bimdim yarım saat elim agrıdı


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler