Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #6381

    Üyelik
    04 Eylül 2009
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    250 MCT
    Öncelikle ilginiz için çok teşükkür ederim ilk motorum olacak ama bugün okadar tiksindim ki ileride bu servisle muatap olacağımdan bi ara sinirle vazgeçmişim ev arkadaşım ikna etti tabi size anlatamadığım bir iki detay daha var neyse bu hayal kırıklığının üzerine bana koruma demiri bulup gönderebilecek arkadaş ilaç gibi gelir benden aldığı hayır duasıyla cennet yolunu yarılar. Bu cumaya kadar bana ulaştırabilecek varsa çok çok sevinirim. Ne tarz bir koruma demiri olacağı konusunda da en ufak bir fikrim yok çünkü motor hakkında en ufak bir fikrim ve tecrübem yok.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #6382
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    12 Eylül 2009
    beyler lastik isteyen arkadaşlar var biz irc bölge bayisiyiz. http://www.turkmopet.com/ bu adresten bakabilirsiniz. türküyenin heryerine gönderebiliriz. mct arka için 130/90 15 nr 25 suyollu tubeless lastiklerimiz mevcut. mesai saatleri içinde 05382005208 no dan irtibat kurabilirsiniz !

  3. #6383
    ahmetgk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Virago XV535
    Alıntı mahoretti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Koruma demiri hakkında ufak bir tavsiyem olsun. Vites değiştirme özelliklede yükseltme anında ayağımı pedalın altına soktuğumda, parmak uçlarım demire takılıyor. SIKINTI. 3 parçalı benim koruma demiri. Belirteyim dedim. Biraz mesafe olması iyi olurdu.
    Aynı dertten bir arkadaşımda da var.alt sıradaki demirleri kestirdik ama estetik bozuldu.Benim motordaki ve bir Ramzey bayisinde gördüğümüz koruma demirleri şekil olarak uygun ama yenisini bulamadık.Bugün İstanbul'da Eminönü'nde baktım ancak orada da bu şekilde bulamadım.Bulan olursa haberleşelim.(Siyah olanda pek güzel yaw )


  4. #6384

    Üyelik
    20 Şubat 2010
    Şehir
    istanbul - okmeydanı
    Motosikleti
    mct 250
    arkadaşlar ben farkettimki deli gibi benzin yakıyor benim motorum, 30 tl lık benzin ile 150-200 km ancak yapabiliyorum - 10 tllık benzini 50-60 km de yakıyor demek oluyor, şehiriçinde kullanıyor olsam da bence başka bir sorun var. sizin benzin kullanım durumunuz nedir, muhtemelen benden daha makuldür - bu durumu düzeltmek için neye baktırmam gerek ya da motorun ne tarafı bozulmuş olabilir ?

  5. #6385
    mahoretti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Şehir
    İzmir BORNOVA
    Motosikleti
    o şimdi YAYA...
    Alıntı xzxz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben farkettimki deli gibi benzin yakıyor benim motorum, 30 tl lık benzin ile 150-200 km ancak yapabiliyorum - 10 tllık benzini 50-60 km de yakıyor demek oluyor, şehiriçinde kullanıyor olsam da bence başka bir sorun var. sizin benzin kullanım durumunuz nedir, muhtemelen benden daha makuldür - bu durumu düzeltmek için neye baktırmam gerek ya da motorun ne tarafı bozulmuş olabilir ?
    Kardeş... Şimdi ilk önce bence bir sarfiyat hesapla... 150km ile 200km arasında takdir edersinki 50KM var... Şimdi 30TL ile 150 mi 200 mü?

    Bence fulle makinayı. En az 100 km yol yap. Sonra tekrar fulle... Kaç litre benzin aldığını ve kaç para verdiğini yaz ki, bir yorumda bulunalım.

    Benzin Litre fiyatı hergün değişen ülkemde, litre üstünden hesaplama yapmak daha iyi sonuç verecektir. Yoksa hergün artıyor sarfiyat

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:04 ----------

    Ayrıca, 30TL >> 3,77 litre fiyatından 7,95litre benzin yapar ki ;
    100km de 3.52 litre benzin yakan benim motor 226KM yol yapar anlamındadır. 3,52litre/100km bizim motorlar için gayet İYİ.... Seninki "EĞER 200KM" yapıyorsa 3,975litre/100km ye tekabül eder.

    4 litrenin altı güzel. Sarfiyata etki edenler ise YÜKSEK DEVİR, HAVA AYARI, KARBÜRATÖR AYARI, LASTİK HAVALARI ile ilgilidir. Yağ, Senin ağırlığın, yokuşlar, frenler, ani gazlamalar da yan etkilerdir.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:13 ----------

    ahmetgk
    Kırmızı ile siyahın koruma demirleri farklı... Ama siyahınkiler çok güzel parlıyor...

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------

    Yokmu MCT kullanım kitapçığı bir yiğitte yahu...... Mail atsa yada link verse sevabına.... Elimde olsun istiyorum bir tane....

    mahmutsuner@windowslive.com
    DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir

  6. #6386
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    Gebze\Kocaeli
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    @mahoretti mondialden iste onu bence. PDF olarak kimsede olmadığını biliyorum. Benimkini bulursam yollarım ben ama kimbilir nerdedir
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

  7. #6387

    Üyelik
    18 Şubat 2010
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    , yamaha ybr125 (2005) di, Bajaj 125ST (2015) oldu
    Benim koruma demirim orjinal mondialin ki yukardeki resimde siyah olandaki dun sadece dönemedim yağıma düşürdüm (U dönerken) o zaman koruma demiri işe yaradı ayağım az acıdı ama motor cizilmedi çok sükür ki organik bir canılıyım ve iyileyior yumusak doku zedelenmesi.

    Ben takma dahil (ki takması basit) 50 tl verdim kalınlığı da gayet iyii.Ben anlamıyorum bu nasıl iş otomotiv dunyasında "orjinal" parça iyidir. ama bu motorda orjinal parça kelimesi neden iyi bir sey değil gibi oluyor.

  8. #6388

    Üyelik
    26 Nisan 2010
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    Yok daha :(
    merhaba arkadaşlar,
    bi kaç gündür bu başlık altında yazılanları okumaya çalışıyorum. bitiremedim hala. nakit para gerektirdiği için ikinci el bir motosiklet alamıyorum o yüzden mct 250'de karar kıldım (sanırım ).

    1. ben motosiklet kullanmayı bilmiyorum. bisiklet kullanırım ama motosiklet sadece bi sefer sürdüm o da bi scooter idi (iki sefer düşmeyi başardım onda da ) Honda'nın kursuna gideceğim 10 gün kadar sonra. Sizce bu motosiklet ile başlamak uygun mudur?

    2. etrafımda motosiklet kullanan kimse yok, kayseri'deki arkadaşlardan bu konuda destek bekliyorum. kayseride nerden alacağız, alırken neye dikkat edeceğiz, hangi servise götüreceğiz.

    3. korumaya çok önem veriyorum, gerekirse motosiklete verilen paradan daha fazlasını bu iş için harcamak lazım bence. şu robocop benzeri bir koruma yeleği var kullanan oldu mu? onu mu almak lazım yoksa parça parça bel sırt dirsek vs vs mi almak lazım?

    4. benim chopper istememin sebebi, belimde fıtık olması. görebildiğim kadarı ile bi tek bu modellerde dik oturulabiliyor. tercihim doğru mu? ne dersiniz?

    kurs sonrası bisikletimi satıp bir mct 250m alarak ben de aranıza katılacağım inşallah (bi de ehliyet almak gerekcek tabii ).

    güvenli ve keyifli sürüşler

  9. #6389

    Üyelik
    18 Şubat 2010
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    , yamaha ybr125 (2005) di, Bajaj 125ST (2015) oldu
    Bel fıtıgın varsa bellik ile kullanırsin sorun olmaz arkaya yatar pozisyonda oturuyoruz dolayısı ile biraz bel ağrısı yapar (normal kişi de de yapıyor) Kimden alırsın Ünlü motor var almer otelin orada Mondail bayisi oradan alabilirsin güvenilir bir yer keza giyim alişverişi içinde orası uygun genelde ilk motor olarak YBR 125 öneriyorlar (zaten dun motorcularla toplaştık 1000cc motorlular bile ybr ybr diyo ne motormus yaw)
    sürüş için eğitim almakta yarar var yoksa benim gibi düşe kalka öğrenir o parayı da kazalarda harcarsın iki bucuk yıl oldu dun dönemedim ayağıma düşürdüm motor amaan aman bıktım kendimden

  10. #6390

    Üyelik
    26 Nisan 2010
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    Yok daha :(
    geçmiş olsun, allah beterinden korusun.
    ben parça parça koruma almak yerine, o bahsettiğim robocop türü korumadan almayı düşünüyordum hem korunmadık yer bırakmıyor hem de bi seferde bütün korumaları takıyorsun diye. ama fıtığa faydası varsa tabii bellikten almak lazım bitane.

  11. #6391
    StyLeOscaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Herkese merhaba;

    Bende sabahtan beri bu motorumun plakası için bekliyorum daha doğrusu arkadaşla bekliyorduk bayide.
    Bu yeni kanun değişim olayı baya bir etkilemişki işlemler çok yavaş ilerliyor pazartesi vermiştik evrakları yani noterden vekalet falan bu plaka ve ruhsat için, neyse 1 saat önce emniyete gittik plakalar çıkmışmı diye, gittiğimde iğne atsan yere düşmez derecede tıklım tıklımdı içerisi. Benim plaka çıkmış ama bu muameleci söylememiş bizim satıcı bayiye,yanımda aradık bir güzel fırçaladık.

    Kötü olan bir gelişmede bizim arkadaşın plaka ruhsat işlemlerinin çıkamamasıydı sebebini sorduk ve bize söylenen ise bu motorun şase numarasını yanlış girmiş bu akıllı memurlar ondan işlemler yürümüyor malum buna çok üzüldük arkadaşla :( kaç gün bekliyeceğiz kimbilir..

    Yarın büyük olasılıkla ben motorumla trafiğe çıkabileceğim ama o kadar mutsuzumki bu arkadaşımın durumuna baya bir hayal kırıklığı uğradım sizlerle de paylaşmak istedim...

    Uzun lafın kısası bizim memlekette bir kanun değiştiğinde heryer arap saçına dönüyor, moral denilen birşey bırakmıyorlar :(

    biraz uzun oldu kusuruma bakmayın paylaşayım dedim. . .

    Herkese Saygılar. . .

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:55 ----------

    Alıntı hdayi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar,
    bi kaç gündür bu başlık altında yazılanları okumaya çalışıyorum. bitiremedim hala. nakit para gerektirdiği için ikinci el bir motosiklet alamıyorum o yüzden mct 250'de karar kıldım (sanırım ).

    1. ben motosiklet kullanmayı bilmiyorum. bisiklet kullanırım ama motosiklet sadece bi sefer sürdüm o da bi scooter idi (iki sefer düşmeyi başardım onda da ) Honda'nın kursuna gideceğim 10 gün kadar sonra. Sizce bu motosiklet ile başlamak uygun mudur?

    2. etrafımda motosiklet kullanan kimse yok, kayseri'deki arkadaşlardan bu konuda destek bekliyorum. kayseride nerden alacağız, alırken neye dikkat edeceğiz, hangi servise götüreceğiz.

    3. korumaya çok önem veriyorum, gerekirse motosiklete verilen paradan daha fazlasını bu iş için harcamak lazım bence. şu robocop benzeri bir koruma yeleği var kullanan oldu mu? onu mu almak lazım yoksa parça parça bel sırt dirsek vs vs mi almak lazım?

    4. benim chopper istememin sebebi, belimde fıtık olması. görebildiğim kadarı ile bi tek bu modellerde dik oturulabiliyor. tercihim doğru mu? ne dersiniz?

    kurs sonrası bisikletimi satıp bir mct 250m alarak ben de aranıza katılacağım inşallah (bi de ehliyet almak gerekcek tabii ).

    güvenli ve keyifli sürüşler
    Merhaba Öncelikle;

    sorduğun her soruna cevap veremesemde birkaç şey söylemek istiyorum bende

    -Başlangıç olarak gayet uygun bir motordur, hem servis ağı hemde yedek parça olarak sıkıntı çekmemen açısından güzel bir tercih...

    -korumaya önem vermen güzel birşey sonuçta kendi can güvenliğin söz konusu, ama alırkende fiyatları araştır ve öyle al derim nitekim heryer aynı malı aynı fiyatlara satmayabiliyor,
    Ben robocop olmasada hudson'un korumalı deri montunu almıştım 1-2 hafta önce gayette memnunum, tabi sen deri severmisin orasını bilmiyorum sadece bilgi için söylemek istedim. Kask Olarakta LS2 nin yarım kaskını almıştım geçen sene ondan da gayet memnunum hem malum havalar ısınıyor tam kask alman normalde çok daha güvenli ama sıcağında etkisiyle o kaskın içinde durman biraz zor olabilir. Eğer artçı da genelde olacaksa 1 tane tam ve 1 tane yarım almanı tavsiye edebilirim.

    Dediğin gibi de ehliyet olayını aksatma, en kısa sürede al derim

    Şimdiden hayırlı olması dileğimle, Sağlıcakla . . .
    Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..

    Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F

  12. #6392

    Üyelik
    18 Şubat 2010
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    , yamaha ybr125 (2005) di, Bajaj 125ST (2015) oldu
    Aslında kanun değişmesi ile alakalı değill sorun sorun biraz daha teknik sistemler yogunluğa dayanamıyor test sırasında vermeyen hatalar veriyor sistemci iyiyse nispeten kısa sürede halloluyor ama sorun büyük veya sistemci kötü ise malesef iş içinden cıkılmaz bir hal alıyor. Emniyetin serverleri ile akalalı aslında bu sorun yakında ya donanımsal ya da yazılımsal iyileştirme yaparlar sorun kalkar.

  13. #6393
    StyLeOscaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    umarım dediğin gibi kısa sürede sistem otururda motor alacak arkadaşlar hevesi kursağında kalmadan hallolur, nitekim ne kadar fazla bekledikçe ister istemez insan üzülüyor ve soğuyor biraz :(
    Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..

    Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F

  14. #6394

    Üyelik
    26 Nisan 2010
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    Yok daha :(
    Alıntı StyLeOscaR adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    -Başlangıç olarak gayet uygun bir motordur, hem servis ağı hemde yedek parça olarak sıkıntı çekmemen açısından güzel bir tercih...

    -korumaya önem vermen güzel birşey sonuçta kendi can güvenliğin söz konusu, ama alırkende fiyatları araştır ve öyle al derim nitekim heryer aynı malı aynı fiyatlara satmayabiliyor,
    Ben robocop olmasada hudson'un korumalı deri montunu almıştım 1-2 hafta önce gayette memnunum, tabi sen deri severmisin orasını bilmiyorum sadece bilgi için söylemek istedim. Kask Olarakta LS2 nin yarım kaskını almıştım geçen sene ondan da gayet memnunum hem malum havalar ısınıyor tam kask alman normalde çok daha güvenli ama sıcağında etkisiyle o kaskın içinde durman biraz zor olabilir. Eğer artçı da genelde olacaksa 1 tane tam ve 1 tane yarım almanı tavsiye edebilirim.

    Dediğin gibi de ehliyet olayını aksatma, en kısa sürede al derim

    Şimdiden hayırlı olması dileğimle, Sağlıcakla . . .
    Servis ağı yaygın ama servislerden genelde şikayet var maalesef. Ancak bu paraya, hatta bunun biraz fazlasına da bundan daha iyi alınabilecek bir motor ben bulamadım. Kötü de olsa kayseri de bi servisi olması lazım ki bunun iki tane var. Kanuni'ye baktım bir tane bayi ve servis var aynı yer, onun da bayiliği iptal edilmiş ama kanuni'nin sitesinde adam hala var nasıl işse

    kask olarak ben çeneden açılan bi kask almayı düşünüyorum, kendinden güneş vizörü de olan bişey bakacağım artık. henüz vakit var diyorum.

    artçı almaya hiç niyetim yok. kendi sorumluluğum bana yeter diye düşünüyorum. ama biraz öğrendikten sonra belki fikrim değişir bilemiyorum.

  15. #6395

    Üyelik
    19 Ekim 2009
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Hyosung gt250 R
    Alıntı xzxz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben farkettimki deli gibi benzin yakıyor benim motorum, 30 tl lık benzin ile 150-200 km ancak yapabiliyorum - 10 tllık benzini 50-60 km de yakıyor demek oluyor, şehiriçinde kullanıyor olsam da bence başka bir sorun var. sizin benzin kullanım durumunuz nedir, muhtemelen benden daha makuldür - bu durumu düzeltmek için neye baktırmam gerek ya da motorun ne tarafı bozulmuş olabilir ?
    benim motor daha rodajı tamamlamadı yani 1.000 km altında , 35 liraya 180 km gidiyor (ışık yakıyor) . elbette yüksek devir kullanmıyorum ... bakalım düşecek ileride diyorlar . eski motorum daha az yakıyordu .

  16. #6396

    Üyelik
    18 Şubat 2010
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    , yamaha ybr125 (2005) di, Bajaj 125ST (2015) oldu
    Sadece carpmaları hesaba kadatar bir koruma alma derim cünki insana zararı tek o vermiyor asfalt yanığı diye iğrenc bir sey var

    http://www.motosiklet.net/forum/mark...-yardim-2.html

    da bir iki resmi var çok kötü birsey alacağın sey seni sürtünmenin ısısından da korusun kayseiride nsanlar cok saçma sapan araç kullanıyor hiçe sayıyorlar fln koruma demirini daha motorun sutune binmedne taktır eldiven pantolon mont iyisinden kask (AGV veya caberg tavsiye ederim) ve paran kalırsa ayakkabı al derim (ayagıma motoru düşürünce ayakkabının değererini anladım) ve karbonlu eldiven. yazın rehavetine kapılıp aman takmamazlık etme hiç sakası yok hemşerim.

  17. #6397
    StyLeOscaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    heheh bende kışa doğru o dediğin kasktan alıcam, sen istemezsin diye düşünerekten yazmadım :D valla ben çok bayılıyorum o çeneden açılanlara...
    Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..

    Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F

  18. #6398

    Üyelik
    11 Nisan 2006
    Şehir
    av.istanbul
    Motosikleti
    MCT 250
    arkadaşlar forumda amortisör ayarlarıyla ilgili hiç bir şey bulamadım,ayarını maksimum noktaya getirmem lazım...bunun özel bir anahtarı var mı nasıl yaparız..uzun yolda rüzgar resmen ön tekeri sağlı sollu tokatlıyor..

  19. #6399

    Üyelik
    04 Eylül 2009
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    250 MCT
    arkadaşlar koruma demiri bulacak cengaver çıkmayacakmı haftasonuna kadar elimde olması şart :(

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:24 ----------

    Bir önceki mesajda motorumu aldığım yerin bana nasıl bir mualamele yaptığını anlatmıştım şimdi de bana gel al motorunu kardeşim ben hergün içeri dışarı taşımak zorundamıyım diye resmen AZARLIYOR bende biran önce almak istiyorum ama dediğim gibi çok acemiyim ve en ufak bir düşmede koruma demiri olmadan haşat olacak motorum o yüzden lütfen çaresizliğimi belki sizde yaşamışsınızdır kendinizi benim yerime koyun ve yardımcı olmaya çalışın lütfen.

  20. #6400

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    ihtiyacın olan arka koruma demiriyse verebilirim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler