Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #181
    choppersile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2005
    Şehir
    Şile/İSTANBUL
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Alıntı Tagalar adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar merhaba,

    Bende bir MCT 250 sahibiyim. Epeydir foruma bakmıyordum. Bu başlığın açılması çok iyi olmuş. Merak etmeyin 6 kişi değilsiniz.

    Benim motosikletin çalışmama problemi var. Motor soğukken ilk çalıştırmada çok zor çalışıyor hatta çalışmıyor. (Çalıştırma şeklim jikle çekili halde gaz vermeden marşa basma şeklinde) Motor çalışmamakta o kadar direniyorki marşa basmaktan akü bitiyor. Birkaç defa yiterek çalıştırmak zorunda kaldım. Hatta bi keresinde akü bitti, yiteleyerek de çalışmadı, servisi çağırmak zorunda kaldım. Buji değişimi sonrası çalıştı ama problem hala devam ediyor. Motor çalışsa bile gaz verdiğinizde hemen stop ediyor. Onun için jikle çekili halde motor iyice ısınıncaya kadar (15-20dk.) beklemek zorunda kalıyorum. (Motor biraz ısındıktan sonra boğulmasın diye jikleyi kapatıyorum.) Serviste depo+karbüratör temizliği, subap ayarları, karbüratör ayarı, hava filtresi temizliği vs. hepsi yapıldı ancak sorun hala devam ediyor. Çözümü hakkında bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü oldukça can sıkıcı bir durum. :(

    ...
    Tagalar hoşgeldin.Hakkaten durumun çok can sıkıcı.Kendi tecrübelerim doğrultusunda yap diyebileceğim şeyleri zaten yapıyorsun...Kullandığın benzinde problem olabilirmi acaba...Sıkıntı depodaki hep aynı benzinlemi oluyor yoksa farklı benzin alımlarındada oldumu...Bide aklıma benzin musluğu geldi musluğun konumu doğru dimi...
    ŞAMPİYON FENERBAHÇE...MONDİAL 150 ZAT...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #182
    metemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2005
    Şehir
    BEYLİKDÜZÜ/İST
    Motosikleti
    MONDİ 250 MCT
    abi, patlama için gerekli benzin yanma odasına ya çok az gidiyor yada karbüratör kesinlikle arızalı test etmek lazım
    ...tın tın giderim abi....

  3. #183
    Journeyman_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    BMW F650
    Alıntı Tagalar adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar merhaba,

    Bende bir MCT 250 sahibiyim. Epeydir foruma bakmıyordum. Bu başlığın açılması çok iyi olmuş. Merak etmeyin 6 kişi değilsiniz.

    - Motoru aldığınızda takım çantasından hangi parçalar çıkıyor. Benden sadece 2 adet açık anahtar ve düz ve yıldız olabilen çift taraflı tornavida çıktı. Buji anahtarının çıkmaması bence normal değil. Bi yerlerde yedek buji verildiğini bile okumuştum. (Motosikleti 2005'in 7. ayında aldım.)

    Hepinize kazasız sürüşler diliyorum...
    Dostum, selam...

    Motorunla beraber epey bir malzeme alman lazım idi...

    1. Tam avadanlık ( tam hatırlamıyorum bakmam lazım ama; 1 adet alyen, buji anahtarı, 4-5 adet farklı metriklerde ama hepsi bizim makinenin üzerindeki somun ve civatalara uyan ingiliz seti, yıldız+düz tornavida)
    2. Yan bagajları çıkardığımızda takmamız için harici sinyal lambalarımız
    3. Bir kutunun içinde; 2şer adet far, sinyal ampullerimiz, 2 adet de buji....

    Ya bu nasıl bir uygulamadır..muhtemelen motoru ilk toplayan servisin tasarrufunda...ya da satış elemanında...
    Benim aldığım yerdeki arkadaş sağolsun benden çok ilgiliydi ;)
    Daha motoru almadan bana bu malzemelerin tamamını göstermişti...nasıl kullanacağıma kadar...

    Keyifli ve kazasız sürüşler diliyorum..

    Saygılar, sevgiler...

    " Tanrım, iyi bi adam yap beni, yalancılara kandırtma, karşımdakilerin doğru anlamalarını sağla, gerçek sevenlerimi koru ve gözet; sınırlarımı koyma gücü ver sevdiğimde ve kavga ettiğimde..."

  4. #184
    metemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2005
    Şehir
    BEYLİKDÜZÜ/İST
    Motosikleti
    MONDİ 250 MCT
    Alıntı TheTURK adlı üyeden alıntı
    zincir hakkında soran arkadaşlar sorununuz zincirinizin bol olmasından kaynaklanıyo serviste biraz geridirin kendinizde yapabilirsiniz arkada tekerin iki yanında iki tane vida var onları sıkın zincir gerginlesir ama cok solsa arka tekeri sabitleyen vidaların ayarlanması gerekir ki bunu serviste yaptırın allah korusun yalpa falan yapar

    bu servis adını verdiğimiz ciddiyetten uzak insan hayatına önem vermeyen gayri ciddi daha ne diyeyimki tabiiki bütün hepsini aynı kefeye koymuyorum yıllardır servislerden tam bir hizmet aldığımı hatırlamıyorum üşenip zinciri gerdirdiğim zamanlarda işi yapan kişiye dönüp söylemi olmalıydı acaba diye nazikçe uyardığım çok olmuştur


    sözün mzü servislerede pek güven olmuyor inan onlar bazı işleri bizlerden daha kötü yapıyorlar



    ne kadar acı halbuki 2 vide 4 borudan oluşan bu araçlarda bakım ne kadar önemli ama bu bilinç birçok srviste mevcut değil

    bakım yapıyorlar ama bakımdedikleri yağ değiştirmekten ileri gitmiyor
    ...tın tın giderim abi....

  5. #185
    kkhakankk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MONDİAL MCT250
    tagalar bujileri değiştirdiğni söylemişsin ama ne marka buji taktıgın cok önemli bence ngk marka buji kullan bende de aynı sorun vadı şimdi cok rahat calışıyo arkadaşim.

  6. #186
    Tagalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2005
    @choppersile
    Sorun benzin kaynaklı değil, benzindendir belki diyerek farklı yerlerden alıyorum ama sorun aynen devam ediyor. Bir depo 98 oktan bile denedim.

    @metemen
    Karbüratörü komple söküp temizlettim. Karbüratörde sorun yok demişti usta. Ama ben pek anladığını sanmıyorum.

    @Journeyman_35
    Demekki bana avadanlıktaki malzemeler ve bujiler eksik verilmiş. Çantalar çıktığında yerine montaj edilecek olan sinyalleri vs. vermişlerdi.

    @kkhakank
    Buji değişiminde bujilerin ne marka olduğunu hiç kontrol edemedim çünkü motoru itekleyerek çalıştırmak için bayağı bi yorulmuştum ve sinirlerim tepemde idi. Ama sorun bujiden değilmiş gibi geliyor bana çünkü motor ilk bi kaç marşta çalışsa bile en ufak bi gaz vermede hemen stop ediyor. Motor iyice ısındıktan sonra gaz yemede ve çalışmada bi sorun kalmıyor.

  7. #187
    metemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2005
    Şehir
    BEYLİKDÜZÜ/İST
    Motosikleti
    MONDİ 250 MCT
    ben bujileri 1800 km de değiştirdim seçtiğim marka ise B O S C H

    performansımı deneyinde görün

    fiyatımı hiç hatırlamıyorum çünkü kardeşim aldı kaça aldın diyede hiç sormadım
    ...tın tın giderim abi....

  8. #188
    choppersile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2005
    Şehir
    Şile/İSTANBUL
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Tagalar,

    Zengin karışım problem yaratıyor ilk çalıştırmada...Ancak karbüratör bakımı ile bu ayarlanabiliyor...
    Sonuçta olay bujiye bağlanabilir.Bende Bosch buji taktırdıktan sonra problem yaşamıyorum...Buji değiştirmeyi bir daha dene bence...

    Bu arada 2 adet Bosch bujiye 15 YTL ödedim.
    ŞAMPİYON FENERBAHÇE...MONDİAL 150 ZAT...

  9. #189
    Tagalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2005
    Önceki mesajlarda (http://www.motosiklet.net/forum/show...?t=8891&page=3) hakanz arkadaşımızın tavsiye ettiği sevpa servisine dün bir mail gönderip sorunu iletmiştim. Sevpa yetkilileri bugün beni cepten aramışlar, cep telefonumu evde unuttuğum için cevaplayamadım. Maillerimi kontrol ettiğimde mail olarakta cevap yazdıklarını gördüm. Hemen ben aradım. Sn. Ayhan bey ve servis şefi Sn. İsmet beyle görüştüm. Sağolsun İsmet bey olası problemler hakkında bilgi verdi (buji, sentil, karbüratör ayarları vs. kontrol edilmesi gerekiyor). Sorunla daha önce karşılaşmış, keşke İstanbul'da olup yanına gidebilseydim. (Bu arada daha önce belirtmedim sanırım Kilis'te ikamet ediyorum.) Biraz reklam gibi oldu ama şunu hemen belirteyim bu servisteki hiç kimseyi tanımıyorum. Böyle bir servisin olduğunuda hakanz arkadaşımızın mesajı ile öğrendim. Ama sevpa yetkilileri sağolsunlar hiç tanımadıkları halde beni cepten arayıp yardımcı olma nezaketini gösterdiler. Kendilerine burdan (takip ediyorlarsa eğer) bir kez daha teşekkür ediyorum.

    @Journeyman_35
    Rica etsem mototosiklet yanında verilen avadanlık içindeki tüm malzemeleri bi gözden geçirip yazabilir misin. Aldığım yere gidip eksikleri tekrar talep etmeyi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

    Motosikleti aldığımda yanında verilen malzemeler;

    -2 ad. açık anahtar.
    -1 ad. düz ve yıldız olabilen tornavida.
    -2 ad. arka sinyal lambası ve vidaları. (Arka çantalar çıkarıldığında yerine monte etmek için)
    -1 ad. elcek. (Arka çantalar çıkarıldığında yerine monte etmek için)

  10. #190
    hakanz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW F650 CS Scarver
    Alıntı Tagalar adlı üyeden alıntı
    - Önceki mesajlarda lastik basınçlarının 26 ve 40 psi olduğu belirtilmiş. Evet katalog bilgilerine göre bu değerler doğru. Bende kPa-psi dönüşümünü internetten bulup bakmıştım ama arka teker için verilen 280 kPa (40psi) değeri bana çok yüksek geldi. Yanlış hatırlamıyorsam arka lastiğin üzerini kontrol etmiş ve max. lastik basıncının 40psi olduğunu görmüştüm. Onun için ben 180 kPa (28psi) vuruyorum. Konu hakkında net bir bilgisi olan arkadaşlar doğru lastik basınçlarını verirse çok iyi olur çünkü bence önemli bir konu.
    Sevgili Tagalar,
    Konu hakkında net bilgi, kitapçıktada yazılı olduğu gibi dönüştürdüğümüzde 26-40, ayrıca eksik veya fazla hava basıncı frenaj ve yol tutuşu olumsuz etkiliyor.

    Ayrıca önceki mesajlardaki veriler MCT 250 el kitabından alındı. Aşağıda ilgili sayfa mevcut. Benim tavsiyem arka tekeride 40 psi ye getirmen. özellikle virajlarda arka tekere binen yük arttığından 28 çok ama çok düşük kalacak.

    Bu arada motorla çıkan kitte pek bişey yok, bujilerin çıkmaması ise iyi olmuş dandik ayar tutmayan çin bujileri çünkü.

    Umarım motorunun sorunları en kısa zamanda hallolur.

    Kazasız sürüşler,
    Saygı göster, saygı gör. Seviyesizlerden hep uzak dur!

  11. #191
    ati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2006
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    fjs silverwing 400
    Tagalar kardeşim hoş geldin öncelikle.Emin ol ben de sevpa servisinden kimseyi tanımıyorum.Fakat dikkat ediyorum da adamlar işlerinin ehli.Gösterdikleri ilgi ve alaka da cabası.Daha önce problemi olan arkadaşlarla çok iyi ilgilenip problemlerini çözmüşler.Keşke istanbul da yaşasaydım da başta yaşadığım problemleri hiç yaşamasaydım diyorum şimdi...
    çirkin kadın yoktur.az votka vardır!..

  12. #192
    Tagalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2005
    Arkadaşlar bu foto benim motosikletin arka lastiği üzerinde yazan max. yükleme değeri. Burada anlatılmak istenen lastiğe 41psi da maksimum 355kg yük bindirebilirsiniz anlamındamı yoksa bu lastiğin maksimum yükleme ve basınç değerleri 355kg ve 41psi dır anlamında mı? Ben ikinci şekilde yorumladığım için 40psi hava vurmaya tereddüt ettim. Birinci şekilde yorumlamak doğru olsa bile 41psi sizcede çok yüksek bir değer değil mi? Kamyonlara falan vuruyorlardır heralde 41psi'yi.

  13. #193
    kkhakankk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MONDİAL MCT250
    hakanz kardeşim sen bu bahsettiğin hava yı vurdun mu? eger vurduysan memnunmusun bu soruya tam ve net bı cevap olur bence
    355 kılo maxımum yukleme agarlıgı ama dıgerıyle 41 ps le ılgılı bişey yazılmamış bence vurulabılırı hava mıktarı olması gerekır

  14. #194
    hakanz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW F650 CS Scarver
    Alıntı Tagalar adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar bu foto benim motosikletin arka lastiği üzerinde yazan max. yükleme değeri. Burada anlatılmak istenen lastiğe 41psi da maksimum 355kg yük bindirebilirsiniz anlamındamı yoksa bu lastiğin maksimum yükleme ve basınç değerleri 355kg ve 41psi dır anlamında mı? Ben ikinci şekilde yorumladığım için 40psi hava vurmaya tereddüt ettim. Birinci şekilde yorumlamak doğru olsa bile 41psi sizcede çok yüksek bir değer değil mi? Kamyonlara falan vuruyorlardır heralde 41psi'yi.
    Sevgili Tagalar,

    Aynı ibare benim arka lastiktede var. Yazdığı Max Load 355 kg At 41 psi

    İşi buradaki at bağlacından anlayabiliriz. Yani Max load 355 max pressure 41 demiş olsa idi en yuksek basıncın bu olduğunu anlamına gelir. Burada anlatılmak istenilen maximum 355 kg yüklersin bununda en ideal hava basıncı lastikler soğukken 41 psi. Korkma yav vur 40 havayı gitsin Tagalar (lastik infilak ederse benim lastikleri kargolayacam sana söz kendi lastiğim diye demiyorum daha 1000 km de ilk sahibinden temiz )

    Ben bugün denemek için lastik basınçlarını 28 e düşürüm çıktım. Motorun kıçı virajda yalpa yaptı yada bana psikolojik olarak öyle geldi, frenaj denedim ama hava ıslak olduğu için pek birşey anlayamadım. Sonunda servise sordum 40 psi konusunu onayladılar.

    Bu arada viraja yattığınızda çok ciddi bir miktar ağırlık arka tekere biner. Zanediyorumki arka lastiğin bu kadar basınçlı olmasının sebebi esneme ve deformasyon olmaması için.

    26-40 ı basıp denemeni tavsiye ederim. Gerçi ben 95 kilo olduğum için tekerlekler ağlıyor olabilir

    Bu arada motorunda gelişme varmı sorunlar çözülebildimi?

    kkhakankk, başından beri o hava basıncıyla kullanıyorum. Kitapçıklarda maximum değil optimum değerler yazılır. Hele İstanbula uzun yol yapacaksın kesin hava basınçlarını ayarla yola çıkmadan evvel.

    Gerçi olaydan gıcıklanmakta haklısınız arkadaşlar, Allahın Çinlisi yanlış yazmış olabilir şeklinde tırsmak doğal
    Saygı göster, saygı gör. Seviyesizlerden hep uzak dur!

  15. #195
    Tagalar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2005
    ...
    (lastik infilak ederse benim lastikleri kargolayacam sana söz kendi lastiğim diye demiyorum daha 1000 km de ilk sahibinden temiz)
    ...

    Allah razı olsun hakanz kardeş. Yalnız Allah korusun lastik ben motorun üzerindeyken infilak ederse latiklerin yine sana kalır büyük bir ihtimalle. Şaka bir tarafa 280 kPa nın 40 psi ettiğini öğrenince bunlar kesin 180 kPa yerine 280 kPa yazmışlardır yanlışlıkla dedim. Ben 28 psi kullanıyorum. Bende 95kg yum (aslında 100 olmuşumda söyleyince moralim bozuluyo) 28 psi ile arkayada adam oturtup denedim, lastiğe dışardan bakıldığında 28psi da da gayet yeterliymiş gibi görünüyor. Tabi ben 28psi hava basarken çok anladığımdan değil 40psi den tırstığım için yapıyorum. Bu arada önceki mesajlarda özellikle arka jant tellerinin koptuğu söylenmişti. Ben genelde motoru hep bozuk yollarda kullandım bu güne kadar ama çok şükür şimdilik tellerde bi hasar yok. Bilemiyorum belkide 28psi hava basarak lastiğin esneme miktarının arttırmış oldum ve bunun da janta gelecek ani darbeleri kısmen azaltacağını düşünüyorum. Sonuç olarak 28psi kullanmakta ben bir sorun yaşamadım. Sanırım bu şekilde kullanmaya da devam edeceğim.

    Motosikleti dün yine zor bela çalıştırıp servise götürdüm. Yetişmeyeceği için hafta içi bir gün bırakmam gerekiyor. Ama ben buradaki servisin sorunu çözebileceğini hiç sanmıyorum. Daha olmazsa alacam elime anahtarı, tornavidayı kendim uğraşacam.

  16. #196
    Journeyman_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    BMW F650
    Alıntı Tagalar adlı üyeden alıntı

    @Journeyman_35
    Rica etsem mototosiklet yanında verilen avadanlık içindeki tüm malzemeleri bi gözden geçirip yazabilir misin. Aldığım yere gidip eksikleri tekrar talep etmeyi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

    OK dostum...

    Bugün binicem zaten hava güzel çok şükür yağmur mağmur gözükmüyo...

    İçinde ne var ne yok aynen yazıcam sana...yalnız biraz akşamı bulabilir bilgin olsun...

    Selamlar, sevgiler...

    " Tanrım, iyi bi adam yap beni, yalancılara kandırtma, karşımdakilerin doğru anlamalarını sağla, gerçek sevenlerimi koru ve gözet; sınırlarımı koyma gücü ver sevdiğimde ve kavga ettiğimde..."

  17. #197
    Journeyman_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    BMW F650

    250 MCT Avadanlik ve yedek malzemeleri...

    Selam dostlar...

    Tagalar dostumuz başta olmak üzere, bir çok arkadaşımızın da bilgisi olması adına...

    Liste yapacağıma fotoğraflarını çektim , bizim MCT ile gelen avadanlık ve yedeklerin...Unutmadan tabii 2 adet de harici sinyallerimiz var tabii...

    Sevgiler, selamlar...

    Bu arada İzmir de hava bugün muhteşemdi...oksijen fazlalığı ve ılık rüzgardan macun gibi bir modda, ama son derece keyifliyim....paylaşmak istedim sizlerle...

    " Tanrım, iyi bi adam yap beni, yalancılara kandırtma, karşımdakilerin doğru anlamalarını sağla, gerçek sevenlerimi koru ve gözet; sınırlarımı koyma gücü ver sevdiğimde ve kavga ettiğimde..."

  18. #198
    hakanz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    BMW F650 CS Scarver
    Journeyman,

    Süper bi çalışma elerine sağlık, ben motoru alırken adamlar gözümün önünde bujileri ve ampulleri çöpe attılar. Sebebini sordum buji dandik ampul ise 2 kat dandik hemen kesiyor dediler. Tüm sinyal ve far ampullerini değiştirdiler ücret almadan.

    Ama o çıkan bujileri at gitsin çok kötüler ve performans kaybettiriryorlar.

    Bir çift champion, NGK veya Bosch bulundur avadanlıkta.

    Motorun çalışması değişiyor iyi buji takınca.
    Saygı göster, saygı gör. Seviyesizlerden hep uzak dur!

  19. #199
    reader_113 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Nisan 2006
    Şehir
    samsun
    arkadaşlar şu anda mondial kullanıyorum gibi bir ibare kullanmışmıyım orada acaba merak ediyorum.... sadece bir iki deneyime göre konuşuyorum ve hoşuma gidiyor alınabilir ama kuşkularım var ve bunları da sizin deneyimlerinizle bertaraf edebilirim belki diye sordum.Ama bakıyorum da yazdılarım okunuyor da, anlamaya çalışan fazla insan yok gibi.. neyse ben anlatamamaış olabilirim diyeyim yine de.... bu arada o biliyorsunuz bel ki ama ben yine de hatırlatayım; XCITING 250ve çok daha güçlü bir scooter.... teşekkürler ilgi ve alakanız içn...

  20. #200
    tekno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Mct 250 Kurtuldum, Cfb 150,Nc 700x
    [QUOTE=hakanz]Arkadaşlar, hastanedende olsa foruma yetişmeye çalışıyorum. dün 8 yaşındaki şimdiden motor delisi olmaya başlayan ilk oğlum Ata dan sonra ikinci oğlum Efe dünyaya geldi. Buradan tüm anne ve babalara çocuklarıyla sağlık, huzur, bol kazanç ve birlikte uzun ömürler diliyorum. Umarım hepimizin hastaneye gitmekteki tek ihtiyacı ve sebebi doğum veya diş taşı temizliği gibi iyi bir sebepten olsun.

    Allah analı babalı büyütsün.

    verdiğin faydalı bilgiler için teşekkürler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler