Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba KH150-12D Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    08 Nisan 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    SATTI
    Selam arkadaşlar, bir KUBA 150-12D kullanıcı olarak bende bir kaç şey yazmak istedim

    Öncelikle genel görünüm ekleyelim :





    Evet sürüş tecrübelerine gelirsek: ben genel manada şuana kadar memnunum, henüz 300 km civarında bi yol yaptık kendisiyle, bi yanlışını görmedim şehirler arası yolculukta gayet başarılı, şimdilik 110 dan yukarısını göremedik, 180 e kadar ibresi var bakalım açılacak mı diye bekliyoruz, yandan görüntüsü çok hoş, vites 1N2345 olarak gidiyor, ben şimdilik memnunum, yani kendinizi geliştirip bir üst motora geçmek istiyorsanız, tam size göre öğrenmelik bi alet ve gösterişide var yani selamlar herkese
    ...008


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    31 Ocak 2011
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Kuba KH150-12d
    Ben 2500km devirdim. Sonuç cbf 150 almadığıma pişmanım. En kısa zamanda değişeceğim.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:16 ----------

    Sağında solunda oluşan paslar, normal kullanımda bile 3 lt altına inmeyen yakıt tüketimi... Fabrika verisi 100km de 2 lt!!! Herhalde rampa inişte ölçüm yapmışlar. Son hız olarak 110'u geçmez bu motor. Kısacası 1700TL farkı cbf 150 hak ediyor. Uzun yolda kaska rağmen motor gürültüsü mahvediyor.

  3. #43

    Üyelik
    02 Nisan 2011
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    TVS 150 2012 GRİ
    ilhan kardes yakıt tüketimi çok oldugu dogru ama yamada aynıymıs yakıt olarak arastırdın mı 2000 tl lık bı fark var

  4. #44

    Üyelik
    31 Ocak 2011
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Kuba KH150-12d
    2000Tl farkı veririm tamircinin yolunu unuturum. Acaba bu gün ne olacak diye düşünmem. Bu kadar tiksindim bu motordan.

  5. #45
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    İst/Pendik
    Motosikleti
    ÇaPPıR..../XGJAO-200-8
    Alıntı Adanalıİlhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2000Tl farkı veririm tamircinin yolunu unuturum. Acaba bu gün ne olacak diye düşünmem. Bu kadar tiksindim bu motordan.
    hayırdır ne gibi bir sorunla karşılaştın??

  6. #46

    Üyelik
    31 Ocak 2011
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Kuba KH150-12d
    Sorunla karşılaşmaktan daha önemli olan sürekli sorun çıkarması. Bir tarafını topla öbür tarafta başka bir sorun. Şamandıra, gösterge paneli, paslanma, aynalar, takozlar. Sıfır km motorda olmaz bunlar. Binmeye korkar oldum. Ha birde sürekli gevşeyen vidalar. Bismillah daha 3000km olmadı.

  7. #47

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Arkadaş sen şu sorunları tek tek bir yazsana.Bana objektif bakamıyorsun gibime geliyor.İlk motorun mu bu?

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:41 ----------

    Alıntı Adanalıİlhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vibrasyon yok, yüksek hızlarda bile ben vibrasyon hissetmiyorum. Bazı arkadaşlar çok hafif var diyorlar. Aynaları da değiştirdim çok daha iyi oldu. Bunun dışında şu an aklıma bir şey gelmiyor. Ne istiyorsan sorabilirsin. Daha önce de dediğim gibi kısa bir süre (15000km civarı) bineyim sonra daha da büyütürüm diyorsan kesinlikle başka motora para verilmez. Çünkü piyasada bu kalite de daha ucuzu bulunmaz. Ben her şey dahil 2500TL civarı aldım. Yok benim büyük cc ile işim olmaz daha rahat ve uzun süre kullanacağım bir motosiklet olsun diyorsan kesinlikle cbf 150... Kuba'ya göre cbf 150'nin en çok hoşuma giden tarafı sessiz motor ve çok yumuşak amortisör.
    Alıntı Adanalıİlhan adlı üyeden alıntı
    Hiçbir sıkıntı yaşamadım, memnunum.

    Bunlar önceki yazıların.Hangisine inanıcaz? Ben senin değerlendirmelerinden de şüphe etmeye başladım.Hangi motorla daha önce ne kadar tecrüben var yaz, ona göre değerlendirelim.

    En dandik çin malı scooter ile sorunsuz binlerce km gezende var bu forumda, cbf ile ybr ile 3-5 bin km de sorun yaşayanda.Tamam süper bir motor olduğunu bende zannetmiyorum ama çok abartıyorsun gibime geliyor.

  8. #48

    Üyelik
    31 Ocak 2011
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Kuba KH150-12d
    Yazdığım tarihlere bakarsan iyi olur. O yazılarım içinde şu da var şimdilik iyi ancak uzun süre kullandıktan sonra dayanıklılığını göreceğiz dedim. Yani yazdıklarım arasında bir tezat yok. Ayrıca ben aldıktan sonra ötv indirimden sonra cbf 150 ile arasındaki fiyat farkı düştü. Dediğim şu an 3000km civarı motor. Dayanıklılık ve sorunsuzluk testinden sınıfta kaldı. Üstelik bu km nin sadece 300km civarı uzun yol.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:14 ----------

    cbf 150 ile 35000km yapan bir arkadaşla konuştum. "Karşılaştığım tek sorun bir kez sigorta attı." dedi. Bu da sorunsa...

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:16 ----------

    Şu an 1800TL den satışa çıkardım. Soran var ama alan yok.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:18 ----------

    Sıfır motosiklette bu şamandıra sorunu, tüm vidaların paslanması, gösterge paneli arızası, arka takozların hemen değişim istemesi ve fabrika verilerine göre aşırı yakıt tüketimi abartı ise kabul abarttım. Resimleri de ekleyebilirim isterseniz.
    Hangi motorda ne kadar tecrüben var diyen arkadaşa: Jawa Ceylan, Ybr125, mondial cup modeli, ramzey scooter, son olarak da malesef Kuba'yı kullanıyorum. Kaç km kullandım bilmiyorum; böyle bir hesap yapmadım. İlk motosiklete bindiğimde 16 yaşındaydım, şu an 38 yaşındayım.

  9. #49

    Üyelik
    02 Nisan 2011
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    TVS 150 2012 GRİ
    ilhan abi ben bu motoru almadan önce senın yorumlarını degerlendırdım de aldım bılıyon mu ama 2450 tl aldıgım bu motordan da baska bırsey beklemem imkansız yanı bunu da kabullenmek lazım ki benım motor 1000 km de su ana kadar bı sorunla karsılaşmadım yalnız uzun ömürlü bi motosiklet degil dogru söylüyon katılıyorum sana bırde sorum var sana durmadan 20 30 km yaptıktan sonra asırı bır ısınma oluyo alev fıskırıyo sankı motor kısmından senınkınde de varmı aynı sorun yada okuyan arkadaslardada aynı sorun varmı acaba

  10. #50

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    İlhan yaşıtmışız. Motor geçmişini 2. sayfada yazmışsın, kusura bakma okuduğum halde unutmuşum şimdi tekrar baktım.

    Bizim ithalatçı firmaların bir ayna sorunu var.Öyle geldi öyle gidiyor bakalım ne olacak.Sanıyorum ya model seçerken ayna seçeneğini unutuyorlar yada önemsemeyip en ucuz aynayı istiyorlar.Fakat Kuba'dan daha iyisini beklerdik, yanlış yapmışlar. Neyseki değiştirmişsin, en iyisini yapmışsın.

    Paslanan yerleri ben cidden merak ediyorum. Bir fotoğraf koymadın.

    Benzin şamandırasının bozulması hakikaten talihsizlik.Ama garantiden mırın kırın yapmadan değiştirirler gibime geliyor.

    Gösterge panelindeki sorun ne? Bir parti motor dijital panelle gelmişti.Eklediğin fotolarda seninki onlardan değil zaten görülüyor.O dijitaller bozulduğu için senin motorundaki klasik göstergeye geçmişlerdi. Bu da bozulduysa yuh yani! Panelde arıza mı var, ses falan mı geliyor?

    Bir dönem 2. motor arıyordum o sırada olsaydı senin motoru hemen alırdım.Bence bu motoru 1800 liraya satıyorsan kaçırılmaz fırsattır.Bence satma, acele etme.Anlattıklarının hepsi bana göre ufak tefek sorunlar.Ama insan bir kere motordan soğumaya görsün.En ufak şeyde isyan ediyor.

    Yakıt sarfiyatı 3 demişsin.Sitedeki 2 litre zaten çok saçma bir rakam.Ben onu okuduğumda hiç ciddiye almamıştım.Sende geçmişteki tecrübelerinden bilirsin ki bu mümkün değil.Ben ybr ile 2,5 litre yakıyorum tek başıma.Hemde çok nadiren 80 falan yaparım. 90'ı hemen hiç görmem.Fakat uzun yola çıkıp gazı kökleyip ibreyi 90'a dayıyınca ybr de 3 litre hatta üzeri yakıyor.Sen anladığım kadarıyla 2 kişi de biniyorsun ve 90-100 gibi süratlerde gittiğin oluyor.Bu durumda 3 litre inanki normal.Bir tuhaflık yok. Ama tek kişi şehir içinde 70'i geçmiyorum dersen 3 litre biraz fazla görünebilir ama dediğim gibi o tür kullanımda ybr zaten 2,5 yakıyor.Bu motor 150 cc.

    Bir de şunu diyeyim, bu ufak hacimli motorlar uzun yolda daha fazla yakıyor.Bunların ekonomik olduğu hızlar şehir içindeki 50-70 km hız aralığı.Şehir içinde 2,5 litre yakan motor.uzun yolda 3 hatta 3,3 falan yakmaya başlıyor.Can sıkıntısından açıyorsun gazı farkında olmuyorsun.80-90 bu motorlar için yüksek sürat.100-110 falan zaten son hızlar.Son hızda gidersen motorun sonu da yakın olur bilirsin.Bilmeyen genç arkadaşlar var, belki okurlar diye yazıyorum.

    Ses konusuna birşey diyemiyecem.Ybr cbf falan kullanmışsın zaten.Bu motorların benim en sevdiğim özelliği sessiz olmaları. Bence herhangi bir motorda sessizlik teknoloji belirtisi.Arabalar içinde böyle. Bugün yanımdan kh-125 d geçti.Üstelik hızlı gidiyordu 80 veya üzeri.Hiç öyle gürültülü gelmedi bana.Aynı şekilde ybr cbf falan da geçiyor, onlardan farkı yok gibi geldi.

    Sev sen bu motoru sev. Anlattıkların tamam can sıkıcı ama çözümsüz değil.Üstelik çözümleri basit. Mesela motorda titreşim olsaydı ona çare yok ama bunlara var. Paranı boşa harcama derim.Satma motorunu.

  11. #51

    Üyelik
    02 Nisan 2011
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    TVS 150 2012 GRİ
    nasıl bı ayna takalım tavsiyenız varmı harbıden cok berbat

  12. #52

    Üyelik
    04 Haziran 2011
    Selam beyler gelelim benim konuma Ben yaklaşık dört ay önce kanuni ronny 150 cc motorsikleti aldım ve bu süre içerisinde yaşamadığım sorun kalmadı servisten memnun değilim kesinlikle hiç bir zaman motorun görünüşüne aldanmamak gerektiğine şimdi inanıyorum bu motoru satıp yerine kuba kh150 12d yi almayı düşünüyorum kullananlar hakkında yorumları bekliyorum siz ne diyorsunuz kuba nın bütün modellerine baktım yeni çıkan 200 lük hoşuma gitmedi özellikle sesi beni caydırdı en çok hoşuma giden bu kh 150 12dyi düşünüyorum..

  13. #53
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    İst/Pendik
    Motosikleti
    ÇaPPıR..../XGJAO-200-8
    aynen ufak sorunlar bunlar sanki yeni krank sekman attın motora :D her motorda olur böyle şeyler hondada yamahadada forever china xD

  14. #54

    Üyelik
    04 Haziran 2011
    İlhan abi yapma be :d abi resmen motorun içini döktürmüşsün yorumlarla ben benim motordaki sorunları döktürsem ohooo :d abi demek her motorda sorun oluyor sorunusuz motor yok sanırım eee bunlarada katlanıcaz artık benim durumum bu motoru almaya müsait en kısa zamanda alıcam kısmetse

  15. #55
    g_gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2011
    Şehir
    Sinop-Edirne
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    selam arkadaslar bende kuba motor KH125-12D sahıbıyım,görüntü olarak görenlerden olumlu tepkiler alıyorum ve ilk izlenim olarak kullanısıda bnm hoşuma gitti.resimlerini çektim yükleyebilirsem yüklücem şimdi.

    ---------- Post added at 19:21 ---------- Previous post was at 19:09 ----------


  16. #56

    Üyelik
    23 Ağustos 2011
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    Kuba KH150-12D (Cobra)
    Onu bunu bilmem ustâdlar..Taksitli bir şekilde gayet guzel bır fıyata aldığım ilk motosikletim...Bana sorarsanız bize motosikleti öğretir ve de sevdirir bu motor...2 eksisi var bence dediğiniz gibi.
    1- Vites aralıkları
    2- Aynalar

    vites aralıkları ıcın pek bırsey yapmadım ama aynaları degıstırdım...Daha bı cazıbelı oldu...
    Şekil tip yerınde zaten motorun...Benım bulunduğum sehırde (BOLU) tek zaten...2 kısı (150 kg) de bayırları tık demiyor Maşallah...
    Maksimum hızım tek hâlde 130 km..Abim 150 yı gormuş...2 kişi 125 ı gorduk(120 kg)...Memnun olmadığım bir konusu yok çok şükür..Şu an motosikletim 1200 km de...İleride nasipse yüksek cc lere atlayacağım.Fakat bu motosiklet bana bu heyecanı kattı...Fıyat bakımından da uygun Şekil bakımındanda...

  17. #57

    Üyelik
    14 Eylül 2011
    slm arkadaşlar ben yeni kuba 125 lik sortif çıta motor aldım bir bucuk ay filan oldu bunun motoru çok ısınıor nedn olabilir acaba....

  18. #58

    Üyelik
    23 Ocak 2012
    Bende KUBA150-12D motor sahibiyim gerçekten derdi bitmiyor. Paslanmalar, Km saati bozulması, takoz, hava filtresindeki sorunlar, motorun sesi rahatsız edici, 110 km yi geçmez kolay kolay bunun gibi birçıok sorunu çıktı motorun arkasını toplayamaz oldum. Şu anki kafam olsa 1000*1500 tl fazla verip yamaha alırdım anahtar vurmazdım motora söke taka yan paneller yalama oldu vidalar tutmuyor artık görüntüsü diğer motorlara nazaran daha şık özellikle gazlı amatisör ama dışı seni yakar içi beni .

  19. #59
    ocalh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2010
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    x-treme max 150
    merhaba arkadaşlar bende kuba kh150 sahibiyim ve 950 km de 2. el olarak aldım. motorun görüntüsü ve rahatlıhı çok iyi 100 km li yol yaptım durmadan inanın en ufak bir rahatsızlık vermedi, ilk önce hava filtresinin girişindeki aparatı çıkardım hava girişi 2 katına çıktı ve sesi gürleyerek çıkmaya başladı gaza basınca buda benim çok hoşuma gidiyor zaten, sonra direksiyon çok uzundu yukarı doğru spor bir direksiyonla değiştirdim aynalarıda siyah plastikle değiştirdim görüntüsü daha bir güzel oldu. 600 km yol yaptım bu esnada motorun canını çıkardım daha çok açılsın diye daha hızlı gitsin diye ama olmadı en fazla 95 km yapabildim, sonrada piston ve silindiri değiştirdim piston orjinali 62.5 mm yanlış hatırlamıyorsam usta 65.5 mm taktı yapıldıktan sonra 400 km yol yaptım motora yüklenmeden tabi, ön dişiyi 15 iken 17, arkayada 42 iken 38 dişli taktım motordaki güç hissettirecek düzeyde fakat son hızda henüz kayda değer bir ilerleme göremedim belki karbüratörde değişmesi gerekecek ama biraz daha km yaptıktan onra performans durumuna göre değişiklik yapacağım haa bu arada bu motor 137 kg olması lazım bu ağırlıktaki bir motordan ne kadar performans beklenir bilemem zamanla göreceğim artık.. enel itibari ile bu cihazdan çooook memnunum ve ADANA da oturuyorum. motorla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni Takip Edin ...((:

  20. #60
    mersinLee33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    BENELLI TNT25 // SUZUKİ GSX650F
    merhaba arkadaslar bende dün itibariyle 2011 model 7000km de bir kuba kh150-12d aldım bundna once motoran mtr 100 kullanmıştım 25 000 ki o motorda hmn hmn hiç sorun yaşamadım. ama son mesajları görünce i,çimm karardı acaba yanlış mı yaptım die :(
    no pain, no gain ...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler